Jump to content
Dogomania

Co sądzisz o psach rasy lancashire heeler?  

71 members have voted

1. 1. Co sądzisz o psach rasy lancashire heeler?

• Bardzo mi się podobają
    • Są takie sobie
    • Nie podobają mi się

Recommended Posts

• 4 months later...
Posted

Znajoma mojej mamy z Anglii ma tego pieska i kiedy była z nim w Polsce, to ładnie bawił się z moim szczeniakiem, był spokojny i przyjaźnie nastawiony do ludzi, więc ja mam jak najbardziej pozytywną opinię na jego temat, choć z wyglądu bardzo przypomina najzwyklejszego kundelka, co oczywiście niczego mu nie ujmuje :razz: Ale widziałam już ładniejsze i lepsze psy ;)

Posted

Ale ja przeciwko kundelkom nic nie mam, wręcz przeciwnie jest to moja ulubiona "rasa" psów. Sama mam jednego i uważam, że to najlepszy pies na świecie, jak większość właścicieli psów :evil_lol:

• 5 months later...
Posted

Szczeże mówiąc jak porównać każdego rasowca do kundelka to moim zdaniem :border collie, owczarek niemiecki i kilka innych ras to też wyglądają jak kundelki

Posted

[quote name='Doma16']Szczeże mówiąc jak porównać każdego rasowca do kundelka to moim zdaniem :border collie, owczarek niemiecki i kilka innych ras to też wyglądają jak kundelki[/QUOTE]
No to ja lubię takie kundelkopodobne. LH też są śliczne.

• 1 month later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='I♥Torro']Ja miałam mieszańca lancashire heelera i pinczera miniaturowego :D
[/QUOTE]

Taa, a ja mam mieszańca eurasiera z psem dingo :cool1:

Co do LH, może i wygląd mają kundelkowy, ale długo nie były uznaną rasą i były hodowane jako psy użytkowe, pod kątem umiejętności i charakteru - więc myślę że to własnie on gra tu kluczową rolę. w końcu wygląd to nie wszystko, LH mimo kundelkowatej aparycji musi miec jeszcze ten charakter, zapał do pracy, którym niekoniecznie mogą się poszczycić kundelki w takim typie. Oczywiście wszystko do czasu, bo jak rasa zostanie uznana i zacznie się hodowla pod kątem wystaw, to i w wyglądzie pewnie nastąpią innowacje, i charakter się spiep*zy :p

• 3 weeks later...
Posted

Zupełnie nie mój typ. Nie podobają mi się kompletnie. Takie pimpki najzwyklejsze. Gdyby nie fakt, że rasowce, to prawdopodobnie kojarzyły by mi się z popularnymi kundlami sąsiada.