Jump to content
Dogomania

CZORT z niebiańskim charakterem, a teraz OSKAR dzięki orph'ie W SWOIM DOMU!!!

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='bico']rany, Czorcik będzie miał nowy domek!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi:
aż chce się żyć:multi:
oby nie zapeszać, oby wszystko wypaliło:roll:
a jak już Czorcik będzie w swych nowych włościach, to dopiero mi tu płakać można będzie ale ze szczęścia:loveu::multi::evil_lol:[/quote]
Witam tu Małgosia, jako nowa właścicielka Czorta.
Ogólnie jest ciekawie, ja urodzona we Wrocławiu, kolejami losu gnana od 6 roku życia przez Ciechanów, Legionowo i dopiero w '99 osiadła w Warszawie biorę psa...który mieszkał we Wrocławiu. I również zamieszkał w stolicy. [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG] Trafił swój na swego. Koniec historii. Jak już pisałam, Czort (czy może być Oskar? - takie imię buszuje mi w głowie od środy rano i puścić nie chce) w niedzielę wpada na zapoznawcze ciasteczko. I spacerek po terenie. Decyzja już podjęta - zamieszkamy razem. W pracy wiedzą o 5 dniowym urlopie, z możliwością przedłużenia lub ewentualną psią wycieczkę do pracy na chwilkę w celu uspokojenia jakiejś zadymy [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG] Zgotowano mi w pracy coś w stylu komisji specjalnej ds. Departamentu Obrony USA (jak ktoś oglądał 24h 7 sezon, to wie o czym mówię [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/icon_wink.gif[/IMG] ) A jaki pies, a jak wygląda, a ile ma lat, itd., drugi zestaw pytań: czy wiem, co to oznacza, czy wiem, że zmieni się moje życie, czy jestem gotowa zrezygnować z części wyjazdów, czy wiem, że muszę z pracy do domu prosto wracać, itd. itp. Rrrrrany! Ale chyba odpowiedziałam satysfakcjonująco, bo pomysł poparto i skomentowało: podziwiam [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG] [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG] A ja się cieszę, że nareszcie spełniam swoje marzenie! I ratuje życie krajanowi z Wrocławia. Już kupione piłki z dzwonkiem, kocyk przygotowany,miękkie maskotki do miętolenia.... Koty (sztuk 2), urabiam [IMG]http://www.belgi.com.pl/images/smiles/001.gif[/IMG] od wtorku, Kot pretenduje z sukcesem na psa kanapowego, jest niesamowity, ale się skończy. W końcu zobaczy, jak wygląda prawdziwy pies :). W niedzielę przyklepanie dokumentacyjne i we wtorek lub w środę zaczynamy tworzyć rodzinkę z kotami i resztą!
Ogromne podziękowania dla Orphy, wspaniałej opiekunki psiaka. Za pomoc, radę i chęć wszelkiej pomocy i cierpliwość w udzielaniu odpowiedzi na masę moich pytań.
Pozdrawiam Małgosia

Posted

aaaaaaaaah
nie ma co - czekał i czekał - ale jak ładnie trafił :D

to ja życzę powodzenia, bo Czort (ja wydumałam to imię tak btw;) ale jakoś nikomu nie leży :roll:) to [B]wspaniały pies [/B]

Posted

Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani Malgosia ... zadzwoniła po to ,zeby powiedziec , ze nasza niedzielna wizyta z Czortem u niej bedzie tylko formalnoscia :cool3:. Najprwadopodniej w srode Czort bedzie w nowym domu , nazywal sie bedzie Oskar. P.Małgosia jest niesamowita , nakupowała juz zabwaek , kocyk , wydrukowala sobie juz umowe ktora jej podesłałam do zapoznania sie z nia , ma juz przygotowane druki to przerejstrowania chipa na siebie - generalnie zakochała sie w naszym cudnym diabełku. A ja sie ciesze ze chłopak bedzie mial dobry ,kochajacy , odpowiedzialny domek
huuraaaaa :multi::multi::multi: .... i co najwazniejsze nie bedzie gdzies w Polsce tylko tu u mnie pod reka w Wawie,
Aaaa a tak swoja droga pani urodzila sie we Wrocławiu , czyz to nie jest niesamowite ???? w koncu Czort tez Wrocławianin

Posted

[quote name='mru']aaaaaaaaah
nie ma co - czekał i czekał - ale jak ładnie trafił :D

to ja życzę powodzenia, bo Czort (ja wydumałam to imię tak btw;) ale jakoś nikomu nie leży :roll:) to [B]wspaniały pies [/B][/quote]

Przepraszam. Jest świetne i bardzo mi się podoba, ale... to imię pojawiło mi się magicznie w głowie, tak z nienacka, że sama się dziwię. Myślę o ...Oskarze, rozmawiam w myślach z ..Oskarem i mówię o Oskarze. Tak samo z siebie. Mam nadzieję, że on zaakceptuje...

Małgosia

Posted

byczo:multi:. tak cos czułam przez... skarpetki, ze to ona. zadziałało prawo serii czarnego bractwa - franek, barak, senior (tfu, oskar :eviltong:). pasuje do niego nawet, nie drazni ucha to imie dla seniora.
trzymam kciuki za niedzielę - jeszcze tzreba sprawdzic koty, choc jak rozmawiałysmy - powinno być ok. senior sie kotów nie czepia, to go sobie jakos ogarną :p.

ale czad, dajecie wiarę? senior ma przeogromne szanse na super dom!!! nie pisze, ze ma dom, zeby nie zapeszyć :cool3:.
nie wiem tylko, jak tezet orphy to przetrzyma :diabloti:.

Posted

Małgosiu super ze do nas zawitałaś :multi::multi::multi:
a ja dodam od siebie , ze Małgosia bedzie wspaniala opiekunka naszego hmmm Oskara :razz: ( musze sie przestawic )

Posted

mru, mi sie czort o wiele bardziej podobał niż senior, ale co robić. w końcu to i tak drugorzedna sprawa.
maczek - wszystko super z jednym wyjatkiem - nie ratujesz seniorowi-oskarowi zycia. nie było u orphy w niebezpieczeństwie ;). niemniej jednak dajesz mu dom, na zawsze, a to wcale nie mniej.
fajnie, ze do nas wpadłas, mamy nadzieje, ze zostaniesz na stałe :cool3:. żałuję, że nie jadę w niedzielę. ale wspólny spacer bankowo nie jeden nam sie przydazy.

Posted

[quote name='sleepingbyday']mru, mi sie czort o wiele bardziej podobał niż senior, ale co robić. w końcu to i tak drugorzedna sprawa.
maczek - wszystko super z jednym wyjatkiem - nie ratujesz seniorowi-oskarowi zycia. nie było u orphy w niebezpieczeństwie ;) .[/quote]

W sumie masz rację, źle się wyraziłam. Przepraszam
Małgosia

Posted

a ja zaczynam cwiczyc wołanie do Seniora , Oskar zeby juz zaczal oswajac sie z nowym imieniem :lol:. Mysle ze Oskar nie mogł trafic lepiej , dla wszystkich zainteresowanych i sledzacych watek oswiadczam z cala stanowczosia i przekonaniem ze Oskar trafia w bardzo bardzo bardzo dovre rece , Małgosia test zdala na nie tylko na 6 a na 10.
Małgosiu i dobrze ze pytasz , pytaj ile tylko a ja bede odpowiadac , w kazdej chwili słuze swoja osoba

Posted

Bardzo sie cieszę!:loveu:
Niezwykła historia i pies niezwykły. Jak zrządzenie losu urodzony we Wrocławiu i Pani też. To musiało tak być:lol:. Czuję ,że będzie dobrze.:multi::multi::multi:

Posted

[quote name='orpha']a ja zaczynam cwiczyc wołanie do Seniora , Oskar zeby juz zaczal oswajac sie z nowym imieniem :lol:. Mysle ze Oskar nie mogł trafic lepiej , dla wszystkich zainteresowanych i sledzacych watek oswiadczam z cala stanowczosia i przekonaniem ze Oskar trafia w bardzo bardzo bardzo dovre rece , Małgosia test zdala na nie tylko na 6 a na 10.
Małgosiu i dobrze ze pytasz , pytaj ile tylko a ja bede odpowiadac , w kazdej chwili słuze swoja osoba[/quote]

Ojej :) nawet mi to wpadło na myśl, ale nie śmiałam proponować. A z tymi ocenami to poczekaj... znamy się dopiero chwilkę małą :) ale dziękuję za zaufanie, mam nadzieję i wszystko dam z siebie, żeby nie zawieść :)

a płaczącym ze szczęścia - dostarczyć chusteczek, czy zbieramy łezki szczęśliwe do kryształów na pamiątkę? Pozdrawiam wszystkich!
Małgosia :oops:

Posted

No to może ja już nie będę Czortowi->Seniorowi->Oskarowi allegro wznawiać :D
bardzo się cieszę - uwielbiam wywalać ogłoszenia z allegro