Martens Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 [quote name='kalyna']To moja sąsiadka, która przyjeżdża na działkę dość rzadko. Jak idę z Ciapkiem to pyta się gdzie mam tego dużego psa, a jak idę z Sonią to gdzie mam tego małego. Ahh jacy ludzie są czujni i to za każdym razem.[/QUOTE] Też tak mam i szczerze mówiąc do szału mnie to doprowadza, bo czasami 2-3 razy dziennie muszę tłumaczyć sąsiadowi czy znajomemu, że nie, drugi piesek nie umarł, ani go nie oddałam... :roll: Mam wrażenie, że ludzie czasem po prostu nie mają już pojęcia co powiedzieć, ale nie mogą sie powstrzymac od jakiegokolwiek najgłupszego komentarza czy pytania... Quote
Kasi i Lena Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 [quote name='*Monia*']Wy przynajmniej wychodziłyście w piżamach o 6 czy 7 rano, a ja w tamtym roku w wakacje miałam czas w życiu codziennym tak poprzestawiany że ostatni spacer był o 3-4 nad ranem a pierwszy w południe i wyobraźcie sobie miny ludzi kiedy to zaspana, rozczochrana i niezbyt elegancko ubrana wyczłapywałam się z klatki na pierwszy spacer z psem - krzywe spojrzenia i miny ludzi były bezcennym przeżyciem :evil_lol:. Najciekawiej było jak zdarzyło mi się w 30-sto stopniowym upale wylecieć w bluzie zapiętej po szyję (pod spodem prześwitująca piżama) i obowiązkowo w długich portkach bo krótkie nigdy pod rękę nie wpadały nad ranem :cool3:. Zdarzały się pytania czy przypadkiem pory roku mi się nie pomyliły, ale kto by się przejmował takimi drobiazgami :evil_lol:. Ostatnio non stop od dzieci słyszę "ale ten czarny piesek słodki/śliczny" a na Shinę nie zwracają uwagi, więc jednej dziewczynce przyznałam rację i powiedziałam że niestety drugiego takiego czarnego nie było i brałam co dawali :lol:. Dziewczynkę znam i nie raz o moich psach rozmawiałyśmy ;)[/QUOTE] Mi też się tak zdarzało. Może nie w południe ale koło 10. W letnie upały ludzie dziwnie patrzą na moją bluzę czy sweter no i super rozczochraną fryzurę i ogólnie na pół przytomny wygląd:) Quote
evel Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Zmieniając ciut temat... Jeśli do tej pory myśleliście, że AST i APBT się różnią... To fejsbukowicze wyprowadzą Was z błędu: [URL="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=201504893243684&set=o.213850371998961&type=1&ref=notif¬if_t=photo_reply&theater"]KLIK [/URL]:evil_lol: Quote
gops Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 [quote name='evel']Zmieniając ciut temat... Jeśli do tej pory myśleliście, że AST i APBT się różnią... To fejsbukowicze wyprowadzą Was z błędu: [URL="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=201504893243684&set=o.213850371998961&type=1&ref=notif¬if_t=photo_reply&theater"]KLIK [/URL]:evil_lol:[/QUOTE] to TY nie wiedziałaś że pitt, ast, staffik i bull to to samo! różnią się tylko wyglądem i charterem :evil_lol:;) swoją drogą śliczna suczka na tym zdjęciu . Quote
bonsai_88 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Gops chyba źle czytałaś - pit to zmodyfikowany genetycznie ast :D. Quote
anorektyczna.nerka Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Za dużo literek, zapewne komentatorzy podzieli się na dwa, obozy, Ci którzy szerzą oświatę i Koperniki, czyli Ci którzy wykładają coraz to nowe teorie XD Też chadzam w piżamach na spacer, mam jedną taką jakby śpioszki niemowlęce, tylko rozmiar jak dla dorosłego (a raczej nastolatki), jak kiedyś o piątej rano wybyłam w wściekle różowych śpioszkach i trampkach, to myślałam, że mnie sąsiedzi pożrą wzrokiem (nie przewidziałam, że szczekanie psów pobudzi ludzi i cała ulica siedziała w oknie) Quote
bonsai_88 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 HelloKally muszę ci pogratulować... wbrew pozorom rzadko śmieję się do monitora :D. Quote
barberry Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 [quote name='HelloKally']Za dużo literek, zapewne komentatorzy podzieli się na dwa, obozy, Ci którzy szerzą oświatę i Koperniki, czyli Ci którzy wykładają coraz to nowe teorie XD Też chadzam w piżamach na spacer, mam jedną taką jakby śpioszki niemowlęce, tylko rozmiar jak dla dorosłego (a raczej nastolatki), jak kiedyś o piątej rano wybyłam w wściekle różowych śpioszkach i trampkach, to myślałam, że mnie sąsiedzi pożrą wzrokiem (nie przewidziałam, że szczekanie psów pobudzi ludzi i cała ulica siedziała w oknie)[/QUOTE] Może mało związane z tematem ale: gdzie kupiłaś te śpioszki? Kiedyś szukałam czegoś podobnego... ;) Quote
Balbina. Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Nieźle:lol:Ja kiedyś biegłam w piżamie dość skąpej jak mi pies nawiał za dalmatyńczykiem.Miny sąsiadów-bezcenne:razz:Sytuacja z wczoraj.Idę z psem chodnikiem,zza roku wylatuje ok. 10 kg kundelek który zaczyna szczerzyć na F. kły.Franek nie był łużny więdz zaczęła się "jatka".Biorę więc Franka za szelki do góry i próbuję odgodnić psa.Nagle ze sklepu wyłania się starszy pan z laską który walnął ją psa w nos-efekt murowany:diabloti: Quote
anorektyczna.nerka Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Ach, miło mi. Te śpiochy dostałam od koleżanki ze Szwecji na urodziny, ale w PL powinny być na allegro, a jak nie znajdę to zamówię stąd: [url]http://www.patilati.pl/13-rozowy-spioszek.html[/url]. W ogóle wiodę prym jeżeli chodzi o ubiór spacerowy, w tamtym roku zakładałam po 22 kalosze w grochy i wiatrówkę w kratę, dobrze chociaż, że ten sam [COLOR=magenta]kolor[/COLOR]. Quote
barberry Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 O jaa, ale super! Jest nawet wersja zapinana na tyłku - padłam: [url]http://www.patilati.pl/13-225-thickbox/rozowy-spioszek.jpg[/url] :D Quote
bobroska. Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Śpioszki świetne - już widzę w wyobraźni: biały pompon nad dupką, długie pluszowe różowe uszy na głowę i z powodzeniem można udawać króliczka. Co do astów - wiecie, że 'AST' to skrót od AmStaff bullTerier? Quote
barberry Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 [IMG]http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201008/1282338005_by_git1997_500.jpg[/IMG] :evil_lol::evil_lol: Quote
Martens Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Wczoraj 5 min czekałam na znajomych pod sklepem i ile wrażeń... Najpierw opadło mnie trzech małych chłopców, którzy zapytali czy można psa pogłaskać (miłe zaskoczenie) po czym rzucili się wszyscy trzej do głaskania tylko i wyłącznie głowy Buca :evil_lol: i zapytali czy to amstaff. Nie, staffik. Aa, pitbull? Nie, staffik. Yh. Gdy stracili zainteresowanie, obok chodnika na którym stałam zatrzymał się samochód i chciała z niego wysiąść młoda kobieta, jednak kiedy zobaczyła mnie z Bucem przy nodze, dobre 2 metry od auta, praktycznie wpadła z powrotem do środka i zasłoniła się drzwiami :-o po czym grzebiąc na tylnym siedzeniu wyciągnęła stamtąd na oko roczne dziecko (jadące tam jak torba z zakupami, bez fotelika :roll:), wysiadła płaszcząc się po karoserii i skomentowała do gruchającego dziecka "nie, nie można, bo taki duży to Cię pogryzie..." :roll: Miałam dwa pytania, z której strony Buc jest duży, bo on akurat jest niższy od przeciętnego beagla i na staffika dość drobny, oraz co to za dziwna teoria, według której im większy pies, tym bardziej prawdopodobne, że ugryzie. Zrezygnowałam jednak z komentarza, z tego typu osobami szkoda czasu na dyskusje :roll: Btw powoli do szału mnie doprowadzają pytania o rasę Buca. Pytania same ok, u mnie w mieście nie ma staffików to i pies budzi zainteresowanie, ale 95% ludzi, którzy o to pytają zwyczajnie nie rozumie co się do nich mówi :razz: - Co to za rasa? - Staffik. - Amstaff? - Nie, staffik. - No, amstaff. -:chainsaw: :evil_lol: Albo: - Jaka to rasa? - Staffik. - Co? - Staffordshire bullterrier. - Co?! - :chainsaw: Hipopotam... :evil_lol: Ewentualnie podobna do pierwszej wymiana zdań z pitbullem zamiast amstaffa; wmawianie mi, że ktoś wie lepiej, bo miał takiego samego i to ast/pit, a nie żaden stefik; że to jakiś mieszaniec/skundlony chyba (i wielkie wybałuszenie gdy mówię wówczas o rodowodzie)... Koleżanka wczoraj mi uświadomiła, że dopiero (po 2 latach) załapała, że mój pies to nie amstaff - myślała, że ja po prostu tak zdrabniam nazwę amstaffa do staffika, i teraz się zastanawiam, czy ludzie nie biorą mnie za jakąś infantylną kretynkę, kiedy z uporem maniaka poprawiam ich z amstaffa na staffika, zupełnie jakby mając yorka tłumaczyła, że to nie york, tylko jorasek albo coś w tym stylu... :oops: Quote
Szura Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [QUOTE]i teraz się zastanawiam, czy ludzie nie biorą mnie za jakąś infantylną kretynkę, kiedy z uporem maniaka poprawiam ich z amstaffa na staffika, zupełnie jakby mając yorka tłumaczyła, że to nie york, tylko jorasek albo coś w tym stylu... [/QUOTE] Hahahaha, świetne! :evil_lol: Quote
kiniaaa Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='Martens'] kiedy z uporem maniaka poprawiam ich z amstaffa na staffika, zupełnie jakby mając yorka tłumaczyła, że to nie york, tylko jorasek albo coś w tym stylu... :oops:[/QUOTE] Z yorkiem to tak by było: - Jaka to rasa? - Yorkshire terrier - Jaki terrier, przecież widać, że to york :diabloti: :D Quote
Trop2011 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Tropowi się trochę wyliniało, bo wypadł mu cały szczenięcy podszerstek. wygląda w sumie śmiesznie, bo głowa jeszcze puchata, a tułów już nie bardzo. Wygląda dosyć zabawnie. Ostatnio byłam z nim na spacerze, kiedy dotarłam do 'pola' (miejsca gdzie u mnie w mieście najczęściej ludzie wyprowadzają psy) rozejrzałam się i widząc, że nie ma żadnego psa puściłam go wolno. Bardzo się pilnuje, wiec nie mam z tym problemu. Z naprzeciwka szła jakaś pani chcąca sobie widocznie skrócić drogę. Obserwowała chwilę mojego psa i podeszła do mnie z uśmiechem. - Jaki ładny piesek, ile ma? - Prawie 4 miesiące. - No, labradory to super rasa. - Ale to nie jest labrador tylko Golden retriever. - Nie możliwe. Żartujesz? - Nie. - Ja ci mówię, że to Labrador. Wiem, bo znam jednego i wygląda podobnie. - Nie, to na pewno Golden. - E tam gadasz. Bubel ci wcisnęli i teraz się upiera przy swoim. Zabrała się i poszła. Nie mogłam się powstrzymać od śmiechu, kiedy nazwała Tropa 'bublem'. Quote
bobroska. Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Byłam przed chwilą z Melą na spacerze, mijałyśmy 3 chłopców w wieku 6-7 lat. Zachwycali się, jaka śliczna, ojejku jejku, cudna piękna, a jeden chłopczyk "o, to jest taki jak berneński, tylko że czarno biały" :lol: Mela jest dalmatyńczykiem. Quote
Klauzunka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Nie zapomnę jednego - jak Tequila miała jakieś 3 miesiące podeszła do mnie jakaś pani. - piękny piesek, co to za rasa, ile ma? - ja: to sunia rasy labrador, ma 3 m-ce - ale jaka ona brązowa zanim zdołałam się odezwać to usłyszałam: - no tak przecież ona taka malutka jeszcze. Pewnie jak dorośnie to się wybarwi. Porozmawiałyśmy chwilę. Pani myślała, że mój czekoladowy lab docelowo zmieni się w biszkoptowego. Inny dialog - z wakacji. - Co to za rasa? - ja : labrador - Żartuje pani? - ja: nie dlaczego? - Proszę panią u mnie już od 3 pokoleń w rodzinie są labradory i wiem jak powinien wyglądać labrador. A jakie pani dostała papiery przy zakupie psa (to miało być chyba pytanie podchwytliwe) - ja: książeczkę, metrykę i umowę. - Ku czemu ten świat zmierza, przekręt za przekrętem. Może i z labradora ten pies ma coś w sobie ale jest jakąś mieszanką. Labradory w takich kolorach nie występują. A hitem jest to: - Ładny pies. Rasy rottweiler? - ja: nie, to labrador. - Proszę panią kulturalne pytanie wymaga kulturalnej odpowiedzi. Wymyśliła sobie labradora. Quote
Amber Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Z tym umaszczeniem i labradorami też mi się coś przypomniało. Spotkałam na łączce parę z biszkoptową labradorką. Suka bez smyczy podbiega do Jariego, chcą się bawić (plus dla państwa, że nie zabrali jej z krzykiem ;) ), więc puszczam mojego no i nawiązuje się rozmowa: - A co to za rasa? - Doberman - Oooo... ale jakiś dziwny... - ??? - No brązowy, nasz sąsiad miał czarnego - No tak, ale są też brązowe, jak widać - A to nie wiedzieliśmy, a on duży jakiś, sąsiada to był mały... - (nie chcąc wyjść na snoba, no ale... ;) ) Wiedzą państwo, pewnie sąsiada był nierasowy, one są z reguły drobniejsze, Jari ma rodowód i mierzy tyle ile powinien doberman... - Acha, no tak, bo przecież czekoladowe labradory też są większe innych... - :evil_lol: W tym momencie uznałam, że nie będzie fachowej dyskusji... Powiedziałam tylko, że średnio się orientuje w labradorach... Z drugiej strony ich suka była tak niska i tak gruba, że idealnie nadawała się jako stolik na gazety ;) , więc może faktycznie, kiedyś spotkali jakąś czekoladę i była większa ;) Quote
Sheltii Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='Klauzunka'] A hitem jest to: - Ładny pies. Rasy rottweiler? - ja: nie, to labrador. - Proszę panią kulturalne pytanie wymaga kulturalnej odpowiedzi. Wymyśliła sobie labradora.[/QUOTE] O kurczę, faktycznie hicior :D Quote
paniMysza Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='blackraven'] W lutym lub marcu wyszedłem z Alfą 2 na łąkę, szczeniak (3 miesiące) na smyczy 2 metrowej. Podbiega do niej jakiś przerośnięty ratlerek, a właścicielka na moją prośbę aby odwołała psa stwierdza "niech się pobawią, przecież mój piesek nic nie zrobi"..... To nic, że moja wystraszona w pozycji maksymalnie uległej jest już cała ubłocona po wiosennych roztopach... ,że próbując się "ratować" wspina się po mnie i mnie również brudzi....Pańcia była bardzo niezadowolona jak wziąłem Alfę 2 na ręce.:angryy::[/QUOTE] ja miałam ostatnio podobną przygodę na plazy na wakacjach. idziemy z naszymi psiakami (4,5 i 10 kg) zapietymi na smycz i nagle podbiega do nas wielgachny berneńczyk. moje psiaki sie przestraszył (szczególnie jedna boi sie duzych psów). jedna wziełam na ręce, druga miotała sie na smyczy i probowała uciec przed natretem, po kilku chwilach idzie spokojnym krokiem pan własciciel i mowi, ze to przeciez dziecko, ma 9 miesięcy (to dziecko było z 10 razy wiesze od moich psów) i zebym pozwoliła sie pobawic. ja mu mowie, zeby go zabrał, ze moje sie boją, a on na to znow, ze to dziecko przeciez i chce sie bawić i zeby sie psy nie bały. na to ja, ze jak mam niby im powiedziec, zeby sie nie bały, a on - no zeby je puścic do niego i niech sie pobawią:| no wariat normalnie i to z takim wielkim psem. przerazajace:| Quote
Yorkomanka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 pieski nie bójcie się przecież to tylko dziecko:evil_lol: Quote
KarinaK83 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 U nas podobna sytuacja była, ja szłam z yorkiem Miką i z rodziną, usłyszałam że jakiś pan coś krzyczy za nami, jak się obejrzałam to w naszą stronę galopował szczeniak, taki wielkości zbliżonej do doga niemieckiego, ale po ruchu ciała jednak widać było, że pies niespełna roczny. Domyślałam się, że biegnie w celu zabawy, aczkolwiek jak wyobraziłam sobie ten moment kiedy dobiegnie do Miki, a może nawet przebiegnie po Mice, to wzięłam ją na ręce na wszelki wypadek. Za szczeniakiem pędził pan, wrzeszczał jego imię i krzyczał, że mu uciekł i że bardzo przeprasza i żeby się nie bać. Szczeniak faktycznie był zainteresowany Miką i zaczął na mnie skakać, odwracałam się do niego plecami bo bałam się, że mnie przewróci i zrobi mi krzywdę(nie dlatego, że był agresywany, ale był wielki i ciężki). Moja siostra zawołała go i zaczęła głaskać, tak że stracił zainteresowanie Miką. Jak zobaczył dobiegającego pana, który próbował go złapać za obrożę to sprytnie uskakiwał na boki, potem pobiegł dalej, pan jeszcze kilkakrotnie nas przeprosił i pognał za psem. W momencie gdy pies podszedł do jakiś dziewczyn, pan poprosił aby przytrzymały go za obroże i w ten sposób udało się szczeniaka złapać. Quote
Recommended Posts