Jump to content
Dogomania

CZORT z niebiańskim charakterem, a teraz OSKAR dzięki orph'ie W SWOIM DOMU!!!

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='orpha']no moj drogi Ty Malgosi nie popedzaj w koncu to Ciebie obgadujemy ;)[/quote]
hihihih, jak to facet, chciał być w centrum zainteresowania obu pań :evil_lol:

Posted

[quote name='sleepingbyday']ale amant, skubany :p.
a jak koty, oswajaja się?[/quote]

Koteczka już nie ma problemów, żeby przejść koło niego, lub przeskoczyć przez leżący ogon. Kot wczoraj wieczorem łaskawie zawitał w przedpokoju i usadowił sie za moimi pleckami na krześle komputerowym (jak ja to lubię :loveu:). Oskar zajmował wtedy sobą wejście między dużym pokojem a przedpokojem :)

Kuchenne spotkanie, kot jeszcze w lekkim szoku :evil_lol: (szare wygięte przy mikrofali)
[IMG]http://img502.imageshack.us/img502/9655/kotka2sp3.jpg[/IMG]

a tu koteczka w pełnej swej krasie :)
[IMG]http://img502.imageshack.us/img502/7563/kotkaza5.jpg[/IMG]

Posted

eeee to spoko :) nie będzie problemów! super :D

ależ on słodki...
[url]http://img19.imageshack.us/img19/4351/patyczek2au2.jpg[/url]
a tu... [url]http://img4.imageshack.us/img4/8996/patyczekoq6.jpg[/url]
ojeza :loveu:

Posted

[quote name='Erazm']Powodzenia... Oskarku:lol: okolice pyszne Ci sie trafiły[/quote]

O tak mamy ładnie :)
[IMG]http://img24.imageshack.us/img24/292/lasekkf0.jpg[/IMG]

a tu w śnieżku :evil_lol:
[IMG]http://img6.imageshack.us/img6/9466/sniezekud5.jpg[/IMG]

pozdrówka

Posted

a ja dopiero teraz mogę pogratulować adopcji Oskara i cieszyć się razem z Wami szczęściem tego wspaniałego psa :laola::bigcool::bigcool::bigcool::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::cunao:
super wiadomość!!

o rety ,ale On jest duuuży!:loveu::loveu: kochany misio...

Posted

[quote name='orpha']Oskarek ze sniegiem na nosie hihihi cuuuudooooo[/quote]
maskuję się totalnie :)
[IMG]http://img100.imageshack.us/img100/5808/maskujezh8.jpg[/IMG]

czarny potworek, wybiegał się :evil_lol:...
z koleżanką o biszkoptowej maści
[IMG]http://img14.imageshack.us/img14/3047/wyganianysi7.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='orpha']Taaa Oskar sobie laske jakas poderwał ?? fiu fiu ;)[/quote]

Ano tak, totalna małolatę - ma 9 m-cy. Hihihi odmładza się facet? :evil_lol:
Swoim basowym hau hau "szeptał" jej do uszka a ona z patykiem w pysku wystrzeliwała, jak z procy w długą :lol: Ale widać jej się podobało, bo wracała i od nowa zabawa :) Śliczna wesoła biszkoptowa labradorka, trza przyznać, że Oskar ma gust. Panna z kokardką na obróżce się nosi i czaruje :evil_lol:
No dobra, lecimy spać :sleeping: papapa

Posted

[quote name='orpha']hehe no ładnie cała noc imprezowali :evil_lol:[/quote]

hahaha
Oskar już się oswoił z godz. 5, czyli poranny spacerek :)
A że jeszcze mam urlop, to po spacerku znikam w łóżeczku, a on na dywaniku się układa i korzystamy :evil_lol:. W sumie bardziej ja, bo od poniedziałku to 5:00 spacer, 6:00 autobus, 7:00 praca i powrót o 16.
Na biurku niestety nie pośpię :)
A teraz pies padł, po nocnym spacerze i chrrrrapie :)
A ja też znikam pod pierzynkę, dobranoc ;)

Posted

musze sie podzielić czyms, co od dłuższego czasu chodzi mi po głowie w związku z wątkiem czorta/seniora/oskara i z samym czortem/seniorem/oskarem.

orpha dała mu dt. szukała dla niego domu, wspracia finasowego, doprowadziła go do "stanu uzywalności". pomogło jej kilka osób, z dogo i z nk ( o ile wiem), ale jako zywo nie zaobserwowałam obecności wrocka na wątku. jak pojechał do dt - osoby z wrocka znikły z wątku. literalnie.
jesteśmy realistami - wiemy, ze dt nie bedzie miało super pomocy w ogłoszeniach, w finansach, ale[B] jakąś powinno mieć.[/B] wypadałoby wykazac chocby nikłe, uprzejme zainteresowanie psiakiem. "co u was? czy nie potrzeba wam pomocy?jak senior?"[B] cokolwiek.[/B]

potem myslałam, że jak senior znajdzie dom, to sie dziewczyny pojawią. HAHAHA! koperek zmieniła tytuł i lakonicznie pogratulowała, ale poproszona na pw. pamietam, że kiedyś orpha rzuciła na watku hasło "gdzie jest wrocek?" i była cisza. ergo - [B]naprawdę nikt z osób, które czorta wypromowały na dogo i wyadoptowały do wawy nawet tu nie zaglądał![/B]

Zająć sie duzym, starym psem, wyadoptowac go - to nie lada wysiłek. nie otrzymac pomocy od osób, które poprosiły o pomoc dla psa w postaci dt - dla mnie to jest niezła ryfa.

pamietam swój pierwszy tymczas, śliwka pod prawną opieką canis. debiut, byłam w dużym stresie, potrzebowąłam sporego wsparcia, kontaktu... wypracowałam sobie i zrozumiałam, ze nie może to byc niańczenie (choć czasem by mi sie przydało:evil_lol:), ale nie zostałam zostawiona kompletnie sama.

puenty nie bedzie. sami sobie wymyślcie wnioski, przydatne być może w przyszłości. a może nie.

Posted

[quote name='sleepingbyday']orpha dała mu dt. szukała dla niego domu, wspracia finasowego, doprowadziła go do "stanu uzywalności". pomogło jej kilka osób, z dogo i z nk ( o ile wiem), ale jako zywo nie zaobserwowałam obecności wrocka na wątku. jak pojechał do dt - osoby z wrocka znikły z wątku. literalnie.
jesteśmy realistami - wiemy, ze dt nie bedzie miało super pomocy w ogłoszeniach, w finansach, ale[B] jakąś powinno mieć.[/B] wypadałoby wykazac chocby nikłe, uprzejme zainteresowanie psiakiem. "co u was? czy nie potrzeba wam pomocy?jak senior?"[B] cokolwiek.[/B] [/quote]

Powiem tak, mnie jako wrocławiance, do której ostatecznie trafił pies jest, sorrrki ale to powiem, wstyd za koleżanki z mego rodzinnego miasta. Dziewczyny, weźcie sobie te słowa mocno do serca, zrobiłyście fajną robotę, nie przeczę, ale na tym nie koniec Waszego zadania. Osoby z DT potrzebują ciepłych słów, jakiegoś czy sms-ka z pytaniem, czy na wątku parę słów otuchy, że jest dobrze, że myślimy, że wspieramy, chociażby duchowo. Internet jest tak ogólnie dostępny (szkoda, że w mojej pracy tego nie wiedzą, tak tak :cool3:), komunikatory również, że nie powinno być z tym żadnego problemu.

Ja ze swojej strony moge Orphie tylko podziękować za tak cudowną prace z tym psiakiem :loveu:. Jego brak w jej domu, bądź niepokój o niego (całkiem naturalny) staram się jakoś zrekompensować zdjęciami tu zamieszczanymi, na forum owczarka belgijskiego również. Na bieżąco śledzić może nasze postępy, uśmiechy i spacerki. :)

To całuski i dziękuję Wam, a Orphie w szczególności za cudownego przyjaciela!:Dog_run:

Posted

SBD napisała wszytsko co mi sie po głowie tłukło , nieraz mowilam do Oli ze wiem i rozumiem ze dziewczyny sa zarobione po pachy bo jest cała masa innych wrocławskich psiakow w potrzebie a człowiek nie maszyna i naprawde nie oczekiwalam pomocy materlialnej i fizycznej , tylko wlasnie "dobrego słowa" , zainteresowania m reszte z pomoca SBD , Mru , Figi i wszytskich innych ktorzy mnie wspierali jakos sobie poradziłam. Fakt czasem nie bylo lekko bo przeciez byla jeszcze moja gromada ,ale nie macilo mi to szczecia jakiego doznawałam patrzac na szczesliwego Oskara.
Jedyne co z tego wynika to to ,ze jako domek tymczasowy dla Wrocka odpadam

Posted

Napiasla Maczek
Ja ze swojej strony moge Orphie tylko podziękować za tak cudowną prace z tym psiakiem :loveu:. Jego brak w jej domu, bądź niepokój o niego (całkiem naturalny) staram się jakoś zrekompensować zdjęciami tu zamieszczanymi, na forum owczarka belgijskiego również. Na bieżąco śledzić może nasze postępy, uśmiechy i spacerki. :smile:

[B]To bedziemy tu zagladac na poprawienie sobie humoru[/B]:loveu:

Posted

[quote name='orpha']Mru pw napisałam...
no kurteczka wlasnie u mnie tez szaro a nie biało
Kochaniutki jest i przesłodki a do tego najmadrzejszy pies swiata ( tylko Niyi nie powtarzajcie :razz:)[/quote]
Niyi mamy nie mówić? A Jaga to co? Pies :mad:?
Przecież Jaga jest grzeczniutka i idealnie posłuszna... i na tyle mądra, że wie doskonale - jak nie ma wrednego cerbera co posłuszeństwa pilnuje to nie trzeba się aż tak idealnie słuchać...

a że cerber został w Gliwicach to już inna sprawa :evil_lol: