Jump to content
Dogomania

Brit Care Junior Large Breed Lamb & Rice

Recommended Posts

Posted

[url]http://www.brit-petfood.com/food-for-dogs/brit-care-junior-large-breed-lamb-rice/5[/url]

od wczoraj karmię szczeniaka 4 miesięcznego [SIZE=2]Brit Care Junior Large Breed Lamb & Rice[/SIZE], po 2,3 tygodniach napiszę "recenzję", skład wydaje sie byc dobry, na razie Gruby je ze smakiem,
karmił ktoś może tą karmą szczeniaka ?

Posted

Dzisiaj właśnie kupiłam 2kg Brita dla szczeniąt dużych ras, tak na próbę jak dzieciak zareaguje na inną karmę bo nasz Arion chyba zaczął jej niepasować . Zob

• 4 weeks later...
Posted

Wandalka17, o jakim Bricie mówisz [SIZE=1](Adult,Care...,Activity)[/SIZE] ?[/quote]

CHodzi mi o Junior Large Breed . Wiecie jakie jest dawkowanie dla 29 kg szczeniaka ( 7 miesięcy ) ??

Też bym kupowała lepszą karmę ;/ Teraz mam Orijena dla Sarci .( ale tyle mnie to kosztowało w sensie nerwów , że nie wiem czy jeszcze ją kupie ) Tyle że jak kupie droższą karmę to odrazu mama sie wydziera , że za drogo ją żywie . Ona mówi że Chappi jest najlepsze , bo tanie .Przecież nie bede tajun syfem psa żywić , a Brit jest lepszy od CHappi . W ogóle co bym nie kupiła odrazu awantura . mama nie wie że często tak jest ze cena odzwierciedla jakość ;/

sota36 a jaką Ty kupujesz karmę konkretnie ??

• 2 weeks later...
Posted

zjadł już ponad półtorej worka Brita:
przed:[IMG]http://img380.imageshack.us/img380/8036/bull3hx2.jpg[/IMG]

po:
[IMG]http://img129.imageshack.us/img129/4915/obraz033mp1.jpg[/IMG]
Gruby miał problemy z sierscia będąc na Orijenie+duzo drobiu, białego sera zmieniłem na Brita Care+wieprzowina, wołowina i róznice chyba widac :)

• 2 weeks later...
Posted

jest róznica

...Gruby zjadł 2 worki Brita Care Lamb@Rice Junior LB i jutro zacznie trzeci, zero objawów alergii pokarmowej jakie miał wczesniej, zrobiłem mu kontrolnie w sobote morfologie krwi+ minerały, i jest ok, stosunek Ca/P w normie, aktualnie żywie szczeniaka 2x Brit Care i 1x surowe mieso wołowe 50 dkg, do tego 2 miarki Gelacanu, do miesa 1 miarka Canvitu (szczeniak ma 6 m-cy i waży 37 kg).

• 8 months later...
Posted

Ja kramię swojego 9- miesięcznego labradorka na zmianę britem junior large i boschem junior bigger bo stale ta sama karma po 15 kg mu się przejada. Obie karmy bardzo lubi i jak najbardziej toleruje. Nie ma problemów ani ze skórą ani też objawów alergicznych, co niestety zdarzało się przy innych karmach. Ze swojej strony mogę się wyrażać tylko pozytywnie. Kupuje te karmy w krakvet.pl głównie ze względu na duży wybór przy faktycznie dobrych cenach. Poza tym mają tam też karmę dla mojego alergicznego staruszka to już idzie za jednym zamachem.

• 9 months later...
Posted

Kupiłam wczoraj mojemu szczeniorowi
[IMG]http://www.krakvet.pl/includes/sts_templates/default2/images/up-table_r2_c3.jpg[/IMG]
BRIT Junior Large Breed.

Nie wiem czy mam pisać o tej karmie w tym wątku, czy założyć nowy, bo tu z tego co widzę chodzi chyba jeszcze o inne jedzenie - CARE.

Jesli to inna karma, wówczas założę inny wątek.

• 10 months later...
  • 1 year later...
Posted

w naszym wypadku Brit Care Junior Large Breed Lamb and Rice sprawdza się najlepiej z suchego
mieliśmy już wiele karm (m.in. Acana, Orijen, Taste of the Wild) i jak na razie zawsze wracamy do tej pierwszej
sierść błyszczy, kupy ok, oczy nie łzawią, je ją chętnie (ale nie tak chętnie jak puszki)
dodatkowo cena atrakcyjna, za zaoszczędzone pieniądze (w porównaniu do Acany) kupuje mu suplement na stawy
my polecamy

• 2 months later...
Posted

mi ciekawi ta karma brit care junior large breed lamb&rice bo szukam dobrej karmy dla szczeniaka DON,gdzie mam podejrzenie,że ma uczulenie na drób(po karmie z drobiem była czerwona wysypka)...patrzyłam jeszcze na husse (lamm&rise) ale brit care jest chyba tańszy...zastanawiam się też na acaną puppy large breed,ponoć b.dobra,ale ma kurczaka..

• 2 years later...
Posted

Odgrzewam wątek. Karmię Raven już pół roku karmą Brit Care Junior Large Breed - ogólnie jestem zwolenniczką naturalnego żywienia (Zuzanka je BARF), ale myślę, że BC jak na suchą karmę ma świetną jakość w stosunku do ceny ;)