Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sorata']co to jest "ten pan"? :lol: i gdzie mozna zobaczyć zieloną obroże? :cool3:[/quote]

ten pan to pan od emaila z ich strony , na gg jest inny ;)
z tym z emaila mozna sie dogadac co sie chce jaka obroze, on zrobi o ile sie da :lol:
bo ja sobie wymyslilam inna to sie nie dalo na taka szerokosc ;)

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ja dzisiaj z sklepie widziałam rogza z miękkich i lekkich pomarańczowego (był jeszcze róż, ale Axel i tak jak dziewczę wygląda, więc se odpuszczam :lol:) i strasznie mi się on podoba.. znowu mam na niego chęć. :evil_lol:
tylko się zastanawiam czy półzacisk dla takiego kurdupla to dobry pomysł ? :oops:
może to głupie pytanie, ale zastanawia mnie to :lol: jak myślicie?

Posted

[quote name='Chantell']ja myślę, ze to głupi pomysł xD[/quote]

Uzasadnij czemu tak sądzisz ;).

Ja nie widzę nic przeciwko, a dlaczego nie chcesz na klips?

Posted

[quote name='RCookie']Uzasadnij czemu tak sądzisz ;).

Ja nie widzę nic przeciwko, a dlaczego nie chcesz na klips?[/quote]

no ogólnie to wolę na zatrzask, ale chciałam w sklepie kupić a nie przez internet, a tam jest taka tylko półzacisk.
chyba se jednak odpuszczę i za jakiś czas zamówię przez internet jakąś na zatrzask. ;)
tak sobie myślę, to chyba zatrzaski mi bardziej odpowiadają.

Posted

[quote name='Jami']Półzacisk - dobry. ;)
Zacisk - zły[/QUOTE]
A ja mam pomarańczowy rogzowy zacisk dla małego psa, chyba idę wyrzucić tą obrożę za okno :cool1:

Posted

[quote]jeszcze róż, ale Axel i tak jak dziewczę wygląda, więc se odpuszczam :lol:[/quote]róż jest fajny ! :cool3: my chodzimy do parku często w Rogzette,z różową piłeczką albo różowymi CSami - mina ludzi bezcenna :loveu: chociaż często pytają gdzie taką ładną obrożę kupiłam :cool3:

Ejj naprawdę nie ma nikt do sprzedania jakiejś Lki Rogzowej ewentualnie czegoś innego bo mi na kurdupla jest potrzebne :eviltong:

[quote name='Onomato-Peja']rogzy są tylko pólzaciski ...:cool3:[/quote]

są Mki zaciskowe dla tych 'średnich' psów typu weścika :D

Posted

po prostu sądzę, że taki piesek jest za mały na obrożę zaciskową i za delikatną szyję. Poza tym nie widze potrzeby zakupu owego zacisku. Przecież jesteś w stanie utrzymać 3kg na smyczy

Posted

[quote name='Agata_Roki']
są Mki zaciskowe dla tych 'średnich' psów typu weścika :D[/quote]
Nie, to są półzaciskowe ;)
Rogz nie robi obroży zaciskowych a półzaciskowe.

[quote name='Chantell']po prostu sądzę, że taki piesek jest za mały na obrożę zaciskową i za delikatną szyję. Poza tym nie widze potrzeby zakupu owego zacisku. Przecież jesteś w stanie utrzymać 3kg na smyczy[/quote]
Przecież półzacisk odpowiednio wyregulowany nie dusi psa ! Ja dla mojej ONkowatej mam półzacisk bo wyciąga głowę z zatrzasku, z tego samego powodu można kupić dla małego psa ;)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Nie, to są półzaciskowe ;)
Rogz nie robi obroży zaciskowych a półzaciskowe.[/quote]

Półzacisk jest z łańcuszkiem,zacisk bez :cool3: Bynajmniej ja tak od zawsze rozumiem i tak mi też tłumaczyli bo stety niestety mam dużego psa,dla którego obroże są drogie i nie ma ładnych wzorków i nie interesuję się zbytnio kwestią obróżek dla małych piesów :diabloti:

Posted

[quote name='gops']ten pan to pan od emaila z ich strony , na gg jest inny ;)
z tym z emaila mozna sie dogadac co sie chce jaka obroze, on zrobi o ile sie da :lol:
bo ja sobie wymyslilam inna to sie nie dalo na taka szerokosc ;)[/quote]
aha, dzięki ;)

Posted

[quote name='Inkaa']A ja mam pomarańczowy rogzowy zacisk dla małego psa, chyba idę wyrzucić tą obrożę za okno :cool1:[/quote]

Ja mam odblaskowy zacisk Rogza (różowy) i jest super jak dla mnie. Już go jakoś rok używam, czasem nawet nie na swoim psie i dalej jest tak ładny, jak kiedyś i w ogóle, bardzo funkcjonalny. :)

Posted

ja pokusiłabym się o stwierdzenie że psu, szczególnie dlugowłosemu jest lepiej w obroży półzaciskowej, wyregulowanej tak żeby po zaciśnięciu była dobrze dopasowana/lekko uciskała. A dlaczego? nie wyciera sierści, nie drażni cały czas skóry szyi- wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;)

Posted

obecny stan naszej kolekcji

rogzy :diabloti:
obroże;
- planet rogz
- paint paw
- choc feminine
- icecream bone
- rogzette
- raf camo
- red sport
- funky retro
- cow patch
- green taran
- pomarańczowa z nitką
- fioletowa limitowana

smycze;
- czarna z serii lekkie i miękkie
- fioletowa z nitką
- rogzette
- cow patch

plus
obroże;
- różowa obroża skórzana z cyrkoniami
- hilton zielony
- hilton granatowy
- frog niebieski

- trixie szelki

smycze
- flexi summertime niebieska
- flexi mini de luxe różowa
- jaskrawa zielona (albo żółta jak kto woli) smycz przpinana
- linka 35m

i RD w drodze, a i tak pewnie czegoś zapomniałam dodać :evil_lol:

[quote]wam też byłoby niewygodnie gdzybyście mieli na szyi łańcuszki przylegające sztywno do szyi zamiast swobodnie leżących ;-)[/quote]łańcuszki zazwyczaj nie masz przylegające (w sensie nie jest tak dopasowany jak zwykła obroża) do szyi tylko wiszące na szyi

Posted

[quote name='Agata_Roki']Półzacisk jest z łańcuszkiem,zacisk bez :cool3: Bynajmniej ja tak od zawsze rozumiem i tak mi też tłumaczyli bo stety niestety mam dużego psa,dla którego obroże są drogie i nie ma ładnych wzorków i nie interesuję się zbytnio kwestią obróżek dla małych piesów :diabloti:[/quote]

Obroża zaciskowa - zaciska się bez ograniczenia :
[IMG]http://www.briard.com.pl/img/obroza_zaciskowa.jpg[/IMG]

Obroża półzaciskowa - zaciska się do pewnego momentu :

[IMG]http://www.karusek.com.pl/img_prod/n/n_5981.jpg[/IMG]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...