Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzy dni temu moja suczka Yorkshire Terrier się oszczeniła. W miocie była tylko jedna suczka. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy waga szczeniaka jest prawidłowa bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji. Suczka waży 20 dag i ma trzy dni. Z góry dziękuję za pomoc.

Posted

też jestem ciekawa:)
czekam aż jakis hodowca udzieli odpowiedzi
pozdrawiam

Posted

Też mi się wydaje że to sporo. W zeszłorocznym miocie szczeniaki były cztery i pamiętam że sporo mniejsze. Zresztą poród odbył się wtedy bez problemów a teraz juz tak kolorowo nie było :) Ale nie mogłam porównać tych dwóch miotów bo wsiąkła mi gdzieś kartka z wagami tamtych szceniaków w poszczególnych okresach życia. I dlatego chciałam się upewnić czy jest prawidłowa.

Posted

Mysle ,ze wazne jest to aby szczeniaki rosly i przybywaly na wadze a prawdlowa waga?? Wiem ,ze przewaznie rodza sie szczeniaki 80-140 gr ale czesto tez zartowno 50 gr jak i 200. Waz go co jakis czas i sprawdzaj jak przybiera na wadze.
Ja mam problem z moja sunia,ktora ma 5 dni .Urodzila sie z waga 115 i dzisiaj jet 5. doba a jej waga nie wzrasta,poza tym wszystko jest niby w porzadku.Jej brat przybyl na wadze o 40%....

Posted

[quote name='agnilale']Mysle ,ze wazne jest to aby szczeniaki rosly i przybywaly na wadze a prawdlowa waga?? Wiem ,ze przewaznie rodza sie szczeniaki 80-140 gr ale czesto tez zartowno 50 gr jak i 200. Waz go co jakis czas i sprawdzaj jak przybiera na wadze.
Ja mam problem z moja sunia,ktora ma 5 dni .Urodzila sie z waga 115 i dzisiaj jet 5. doba a jej waga nie wzrasta,poza tym wszystko jest niby w porzadku.Jej brat przybyl na wadze o 40%....[/quote]

Najwazniejsze jest to aby szczeniak przybieral na wadze,to jest podstawa!

agnilale najwazniesze ze sunia nie spada z wagi !!!Jak ma odruch ssania to polowa sukcesu.Powiem tylko tyle-wiem co czujesz.Trzymaj się

Posted

Mam nadzieje,ze cos sie ruszy,dokarmiam ja torszke ale bardzo sie tez martwie...Na pewno nie ma rozszczepienia podniebienia,moze po prostu taka "mala maruda jedzeniowa " jak jej mama.Trzymajcie prosze kciuki....Tak sie cieszylam ,ze jest dziewczynka...

Posted

[quote name='agnilale']Mam nadzieje,ze cos sie ruszy,dokarmiam ja torszke ale bardzo sie tez martwie...Na pewno nie ma rozszczepienia podniebienia,moze po prostu taka "mala maruda jedzeniowa " jak jej mama.Trzymajcie prosze kciuki....Tak sie cieszylam ,ze jest dziewczynka...[/quote]

pilnuj ją koniecznie! i codziennie sprawdzaj wage!

Posted

Waga ta sama,ale pozatym wszystko jest tak jak powinno,mala nie placze i rozwija sie ....musze czekac.Pozatym chyba juz woli butelke od cycucha...Zdjecia sa w galerii szczeniakow,dodam tez nowe...

Posted

[quote name='wiolettar']Witam a czy ja bedziesz sprzedawac bo jestem na kupnie pozdrawiam[/quote]
Do Turcji po małą pojedziesz..? hihi

Posted

Wydaje mi się że moja sunia ładnie przybiera na wadze. Mając 3 dni ważyła 200 g. a dzisiaj w 5ym dniu życia już 240g. WIęc chyba jest wszystko ok, prawda? Nie mam się czym martwić?

• 10 months later...
Posted

Polecam stronę:
[url=http://www.yorkiepassion.com/growthchart.htm]Yorkshire Terrier - Yorkie Puppy Growth/Weight Chart - watch us grow[/url]
akurat tutaj jest bezposredni link do tabeli wzrostu Yorka