Onomato-Peja Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Oj chantell, chantell :diabloti: co szelki, to źle założone/ wyregulowane :diabloti: a tak na serio, to chyba jednak za długi ten dolny pasek i stąd problem ;)
Chantell Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 nosz kurcze xD ale za każdym razem poprawiam się na Okey :D
Marta_Ares Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Szczurosława']Jestem przerażona ilością sklepów, ofert , nie potrafie się odnaleźć , więc bardzo prosze o pomoc. Poszukuje szelek rogza przeszytych odblaskową nitką :[URL="http://animalia.pl/produkt,4578,70,Rogz_Fanbelt_Straight_Jacket.html"]Rogz Fanbelt Straight Jacket 20 mm / rozmiar regulowany - smycze i szelki - akcesoria - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl[/URL] Tylko że M mamy i za ciasna, L wydaje się za duża. Kundel ma około 11 kg i dość szeroką klate. Czy moge prosić o pomoc w zakupach?[/quote] jesli ma szeroką klate to L-ka bedzie dobra. Sama mam takiego kundelka (14kg) w M-ke sie nie miesicl, L-ka wydaje mi sie idealna:loveu: tu Ares w L-kach rogza [IMG]http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/wakacje/DSC05372.jpg[/IMG] [B]Chantell[/B] koniecznie trzeba albo zmniejszyc dolny pasek, albo jeszcze obrecz podciagnac przednia, sa zdecydowanie za daleko;) slicznie w nich wyglada:loveu: :loveu: :loveu:
Migori Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Trzeba skrócić obręcz na barkach, skrócić pasek pod brzuchem. Druga obręcz sięga zdecydowanie za daleko.
Marta_Ares Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Magda25']Trzeba skrócić obręcz na barkach, skrócić pasek pod brzuchem. Druga obręcz sięga zdecydowanie za daleko.[/quote] tylko ze szelki lupina nie maja regulacji na dole:roll:
Migori Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Marta_Ares']tylko ze szelki lupina nie maja regulacji na dole:roll:[/quote] No coś Ty :-o No to bedzie pewnie trudniej dopasować. Jedyne co pozostaje to manewrować pierwszą obręczą :cool1:
Onomato-Peja Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Magda25']No coś Ty :-o No to bedzie pewnie trudniej dopasować. Jedyne co pozostaje to manewrować pierwszą obręczą :cool1:[/quote] lub samemu zrobić regulacje/ skrócić ;)
Marta_Ares Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 niestety i to jest ich spory minus:roll: Poza tym chyba jedna wole rogzy, niby to tylko 2mm roznicy a lupiny takie waskie mi sie wydaja podlog rogza:shake:
Chantell Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 poprosze babcie o pomoc ^^ zszyje troszkę na maszynie i będzie ok
BellaLab Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Marta_Ares']błyskawiczna poczta:crazyeye: czekam, na fotki:cool3: [/quote] I jaki ekspresowy listonosz, już drugi raz muszę biec za nim pół ulicy:evil_lol: Zdjęcia: [IMG]http://i37.tinypic.com/288xleb.jpg[/IMG] [IMG]http://i34.tinypic.com/2nbfrm0.jpg[/IMG]
vege* Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Jakie te szelki są świetne :loveu: ile takie u marty kosztują?
Unbelievable Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Co do szeleg Augie- wystarczy zmienjszyć pierwszą obręcz, tę na szyi, tak żeby kończyła się w kłębie a nie połowie pleców ;) i jednocześnie ładnie przylegała- nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć...? mogę zrobić zdjęcie poglądowe ze wskazówkami : P ile wam szły pzresyłki z krakvetu?
Agnes Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Chantell']poprosze babcie o pomoc ^^ zszyje troszkę na maszynie i będzie ok[/quote] to sie bardzo latwo przerabia - trzeba tylko odpruc pasek obciac i zszyc ponownie - byle mocno. Przerabialam tak szelki i wyszly super - akurat gorny pasek ale to nie ma znaczenia, byle dobrze wymierzyc A z drugiej strony to jest mlodziak, wiec bedzie rosl - oplaca sie zszywac?
Unbelievable Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Agnes'] A z drugiej strony to jest mlodziak, wiec bedzie rosl - oplaca sie zszywac?[/QUOTE] nie opłaca się, szczególnie że, jak dla mnie, wystarczy zmniejszyć przednią obręcz i bedzie ok
vege* Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Unbelievable'] ile wam szły pzresyłki z krakvetu?[/quote] mi 2 dni, jak kiedyś zamówiłam w poniedziałek to na środę miałam już
Agnes Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Unbelievable']nie opłaca się, szczególnie że, jak dla mnie, wystarczy zmniejszyć przednią obręcz i bedzie ok[/quote] totez caly czas o tym mowie:eviltong:
Unbelievable Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='vege*']mi 2 dni, jak kiedyś zamówiłam w poniedziałek to na środę miałam już[/QUOTE] ciekawe czy do mnie też tak szybko dojdzie :diabloti: [quote name='Agnes']totez caly czas o tym mowie:eviltong:[/QUOTE] a nie o dolnym pasku? :hmmmm: pogubiłam sie :evil_lol:
Agnes Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Unbelievable'] a nie o dolnym pasku? :hmmmm: pogubiłam sie :evil_lol:[/quote] najpierw pisalam o pierwszej obreczy - ze jest za luzna, w zwiazku z czym szelki cale ida do tylu. Potem ew o skroceniu dolnego pasku jesli bedzie taka potrzeba (nie wiedzialam ze w lupine sie tego nie da regulowac) - ale tak czy siak zaczelabym od regulacji pierwszej obreczy uff:eviltong:
Illusion Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='RCookie']Ma ktoś z Was szelki lupine 18mm, z regulacją 31-50cm? Jeśli tak, to mogłabym prosić o zmierzenie długości obu pasków (góra, dół) łączących obie obręcze?[/quote] Przypomnę się :). Pisałam w tej sprawie (oraz pytałam o dostawę) wczoraj do lupine.pl, na gg i wysłałam maila, mimo, że byli dostępni kilka razy, to nikt nic nie odpisał :roll:.
Rinuś Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [I][B]Marta kiedy wysyłałaś Belli te szelki?[/B][/I]
Rinuś Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='Marta_Ares']wczoraj, a co??[/quote] [I][B]i dzisiaj juz miała?boshe a ja czekam od czwartku :angryy: na poczcie nie ma bo byłam, a RD napisało mi, że paczka wyszła w piątek rano.[/B][/I]
BellaLab Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 to strasznie szybko doszły :crazyeye: dzisiaj, o 11.30:multi:
metaxa Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='BellaLab']I jaki ekspresowy listonosz, już drugi raz muszę biec za nim pół ulicy:evil_lol: Zdjęcia: [/quote] Swietnie jej w niebieskim! :diabloti:
Recommended Posts