Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakoś w połowie grudnia. Jak chcecie sprawdzę jeszcze datę przydatności, z tego co pamiętam jest do 2016, więc to pewnie któraś z nowszych partii.

Przy okazji przyznam, że wersji Superior nigdy nie kupowałam, chociaż mnie kusiła, karmiłam tylko Finest'em.

Posted

Delph, dziękuję :)

Chyba spróbuję zamówić - takie dawkowanie już by mi odpowiadało.

Czy mogłabyś jeszcze w wolnej chwili przepisać skład z worka, bo w składach też pojawiały się rozbieżności, choć już nie tak drastyczne jak w dawkowaniu.

Kupujesz u przedstawiciela czy w jakimś sklepie zoo? Karma nie jest łatwo dostępna - szukam tej finest łososiowej ale w wersji z małymi krokietami i jakoś nie mogę znaleźć poza stroną przedstawiciela.

Posted

Skład z worka. Ostatnio kupowałam od przedstawiciela, ale ponieważ kupuję f4d od dawna (z przerwami oczywiście), to zamawiałam z różnych źródeł. 

bc2de306d29bff6bmed.jpg

Posted

Dziewczyny, zupełnie niespodziewanie dostałam odpowiedź od Fish4Dogs:

Witam,

Przede wszystkim chciałbym Panią przeprosić, że tak długo musiała Pani czekać na odpowiedź. Wynika to z tego, że chciałem dokładnie wyjaśnić opisaną przez Panią sprawę z producentem karmy Fish4Dogs.

Sprawa wygląda tak, że prawidłowe jest dawkowanie to, które znajduje się na naszej oraz producenta stronie internetowej. To dawkowanie jest zgodne z nowymi wytycznymi organizacji AAFCO (Amerykański Związek Kontrolerów Żywności). Niestety producent karmy korzysta jeszcze ze "starych" opakowań karmy, na których widnieją dawkowania, które były zgodne z poprzednimi wytycznymi tej organizacji. Zostaliśmy poinformowani też przez producenta, że nowe opakowania karm z uaktualnionym dawkowaniem znajdują się już w użyciu i najbliższym czasie zastąpią w całości "stare" opakowania.

Przepraszam za wszelkie niedogodności związane z tą sprawą.

W razie jeszcze jakiś wątpliwości lub pytań pozostaję do Pani dyspozycji.

Posted
Na moich workach jest nadrukowany (nie przylepiony) kod kreskowy rozpoczynający się od cyfry 5 - czy to przypadkiem nie oznacza, że karma jest paczkowana w Polsce?
Co do meritum - skład się nie zmienił tylko dawkowanie, więc co? AAFCO uznała, że trzeba odchudzić psy i dać mniej tej samej karmy? :)

Delph, dziękuję za skład z worka