Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Regulamin zmieniony został w lutym 2008 - ale co do tego co sie zmieniło i dla kogo to maja rozne wersje. Korozs w czasie EDS wział odemnie wniosek na Granda- 3 CAC z championow, a ichnie biuro domaga sie 4 CAC bo teraz obowiazuja 4. Kazdy twierdzi cos innego. Ja 2 dzien koresponduje z MEOE, jutro powinnam miec pełen tekst zmian.

Posted

A ja tak się cieszyłam, że zaczęłam węgierski championat, a tu się okazuje, że doopa? :angryy:

Podpisuję się pod petycją. Mogą uprzedzać o czymś takim. Nie każdy musi znać ich język.

Posted

[FONT=Century Gothic]Bardzo proszę:[/FONT]

[quote]

[CENTER][B][FONT=Century Gothic][COLOR=black]The conditions for Champion titles in Hungary[/COLOR][/FONT][/B][/CENTER]

[FONT=Century Gothic][B][U][COLOR=black]Hungária Champion (HCH)[/COLOR][/U][/B][B][COLOR=black]:[/COLOR][/B][/FONT]
[B][FONT=Century Gothic][COLOR=black]In case of breeds with working trial:[/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=Century Gothic][COLOR=black]Three CAC titles obtained in Hungary at a show organized by Hungarian Kennel Club (MEOE) in Intermediate, Open or Working class, from two different judges. One of three CAC titles must be obtained at an International or at a Club Show. One year and one day must be elapsed between the first and the last CAC title. The working trial result - which means the fulfilment of the working trial described to this breed - will be counted in 75 % of the scores reached. [/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Century Gothic][COLOR=black]Breeds without a working trial:[/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=Century Gothic][COLOR=black]Four CAC-titles obtained in Open, Intermediate or Working Class in Hungary, at a show organized by Hungarian Kennel Club (MEOE). Two of these titles must be obtained at an international CACIB or at a Club Show. The four titles must be obtained from three different judges. One year and one day must be elapsed between the first and the last CAC-title.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Century Gothic][B][U][COLOR=black]Hungarian Junior Champion (HJCH)[/COLOR][/U][/B][B][COLOR=black]:[/COLOR][/B][/FONT]

[LEFT][FONT=Century Gothic][COLOR=black]Three HPJ titles obtained at a show organized by Hungarian Kennel Club (MEOE) in Hungary, between age of 9-18 months, from two different judges. One of these titles must be obtained at an International or at a Club Show.[/COLOR][/FONT][/LEFT]

[B][U][FONT=Century Gothic][COLOR=black]Hungaria Grand Champion (HGCH):[/COLOR][/FONT][/U][/B]
[FONT=Century Gothic][COLOR=black]In possession of the Hungaria Champion title, four winner titles obtained in Champion class at a show organized by Hungarian Kennel Club (MEOE) in Hungary. Best of breed title should be obtained in one case of the above four titles. [/COLOR][/FONT]

[B][U][FONT=Century Gothic][COLOR=black]Veteran Champion (VCH):[/COLOR][/FONT][/U][/B]
[FONT=Century Gothic][COLOR=black]3 CAC in Veteran class, one of these titles must be obtained at an international CACIB Dog Show or at a national Club Dog Show organized in Hungary from two different judges. [/COLOR][/FONT][/quote]

Posted

ale w takim razie cace sprzed 2008 z kl.championow powinny byc uznane - tylko 2 by mi wtedy przepadly :roll:

i zlikwidowali Show Championa - ciekawe czy mi zwroca kase ktora im przeslalam w sierpniu myslac ze moj pies taki tytul zdobyl :roll:

Posted

[quote name='Elitesse']ale w takim razie cace sprzed 2008 z kl.championow powinny byc uznane - tylko 2 by mi wtedy przepadly :roll:

i zlikwidowali Show Championa - ciekawe czy mi zwroca kase ktora im przeslalam w sierpniu myslac ze moj pies taki tytul zdobyl :roll:[/quote]

I to jest 1 z niescisłosci - bo ja od ludzi z ichniego klubu charta usłyszałam, ze CAC z championow sie licza jesli championat był zaczety w 2006 lub wczesniej, a tu o tym nic nie jest napisane.

Mnie przepadaja 3 CACe z championow, i troche wsciekła jestem, bo mogłam zgłaszac w otwarta ( a raz sie wrecz do championow przeniosłam na prosbe wegierskiej wystawczyni której bardzo zalezało zeby championat skonczyc ) :angryy:

A showa powinni wydac, odemnie w kazdm razie Korozs wiął i kase i papiery na showa i nic mi panienka z MEOE nie napisała o tym ze nie dadza.

Posted

kolezance tez wegierka wziela kaske i papiery na showa wiec mam nadzieje ze doczekam sie dyplomu ( na marginesie od sierpnia czekam)

wyslalysmy pytanko do sznaucerowego klubu - moze oni napisza konkretnie co i jak - mysle ze sami wegrzy sie glowia nad tym co narobili i jak to odkrecic :evil_lol::evil_lol:

Posted

wlasnie wyjelam ze skrzynki dyplom [B]SHOW CHAMPIONA[/B] :multi:
ale ... [B]wystawiony 12 wrzesnia !![/B] czyli miesiac po tym jak wyslalam papiery - za to kolejny miesiac zajelo wegrom dotarcie na poczte :evil_lol::evil_lol:

tylko myslalam ze oprocz dyplomu dostane pucharek - tak jak za zwyklego championa bo 20 EUR to nie jest malo :roll:

5 z 6 cacow bylo zdobyte w klasie championow - jeden w tym roku, 4 w roku 2007 i 1 w roku 2006

Posted

hmm, to ja tez zrobiona w jajo - 3 CACe w championach:roll::angryy:, w tym roku... i nikt nie raczyl poinformowac...
Jak bedzie pismo to podpisuje sie ...kurka, niezle jaja

Posted

[quote name='Elitesse']wlasnie wyjelam ze skrzynki dyplom [B]SHOW CHAMPIONA[/B] :multi:
ale ... [B]wystawiony 12 wrzesnia !![/B] czyli miesiac po tym jak wyslalam papiery - za to kolejny miesiac zajelo wegrom dotarcie na poczte :evil_lol::evil_lol:

tylko myslalam ze oprocz dyplomu dostane pucharek - tak jak za zwyklego championa bo 20 EUR to nie jest malo :roll:

5 z 6 cacow bylo zdobyte w klasie championow - jeden w tym roku, 4 w roku 2007 i 1 w roku 2006[/quote]

Aga to Cie oszukali, o za Showa tez dawali pucharek - jeszcze na poczatku tego roku znajoma dostała :angryy:

Posted

[quote name='karenina']Aga to Cie oszukali, o za Showa tez dawali pucharek - jeszcze na poczatku tego roku znajoma dostała :angryy:[/quote]

no to ladnie :mad::mad::mad: ale jak sie o niego upomniec ? :roll:

Posted

zwracam honor wegrom !! dzis doszedl pucharek za Showa :multi:
wiekszy niz ten za zwyklego championa :)

ale moze to i dobrze ze wysylaja oddzielnie bo poprzednio dyplom byl owiniety dookola pucharu i sie odrobinke wymietolil :evil_lol:

Posted

[quote name='gidelski*****']A wie ktoś na czym polega wystawa Derby na węgrzech np czy jeżeli pies ma championa innego kraju moze zdobyć za CAC championa?[/quote]

o zwyc derby staja psy ktore urodzily sie rocznikowo rok przed dana wystawa czyli w tym roku te z 2007, poza tym to normalna krajowka
na Wegrzech nie ma szybkiej sciezki Championatowej - trzeba swoje 4 CACe wyjezdzic

• 2 weeks later...
Posted

dopiero teraz znalazłam ten temat :/ i mnie wkurzyło to nieźle...
Czy już petycja wysłana czy nadal mogę się dołączyć???
My mamy CACe z poprzednich lat u starszego psa... ale u najmlodszego mam z tego roku CACa z championów... i rozumiem, że mogę sobie nim pomachać przed oczkami :/??