Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']czemu czarne? Smutne takie mi się wydają.

Kusi mnie fiolet, róż albo różowe moro. Bo moro zwykłe jest strasznie chłopięce jak na moją suńkę:loveu:[/QUOTE]

czarne, bo oprócz szelek szczurek musi mieć obrożę ;) a czerwone mi się nie podobają z tą wstawką czarną:razz: ewent. niebieskie ale nie mam nic niebieskiego, w każdym bądź razie jeszcze się zobaczy:razz: wiem, niebieskie ezydogi i niebieskie lupine :loveu:

różowy bierz :loveu:

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']czemu czarne? Smutne takie mi się wydają.

Kusi mnie fiolet, róż albo różowe moro. Bo moro zwykłe jest strasznie chłopięce jak na moją suńkę:loveu:[/quote]

rozowe moro :loveu:

chce kupic taka obroze tylko ta szerokosc ...

Posted

[quote name='Tinka:)']różowe moro jest dla mnie kiczowate, takie w stylu dody :diabloti:[/quote]
doda to na pewno nie jest, ale mi się nie podoba, jak dla mnie to nie wygląda w ogóle jak moro

[QUOTE]chce kupic taka obroze tylko ta szerokosc ... [/QUOTE]

ten sam problem mam, strasznie szerokie te obroże, ale kusi mnie kusi :roll: szele sa niewymiarowe strasznie jak na moje suczydło, albo raczej moja jest niewymiarowa do tych szelek

Dołączam się do prośby o zmierzenie szelek, troszkę połudzę się że może są dobre :evil_lol:

Posted

[quote name='smallpati']doda to na pewno nie jest, ale mi się nie podoba, jak dla mnie to nie wygląda w ogóle jak moro

ten sam problem mam, strasznie szerokie te obroże, ale kusi mnie kusi :roll: szele sa niewymiarowe strasznie jak na moje suczydło, albo raczej moja jest niewymiarowa do tych szelek

Dołączam się do prośby o zmierzenie szelek, troszkę połudzę się że może są dobre :evil_lol:[/quote]

te moro jest sliczne :eviltong:

niby ta nowa seria jest juz ciensza tylko niewiem ktore to z nowej a ktore ze starej a ryzykowac nie chce :roll:
a te szelki maja dosyc duza regulacje :razz:
w jakies napewno wlezie ;)

Posted

[quote name='gops']te moro jest sliczne :eviltong:

niby ta nowa seria jest juz ciensza tylko niewiem ktore to z nowej a ktore ze starej a ryzykowac nie chce :roll:
a te szelki maja dosyc duza regulacje :razz:
w jakies napewno wlezie ;)[/quote]

okropne :eviltong:

poczekam chyba aż wszystkie obroże ze starej serii wykupią :eviltong: i zostanie nowa :evil_lol:
Wiem że mają dużą regulację, ale do mojej na prawdę trudno dopasować szelki, rogz, Rd, lubine, trixie się nie nadają, wymiarowo nie pasują, przeważnie M za małe, L za szerokie, a jak już pasuje to tak ledwo ledwo, że psa uciska, więc boje się ryzykowac z esy dogiem, bo kupie, nie będzie pasował :roll:

Posted

[quote name='smallpati']okropne :eviltong:

poczekam chyba aż wszystkie obroże ze starej serii wykupią :eviltong: i zostanie nowa :evil_lol:
Wiem że mają dużą regulację, ale do mojej na prawdę trudno dopasować szelki, rogz, Rd, lubine, trixie się nie nadają, wymiarowo nie pasują, przeważnie M za małe, L za szerokie, a jak już pasuje to tak ledwo ledwo, że psa uciska, więc boje się ryzykowac z esy dogiem, bo kupie, nie będzie pasował :roll:[/quote]

tez poczekam az je wykupia :evil_lol:
no to rzeczywiscie problem z tymi szelkami ;)

a ja zamowilam komplet moro (normalne moro nie rozowe :eviltong:) :razz:
znowu sie zaczyna...

Posted

[quote name='gops']tez poczekam az je wykupia :evil_lol:
no to rzeczywiscie problem z tymi szelkami ;)

a ja zamowilam komplet moro (normalne moro nie rozowe :eviltong:) :razz:
znowu sie zaczyna...[/quote]

no problem mam i to spory, mam szelki od taks i są dobre, ale chciałabym coś innego i tu zonk :roll:

mi po głowie coś chodzi ale na razie z zamawianiem się wytrzymam bo mam inne wydatki z suką (wet, szczepienia itd)

Posted

[quote name='smallpati']no problem mam i to spory, mam szelki od taks i są dobre, ale chciałabym coś innego i tu zonk :roll:[/quote]

A jakie Twój kudłacz ma wymiary? Dziwne,że np z RD nic na nią nie pasuje. Tam jest dość duża regulacja

Posted

[quote name='Diora']hmm,no to faktycznie jakieś niewymiarowe szelki ostatnio szyją ;)
A tak na serio, to my mamy szelki RD rozm. L - niby obwód przy szyi w Lkach jest 52-78, a na nią są idealne. Wspomnę tylko,że obrożę nosi na 43 cm. Dlatego warto przymierzyć szelki, bo mogą pasować. Próbowałaś?[/quote]

Ona jest nie wymiarowa ale sprytna, jak ma coś szerszego to wychodzi, L są za szerokie w szyi i ona bez problemu by przeszła przez nie, nawet jakby były na maxa skrócone to i tak by wyszła, ona jest niskopodłogowa, ma krótkie łapy więc z łatwością je przekłada np. przez obrożę zaciskową która jest luźna, wiec przesz szelki też to zrobi.

[QUOTE]Small moja suka ma podobne wymiary i Mka rd leży bardzo dobrze. Pętla na szyjce nie jest maksymalnie ściągnięta więc spokojnie mozna ją zmniejszyć do obwodu 29 cm.[/QUOTE]

purple fajne :loveu:

W RD znów nie pasuje ten pasek pod klatką, ona jest dość masywna, ma szeroką i beczkowatą klatkę, pasek pod klatka musi byc naprawdę długi, inaczej obdzierają ją pod pachami :roll:

Posted

[quote name='smallpati']szyja 29, klata 50 :cool3:[/quote]

hmm,no to faktycznie jakieś niewymiarowe szelki ostatnio szyją ;)
A tak na serio, to my mamy szelki RD rozm. L - niby obwód przy szyi w Lkach jest 52-78, a na nią są idealne. Wspomnę tylko,że obrożę nosi na 43 cm. Dlatego warto przymierzyć szelki, bo mogą pasować. Próbowałaś?

Posted

[quote name='gops']moj pudelson ma 30 w szyi i 49cm w klacie i Mka rogza jest ok tylko na maxa rozszerzona;)
a w ezy dogach w Sce mial sporo luzu w klacie wiec na 99% beda dobre ;)

W[/quote]

miałam rogza M i sprzedałam bo była ciasna

ty masz eMke esy? podaj mi wymiary szelek, proszę :loveu:

posty skaczą :angryy:

Posted

[quote name='gops']no moja Mka z rogza tez troszke ciasno ale daje rade :)

ja niemam ezy ,sprzedalam mialam Ske i naprawde pies mial duzo luzu i w szyi i w klacie ;)

ezy na dogo ma chyba tylko puzzle no i ktos komu sprzedalam szele ale nie pamietam komu..;)[/quote]

rogz obdarł pod pachami Moli, tak że miała wytartą sierść i zaczerwiona skórę więc już nie chce

Jak będzie za dużo luzu to ona wyjdzie z szelek i tu też mam problem, chyba pozostało mi tylko szycie szeli na zamówienie bo nie mam innego wyjścia :-(

Posted

[quote name='smallpati']szyja 29, klata 50 :cool3:[/quote]

moj pudelson ma 30 w szyi i 49cm w klacie i Mka rogza jest ok tylko na maxa rozszerzona;)
a w ezy dogach w Sce mial sporo luzu w klacie wiec na 99% beda dobre ;)

WŁADCZYNI roz :diabloti: ja Ci mowie bedzie jej ladniej :eviltong:

Posted

problem się rozwiązał -Ska bo suka ma w szyjce równe 30 a Mka jest od 37.

I chyba będzie purple, choć róż z czarnym też mnie kusi:loveu:

Small moja suka ma podobne wymiary i Mka rd leży bardzo dobrze. Pętla na szyjce nie jest maksymalnie ściągnięta więc spokojnie mozna ją zmniejszyć do obwodu 29 cm.

Posted

[quote name='smallpati']miałam rogza M i sprzedałam bo była ciasna

ty masz eMke esy? podaj mi wymiary szelek, proszę :loveu:

posty skaczą :angryy:[/quote]

no moja Mka z rogza tez troszke ciasno ale daje rade :)

ja niemam ezy ,sprzedalam mialam Ske i naprawde pies mial duzo luzu i w szyi i w klacie ;)

ezy na dogo ma chyba tylko puzzle no i ktos komu sprzedalam szele ale nie pamietam komu..;)

Posted

[quote name='smallpati']szyja 29, klata 50 :cool3:[/QUOTE]

to jak gram- mamy szelki rogza m i są dobre, narzekasz :cool1: a że obdarł to kwestia taśmy a nie tego, że były ciasne.

no i też proszę o wymiary w klacie w ezy dogach S ;)

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']Ale jak pachy - moja suka ma daleko za pachami szelki (mki rozg), hm w avatarze widać gdzie ma łatę na prawym boku i kończą się szelki za łatą.[/QUOTE]

u mnie tak samo- tylko kończą się na łacie ;) któregoś razu udało mi się je tak wyregulować, że leżą idealnie i pies z nich nie wyjdzie

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...