Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kasiu, też chciałam tę obrożę zieloną w kosteczki, ale teraz nie wiem L czy M?
I szelki to jaki rozmiar.. nie umiem tego dobrze zmierzyć. :roll:

Posted

hm... ja ostatnio miałam szał na lupiny ale ostatecznie wole jednak rogzy i RD.. jakoś bardziej odpowiadają mi wzorki i kolory.
z Lupine uwielbiam jedynie Turtle Reef i Meadow, G-grly dog też było fajne ale jakoś szybko się hm... zestarzało? sama nie wiem.

teraz mam dylemat bo kupiłam różową obrożę i smycz przepinaną Rogza, te odblaski... ale po zastanowieniu się mój pies rzadko w obroży chodzi i do tej smyczy przydałyby się jakieś różowe szelki. Czy szelki rogza są godne polecenia? mam nadzieję, że nie będzie się strzępić :shake:

Posted

Rinuś, powiem Ci że mi też wzorki z Lupine się nie podobają ;) Zdecydowanie wolę Rogzy, może dlatego że są trochu bardziej stonowane :eviltong:

Posted

My mamy kilka par rogzowych szelek i jak na razie też jest z nimi wszystko w porządku :), najstarsze mają ponad rok.

Ja rogzy kiedyś też bardzo lubiłam, a lupiny szczerze powiedziawszy tak średnio mi się podobały, właściwie, to mało który wzorek wpadł mi wtedy w oko, ale upodobania się zmieniają jak widać :evil_lol:. Nie podoba mi się każdy wzorek tego producenta, są takie, które są wręcz okropne (według mnie), ale nie ma raczej firmy, która produkowałaby takie rzeczy, które podobają się wszystkim.
Lupine jest też dość praktyczne, z tego co piszą tutaj różni ludzie wynika, że są trwalsze niż rogzy, a nawet jeżeli coś się z nimi stanie, to można je zawsze wymienić.
W rogzie podoba mi się taka rozbieżność rozmiarów, jeśli o rogza chodzi, to chyba najłatwiej dobrać rozmiar do swojego psa, w wypadku lupine mamy tylko dwie szerokości i moim zdaniem S i M za bardzo się różnią...

Posted

ojej. chciałam kupić rogzette w rozmiarze M-L ale nie mają już w pełnej misce :placz: są jeszcze jakieś strony gdzie mogłabym je kupić?:oops:

Posted

[quote name='Mi.']ojej. chciałam kupić rogzette w rozmiarze M-L ale nie mają już w pełnej misce :placz: są jeszcze jakieś strony gdzie mogłabym je kupić?:oops:[/quote]

w warszawie [url=http://www.animalia.pl]Sklep zoologiczny - karmy dla kotów, karmy dla psów, karma sucha i puszki, sklep jeździecki. Największy internetowy sklep zoologiczny, dostawa w Warszawie.[/url] - dowoz tylko 5 zl przez kuriera, jest tez duzo pkt odbioru

Posted

[quote name='jo_ann']Czy ktos moze mi zmierzyc, ile minimum ma obroza ROGZ L zaciskowa - chodzi mi o dlugosc lacznie z tym paskiem-zaciskiem... 40cm czy mniej moze?[/quote]

u mnie było 32 w zacisku plus 9cm pasek

Posted

[quote name='jo_ann']Czy ktos moze mi zmierzyc, ile minimum ma obroza ROGZ L zaciskowa - chodzi mi o dlugosc lacznie z tym paskiem-zaciskiem... 40cm czy mniej moze?[/quote]

My mamy L, dziś mi się nie chce ale jutro mogę to zrobić:pchyba że ktoś będzie pierwszy;)

Posted

będzie pewnie ok. 38-40cm, min. długość zaciśniętej Lki z łańcuszkiem to 30cm ;)

Posted

[quote name='Mi.']ajajaj zapomniałam napisać, że chodziło mi o szelki rogzette :oops: w rozmiarze M-L :oops:[/quote]

to zobacz na moj post wyzej;) przeciez dalam linka:diabloti:

Posted

[I][B]a mnie zastanawia jedna rzecz...zamówiła ta obrożę i smycz...i teraz wchodzę na bazarek i patrzę , że fioletowej L-ki nie mają w ofercie a jak wchodzę w swoje zamówienie to mam to:
[/B][/I]
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://i36.tinypic.com/1h31ol.jpg[/IMG]
[/URL]

Posted

[quote name='Agnes']to zobacz na moj post wyzej;) przeciez dalam linka:diabloti:[/quote]
no ale tam nie ma. chyba, że ślepa jestem :hmmmm:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...