Patikujek Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='gops']bo sie wlasnie czailam na ezy doga ale nie podobala mi sie ta szerokosc ;) szukam obrozek jedna na 30-32cm w szyi a druga na 34-36cm w szyi tylko ze mniejsza musi miec 2cm szerokosci a wieksza przynajmniej 2,5cm ...nie moge nigdzie znalezc :roll: rd za waskie , lupine srednio mi sie podoba tasma, rogz za waski ...co mi pozostalo? ehhh[/quote] Zostało ci iść do drogerii, kupić takie taśmy i zatrzaski jakie ci dpowiadają i uszyć sobie samej:evil_lol: jak tak planuje w najbliższym czasie No albo zamówić na wymiar u taks:)
Coffee&Nera Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Czy nikt sie niekusi na rogza obrozki Mki- ja rowneiz mam wyprz :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
gops Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Patikujek']Zostało ci iść do drogerii, kupić takie taśmy i zatrzaski jakie ci dpowiadają i uszyć sobie samej:evil_lol: jak tak planuje w najbliższym czasie No albo zamówić na wymiar u taks:)[/quote] zaraz pojde do taks zobacze co ma ;) bo ja chcialam isc na latwizne...znajde cos i zamowie samo przyjdzie i mam :razz: a tu by trza bylo troche pokombinowac z tym szyciem samej :roll: myslalm nad manmatem tylko wlasnie niewiem czy na psach z dosyc dluga i gruba sierscia sie nada bo pisze ze raczej dla krotkowlosych a moje dwa kudlacze :razz: akurat jak mam pieniadze i chce wydac to nic niema a jak nie bede miala to sie pewnie cos znajdzie :mad:
puzzle Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 do pasmanterii:evil_lol:, drogerie sa z kosmetykami, proszkami itp.:diabloti: Gosia jak Ciebie tu dawno nie bylo:loveu:, pokaz Lukra w tej obrozce. Powiem Ci, ze nie wszystkie Ezydog'i sa waskie, starsza seria jest faktycznie taka szeroka;). Dlatego ja obecnie czekam na nowa serie;).
Patikujek Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='puzzle']do pasmanterii:evil_lol:, drogerie sa z kosmetykami, proszkami itp.:diabloti:[/quote] ale zonk:oops: No ale najważniejsze że wiecie o co mi chodziło:evil_lol:
Diora Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 2,5 cm szerokości na taki mały obwód, to czy nie jest przypadkiem za dużo?? Myślę,że dlatego nie ma takich obróżek w sprzedaży, bo mało kto by je kupował ;) Przymierzałaś taką szerokość do swojego psiaka? Wiem,że to kwestia gustu i niczego nie odradzam,ale moim zdaniem na małym psiaku wyglądałoby to troszkę "ciężko" :diabloti:
diabelkowa Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Diora ja mam obroze 30-39 o szerokosci 4 cm :evil_lol:
Diora Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 wooo :crazyeye: A widać szyjkę spod niej? :eviltong: My mamy jedną 4 centymetrową (suczka jest duża), ale jej nie lubimy,bo za bardzo przygniata puchatą sierść ;)
Marta_Ares Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 no ja zawsze tez bylam zwolenniczka szerszych, ale teraz zamowilam 16mm:evil_lol: bo jakos bardziej zaczely mi sie podobac te delikatniejsze, w koncu pies nie taki duzy, a rogzowi chyba moge zaufac i wytrzyma go:lol:
puzzle Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [B]Diora[/B] ja jestem zwolenniczka szerszych obrozek, na miniksie lubie 2, a na sredniaku 2,5-3cm;). Wszystkim sie wydaje, ze 5mm to duzo, ale ten pies ma na sobie 3,5cm (:loveu:) [url]http://www.pelna-miska.pl/sklep/_var/gfx/5bf8135c7f7a971b1178665797e49814.jpg[/url] Wg mnie pasuje, dlatego ja chce przynajmniej 2,5. Wyglad obrozy ciezkiej daje tasma zbyt dluga, kiedy obrza jest zbyt scisnieta to wydaje nam sie, ze ta obroza jest ciezka, jednak jezeli pies ma na sobie szeroka obroze, o obwodzie odpowiednim (ze nie owijamy jej dwa razy dookola szyi) to jest ok;). Oczywiscie kazdy lubi co innego, mi sie podobaja szerokie:loveu:
Diora Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Widzicie, bo to jest też zależne od długości sierści. Psiaczek ze zdjęcia super wygląda w tej 3,5 cm. Jest ładnie ostrzyżony i obroża fajnie się prezentuje :cool3: U psów z długą sierścią takie szerokie obroże średnio mi się podobają, bo przygniatają i "targają" sierść. Ale tak jak już pisałam wcześniej - wszystko jest kwestią gustu :p No i oczywiście konkretnego psa ;) Jednemu jest ładnie w czymś, a drugiemu trochę mniej.
1w0na Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [COLOR="Black"]Kupię[/COLOR] obrożę regulowaną, która wytrzyma ew. pranie w pralce ~46cm dł. i min. 2cm szer. Czym taniej, tym najlepiej :evil_lol: . Najlepiej z możliwością odbioru osobistego w Warszawe, chodź mogą też być inne zakątki Polski :eviltong:
Diora Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Domyślam się,że Lena to ta bokserka ze zdjęcia? :p Czyli tak jak pisałam, dość duży psiak, krótka sierść = super ;) Kudłaczom nie polecam szerokich obróżek :eviltong:
drzalka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Lenka to "bokser" kurdupel :lol: To prawda krótkowłose psy fajnei wyglądają w szerszych np. Asty itp, ale no Ony chyab najlepiej wyglądają w ok. 3 cm.
gops Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Diora']2,5 cm szerokości na taki mały obwód, to czy nie jest przypadkiem za dużo?? Myślę,że dlatego nie ma takich obróżek w sprzedaży, bo mało kto by je kupował ;) Przymierzałaś taką szerokość do swojego psiaka? Wiem,że to kwestia gustu i niczego nie odradzam,ale moim zdaniem na małym psiaku wyglądałoby to troszkę "ciężko" :diabloti:[/quote] no wlasnie caly czas nosi rogzowa Lke 2cm i teraz mi sie wydaje to za malo , pies jest sredni 14kg i do kolana moze troszke wyzej , i mi sie zachcialo szerszej :razz: moze zamowie zwykla tasmowa 3cm :diabloti: bo firmowej raczej nie znajde jednak ;) nie przymierzalam nigdy szerszej niz 2cm ale najwyzej jak kupie to odsprzedam ;) a ten mniejszy obwod to na pudla :eviltong: i tez 1,6cm rogzowe to juz za malo :razz:
Marta_Ares Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 hehe no zobacze jak moj bedzie wygladal:evil_lol: najwyzej bedzie do sprzedania
Diora Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Marta_Ares']hehe no zobacze jak moj bedzie wygladal:evil_lol: najwyzej bedzie do sprzedania[/quote] A zamówiłaś już jakąś? :p Pochwal się :) [B]gops, [/B]jak się postarasz, to pewnie gdzieś wyszperasz ;) Ta jest fajna, ale droga, no i chyba chciałaś taśmową? [url=http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=529453147]OBROŻA EXCLUSIVE KALE, WOZA, RĘCZNIE SZYTA (529453147) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.[/url]
gops Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Diora']A zamówiłaś już jakąś? :p Pochwal się :) [B]gops, [/B]jak się postarasz, to pewnie gdzieś wyszperasz ;) Ta jest fajna, ale droga, no i chyba chciałaś taśmową? [URL="http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=529453147"]OBROŻA EXCLUSIVE KALE, WOZA, RĘCZNIE SZYTA (529453147) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.[/URL][/quote] tasmowa koniecznie skora by nie przezyla pewnie nawet dwoch spacerow ;) no szukam mamy czas :diabloti:
diabelkowa Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Diora czy szyje widac ? ja bym zadala czy obroze widac:evil_lol: moj pies 43 w klebie nosi takie obroze
Migori Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/28387.html"]gops[/URL], a jaką chcesz obrożę? Coś specjalnego ? :cool3:
gops Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Magda25'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/28387.html"]gops[/URL], a jaką chcesz obrożę? Coś specjalnego ? :cool3:[/quote] jakas tasmowa na zwykle codzienne spacerki zeby przezyla tarzania w blocie ,kapiele w jeziorze i bieganie po haszcach ;) a co najwazniejsze zeby byla szeroka tak do gora 4cm :diabloti: znasz firme ktore takie cus robi? :razz:
Migori Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Lupinki są extra. I dożywotnia gwarancja ;) Prać można więc na spacery w błocie akurat. Skóra to raczej odpada
gops Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='Magda25']Lupinki są extra. I dożywotnia gwarancja ;) Prać można więc na spacery w błocie akurat. Skóra to raczej odpada[/quote] tylko cienkie :roll: w sumie pasi mi te 2,5cm ale wtedy niewiem jaki wzorek i boje sie ze sztywne beda bo nigdy nie mialam lupina ,a ze chce kupic odrazu dwa dla obydwu psow to nie chce zalowac bo to jednak prawie 100zl wyjdzie ;)
Recommended Posts