Unbelievable Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 przeskoczyły posty... ja dla szczurzego pewnie czarne wezmę ;)
WŁADCZYNI Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 czemu czarne? Smutne takie mi się wydają. Kusi mnie fiolet, róż albo różowe moro. Bo moro zwykłe jest strasznie chłopięce jak na moją suńkę:loveu:
Unbelievable Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='WŁADCZYNI']czemu czarne? Smutne takie mi się wydają. Kusi mnie fiolet, róż albo różowe moro. Bo moro zwykłe jest strasznie chłopięce jak na moją suńkę:loveu:[/QUOTE] czarne, bo oprócz szelek szczurek musi mieć obrożę ;) a czerwone mi się nie podobają z tą wstawką czarną:razz: ewent. niebieskie ale nie mam nic niebieskiego, w każdym bądź razie jeszcze się zobaczy:razz: wiem, niebieskie ezydogi i niebieskie lupine :loveu: różowy bierz :loveu:
NightQueen Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='WŁADCZYNI'] I w jakim kolorze ezydoga widzicie mojego zwierza?[/quote] różowo czarny albo fiolet :loveu: różowe moro i w ogóle moro nie ładne jest :eviltong:
Unbelievable Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 różowe moro jest dla mnie kiczowate, takie w stylu dody :diabloti:
gops Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='WŁADCZYNI']czemu czarne? Smutne takie mi się wydają. Kusi mnie fiolet, róż albo różowe moro. Bo moro zwykłe jest strasznie chłopięce jak na moją suńkę:loveu:[/quote] rozowe moro :loveu: chce kupic taka obroze tylko ta szerokosc ...
NightQueen Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Tinka:)']różowe moro jest dla mnie kiczowate, takie w stylu dody :diabloti:[/quote] doda to na pewno nie jest, ale mi się nie podoba, jak dla mnie to nie wygląda w ogóle jak moro [QUOTE]chce kupic taka obroze tylko ta szerokosc ... [/QUOTE] ten sam problem mam, strasznie szerokie te obroże, ale kusi mnie kusi :roll: szele sa niewymiarowe strasznie jak na moje suczydło, albo raczej moja jest niewymiarowa do tych szelek Dołączam się do prośby o zmierzenie szelek, troszkę połudzę się że może są dobre :evil_lol:
gops Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='smallpati']doda to na pewno nie jest, ale mi się nie podoba, jak dla mnie to nie wygląda w ogóle jak moro ten sam problem mam, strasznie szerokie te obroże, ale kusi mnie kusi :roll: szele sa niewymiarowe strasznie jak na moje suczydło, albo raczej moja jest niewymiarowa do tych szelek Dołączam się do prośby o zmierzenie szelek, troszkę połudzę się że może są dobre :evil_lol:[/quote] te moro jest sliczne :eviltong: niby ta nowa seria jest juz ciensza tylko niewiem ktore to z nowej a ktore ze starej a ryzykowac nie chce :roll: a te szelki maja dosyc duza regulacje :razz: w jakies napewno wlezie ;)
NightQueen Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='gops']te moro jest sliczne :eviltong: niby ta nowa seria jest juz ciensza tylko niewiem ktore to z nowej a ktore ze starej a ryzykowac nie chce :roll: a te szelki maja dosyc duza regulacje :razz: w jakies napewno wlezie ;)[/quote] okropne :eviltong: poczekam chyba aż wszystkie obroże ze starej serii wykupią :eviltong: i zostanie nowa :evil_lol: Wiem że mają dużą regulację, ale do mojej na prawdę trudno dopasować szelki, rogz, Rd, lubine, trixie się nie nadają, wymiarowo nie pasują, przeważnie M za małe, L za szerokie, a jak już pasuje to tak ledwo ledwo, że psa uciska, więc boje się ryzykowac z esy dogiem, bo kupie, nie będzie pasował :roll:
gops Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='smallpati']okropne :eviltong: poczekam chyba aż wszystkie obroże ze starej serii wykupią :eviltong: i zostanie nowa :evil_lol: Wiem że mają dużą regulację, ale do mojej na prawdę trudno dopasować szelki, rogz, Rd, lubine, trixie się nie nadają, wymiarowo nie pasują, przeważnie M za małe, L za szerokie, a jak już pasuje to tak ledwo ledwo, że psa uciska, więc boje się ryzykowac z esy dogiem, bo kupie, nie będzie pasował :roll:[/quote] tez poczekam az je wykupia :evil_lol: no to rzeczywiscie problem z tymi szelkami ;) a ja zamowilam komplet moro (normalne moro nie rozowe :eviltong:) :razz: znowu sie zaczyna...
NightQueen Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='gops']tez poczekam az je wykupia :evil_lol: no to rzeczywiscie problem z tymi szelkami ;) a ja zamowilam komplet moro (normalne moro nie rozowe :eviltong:) :razz: znowu sie zaczyna...[/quote] no problem mam i to spory, mam szelki od taks i są dobre, ale chciałabym coś innego i tu zonk :roll: mi po głowie coś chodzi ale na razie z zamawianiem się wytrzymam bo mam inne wydatki z suką (wet, szczepienia itd)
Diora Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='smallpati']no problem mam i to spory, mam szelki od taks i są dobre, ale chciałabym coś innego i tu zonk :roll:[/quote] A jakie Twój kudłacz ma wymiary? Dziwne,że np z RD nic na nią nie pasuje. Tam jest dość duża regulacja
NightQueen Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Diora']A jakie Twój kudłacz ma wymiary? Dziwne,że np z RD nic na nią nie pasuje. Tam jest dość duża regulacja[/quote] szyja 29, klata 50 :cool3:
NightQueen Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Diora']hmm,no to faktycznie jakieś niewymiarowe szelki ostatnio szyją ;) A tak na serio, to my mamy szelki RD rozm. L - niby obwód przy szyi w Lkach jest 52-78, a na nią są idealne. Wspomnę tylko,że obrożę nosi na 43 cm. Dlatego warto przymierzyć szelki, bo mogą pasować. Próbowałaś?[/quote] Ona jest nie wymiarowa ale sprytna, jak ma coś szerszego to wychodzi, L są za szerokie w szyi i ona bez problemu by przeszła przez nie, nawet jakby były na maxa skrócone to i tak by wyszła, ona jest niskopodłogowa, ma krótkie łapy więc z łatwością je przekłada np. przez obrożę zaciskową która jest luźna, wiec przesz szelki też to zrobi. [QUOTE]Small moja suka ma podobne wymiary i Mka rd leży bardzo dobrze. Pętla na szyjce nie jest maksymalnie ściągnięta więc spokojnie mozna ją zmniejszyć do obwodu 29 cm.[/QUOTE] purple fajne :loveu: W RD znów nie pasuje ten pasek pod klatką, ona jest dość masywna, ma szeroką i beczkowatą klatkę, pasek pod klatka musi byc naprawdę długi, inaczej obdzierają ją pod pachami :roll:
Diora Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='smallpati']szyja 29, klata 50 :cool3:[/quote] hmm,no to faktycznie jakieś niewymiarowe szelki ostatnio szyją ;) A tak na serio, to my mamy szelki RD rozm. L - niby obwód przy szyi w Lkach jest 52-78, a na nią są idealne. Wspomnę tylko,że obrożę nosi na 43 cm. Dlatego warto przymierzyć szelki, bo mogą pasować. Próbowałaś?
NightQueen Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='gops']moj pudelson ma 30 w szyi i 49cm w klacie i Mka rogza jest ok tylko na maxa rozszerzona;) a w ezy dogach w Sce mial sporo luzu w klacie wiec na 99% beda dobre ;) W[/quote] miałam rogza M i sprzedałam bo była ciasna ty masz eMke esy? podaj mi wymiary szelek, proszę :loveu: posty skaczą :angryy:
NightQueen Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='gops']no moja Mka z rogza tez troszke ciasno ale daje rade :) ja niemam ezy ,sprzedalam mialam Ske i naprawde pies mial duzo luzu i w szyi i w klacie ;) ezy na dogo ma chyba tylko puzzle no i ktos komu sprzedalam szele ale nie pamietam komu..;)[/quote] rogz obdarł pod pachami Moli, tak że miała wytartą sierść i zaczerwiona skórę więc już nie chce Jak będzie za dużo luzu to ona wyjdzie z szelek i tu też mam problem, chyba pozostało mi tylko szycie szeli na zamówienie bo nie mam innego wyjścia :-(
gops Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='smallpati']szyja 29, klata 50 :cool3:[/quote] moj pudelson ma 30 w szyi i 49cm w klacie i Mka rogza jest ok tylko na maxa rozszerzona;) a w ezy dogach w Sce mial sporo luzu w klacie wiec na 99% beda dobre ;) WŁADCZYNI roz :diabloti: ja Ci mowie bedzie jej ladniej :eviltong:
WŁADCZYNI Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 problem się rozwiązał -Ska bo suka ma w szyjce równe 30 a Mka jest od 37. I chyba będzie purple, choć róż z czarnym też mnie kusi:loveu: Small moja suka ma podobne wymiary i Mka rd leży bardzo dobrze. Pętla na szyjce nie jest maksymalnie ściągnięta więc spokojnie mozna ją zmniejszyć do obwodu 29 cm.
gops Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='smallpati']miałam rogza M i sprzedałam bo była ciasna ty masz eMke esy? podaj mi wymiary szelek, proszę :loveu: posty skaczą :angryy:[/quote] no moja Mka z rogza tez troszke ciasno ale daje rade :) ja niemam ezy ,sprzedalam mialam Ske i naprawde pies mial duzo luzu i w szyi i w klacie ;) ezy na dogo ma chyba tylko puzzle no i ktos komu sprzedalam szele ale nie pamietam komu..;)
Bartiśkowa_ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 w ezydogach podali tylko ile jest w obwodzie szyji a w klacie nie chyba że się pomylili ??:roll: tak czy siak muszę mieć XL tylko nie wiem czy nie będzie zamałe :evil_lol:
olekg89 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Small jakim cudem M było za ciasne na Moli skoro na moją suke dużo większą były tylko kilka cm za małe w klacie?
Unbelievable Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='smallpati']szyja 29, klata 50 :cool3:[/QUOTE] to jak gram- mamy szelki rogza m i są dobre, narzekasz :cool1: a że obdarł to kwestia taśmy a nie tego, że były ciasne. no i też proszę o wymiary w klacie w ezy dogach S ;)
Unbelievable Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='WŁADCZYNI']Ale jak pachy - moja suka ma daleko za pachami szelki (mki rozg), hm w avatarze widać gdzie ma łatę na prawym boku i kończą się szelki za łatą.[/QUOTE] u mnie tak samo- tylko kończą się na łacie ;) któregoś razu udało mi się je tak wyregulować, że leżą idealnie i pies z nich nie wyjdzie
WŁADCZYNI Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ale jak pachy - moja suka ma daleko za pachami szelki (mki rozg), hm w avatarze widać gdzie ma łatę na prawym boku i kończą się szelki za łatą.
Recommended Posts