Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]Small jakim cudem M było za ciasne na Moli skoro na moją suke dużo większą były tylko kilka cm za małe w klacie? [/QUOTE]

No przecież piszę że moja jest nie wymiarowa, miałam eMkę i sprzedałam bo za mała była, nawet jak była na maksa rozszerzona.

[quote name='WŁADCZYNI']Ale jak pachy - moja suka ma daleko za pachami szelki (mki rozg), hm w avatarze widać gdzie ma łatę na prawym boku i kończą się szelki za łatą.[/quote]

no bo tak powinno być, ale moja ma taki dziwny układ klatki (to nie kwestia tego że jej źle reguluje szele) że szelki rogza układają jej się tak że obdzierają jej pachy. Wiem jak na twojej szelki leżą, u mojej szele idą od razu za pachami, stykają się z nimi, nawet jak wszystko mam na maksa rozszerzone. Ona ma taką klatke dziwnie zbudowaną :roll:

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

bo to prawie york z charcia klatą :evil_lol:

Ostatnio myślałam żeby kupić jej szele zapinane od góry, pożyczyłam takie od znajomej żeby przetestować i młoda wylazła z nich :mad:

Posted

poprostu rogz sie pospul i teraz kazde szele i obroze maja inne wymiary :roll:
niby moj pudel ma wymiary jak twoja molli a szele sa na maxa poszerzone dobre, tylko Moli ma calkiem inna budowe to trzeba przyznac ;)

Posted

[quote name='smallpati']bo to prawie york z charcia klatą :evil_lol:

Ostatnio myślałam żeby kupić jej szele zapinane od góry, pożyczyłam takie od znajomej żeby przetestować i młoda wylazła z nich :mad:[/quote]

jak sa dobrze wyregulowane to nie powinna, moja sucz tez wylazila z tych szelek ale pomiejszylam tak ze moge spokojnie palce wlozyc pomiedzy tasme a siersc ale ma ciasniej niz te rogzowe , juz z miesiac mi z nich nie wyszla ;) a uzywamy prawie codziennie ;)
tak samo z obroza , wychodzila sobie z obrozy w najmniej oczekiwanym momencie to pociasnilam i juz nie wychodzi ;)

Posted

gops mój pies jest wybitnie wygimnastykowany :evil_lol: ta jej dziwna budowa daje jej dużo możliwości do kombinacji, bo przy szerokiej klacie i krótkich łapach to żaden problem wyjść z każdej obroży czy szelek (tylko z rogza nie wyszła). Ona nawet jak obroże ma zaciągniętą tak że palca nie wsadzisz to wyciągnie łeb (testowałam :diabloti: ale spokojnie psa nie udusiłam :evil_lol:), jak będzie chciała to i tak wyjdzie z obroży, ale się już nauczyła i nie robi tego ciągle, ale z szelkami jest inaczej, nawet jak nie chce to mimo wolnie wypada z nich w biegu, bo jej łapy przechodza przez obręcz a szyi, dlatego szelki musi miec idealnie dopasowane, ona wyłazi ze wszystkiego jak ma na to ochotę :mad:

Posted

[quote name='smallpati']gops mój pies jest wybitnie wygimnastykowany :evil_lol: ta jej dziwna budowa daje jej dużo możliwości do kombinacji, bo przy szerokiej klacie i krótkich łapach to żaden problem wyjść z każdej obroży czy szelek (tylko z rogza nie wyszła). Ona nawet jak obroże ma zaciągniętą tak że palca nie wsadzisz to wyciągnie łeb (testowałam :diabloti: ale spokojnie psa nie udusiłam :evil_lol:), jak będzie chciała to i tak wyjdzie z obroży, ale się już nauczyła i nie robi tego ciągle, ale z szelkami jest inaczej, nawet jak nie chce to mimo wolnie wypada z nich w biegu, bo jej łapy przechodza przez obręcz a szyi, dlatego szelki musi miec idealnie dopasowane, ona wyłazi ze wszystkiego jak ma na to ochotę :mad:[/quote] To biega, biega i nagle bez szelek wraca?:crazyeye::cool3:

Posted

[quote name='Talia.']To biega, biega i nagle bez szelek wraca?:crazyeye::cool3:[/quote]
:evil_lol:
podejzewam ze robi tak jak moja czyli idzie idzie sobie spokojnie az nagle kilka sekund jak nie patrze i juz lata bez szelek a szelki zostaja mi na koncu smyczy ;) chyba lapy jakos wyjmuje z pomiedzy tasmy ale nigdy wsumie nie widzialam jak to robi ;)

Posted

Lena w Gappay'u ( 4 cm)

[IMG]http://i40.tinypic.com/2u8xds6.jpg[/IMG]

[IMG]http://i43.tinypic.com/1zflk5k.jpg[/IMG]

[IMG]http://i41.tinypic.com/51x6l4.jpg[/IMG]

Posted

a ma ktos szele manmata? one sa takie dlugie strasznie , powinny sie konczyc jak normalne szelki , mam dla schroniskowych psow i przymierzalam zeby zszyc i koncza sie na samym koncu zeber ;)

Posted

Hej, znowu tu zagladam. Nie zdecydowalam sie jeszcze na zaden komplet, zatem...
Czy moglby mi ktos napisac na jakie firmy warto zwrocic uwage przy wyborze kompletu: obroza, szelki i smycz 1,80 - 2,00 regulowana???:Help_2:

Posted

No właśnie z szelkami ManMat jest taki problem, że one mają strasznie długi ten pasek na dole. U Bory kończyło sie potwornie daleko, musiałam poprawiać, ale niestety, szycie ją uwierało i za chiny nie chciałam w tym chodzić.

Posted

[quote name='martita']Hej, znowu tu zagladam. Nie zdecydowalam sie jeszcze na zaden komplet, zatem...
Czy moglby mi ktos napisac na jakie firmy warto zwrocic uwage przy wyborze kompletu: obroza, szelki i smycz 1,80 - 2,00 regulowana???:Help_2:[/QUOTE]

na jakość przede wszytskim- czy zszyte równo i dokładnie, czy nic się nie odkleja, popytać czy łatwo się taśma mechaci, czy metalowe części rdzewieją, zatrzask jest dobry ;) w przypadku szelek- czy nie bedą za krótkie/ długie na tułowiu, czy nadają się do preferowanego użycia

Posted

[quote name='martita']dzieki dobra kobieto:p
hilton slaby?[/quote]

niektorzy twierdza ze dobry tak jak trixie ale ja nie polecam...w trixie 2 razy pekl mi zatrzask,a hiltona nigdy nie kupilam wlasnie bojac sie tego samego

Posted

[quote name='martita']dzieki dobra kobieto:p
hilton slaby?[/QUOTE]

za jakość się płaci ;) a one nie są zbyt drogie. Chciałam szelki hiltona, żeby zobaczyć co za twór, bo dużo nie kosztuje, więc przy takiej ilośc psich akcesoriów mogę sobie pozwolić na ewentualne zerwanie : P

Posted

Lena wyglada bosko:loveu:, jaka masz do tego smycz?:razz:

Co do szelek to je pomierze, ale jutro, a kiedy podam wymiary nie jestem pewna, bo mam ograniczony dostep do kompa;). Powiem tylko, ze moj pies ma 50cm w klacie i mysle, ze spokojnie zmiesci sie 56-58cm;), jest jescze spory zapas tasmy;)...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...