ola9338 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 nie przepadam za "dlugimi" psami ale ten czarny jest kochany :loveu: wiec pora polubiec wszystkie psy:eviltong: Quote
m@dzi@ Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 nie wiem, ja tam niektórych chyba nigdy nie polubię :/ Quote
McDzik Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Brązowy jeszcze jeszcze, ale czarny - jak zwykły kundelek, podobne są u sąsiadki za płotem i drą się 25 na dobe :mad: źle mi się kojarzy... Quote
stratoos Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Znajoma mojej mamy z Anglii ma tego pieska i kiedy była z nim w Polsce, to ładnie bawił się z moim szczeniakiem, był spokojny i przyjaźnie nastawiony do ludzi, więc ja mam jak najbardziej pozytywną opinię na jego temat, choć z wyglądu bardzo przypomina najzwyklejszego kundelka, co oczywiście niczego mu nie ujmuje :razz: Ale widziałam już ładniejsze i lepsze psy ;) Quote
stratoos Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Ale ja przeciwko kundelkom nic nie mam, wręcz przeciwnie jest to moja ulubiona "rasa" psów. Sama mam jednego i uważam, że to najlepszy pies na świecie, jak większość właścicieli psów :evil_lol: Quote
Doma16 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Szczeże mówiąc jak porównać każdego rasowca do kundelka to moim zdaniem :border collie, owczarek niemiecki i kilka innych ras to też wyglądają jak kundelki Quote
werisia Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Doma16']Szczeże mówiąc jak porównać każdego rasowca do kundelka to moim zdaniem :border collie, owczarek niemiecki i kilka innych ras to też wyglądają jak kundelki[/QUOTE] No to ja lubię takie kundelkopodobne. LH też są śliczne. Quote
Litterka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 A do jakiej grupy FCI LH się zaliczają? Quote
kasia_1982 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 chyba sie nie zaliczaja bo sa jeszcze nieuznane. Uznawane sa tylko w KC - angielskim zwiazku niezwiazanym z FCI. I chyba w jakims skandynawskim kraju... Quote
I♥Torro Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Ja miałam mieszańca lancashire heelera i pinczera miniaturowego :D A lancashirki są cudne, zarówno z wyglądu jak i z charakteru ;D Quote
I♥Torro Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 A te psy są zaliczane do gr. psów pasterskich...:) Quote
Daga&Maks Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 skąd pewność że to mieszaniec tej rasy? Z tego co się orientuję ta rasa nie należy do popularnych Quote
Martens Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 [quote name='I♥Torro']Ja miałam mieszańca lancashire heelera i pinczera miniaturowego :D [/QUOTE] Taa, a ja mam mieszańca eurasiera z psem dingo :cool1: Co do LH, może i wygląd mają kundelkowy, ale długo nie były uznaną rasą i były hodowane jako psy użytkowe, pod kątem umiejętności i charakteru - więc myślę że to własnie on gra tu kluczową rolę. w końcu wygląd to nie wszystko, LH mimo kundelkowatej aparycji musi miec jeszcze ten charakter, zapał do pracy, którym niekoniecznie mogą się poszczycić kundelki w takim typie. Oczywiście wszystko do czasu, bo jak rasa zostanie uznana i zacznie się hodowla pod kątem wystaw, to i w wyglądzie pewnie nastąpią innowacje, i charakter się spiep*zy :p Quote
MM. Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Zupełnie nie mój typ. Nie podobają mi się kompletnie. Takie pimpki najzwyklejsze. Gdyby nie fakt, że rasowce, to prawdopodobnie kojarzyły by mi się z popularnymi kundlami sąsiada. Quote
Recommended Posts