bargest Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Ja tez sie chetnie podpisze.Bo tez czuje sie oszukana.:placz: Quote
Elitesse Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 caly czas czekam na odpwoiedz z wegier :roll: a moze ktos sie na EURO dopytal co i jak ?? Quote
karenina Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Regulamin zmieniony został w lutym 2008 - ale co do tego co sie zmieniło i dla kogo to maja rozne wersje. Korozs w czasie EDS wział odemnie wniosek na Granda- 3 CAC z championow, a ichnie biuro domaga sie 4 CAC bo teraz obowiazuja 4. Kazdy twierdzi cos innego. Ja 2 dzien koresponduje z MEOE, jutro powinnam miec pełen tekst zmian. Quote
Iwa-R Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A ja tak się cieszyłam, że zaczęłam węgierski championat, a tu się okazuje, że doopa? :angryy: Podpisuję się pod petycją. Mogą uprzedzać o czymś takim. Nie każdy musi znać ich język. Quote
jo-jo Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [FONT=Century Gothic]Ja dzisiaj dostałam od MEOE "oficjalne" regulacje dotyczące Championatu po angielsku. Jeśli ktoś chętny to wstawię[/FONT] Quote
jo-jo Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [FONT=Century Gothic]Bardzo proszę:[/FONT] [quote] [CENTER][B][FONT=Century Gothic][COLOR=black]The conditions for Champion titles in Hungary[/COLOR][/FONT][/B][/CENTER] [FONT=Century Gothic][B][U][COLOR=black]Hungária Champion (HCH)[/COLOR][/U][/B][B][COLOR=black]:[/COLOR][/B][/FONT] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=black]In case of breeds with working trial:[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Century Gothic][COLOR=black]Three CAC titles obtained in Hungary at a show organized by Hungarian Kennel Club (MEOE) in Intermediate, Open or Working class, from two different judges. One of three CAC titles must be obtained at an International or at a Club Show. One year and one day must be elapsed between the first and the last CAC title. The working trial result - which means the fulfilment of the working trial described to this breed - will be counted in 75 % of the scores reached. [/COLOR][/FONT] [B][FONT=Century Gothic][COLOR=black]Breeds without a working trial:[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Century Gothic][COLOR=black]Four CAC-titles obtained in Open, Intermediate or Working Class in Hungary, at a show organized by Hungarian Kennel Club (MEOE). Two of these titles must be obtained at an international CACIB or at a Club Show. The four titles must be obtained from three different judges. One year and one day must be elapsed between the first and the last CAC-title.[/COLOR][/FONT] [FONT=Century Gothic][B][U][COLOR=black]Hungarian Junior Champion (HJCH)[/COLOR][/U][/B][B][COLOR=black]:[/COLOR][/B][/FONT] [LEFT][FONT=Century Gothic][COLOR=black]Three HPJ titles obtained at a show organized by Hungarian Kennel Club (MEOE) in Hungary, between age of 9-18 months, from two different judges. One of these titles must be obtained at an International or at a Club Show.[/COLOR][/FONT][/LEFT] [B][U][FONT=Century Gothic][COLOR=black]Hungaria Grand Champion (HGCH):[/COLOR][/FONT][/U][/B] [FONT=Century Gothic][COLOR=black]In possession of the Hungaria Champion title, four winner titles obtained in Champion class at a show organized by Hungarian Kennel Club (MEOE) in Hungary. Best of breed title should be obtained in one case of the above four titles. [/COLOR][/FONT] [B][U][FONT=Century Gothic][COLOR=black]Veteran Champion (VCH):[/COLOR][/FONT][/U][/B] [FONT=Century Gothic][COLOR=black]3 CAC in Veteran class, one of these titles must be obtained at an international CACIB Dog Show or at a national Club Dog Show organized in Hungary from two different judges. [/COLOR][/FONT][/quote] Quote
karenina Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 A do mnie nie odpisali, no ale juz wiemy na czym stoimy :angryy: Quote
Elitesse Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 ale w takim razie cace sprzed 2008 z kl.championow powinny byc uznane - tylko 2 by mi wtedy przepadly :roll: i zlikwidowali Show Championa - ciekawe czy mi zwroca kase ktora im przeslalam w sierpniu myslac ze moj pies taki tytul zdobyl :roll: Quote
karenina Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 [quote name='Elitesse']ale w takim razie cace sprzed 2008 z kl.championow powinny byc uznane - tylko 2 by mi wtedy przepadly :roll: i zlikwidowali Show Championa - ciekawe czy mi zwroca kase ktora im przeslalam w sierpniu myslac ze moj pies taki tytul zdobyl :roll:[/quote] I to jest 1 z niescisłosci - bo ja od ludzi z ichniego klubu charta usłyszałam, ze CAC z championow sie licza jesli championat był zaczety w 2006 lub wczesniej, a tu o tym nic nie jest napisane. Mnie przepadaja 3 CACe z championow, i troche wsciekła jestem, bo mogłam zgłaszac w otwarta ( a raz sie wrecz do championow przeniosłam na prosbe wegierskiej wystawczyni której bardzo zalezało zeby championat skonczyc ) :angryy: A showa powinni wydac, odemnie w kazdm razie Korozs wiął i kase i papiery na showa i nic mi panienka z MEOE nie napisała o tym ze nie dadza. Quote
Elitesse Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 kolezance tez wegierka wziela kaske i papiery na showa wiec mam nadzieje ze doczekam sie dyplomu ( na marginesie od sierpnia czekam) wyslalysmy pytanko do sznaucerowego klubu - moze oni napisza konkretnie co i jak - mysle ze sami wegrzy sie glowia nad tym co narobili i jak to odkrecic :evil_lol::evil_lol: Quote
Elitesse Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 wlasnie wyjelam ze skrzynki dyplom [B]SHOW CHAMPIONA[/B] :multi: ale ... [B]wystawiony 12 wrzesnia !![/B] czyli miesiac po tym jak wyslalam papiery - za to kolejny miesiac zajelo wegrom dotarcie na poczte :evil_lol::evil_lol: tylko myslalam ze oprocz dyplomu dostane pucharek - tak jak za zwyklego championa bo 20 EUR to nie jest malo :roll: 5 z 6 cacow bylo zdobyte w klasie championow - jeden w tym roku, 4 w roku 2007 i 1 w roku 2006 Quote
Baha Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 hmm, to ja tez zrobiona w jajo - 3 CACe w championach:roll::angryy:, w tym roku... i nikt nie raczyl poinformowac... Jak bedzie pismo to podpisuje sie ...kurka, niezle jaja Quote
karenina Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 [quote name='Elitesse']wlasnie wyjelam ze skrzynki dyplom [B]SHOW CHAMPIONA[/B] :multi: ale ... [B]wystawiony 12 wrzesnia !![/B] czyli miesiac po tym jak wyslalam papiery - za to kolejny miesiac zajelo wegrom dotarcie na poczte :evil_lol::evil_lol: tylko myslalam ze oprocz dyplomu dostane pucharek - tak jak za zwyklego championa bo 20 EUR to nie jest malo :roll: 5 z 6 cacow bylo zdobyte w klasie championow - jeden w tym roku, 4 w roku 2007 i 1 w roku 2006[/quote] Aga to Cie oszukali, o za Showa tez dawali pucharek - jeszcze na poczatku tego roku znajoma dostała :angryy: Quote
Elitesse Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='karenina']Aga to Cie oszukali, o za Showa tez dawali pucharek - jeszcze na poczatku tego roku znajoma dostała :angryy:[/quote] no to ladnie :mad::mad::mad: ale jak sie o niego upomniec ? :roll: Quote
Elitesse Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 zwracam honor wegrom !! dzis doszedl pucharek za Showa :multi: wiekszy niz ten za zwyklego championa :) ale moze to i dobrze ze wysylaja oddzielnie bo poprzednio dyplom byl owiniety dookola pucharu i sie odrobinke wymietolil :evil_lol: Quote
karenina Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 A do mnie dzis przyszedł puchar za Showa :multi::loveu::multi:, a dyplom jeszcze nie.:angryy: Mam nadzieje ze nie zjadła go poczta po drodze :diabloti: Quote
Elitesse Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 to moze hurtowo wysylali :) a ja dalej nie mam odpowiedzi z Wegier co z CACami moich sredniaczek :shake: jakos dziwnie pomijaja temat :mad::mad: Quote
gidelskie-psy Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 A wie ktoś na czym polega wystawa Derby na węgrzech np czy jeżeli pies ma championa innego kraju moze zdobyć za CAC championa? Quote
Elitesse Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 [quote name='gidelski*****']A wie ktoś na czym polega wystawa Derby na węgrzech np czy jeżeli pies ma championa innego kraju moze zdobyć za CAC championa?[/quote] o zwyc derby staja psy ktore urodzily sie rocznikowo rok przed dana wystawa czyli w tym roku te z 2007, poza tym to normalna krajowka na Wegrzech nie ma szybkiej sciezki Championatowej - trzeba swoje 4 CACe wyjezdzic Quote
Natalia_W Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 dopiero teraz znalazłam ten temat :/ i mnie wkurzyło to nieźle... Czy już petycja wysłana czy nadal mogę się dołączyć??? My mamy CACe z poprzednich lat u starszego psa... ale u najmlodszego mam z tego roku CACa z championów... i rozumiem, że mogę sobie nim pomachać przed oczkami :/?? Quote
Elitesse Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Natalia nadal nie mamy konkretnej odpowiedzi od wegrow !! nabrali wody w usta :diabloti: Quote
Recommended Posts