Unbelievable Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Infortune.']tak? mój ani razu nie pobrudził sierści a noszony był kilka razy przez dłuższy okres czasu ;)[/QUOTE] gram nosi tę obrożę jakieś 2-3 tygodnie ;)
Chefrenek Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 [quote name='DG32']Maksymalny obwód w klatce to 52cm, a w szyi 45cm.[/quote] Dzięki za informacje. Niestety na buldoga będą za małe.:-(
aneta Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Ley']Kto ma z Was łańcuszkowy zacisk rogza?Jak się sprawuje?Che kupić dla mojego pudelka mini tylko nie wiem czy to dobry pomysł.:oops:[/quote] Łańcuszkowe obroże z reguły brudzą (odbarwiają) a co gorsze wyrywają sierść. Widać to szczególnie jak pies odrasta - robi się dziura na szyi i karku :shake: Do pudlej szaty tylko cieniutka obróżka wręcz typu sznureczek - ringówka . Przy federale można zwykłą niezbyt grubą obróżkę.
Infortune. Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='Tinka:)']gram nosi tę obrożę jakieś 2-3 tygodnie ;)[/quote] ano chyba że, moja jeszcze nie chodziła w niej tyle czasu :P z resztą dla Ley to chyba nie ma znaczenia, bo ma czarnego psa. Ley, obroża sama w sobie nie brzęczy (tzn brzęczy, ale trochę, jak to łańcuszek...), dopiero jak przypniesz ID to dość głośno dzwoni.
Pestka Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Co sądzicie o obrożach z Ami Playa? Ma ktoś? [url]http://futrzakowo.pl/_var/gfx/6c18f057fadbbb3119ea45db47c9849c.jpg[/url]
drzalka Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Hej moj rogz zaciskowy z łancuszkiem w cale niebrudzi siersci, a w tym mejscu ma białą i bez zabrudzen. No troche brzeczy wiadomo.
NightQueen Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote]z resztą dla Ley to chyba nie ma znaczenia, bo ma czarnego psa.[/quote]ma znaczenie jak napisała aneta to że wyrywają siersc, ja nie polecam żadnych łańcuszków dla długowłosych psiaków o miękkiej sierści P.S na czarnym też widać odbarwienia ;)
Ley Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 I bądż tu mądrym jak każdy inaczej mówi :angryy: Jutro zamawiam RD (żółtą):razz:A nad łańcuszkiem się jeszcze zastanowie
vpassione Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='smallpati']P.S na czarnym też widać odbarwienia ;)[/quote] Zależy jaki czarny. Moja krótkowłosa suka, ani długowłosa nie miała odbarwień po łańcuszku. Jedynie przy długowłosej przy linieniu łańcuszek wyrywał więcej sierści, bo była słaba. Pudelki mają nieco inną sierść, więc ja bym spróbowała z tym łańcuszkiem, bo fajnie wygląda ;)
gops Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 ja mialam ten zacisk lancuszkowy dla pudla i polecam, nic sie nie dzialo z sierscia, nie nosil non stop wiec zadnych sladow typu wgniecienie w siersci nie bylo ;)
NightQueen Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='vpassione']Zależy jaki czarny. Moja krótkowłosa suka, ani długowłosa nie miała odbarwień po łańcuszku. Jedynie przy długowłosej przy linieniu łańcuszek wyrywał więcej sierści, bo była słaba. Pudelki mają nieco inną sierść, więc ja bym spróbowała z tym łańcuszkiem, bo fajnie wygląda ;)[/quote] ja miałam czarnego jamnika i nic się nie działo od łańcuszków, ale miałam też czarnego spaniela któremu łańcuszki wycierały sierść i wyrywały ją. A od kolczatki (chwile używanej) odfarbiła się sierść, więc to zależy od sierści ;) teraz mam jasną sukę, która miała zieloną sierść od obroży i nie dało się tego zmyć, dopóki jej nie ścięłam była zielona :evil_lol:
NightQueen Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='drzalka']No i zalezy tez od jakośći łancucha ;)[/quote] to tez ;) P.S testowałam na Moli zacisk rogza i kurcze podoba mi się, myślałam że za duży będzie bo suka w szyi ma 29cm ale jest w sam raz, fajnie się prowadzi psa na nim
wiq Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 nie dramatyzujcie z tymi łańcuchami:cool3: moje najczęściej łażą w łańcuchach, moja pierwsza suka łaziła tylko w łańcuchu, pudel w mojej rodzinie też lata w łańcuchu, ogólnie prawie tylko metalowe obroże i sierść wszystkie psy mają w porzadku:eviltong:
*Monia* Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Hexa dwa tygodnie w łańcuszku rogza chodzi i ani nie brudna szyja ani nie brzęczy (kwestia regulacji odpowiedniej). Nie zdejmuję jej obroży w domu, bo muszę mieć za co chwycić w razie czego, więc chodzi w niej non stop. Jestem ogólnie z łańcuszka zadowolona, tylko rozmiar dostałam nie ten co kupiłam i gubi się na niej :shake:. Ale narazie z fioletu wyleczona jestem i nie kupię narazie :multi:.
Guest L'or Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 A nie wiecie gdzie tanio (i ewentualnie w jakiej cenie) można kupić łańcuszek wystawowy dla czarnego doga niemieckiego? Potrzebuję na wystawy, najgorzej, że w zoologiku są jakiejś słabej jakości, a jak widzę jakieś lepsze to cholernie drogie..
drzalka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Pewnie najlepiej na wystawach, albo zagranicą . Karlie nie polecam złotych, mają cienką warstwe złotego - odbarwiają się na srebrny.
Illusion Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Pasuje jej :loveu:. A teraz pokaż sucz w całości, no i oczywiście w nowych szelach, co by OT się nie robił :evil_lol:.
WŁADCZYNI Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 planetka nasza wreszcie ufocona i wrzucona do sieci: [IMG]http://lh4.ggpht.com/_0RYSYnoRPyQ/SVkyrW8hGfI/AAAAAAAAAkU/kfYAkikSGHw/s640/wigilia%20009.JPG[/IMG] i [IMG]http://lh6.ggpht.com/_0RYSYnoRPyQ/SVkymSt3ktI/AAAAAAAAAkM/VYlS-N1R4nA/s640/wigilia%20008.JPG[/IMG]
Migori Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Władczyni, a możesz pokazać jak leży na psie, ale tak troszkę z daleka. Extra wygląda.
WŁADCZYNI Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [IMG]http://lh5.ggpht.com/_0RYSYnoRPyQ/SVlcg2-g8-I/AAAAAAAAAlE/Te2-gO5ojVk/s640/wigilia%20006.JPG][/IMG] jeszcze przed dokładniejszą regulacją, ale widać jak daleko sięgają:) stojących zdjęć nie mam, docykam jutro. Na fotce też hicior zabawkowy - wubba.
joanika Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Dopóki nie miałam zadnej obroży czy szelek Rogza bardzo mi się one podobały, na fotkach wszystkie Rogzy wyglądają zawsze idealnie. Ale już w rzeczywistoście nie są aż takie fajne - chodzi mi o samo wykonanie - metki są albo nierówno przyszyte albo gdzieś kawałek taśmy zszyty też krzywo. Nie mówiąc już o rozmiarówce szelek (rozmiar M, co mnie denerwuje że na moją Lane są za małe i musiałam się ich pozbyć). Wczoraj kupiłam pierwszą do kolekcji obroże Karlie i jestem pod wrażeniem - wszystko równiutko szyte, wzorek rewelacyjny bardzo mi się podoba (czerwony w łapki), zabezpieczenie przed ewentualnym odpięciem. No i 5 lat gwarancji :evil_lol:
Vectra Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='WŁADCZYNI'] [url]http://lh5.ggpht.com/_0RYSYnoRPyQ/SVlcg2-g8-I/AAAAAAAAAlE/Te2-gO5ojVk/s640/wigilia%20006.JPG[/url] jeszcze przed dokładniejszą regulacją, ale widać jak daleko sięgają:) stojących zdjęć nie mam, docykam jutro. Na fotce też hicior zabawkowy - wubba.[/quote] okrąglutka ta Twoja Su :cool3: :cool3:
Unbelievable Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 russelle raczej nie mają wcięcia w talii :razz: oczywiście mój ma :diabloti:
Recommended Posts