karenina Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Informacja potwierdzona w wegierskim zwiazku - CAC uzyskane w klasie championow od 1 stycznia 2008 roku nie liczą sie do championatu - chyba ze był on rozpoczety w roku 2006 lub wczesniej. :angryy: Zastanawiam sie nad pisaniem skargi do FCi i MEOE osobiscie, lub za posrenictwem ZKWP- tej informacji wegrzy nie umieszczaja w katalogach, a na ich stronie jest ( jak i cała strona) tylko w jezyku wegierskim. Moze jak sie nas zbierze troche to nasz zwiazek nam pomoze? Quote
jo-jo Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [FONT="Century Gothic"]Znajoma węgierka mówiła nam o tym w maju na CACIBach, ale wspominała, że ten przepis obowiązuje tylko psy węgierskie... Widze, że jednak wszystie..[/FONT] Quote
bargest Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Przepraszam, ale nierozumiem tego.Czy to znaczy, ze CAC i CACIB otrzymany w klasie championow nie liczy sie do championatu Wegier?? A niby dlaczego? Quote
jo-jo Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [FONT="Century Gothic"]Poprostu masz I dosk, CACIB bez CACa[/FONT] Quote
karenina Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 [quote name='bargest']Przepraszam, ale nierozumiem tego.Czy to znaczy, ze CAC i CACIB otrzymany w klasie championow nie liczy sie do championatu Wegier?? A niby dlaczego?[/quote] A to juz ich trzeba sie zapytac, tak sobie wymyslili i juz. Ja jestem wsciekła bo z rozpedu zgłaszam zawsze championy do kl. championów- wychodząc zreszta z załozenia ze nie ma co innych psów blokowac siedzac w otwartej. I tak własnie zostałam z suką która ma 4 CAC z wegier - w tym niestety 3 z kl. championów .:angryy: Quote
Basik Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Piękne, ale chyba coś z tym trzeba zrobić my mamy 2 cac w championach w tym roku miałam zamiar jechać po 1 z uzytku bo musze mieć z tej klasy do ichniego championatu, ale teraz to juz chyba bez sensu - mogłam zgłaszać w użytkowej... Quote
simbik Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='karenina']Informacja potwierdzona w wegierskim zwiazku - CAC uzyskane w klasie championow od 1 stycznia 2008 roku nie liczą sie do championatu - chyba ze był on rozpoczety w roku 2006 lub wczesniej. :angryy: Zastanawiam sie nad pisaniem skargi do FCi i MEOE osobiscie, lub za posrenictwem ZKWP- tej informacji wegrzy nie umieszczaja w katalogach, a na ich stronie jest ( jak i cała strona) tylko w jezyku wegierskim. Moze jak sie nas zbierze troche to nasz zwiazek nam pomoze?[/QUOTE] To dołączę do grona .....:angryy:. Myślałam że tydzień temu rozpoczęłam championat węgierski :mad:. Podpinam się pod akcję pisania skargi. Quote
puli Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Tez mi sie to nie podoba ale własciwie skarga moze dotyczyc [U]wyłącznie[/U] braku informacji w innym niz wegierski języku. :roll: Quote
dorotal Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Dobrze ze dwoma psami mialam rozpoczete championaty w 2005 i 2006. Natomiast dla jednego kinga ten CAC co dostalam w Ozd jest do wyrzucenia:angryy: Quote
MEGNUM Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='jo-jo'][FONT=Century Gothic]Poprostu masz I dosk, CACIB bez CACa[/FONT][/quote] Więc skoro mają takie pzrepisy to niech nie dają w championach CACa, a jak już dali to powinien się liczyć i już. No bo w końcu co to jest CAC?! Skoro Wam dali CACa w Championach no to czemuś on chyba ma służyć. CAC to nie NDSwR czy NDPwR. Bez sensu...:shake: Quote
dorotal Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Wegrzy maja dodatkowy tytul Grand Championa do ktorego zbiera sie CAC-e z klasy championow Quote
jo-jo Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='dorotal']Wegrzy maja dodatkowy tytul Grand Championa do ktorego zbiera sie CAC-e z klasy championow[/QUOTE] [FONT="Century Gothic"]Czyli dostaje CAC, CACIB tyle, że nie moge tego CACa wykorzystac przy zwykłym Championacie... ?[/FONT] Quote
dorotal Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='karenina'] tej informacji wegrzy nie umieszczaja w katalogach, a na ich stronie jest ( jak i cała strona) tylko w jezyku wegierskim. Moze jak sie nas zbierze troche to nasz zwiazek nam pomoze?[/quote] Gdzie to jest na stronie ich zwiazku? Ja znalazlam tylko to [URL]http://www.kennelclub.hu/info/champ_hu.html[/URL] Quote
karenina Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 [quote name='dorotal']Gdzie to jest na stronie ich zwiazku? Ja znalazlam tylko to [URL]http://www.kennelclub.hu/info/champ_hu.html[/URL][/quote] No bo własnie tylko tam jest po wegiersku , nie wiem czmu nie moge wstaiwic cytatu ze strony ale pisza o klasach novendek, nyilt i munkaosztalyban - czyli posredniej otwrtej i uzytkowej. Quote
dorotal Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 a gdzie pisza o roku 2008 i championatach zaczetych w 2006? Quote
karenina Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 [quote name='dorotal']a gdzie pisza o roku 2008 i championatach zaczetych w 2006?[/quote] Nie wiem gdzie pisza, wegierskim nie władam, dzwoniła do nich wczoraj dziweczyna która mieszka w Budapeszcie i tyle sie dowiedziala- nam juz w Debrecen o tym mowili organizatorzy i prosiłam kolezanke zeby sie upewniła. Quote
Genie Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='dorotal']Wegrzy maja dodatkowy tytul Grand Championa do ktorego zbiera sie CAC-e z klasy championow[/quote] Ale z tego, co mnie mówili, żeby go uzyskać trzeba najpierw mieć tytuł Championa Węgier... Quote
bargest Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 [quote name='dorotal']Wegrzy maja dodatkowy tytul Grand Championa do ktorego zbiera sie CAC-e z klasy championow[/quote] Czy to znaczy, ze CAC-e z klasy championow nie przepadaja:multi:, a ile trzeba miec tych CAC-y do tytulu Grand Championa? Quote
karenina Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 [quote name='bargest']Czy to znaczy, ze CAC-e z klasy championow nie przepadaja:multi:, a ile trzeba miec tych CAC-y do tytulu Grand Championa?[/quote] Grand champion - dla psa który juz jest chmapionem wegier i zdobywa 3 CAC z klasy championów w tym 1 CAC + BOB na wystawie miedzynarodowej. Wiec najpierw robisz normalny championat, a pozniej zdobywasz te 3 CAC na Granda. Quote
bargest Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Eeeee to do bani bo mam 3 CAC-e w tym dwa z klasy championow gdybym o tym wiedziala zglaszalabym psa do klasy otwartej,to jest jakies popaprane.:mad: Quote
Elitesse Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 no pieknie a ja mam championaty porozpoczynane w 2007 :shake: i to obie suki maja po 3 cace, suczka z mojej hodowli tez tak ma tylko ona juz 5 cacow zdobyla :roll: [QUOTE]CAC uzyskane w klasie championow od 1 stycznia 2008 roku nie liczą sie do championatu - chyba ze był on rozpoczety w roku 2006 lub wczesniej. [/QUOTE] tylko sluchaj co z rokiem 2007 wlasnie ? bo nie licza sie od 1.01.2008 a pieszesz o 2006 Quote
dorotal Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Ja uwazam ze trzeba sie skrzyknac i postraszyc Wegrow konsekwencjami w postaci zwrotow kosztow za wystawy, przejazdy i noclegi to dojda do wniosku ze lepiej te CAC-e uznac niz ciagac sie po sadach Quote
simbik Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Jestem za, tylko ustalmy czy piszemy jedno pismo, czy każdy osobno ? Quote
maga18 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='Elitesse']no pieknie a ja mam championaty porozpoczynane w 2007 :shake: i to obie suki maja po 3 cace, suczka z mojej hodowli tez tak ma tylko ona juz 5 cacow zdobyla :roll: tylko sluchaj co z rokiem 2007 wlasnie ? bo nie licza sie od 1.01.2008 a pieszesz o 2006[/QUOTE] jestem w tej samej sytuacji i na chłopski rozum to te CAC`e się nam liczą [COLOR="Gray"]mam nadzieje[/COLOR] Quote
Elitesse Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 ja mam kolezanke ktora hungarystyke skonczyla czy jako to sie tam zwie niech ktos napisze pismo po Pl a ona przetlumaczy na madziarski i sie wszyscy podpiszemy Quote
Recommended Posts