Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Nera-']Czy wiecie jak prać rogza? Czy ręcznie czy w pralce a jak w pralce to ile stopni ;)?[/quote]

ja piore recznie, to 5 min i wyprane ;) godzinka na kaloryferze i suche ;)

Posted

[quote name='Nera-']Proszkiem czy mydłem bo zalezy mi dosc na czasie na upraniu ;)[/quote]

pierwszym razem pralam mydlem ,balam sie ze na proszek moze byc pies uczulony czy cos , teraz co jakis czas jak piore to proszkiem normalnie ;)

Posted

[quote name='puzzle']jak recznie to mydlem;)

kurcze mam nadzieje, ze z pm dojdzie do mnie szybciej niz 2 tyg:roll:[/quote]

Własnie doszly do mnie obroże od ciebie- cudowne tylko je poprostu przepierzemy ;)

Posted

[quote name='Nera-']Własnie doszly do mnie obroże od ciebie- cudowne tylko je poprostu przepierzemy ;)[/quote]

a jakie ? :razz:

Posted

Ja też dostałam :cool3: Dziekuje bardzo jest super:loveu: tylko ,że łańcuszek za długi więc musze jakoś go skrócić wiecie może jak??

Posted

[quote name='Ley']Ja też dostałam :cool3: Dziekuje bardzo jest super:loveu: tylko ,że łańcuszek za długi więc musze jakoś go skrócić wiecie może jak??[/quote]

raczej nieda sie skrocic samego lancuszka,chyba ze jakos obroze...ale niemam pojecia :roll:

Posted

Lancuszek skraca sie bardzo prosto, trzeba rozszeryc cegami oczko i nastepne o taka odleglosc jaka chcesz skrocic, wyjac ten kawalek i zcisnac pierwsze otwarte oczko;).

Obrozki, ktore sprzedaje sa w dobrym stanie, ale wspominalam, ze przed wysylka nie bede ich prala, dlatego wskazane jest to zrobic, chociazby dlatego, ze lezaly z akcesoriami moich psow, a psiakowi moze nie odpowiadac na szyi zapach innego psa;).

Posted

[quote name='puzzle']gops jezeli w M sie nie miescie to L powinno byc dobre, pamietaj, ze przednia obrecz powinna wypadac tak:

[IMG]http://i26.tinypic.com/25a7ny8.jpg[/IMG]

[IMG]http://i32.tinypic.com/30ll6iq.jpg[/IMG]

[IMG]http://i28.tinypic.com/e9g0uw.jpg[/IMG]

dlatego do obwodu szyi powinnas dodac jeszcze 7-10cm;)

martitaa to zalezy jakie sa Twoje laby, jezeli sa grzeczne, usluchany, nie ciagna i ladnie chodza na dwojniku, to powinno wam byc wygodniej. Jezeli kreca sie, szarpia, albo ciagna to bedzie wam niewygodnie;).

Zamowilam szeleczki:diabloti:[/QUOTE]

hmmm,raczej dwie grzecznie chodzace sie znajda:Da jedna diablica musi osobno:loveu:bo pewno by z nich wylazla predko:loveu:

Posted

To mysle, ze warto sprobowac, bo jezeli szelki sa wygodne to psy czuja sie w nich lepiej, a jezeli Twoje psy tak jak napisalam wyzej nie ciagna itp, to powinno byc wygodniej obu stronom;).

Posted

[quote name='puzzle']

Czekam na reszte wkoncu juz troche tego rozeslalam:razz:.

[/quote]

ja jeszcze czekam :evil_lol:

[quote name='Nera-']Proszkiem czy mydłem bo zalezy mi dosc na czasie na upraniu ;)[/quote]
ja piorę w pralce rogz na 60 stopni, normalnie z proszkiem i płynem i nic się nie dzieje

Posted

[quote name='Magda25']Obawiałabym sie prać w proszku. Źle wypłukany może podrażnić skórę psa. Lepiej wyprać w delikatnym płynie do prania lub w mydle.[/quote]
ja piorę nie tylko obroże, ale i ubranka w pralce, gdzie powierzchni przy ciele jest więcej i nic się nie dzieje, młoda nie ma żadnego uczulenia ani nic takiego. A piorę w zwykłym vizir i lenor :evil_lol:

Posted

Do mnie też doszły obróżki od [B]puzzle[/B]. Faktycznie - stan super! :loveu: Już je wyprałam (w proszku z mydłem w płynie - jak zawsze) i są prawie jak nowe. :loveu: Zaraz im zrobię zdjęcia. :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...