Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wzorek to najtrudniejszy wybór. Ale coś sie znajdzie.

Nigdy nie miałam Lupine w ręce, nie wiem jaki jest w porównaniu np. do RD?:cool1: RD polecam, bardzo odpowiada mi taśma, gorzej z zapięciem... ta kostka...taka dziecinna :cool1:

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Magda25']Wzorek to najtrudniejszy wybór. Ale coś sie znajdzie.

Nigdy nie miałam Lupine w ręce, nie wiem jaki jest w porównaniu np. do RD?:cool1: RD polecam, bardzo odpowiada mi taśma, gorzej z zapięciem... ta kostka...taka dziecinna :cool1:[/quote]

rd tez nie mialam :oops: kurcze no wsumie mialam tylko rogzy :mad:
a rd ma swietne wzory tylko 18mm to malo a w Lce sie utopi moja chyba bo to od 40cm?
zastanowie sie jeszcze ,moze zamowie cos w lutym

Posted

Yhy w L red dingo moja już prawie sie topi. A ma 43cm.

Jestem ciekawa Twojego wyboru... a ja na odwyku... na razie... wmawiam sobie że nie mam kasy... ale Lupine już wybrałam :lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Magda25']Yhy w L red dingo moja już prawie sie topi. A ma 43cm.

Jestem ciekawa Twojego wyboru... a ja na odwyku... na razie... wmawiam sobie że nie mam kasy... ale Lupine już wybrałam :lol::lol::lol:[/quote]

no ja niby tez jestem na odwyku :evil_lol:
no ja bede miala kieszonkowe niedlugo :evil_lol: zastanowie sie jeszcze moze jednka lupine..

a Ty jaki wzorek wybralas?

Posted

Jeśli twierdzisz że papugujemy to sie mylisz :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: To jest forma tortur dla Ciebie :evil_lol:
a tak na poważnie... wyzbywam sie rogzów bo chyba oprzytomniałam. Zawsze chciałam Lupine, ale wszyscy mówili że są Beeee.
Teraz bedziemy mieć 1 komplet i koniec! Liczyłaś ile kasy poszło na Twoje rogzy?
Ja liczyłam ile u mnie... 500zł :crazyeye:Obłęd. Za to jest weekend w Tatrach :eviltong:
Tak czy siak... koniec z zakupami. Na razie.

Posted

I wiecie co jest z waszej strony najokropniejsze?:roll: Ze jak kupowalam rogz'a to wszyscy swiecili rogz'em, a lupine bylo twarde, sztywne, szostkie i okropne, a teraz jak mi przeleciala mysl, to wszyscy walkuja jeden temat, a ja nalogowiec jestem!!!!!!!!!!!!!!!!:placz::placz::placz:

NIe zamowie lupine:diabloti:, nie mam pieniedzy:multi:

Posted

moon_light ja zamawiałam na Animal Glob i polecam- zamawiałam we wtorek wieczorem, w czwartek przyjechał miły kurier i przywiózł zamówienie :)

a ja sie zaczęłam o siebie martwić- przez ostatni miesiąc ani jednej nowej obróżki nie zamówiłam :-o no, jedną smyczkę z RD... ;) ale po prostu nie mam pomysłu co mogłabym zamówić :roll:

Posted

Ja co prawda obróżek Rogza nigdy nie kupowalam ( zawsze wygrywało RD), ale Lupinki bardzo mi się podobają :p Teraz szykuję się do zakupu :diabloti::loveu:

Posted

[quote name='gops']kolczatka jest zla, halti zle,esy walk zle...
nie kazdemu psu wystraczy poswiecic wiecej czasu zeby nauczyl sie nie ciagac , takie rzeczy sie przydaja jak sie wie jak ich uzywac[/QUOTE]

jaki procent ludzi mających kantar/kolce umie ich używać? Ile ludzi używa ich z flexi? Ile osób prowadzi tak szczeniaki? Ilu jest przekonanych że to jedyna słuszna obroża? Jak szybko oe zrobi się tak popularne mimo dosyć wysokiej ceny?
Nie każdy człowiek powinien mieć psa.

Posted

Co do tematu szerokości obroży to ja ostatnio kupiłam u taks 2 cm obroże i Baks wygląda w niej strasznie, jakby miał kołnierz usztywniający a nie obroże, u nas obroża najlepsza to około 15 mm. Mamy w tej chwili takiego rogza z tym że przy tej szerokości jest to M-ka i jest o jakieś 2 cm za szeroki, ale na szczęście pies mi się nawet nie próbuje nigdy z obrozy wysmyknąć więc może ją mieć :)
mówi się że 5 mm to żadna różnica a u mojego kurdupla to ogromna różnica:evil_lol:

A to moje słonko w rogzach:
najpierw pomarańczowy (miał iśc dla psiaków w schronisku ale zrobiłam podmiankę z innym:eviltong:
[IMG]http://images33.fotosik.pl/452/3c9833165550a7ef.jpg[/IMG]

[IMG]http://images45.fotosik.pl/54/b04d4b256f0d26c5med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images34.fotosik.pl/447/de46ba8fbff19336.jpg[/IMG]

i w niebieskim od puzzle (niestety zdjęcia beznadziejne z komórki)
[IMG]http://images32.fotosik.pl/446/d456fd8be353877f.jpg[/IMG]

[IMG]http://images41.fotosik.pl/54/991b6f8acd6a24a8.jpg[/IMG]
W tym jestem zakochana ale będzie jeszcze lepiej po fryzjerze

Posted

co do szerokości obroży to ja z kolei szukam szerokich, 4-5 cm na charciej szyi wygląda już przyzwoicie- a wszędzie "sznureczki" max 2,5 cm, jak są szersze to ciężkie z masywnym zapięciem, nie na moje psice :roll:

na szczęście kochana Taks robi cudeńka na zamówienie, no i jest ebay ;) a, no i ezy dog mnie kusi :)

Posted

[quote name='puzzle']I wiecie co jest z waszej strony najokropniejsze?:roll: Ze jak kupowalam rogz'a to wszyscy swiecili rogz'em, a lupine bylo twarde, sztywne, szostkie i okropne, a teraz jak mi przeleciala mysl, to wszyscy walkuja jeden temat, a ja nalogowiec jestem!!!!!!!!!!!!!!!!:placz::placz::placz:

NIe zamowie lupine:diabloti:, nie mam pieniedzy:multi:[/QUOTE]
Ja rogza mam tylko jednego i to w sumie przypadkiem ;). Lupine rozważam i jak zamówię to dam znać jak wrażenia (chyba że do tej pory już złamiesz postanowienie :evil_lol::evil_lol::diabloti:).
Też uważam że kasy nie mam na to, a jednak jeszcze kilka dni i się przekonam że jednak mam :roll: :evil_lol:. W sumie jedzonko mamy, a preventic to może da się gdzieś z lupine razem zamówić i będzie suuper :razz:, nawet za przesyłkę wtedy bym raz zapłaciła ;).

Adresówki muszę wziąć obowiązkowo :p. Przekonałam się, że jesnak srebrna będzie i fioletowa do rzadziej używanych szelek.

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']jaki procent ludzi mających kantar/kolce umie ich używać? Ile ludzi używa ich z flexi? Ile osób prowadzi tak szczeniaki? Ilu jest przekonanych że to jedyna słuszna obroża? Jak szybko oe zrobi się tak popularne mimo dosyć wysokiej ceny?
Nie każdy człowiek powinien mieć psa.[/quote]

masz racje malo kto umie sie tym obslugiwac ;)
ale czasami jest taka koniecznosc bo nic innego nie daje efektow
ja zanim kupilam kolce duzo przeczytalam a kupilam je w nerwach bo bylam zla na psa i mial je na sobie tylko raz teraz leza w szufladzie bo nie lubie kolcy i nigdy nie lubilam ,szkoda mi psa ;)
o pod ostatnim zdaniem sie podpisuje

Posted

[B]Patikujek[/B] Baks super wygląda w tych rogzach :loveu: Aż mi się zachciało czegoś pomarańczowego na moim kundlu :P Jaka jest minimalna długość tego półzacisku? A ta niebieska z łańcuszkiem to ile ma gdy jest zaciśnięta?

Posted

[B]go|denk@!- [/B]te obroże to M-ki, ostatnio zrezygnowałam z s-ek bo gubiły się gdzieś w kudłach mojego "bydlaka" a te przynajmniej widać z tym że są minimalnie za duże
pomarańczowa ma minimalny obwód( oczywiście kiedy jest luźna) 28 cm
Z niebieską będzie podobnie, ale nie mam jak jej teraz zmierzyć

Tak w ogóle ja kocham ponad wszystko kolor niebieski, jednak coraz bardziej pomarańcz na Baksie mi do gustu przypada:loveu:

Posted

moze jednak ktos chce Mke rogzowa paint paw? :razz:

na yorku te 16mm wyglada akurat , chociaz biorac pod uwage ze ska ma 1cm to duuuza roznica :razz:

Posted

a mi zaczely przeszkadzac szerokie obroze, bo Ares ma dluzsza siersc i nie ladnie to wyglada z taka przylizana, i szeroka obroza, maly pies, zbyt masywnie:evil_lol: zobacze jak w 16 bedzie wygladac...
fakt ze obrozy nie bedzie wogole widac pod sierscia, ale moze calosci przynajmniej bedzie sie lepiej ukladac:evil_lol:

Posted

[quote name='gops']masz racje malo kto umie sie tym obslugiwac ;)
ale czasami jest taka koniecznosc bo nic innego nie daje efektow
ja zanim kupilam kolce duzo przeczytalam a kupilam je w nerwach bo bylam zla na psa i mial je na sobie tylko raz teraz leza w szufladzie bo nie lubie kolcy i nigdy nie lubilam ,szkoda mi psa ;)
o pod ostatnim zdaniem sie podpisuje[/QUOTE]

Z tym nie daje efektów to różnie bywa bo to że ja nie daje sobie rady nie znaczy że ktoś np. pani Boczula sobie nie da bez kolcy i mi pokaże jak działać. ;)
Nie wierzę w naukę obsługi kolcy przez internet, kolce i ogólnie cięższy kaliber narzędzi (w tym kantar) tylko pod okiem szkoleniowca.

eh chodzą za mną szelki ezydoga:roll:

Posted

Jest dość spora różnica, te 1 cm dla yorka ok, ale dla takiego typowo malutkiego, bo na moim to się już gubi
dla porównania w S-ce
[url]http://images29.fotosik.pl/231/0ec628993c76fc7c.jpg[/url]
[url]http://images23.fotosik.pl/230/7db704f812f81601.jpg[/url]

Posted

Patikujek - slicznie w tym pomarańczu :loveu: ta obroza ciągle za mna chodzi , ale chyba nie będzie do Atosa poasować ... ehh nie wiem , może kiedyś kupie i zobacze , bo tak jakoś dziwnie na atosie wzorkowy rogz , szelki ok ale obroża... chyba bardziej nitka na niego pasuje

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...