Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ELO!!!

nie byl poruszany ten tematos....

czy ktos podawal swojemu psu DOGVITAL z HMB ???

krotki opis

Użytkowanie i trening psa prowadzą do rozwoju jego muskulatury i zwiększonej wytrzymałości. Jednak podczas treningu i/lub wyścigów dochodzi do uszkodzenia pewnej ilości komórek mięśniowych. Badania naukowe wykazały, że Dog-Vital przeciwdziała rozpadowi białka mięśniowego występującemu po forsownym treningu. Wówczas mniejsza ilość uszkodzonych komórek mięśniowych wymaga naprawy i organizm szybciej odbudowuje swoją masę mięśniową. Co więcej, psy poddane rygorystycznemu treningowi mają zwiększone wymagania pokarmowe, których normalna zbilansowana dieta może nie spełniać. Dog-Vital pomaga sprostać tym zwiększonym wymaganiom pokarmowym dostarczając organizmowi niezbędnych składników, naturalnie występujących w organizmie, których ilość w warunkach intensywnego wysiłku może okazać się niewystarczająca. Pozwala to nie tylko na szybsze powiększenie masy mięśniowej u trenowanych zwierząt, ale również skraca okres odnowy już uszkodzonych komórek mięśniowych i poprawia ogólną kondycję zwierząt. Jeśli przygotowujesz psa na pokazy i konkursy wiesz jak ważną rolę odgrywa właściwe odżywianie umożliwiające osiągnięcie wysokiej kondycji zwierząt. Dlatego jeśli jesteś zainteresowany bezpiecznym sposobem zwiększenia wykorzystania energii dostarczonej z pokarmem, to Dog-Vital jest tym nowym preparatem odżywczym, który pomoże Ci zwiększyć kondycję wystawową Twojego psa. Będzie to wyrażone poprawą masy i rzeźby mięśni.

n_3187.jpg

czekam na wasze opinie

Posted

No pewnie ja dla siebie kupilam :B-fly: :evilbat:

A tak powaznie to ludzie tez to moga jesc?? :o Pay a myslisz o kupnie dla psa czy tez moze dla siebie? :D :D Z przyjemnoscia tez bym poznala co wy o tym sadzicie ;)

Posted

HMB jest tez dla ludzi i podobno sklad jest ten sam tych ludzich i psich (tam jest prawie samo HMB)natomiast ,,ludzki" jest chyba tanszy :lol:

Posted

Nie polecam!

HMB mialo byc rewolucja jeżeli chodzi o dozwolone wspomaganie wsrod osob uprawiajacych sport. Co innego okazalo się w praktyce.

Zalecana dawka ok 3g/dzien nie dawała żadnych wyników.

Oto badania ze strony PubMed

TU i TU

Posted

ELO!!!

Konrad --> moze w jezyku polskim cos??? czemu nie polecasz uzywales tego ??? czy tylko przeczytales artykul??

Rocki --> kupowalem ostatnio HMB dla ludzi i placilem 54 zl za 90 tabletek kazda po 500mg

Posted

Tak niestety nabrałem sie na reklame. Stosowalem to ja, moi znajomi i wielu sportowców z zerowym skutkiem. Wrzucilem badania, ktore to potwierdzaja( szkoda, że tak póżno je znalazlem)

Posted

ELO!!!

przeciez HMB wystepuje w pokarmach miesnych

HMB znajduje się również w małych ilościach w pokarmach mięsnych ale ilości te zarówno w diecie jak i w organizmie są niewystarczające w warunkach intensywnego treningu bądź też wzmożonego wysiłku

i dlatego stosuje sie dodatkowo DogVital z zawartoscia HMB by zaspokoic nie dobór HMB

i HMB nie jest dopingiem

Aktywny składnik preparatu, HMB, występuje naturalnie w organizmach zwierząt. Jest także obecny w wielu roślinach, (np. grejpfruty, lucerna). Dlatego stosowanie DogVitalu jest bardzo bezpieczne, nie prowadzi do uzależnienia i nie ma nic wspólnego z dopingiem
Posted

Przeciez napisalem, że jeżeli chodzi o naturalne, czyli dozwolone substancje wspomagajace proces treningowy( mowa o HMB) reklamowane jako super srodki to w 90 % klamstwa. Nic nie zastapi dobrze zbilansowanej diety( i u ludzi i u zwierzat).

Jest kilka substancji( odżywki bialkowe, ZMA, kreatyna, glukozamina. chondroityna), ktore sie sprawdzily w praktyce.

Reszta to preparaty w stylu" pojawiam sie i znikam" i radzilbym nie zawracac sobie nimi glowy. Zreszta ta dyskusja podchodzi juz bardziej na sportowe forum dyskusyjne.

Posted

Czytałam na innym forum, że dziewczyna podawała swojej dobermance (chyba dobermance) i byla zadowolona... poszukaj przez google, znajdziesz to o co mi chodzi;)

• 2 weeks later...
Posted

Dobra, misie, a mnie zależy na opiniach tych, którzy systematycznie podawali HMB swoim psom - bo miesiąc to chyba za krótko? Bo nie wiem, chcialabym sie dowiedzieć.

• 2 months later...
Guest eMPeBe
Posted

Witam!

Wet zaproponował dla mojego "bardzo dorosłego" dalmaśka HMB. Dor ze względu na wiek ma problemy ze stawami i HMB miałoby wzmocnić mięśnie...

Pies dostaje w tej chwili Metacam, Arthroflex oraz Discus Compositum i Zeel...

Czy ktoś z Was zna HMB a może nawet stosuje w podobnym przypadku? Jaki jest mechanizm działania HMB - interakcje z ww.?

Z góry dziekuje za odpowiedzi

Posted

Możesz szerzej opisać co jest psu, czy to typowe zmiany reumatyczne czy jakieś inne przypadłości wieku starszego, bo z tego co widzę dostaje dosyć ciężką artylerię nie wiem tylko co to jest Zeel, jeśli chodzi o HMB to gdzieś jakiś czas temu chyba obiło mi sie o uszy, podaj nazwę substancji czynnej, to się coś dowiemy. Czy to może jakiś skrót jak tak to go rozwiń.

Posted

warran, HMB to skrót nazwy środka (B-hydroksy-B-metylomaślan), używanego przez kulturystów w celu usprawnenia budowania mięśni. Wstaw HMB w google to się dowiesz.

A na temat używania tego środka u starzejących się psów, coby mięśnie stawy im lepiej trzymały - nie potrafię nic powiedzieć, bo nigdy o tym nie słyszałam - co nie znaczy, że nie jest to stosowane, czy też że jest to zły pomysł - po prostu nie mam z tym doświadczenia.