gops Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Sorata']co to jest "ten pan"? :lol: i gdzie mozna zobaczyć zieloną obroże? :cool3:[/quote] ten pan to pan od emaila z ich strony , na gg jest inny ;) z tym z emaila mozna sie dogadac co sie chce jaka obroze, on zrobi o ile sie da :lol: bo ja sobie wymyslilam inna to sie nie dalo na taka szerokosc ;)
Onomato-Peja Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Mi się skórzane pitmana nie podobają, są takie typowe, ze tak powiem ;) ale o gustach się nie dyskutuje :lol: Za to skórka z wozy wymiata ! :lol:
Feigned Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 ja dzisiaj z sklepie widziałam rogza z miękkich i lekkich pomarańczowego (był jeszcze róż, ale Axel i tak jak dziewczę wygląda, więc se odpuszczam :lol:) i strasznie mi się on podoba.. znowu mam na niego chęć. :evil_lol: tylko się zastanawiam czy półzacisk dla takiego kurdupla to dobry pomysł ? :oops: może to głupie pytanie, ale zastanawia mnie to :lol: jak myślicie?
Illusion Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Chantell']ja myślę, ze to głupi pomysł xD[/quote] Uzasadnij czemu tak sądzisz ;). Ja nie widzę nic przeciwko, a dlaczego nie chcesz na klips?
Feigned Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Chantell']ja myślę, ze to głupi pomysł xD[/quote] jakieś uzasadnienie? :eviltong:
Feigned Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='RCookie']Uzasadnij czemu tak sądzisz ;). Ja nie widzę nic przeciwko, a dlaczego nie chcesz na klips?[/quote] no ogólnie to wolę na zatrzask, ale chciałam w sklepie kupić a nie przez internet, a tam jest taka tylko półzacisk. chyba se jednak odpuszczę i za jakiś czas zamówię przez internet jakąś na zatrzask. ;) tak sobie myślę, to chyba zatrzaski mi bardziej odpowiadają.
Inkaa Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Jami']Półzacisk - dobry. ;) Zacisk - zły[/QUOTE] A ja mam pomarańczowy rogzowy zacisk dla małego psa, chyba idę wyrzucić tą obrożę za okno :cool1:
Onomato-Peja Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Inkaa']A ja mam pomarańczowy rogzowy zacisk dla małego psa, chyba idę wyrzucić tą obrożę za okno :cool1:[/quote] rogzy są tylko pólzaciski ...:cool3:
.Agata. Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote]jeszcze róż, ale Axel i tak jak dziewczę wygląda, więc se odpuszczam :lol:[/quote]róż jest fajny ! :cool3: my chodzimy do parku często w Rogzette,z różową piłeczką albo różowymi CSami - mina ludzi bezcenna :loveu: chociaż często pytają gdzie taką ładną obrożę kupiłam :cool3: Ejj naprawdę nie ma nikt do sprzedania jakiejś Lki Rogzowej ewentualnie czegoś innego bo mi na kurdupla jest potrzebne :eviltong: [quote name='Onomato-Peja']rogzy są tylko pólzaciski ...:cool3:[/quote] są Mki zaciskowe dla tych 'średnich' psów typu weścika :D
Kashdog Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 A ja się odważyłam kupić szelki dla Fifki 8D Zdjęcia będą może jutro :razz:
Chantell Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 po prostu sądzę, że taki piesek jest za mały na obrożę zaciskową i za delikatną szyję. Poza tym nie widze potrzeby zakupu owego zacisku. Przecież jesteś w stanie utrzymać 3kg na smyczy
Illusion Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Rogzy mają ograniczony zacisk, można wyregulować je tak, że nie będą podduszać psa.
Feigned Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 ok, ok, koniec tematu, bo się tu zaraz jakaś wielka kłótnia rozpęta ;) pozostaję przy zatrzaskach i koniec :eviltong:
Luzia Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 muscat robi dobre smycze i szelki?? Bo zastanawiam się nad kupnem kompletu dla mojego rudego.
Onomato-Peja Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Agata_Roki'] są Mki zaciskowe dla tych 'średnich' psów typu weścika :D[/quote] Nie, to są półzaciskowe ;) Rogz nie robi obroży zaciskowych a półzaciskowe. [quote name='Chantell']po prostu sądzę, że taki piesek jest za mały na obrożę zaciskową i za delikatną szyję. Poza tym nie widze potrzeby zakupu owego zacisku. Przecież jesteś w stanie utrzymać 3kg na smyczy[/quote] Przecież półzacisk odpowiednio wyregulowany nie dusi psa ! Ja dla mojej ONkowatej mam półzacisk bo wyciąga głowę z zatrzasku, z tego samego powodu można kupić dla małego psa ;)
.Agata. Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Onomato-Peja']Nie, to są półzaciskowe ;) Rogz nie robi obroży zaciskowych a półzaciskowe.[/quote] Półzacisk jest z łańcuszkiem,zacisk bez :cool3: Bynajmniej ja tak od zawsze rozumiem i tak mi też tłumaczyli bo stety niestety mam dużego psa,dla którego obroże są drogie i nie ma ładnych wzorków i nie interesuję się zbytnio kwestią obróżek dla małych piesów :diabloti:
Illusion Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 My miałyśmy "zacisk" z taśmy, bez łańcuszka i miał ogranicznik, czyli to półzacisk :evil_lol:.
marta_gp Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='gops']ten pan to pan od emaila z ich strony , na gg jest inny ;) z tym z emaila mozna sie dogadac co sie chce jaka obroze, on zrobi o ile sie da :lol: bo ja sobie wymyslilam inna to sie nie dalo na taka szerokosc ;)[/quote] aha, dzięki ;)
psiulka Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Inkaa']A ja mam pomarańczowy rogzowy zacisk dla małego psa, chyba idę wyrzucić tą obrożę za okno :cool1:[/quote] Ja mam odblaskowy zacisk Rogza (różowy) i jest super jak dla mnie. Już go jakoś rok używam, czasem nawet nie na swoim psie i dalej jest tak ładny, jak kiedyś i w ogóle, bardzo funkcjonalny. :)
Unbelievable Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 ja pokusiłabym się o stwierdzenie że psu, szczególnie dlugowłosemu jest lepiej w obroży półzaciskowej, wyregulowanej tak żeby po zaciśnięciu była dobrze dopasowana/lekko uciskała. A dlaczego? nie wyciera sierści, nie drażni cały czas skóry szyi- wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;)
NightQueen Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 obecny stan naszej kolekcji rogzy :diabloti: obroże; - planet rogz - paint paw - choc feminine - icecream bone - rogzette - raf camo - red sport - funky retro - cow patch - green taran - pomarańczowa z nitką - fioletowa limitowana smycze; - czarna z serii lekkie i miękkie - fioletowa z nitką - rogzette - cow patch plus obroże; - różowa obroża skórzana z cyrkoniami - hilton zielony - hilton granatowy - frog niebieski - trixie szelki smycze - flexi summertime niebieska - flexi mini de luxe różowa - jaskrawa zielona (albo żółta jak kto woli) smycz przpinana - linka 35m i RD w drodze, a i tak pewnie czegoś zapomniałam dodać :evil_lol: [quote]wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;-)[/quote]łańcuszki zazwyczaj nie masz przylegające (w sensie nie jest tak dopasowany jak zwykła obroża) do szyi tylko wiszące na szyi
Onomato-Peja Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='Agata_Roki']Półzacisk jest z łańcuszkiem,zacisk bez :cool3: Bynajmniej ja tak od zawsze rozumiem i tak mi też tłumaczyli bo stety niestety mam dużego psa,dla którego obroże są drogie i nie ma ładnych wzorków i nie interesuję się zbytnio kwestią obróżek dla małych piesów :diabloti:[/quote] Obroża zaciskowa - zaciska się bez ograniczenia : [IMG]http://www.briard.com.pl/img/obroza_zaciskowa.jpg[/IMG] Obroża półzaciskowa - zaciska się do pewnego momentu : [IMG]http://www.karusek.com.pl/img_prod/n/n_5981.jpg[/IMG]
Recommended Posts