kuba123 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 szukam kogoś na wizytę przedadopcyjną z Będzina albo do towarzystwa koniecznie w tym tygodniu dla tego psiaka Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!! post 948 Quote
Glutofia Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Mamy jeszcze Arona: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1166/pan-wyjechal-za-granice-przymilny-psiak-teskni-147140/#post13016479[/url] Quote
wikuwiku Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 [quote name='maciaszek'][COLOR=Red][B]Wikuwiku[/B][/COLOR], dotarły do Ciebie jakieś maile w sprawie wolontariatu w schronisku i na akcjach? Bo dostałam dziś maila na stronę schroniska, że dziewczyna wysłała wiadomość i na Twój adres i na fundacyjny i nie ma odpowiedzi.[/quote] tak dostałem kilka maili i na każdy odpisałem nawet zapraszałem na akcję w celu wzięcia papierów i doinformowania się, pisałem też nr tel do kontaktu, tylko jedna osoba zadzwoniła, poinformowałem ją co i jak. ja ma czyste sumienie. Większośc ludzi chce na wolontariat wtedy kiedy im pasuje i z doskoku ale to chyba nie o to chodzi. Pozdrawiam. Quote
maciaszek Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 A maila z tego adresu dostałeś - [email][email protected][/email] ? Pytam, bo dziewczyna mocno zaangażowana i dość jej zależy. Quote
wikuwiku Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 [quote name='maciaszek']A maila z tego adresu dostałeś - [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ? Pytam, bo dziewczyna mocno zaangażowana i dość jej zależy.[/quote] tak odpowiedziałem, teraz napisałem jeszcze raz. Quote
wikuwiku Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 [SIZE=3][COLOR=DarkGreen][B]Kochani jeśli ktoś pyta Was o wolontariat, kierujcie jak najbardziej do mnie na maila, ale uczulajcie ,żeby pisali : 1. Imię, nazwisko 2. wiek 3. miejscowość skąd 4.i jak już piszą to czego oni oczekują, bo często mylą pojęcia być wolontariuszem, a pracować jako wolontariusz. Wtedy będę wiedział co odpisywać, ewentualnie jak podadzą nr. tel to zadzwonić i pogadać co i jak? Nie zdziwilibyście się gdybyście poczytali co niektóre bzdury , które do mnie trafiają , ale ja muszę pokornie przyjąć. Pozdrawiam Wikuwiku [/B][/COLOR][/SIZE] Quote
Daria_13 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Ja mogę przeprowadzić wizytę z koleżanką, mam w tym doświadczenie i jestem z Będzina. Proszę o kontakt na nr. gg- 9997512 Quote
Guest Reyes Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Pamiętacie jeszcze Owczarka Niemieckiego Nero ? Miałam go na zeszłej akcji. Zrobiłam teraz kontrole po adopcyjną : 5+ :multi: Ten pies nigdy tak pięknie (i na takiego szczęśliwego) nie wyglądał. Ps. Wiku, przypominam nieśmiało o nr. do kota :oops: Quote
wikuwiku Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [SIZE=4][COLOR=Red]Dnia 04.19.2009 (niedziela) w godzinach od 12.oo do 15.oo AKCJA W SCC " ZERWIJMY ŁAŃCUCH", kto się pisze? Oprócz przykuwania jeszcze, kilka atrakcji. Chętnych zapraszam do zgłaszania się, co by podzielić role i dopracować szczegóły. [/COLOR][/SIZE] Quote
Ola la Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Ja siemmm piszemmm! Mogę wcielić się w postać psa łańcuchowego. Jeno skąd ten łańcuch wytrzasnąć ? :niewiem: hmmm.......co do daty rozumiem ,że chodziło Ci o 4 października? :cool3: :evil_lol: Quote
Guest Reyes Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [QUOTE]Dnia 04.19.2009 (niedziela)[/QUOTE] A to spokojnie, mamy 10 miesięcy :turn-l: Quote
wikuwiku Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Oczywiście że 04.10.2009, chodzi o październik, ale jesteście dowciapne, pomylić się nie można czy cóś. Quote
Daria_13 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 no więc mam zgodę na zbiórkę artykułów dla zwierząt, nie możemy zbierać pieniędzy. Czy fundacji potrzebne są smycze, obroże, karmy itp.? Quote
klaudiaaa Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Ja bym chciała ;] A co dokładnie miałabym robić? :razz: Quote
JOMA Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [B]Daria _13[/B] - tak, fundacja potrzebuje smycze, obroże, karmę wszelaką, ryż, makaron, ręczniki, koce jakieś narzuty, poszwy wszystko co się nada na posłania dla psów i kotów - idzie zima żarty się kończą Quote
Ola la Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='kuba123']będę na akcji 4.19.:diabloti:[/QUOTE] enoooooooo weź bo nam sie wikunia na dobre obrazi :nono: no ale powinien wiedzieć ,że eeeeee noooo my to tak ten tego ....yyyyyy z milości :Rose::iloveyou: no! :evil_lol: Quote
Daria_13 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Joma ok, rozumiem, od poniedziałku zaczniemy zbiórkę ;) Quote
jotka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 My z Tomkiem sie piszemy na "bycie w odwodzie i organizacji" co do aktywnego uczestnictwa, to zależy od odwagi zapewne. Quote
amikat Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 04.10.09. w Silesii od 12:00 - akcja ZERWIJMY ŁAŃCUCHY. Przywozimy budę, mamy łańcuchy. Stoisko - PIES . Dodatkowo robimy - konkurs dla dzieciaków z ekspozycją prac - rysunkowy na temat "pies przy budzie" etc. Jeżeli ktoś ma ciekawe zdjęcia dokumentujące psy na łańcuchach i ogrom nieszcześcia - możemy zrobić wernisaż. Kwestujemy! Mozęmy przez nagłośnienie opowiadać o swoich doświadczeniach z psimi łańcuchami. Moze zaprosić Nowofunlandy i ratowników ? W ramach atrakcji. Wolontaroisze mogliby paradować w kolczatkach na szyjach i na smyczach prowadzani przez innych wolontariuszy. Będziemy zbierać podpisy pod petycją o zakazie trzymania psów na łańcuchach bez zwalniania ich. Malujemy dzieciakom buźki - OLALA czy możesz to zrobić? kupimy farbki. Zapraszamy prezydenta miasta Katowice - Uszoka. Rzecznika praw obywatelskich, byłego wojewodę p. Pietrzykowskiego. Kto jeszcze przychodzi Wam do głowy? Moze Lala z Myslowitz? Aniu - pogadasz z nim? Nie iwem co jeszcze. To tylko 3 godziny...... Quote
Ola la Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Jasne malowanko będzie :) :evilbat: Skad by tu kolczatke wykombinować :roll: hmmmmm hmmmmmm szkoda ,ze tylko 3 godzinki bo czuje ,ze bedzie ciekawie :-D Quote
Kisiaraf Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Mam prośbę co tydzień wysyłam 50 ogłoszeń do tygodnika Oferta w tym tygodniu miałam sporą luke i postanowiłam się "wesprzeć" psiakami fundacyjnymi-pozmieniałam troszkę ogłoszenia ze stronki(muszą być krótkie) i wklejam je poniżej: [SIZE=3][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]PIESEK o imieniu Agaj, to rodowodowy husky, jest już dorosłym psem (7 lat). Nie jest agresywny, ale gdy wyczuje zdenerwowanie u drugiego psa to zaczyna również warczeć jeśli zostaje sam w domu to nie niszczy rzeczy właściciela. W stosunku do ludzi i dzieci jest bardzo łagodny. Tel. 791-991-041.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]PIESEK o imieniu Aron. Ma około 5 lat, jest zaszczepiony wykastrowany. Jest średniej wielkości umaszczenie brązowe, uszka klapnięte. Bardzo tęskni za człowiekiem, uwielbia z kimś przebywać. Łagodny do innych psów , lubi się bawić. Będzie wspaniałym towarzyszem na najbliższe lata. Szukamy kogoś kto pochocha Arona równie mocno jak on kocha ludzi. Tel.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman] PIESEK o imieniu Bubuś ma około 1,5 roku i jest wykastrowany. Sięga do połowy łydki dorosłego człowieka, ma krótką czarną sierść. Przywiązuje się do właścicieli, broni ich. Jest nieufny w stosunku do nieznanych ludzi. W domu zostaje sam bez problemu, utrzymuje czystość. Tel. 793 37 01 81[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]PIESEK 3 letni dog niemiecki. Jest zrównoważony, na smyczy- ideał, dzieci bardzo lubi, porusza się z gracją i elegancją, dumny, mądry, komunikatywny, spokojny ale chętny do zabawy. Proszę o kontakt osoby które mają doświadczenie jeśli chodzi o opiekę nad psem. Szukam domu gdzie pies będzie towarzyszem, przyjacielem , członkiem rodziny, będzie odpowiednio żywiony i zapewni mu się odpowiednią dawkę ruchu. Tel. 722394983[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]PIESEK, Frugo to przekochany psiak dalmatyńczyk. Ma 4 lata i wychował się z dziećmi. Uwielbia ruch i zabawę, ma w sobie mnóstwo energii do spożytkowania - to idelany psiak dla aktywnych ludzi! [/SIZE][/FONT][COLOR=#222222][FONT=Arial]Potrzebuje konsekwentnego właściciela znającego wady i zalety dalmatyńczyków. Tel. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#222222][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=black]PIESEK o imieniu Mars ma 5 lat, w typie owczarka niemieckiego, sierść koloru brązowego. Uwielbia zabawy z dziećmi, bardzo tolerancyjny piesek. Jest bardzo wesoły, posłuszny i inteligentny, grzecznie chodzi na smyczy. [/COLOR]Wciąż wypatruje swojego wymarzonego domku. Tel. 600-044-591[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]PIESEK o imieniu Lolek to młody kundelek sięgający mniej więcej kolana jest czarnego koloru. Loluś miał przedwczoraj amputowaną łapę, pomimo całego nieszczęścia jakie go spotkało jest bardzo pogodnym psem, ufa ludziom, jest bardzo spragniony miłości, jest bardzo grzecznym psem, zostaje bez problemu sam w domu, lubi dzieci, dogaduje się też z innymi psami. Nie potrafi tylko chodzić na smyczy. Tel. 609-616-736 [/SIZE][/FONT] i teraz moja prośba zobaczcie czy nie umknęły mi jakieś cenne informacje i pouzupełniajcie ogłoszenia o numery telefoniczne. A może jeszcze jakieś psiaki opiszecie na podobny wzór?! Ja dziś już nie dam rady usypiam-tak przy okzaji jak patrze o której Olala wczoraj napisała SZOK- Skarbie Ty spać nie możesz???????? Pozdrawiam Quote
Glutofia Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Kasiu kochana!!!!:loveu: Dorzuć jeszcze jesli można Sarę która siedzi sama w domu bo właściciele zmarli. [url]http://www.dogomania.pl/forum/f1162/dramat-suni-zostala-sama-po-smierci-wlascicieli-145885/?highlight=[/url] I partnerkę Bubusia: ZUZIA dominantka, niezalezna, do domu z ogrodem, czupurna i krnąbrna ale urocza. jesli razem to do domu z ogrodem i nie do bardzo małych dzieci Quote
_Mona Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Witam jestem w koncu na watku :cool3: amikat podesle Ci na maila kilka tel do osób ktore by chciały nam pomoc na akcji zerwijmy łancuchy Oczywiscie na akcji 4.10 bede. Napisz mi Anetko czy juz z Lalą rozmawiałaś ? czy mam sie z nim spotkac w tej sprawie? Joma mam pyt czy moge na tym watku wrzucic zdj z ostatniej akcji? 19-20.09- jak nie to podeslij mi linka..... czekam Quote
Recommended Posts