gops Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 wiem ze na allegro sa ale moze ktos ma na dogo na zbyciu zobacze ile uzbieram a reszte kupie na allegro ;)
Coffee&Nera Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Czy wiecie jak prać rogza? Czy ręcznie czy w pralce a jak w pralce to ile stopni ;)?
gops Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='Nera-']Czy wiecie jak prać rogza? Czy ręcznie czy w pralce a jak w pralce to ile stopni ;)?[/quote] ja piore recznie, to 5 min i wyprane ;) godzinka na kaloryferze i suche ;)
Coffee&Nera Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='gops']ja piore recznie, to 5 min i wyprane ;) godzinka na kaloryferze i suche ;)[/quote] Proszkiem czy mydłem bo zalezy mi dosc na czasie na upraniu ;)
gops Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='Nera-']Proszkiem czy mydłem bo zalezy mi dosc na czasie na upraniu ;)[/quote] pierwszym razem pralam mydlem ,balam sie ze na proszek moze byc pies uczulony czy cos , teraz co jakis czas jak piore to proszkiem normalnie ;)
Coffee&Nera Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='puzzle']jak recznie to mydlem;) kurcze mam nadzieje, ze z pm dojdzie do mnie szybciej niz 2 tyg:roll:[/quote] Własnie doszly do mnie obroże od ciebie- cudowne tylko je poprostu przepierzemy ;)
puzzle Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 jak recznie to mydlem;) kurcze mam nadzieje, ze z pm dojdzie do mnie szybciej niz 2 tyg:roll:
gops Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='Nera-']Własnie doszly do mnie obroże od ciebie- cudowne tylko je poprostu przepierzemy ;)[/quote] a jakie ? :razz:
Coffee&Nera Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='gops']a jakie ? :razz:[/quote] Kostkowa czerwona oraz zacisk krowi- stan poprostu cudowny tylko przepralam i bedzie pięknie !!! :multi::multi::multi:
Ley Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ja też dostałam :cool3: Dziekuje bardzo jest super:loveu: tylko ,że łańcuszek za długi więc musze jakoś go skrócić wiecie może jak??
gops Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='Ley']Ja też dostałam :cool3: Dziekuje bardzo jest super:loveu: tylko ,że łańcuszek za długi więc musze jakoś go skrócić wiecie może jak??[/quote] raczej nieda sie skrocic samego lancuszka,chyba ze jakos obroze...ale niemam pojecia :roll:
puzzle Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Lancuszek skraca sie bardzo prosto, trzeba rozszeryc cegami oczko i nastepne o taka odleglosc jaka chcesz skrocic, wyjac ten kawalek i zcisnac pierwsze otwarte oczko;). Obrozki, ktore sprzedaje sa w dobrym stanie, ale wspominalam, ze przed wysylka nie bede ich prala, dlatego wskazane jest to zrobic, chociazby dlatego, ze lezaly z akcesoriami moich psow, a psiakowi moze nie odpowiadac na szyi zapach innego psa;).
martitaa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='puzzle']gops jezeli w M sie nie miescie to L powinno byc dobre, pamietaj, ze przednia obrecz powinna wypadac tak: [IMG]http://i26.tinypic.com/25a7ny8.jpg[/IMG] [IMG]http://i32.tinypic.com/30ll6iq.jpg[/IMG] [IMG]http://i28.tinypic.com/e9g0uw.jpg[/IMG] dlatego do obwodu szyi powinnas dodac jeszcze 7-10cm;) martitaa to zalezy jakie sa Twoje laby, jezeli sa grzeczne, usluchany, nie ciagna i ladnie chodza na dwojniku, to powinno wam byc wygodniej. Jezeli kreca sie, szarpia, albo ciagna to bedzie wam niewygodnie;). Zamowilam szeleczki:diabloti:[/QUOTE] hmmm,raczej dwie grzecznie chodzace sie znajda:Da jedna diablica musi osobno:loveu:bo pewno by z nich wylazla predko:loveu:
puzzle Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 To mysle, ze warto sprobowac, bo jezeli szelki sa wygodne to psy czuja sie w nich lepiej, a jezeli Twoje psy tak jak napisalam wyzej nie ciagna itp, to powinno byc wygodniej obu stronom;).
Coffee&Nera Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Obroze juz suche- cudowne sa jak nowe prosto ze sklepu :loveu: Jeszcze raz je przepiore dla pewnosci jutro zeby byly calkowicie idealne i wtedy bedzie juz tip top!
puzzle Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Pokazcie moje obrozki na psiakach:placz: :diabloti:
Migori Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Bardzo ładnie wygląda :) Nie wiedziałam że czerwień tak fajnie wygląda na beżowym psiaku.
Coffee&Nera Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [IMG]http://i39.tinypic.com/124x1qf.jpg[/IMG] [IMG]http://i44.tinypic.com/2irp4wo.jpg[/IMG] Krowi zacisk jeszcze się suszy ;)
puzzle Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ladnie:loveu: Czekam na reszte wkoncu juz troche tego rozeslalam:razz:. Jezeli sa chetni mam jeszcze troche obrozek i szelek:siara:
NightQueen Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='puzzle'] Czekam na reszte wkoncu juz troche tego rozeslalam:razz:. [/quote] ja jeszcze czekam :evil_lol: [quote name='Nera-']Proszkiem czy mydłem bo zalezy mi dosc na czasie na upraniu ;)[/quote] ja piorę w pralce rogz na 60 stopni, normalnie z proszkiem i płynem i nic się nie dzieje
Migori Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Obawiałabym sie prać w proszku. Źle wypłukany może podrażnić skórę psa. Lepiej wyprać w delikatnym płynie do prania lub w mydle.
NightQueen Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='Magda25']Obawiałabym sie prać w proszku. Źle wypłukany może podrażnić skórę psa. Lepiej wyprać w delikatnym płynie do prania lub w mydle.[/quote] ja piorę nie tylko obroże, ale i ubranka w pralce, gdzie powierzchni przy ciele jest więcej i nic się nie dzieje, młoda nie ma żadnego uczulenia ani nic takiego. A piorę w zwykłym vizir i lenor :evil_lol:
psiulka Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Do mnie też doszły obróżki od [B]puzzle[/B]. Faktycznie - stan super! :loveu: Już je wyprałam (w proszku z mydłem w płynie - jak zawsze) i są prawie jak nowe. :loveu: Zaraz im zrobię zdjęcia. :cool3:
Recommended Posts