Kaja_1990 Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Zgadza się. No i to jest sensowne dawkowanie! Kiedy kupiłaś ten worek? Quote
Delph Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Jakoś w połowie grudnia. Jak chcecie sprawdzę jeszcze datę przydatności, z tego co pamiętam jest do 2016, więc to pewnie któraś z nowszych partii. Przy okazji przyznam, że wersji Superior nigdy nie kupowałam, chociaż mnie kusiła, karmiłam tylko Finest'em. Quote
filodendron Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Delph, dziękuję :) Chyba spróbuję zamówić - takie dawkowanie już by mi odpowiadało. Czy mogłabyś jeszcze w wolnej chwili przepisać skład z worka, bo w składach też pojawiały się rozbieżności, choć już nie tak drastyczne jak w dawkowaniu. Kupujesz u przedstawiciela czy w jakimś sklepie zoo? Karma nie jest łatwo dostępna - szukam tej finest łososiowej ale w wersji z małymi krokietami i jakoś nie mogę znaleźć poza stroną przedstawiciela. Quote
Delph Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Skład z worka. Ostatnio kupowałam od przedstawiciela, ale ponieważ kupuję f4d od dawna (z przerwami oczywiście), to zamawiałam z różnych źródeł. Quote
Kaja_1990 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Dziewczyny, zupełnie niespodziewanie dostałam odpowiedź od Fish4Dogs: Witam, Przede wszystkim chciałbym Panią przeprosić, że tak długo musiała Pani czekać na odpowiedź. Wynika to z tego, że chciałem dokładnie wyjaśnić opisaną przez Panią sprawę z producentem karmy Fish4Dogs. Sprawa wygląda tak, że prawidłowe jest dawkowanie to, które znajduje się na naszej oraz producenta stronie internetowej. To dawkowanie jest zgodne z nowymi wytycznymi organizacji AAFCO (Amerykański Związek Kontrolerów Żywności). Niestety producent karmy korzysta jeszcze ze "starych" opakowań karmy, na których widnieją dawkowania, które były zgodne z poprzednimi wytycznymi tej organizacji. Zostaliśmy poinformowani też przez producenta, że nowe opakowania karm z uaktualnionym dawkowaniem znajdują się już w użyciu i najbliższym czasie zastąpią w całości "stare" opakowania. Przepraszam za wszelkie niedogodności związane z tą sprawą. W razie jeszcze jakiś wątpliwości lub pytań pozostaję do Pani dyspozycji. Quote
isabelle301 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 trochę śliskie to tłumaczenie... istnieje coś takiego jak etykieta samoprzylepna... Osobiście? nie uwierzyłabym w ani jedno słowo... Quote
Kaja_1990 Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Mi się też to średnio podoba, bo ktoś kto za bardzo nie zagłębia się w temat, będzie karmił psa dawką karmy o 1/3 za dużą niż powinien... Quote
filodendron Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Na moich workach jest nadrukowany (nie przylepiony) kod kreskowy rozpoczynający się od cyfry 5 - czy to przypadkiem nie oznacza, że karma jest paczkowana w Polsce? Co do meritum - skład się nie zmienił tylko dawkowanie, więc co? AAFCO uznała, że trzeba odchudzić psy i dać mniej tej samej karmy? :) Delph, dziękuję za skład z worka Quote
Recommended Posts