Jump to content
Dogomania

witam wszystkich - bo to pierwszy raz dopiero

Recommended Posts

Posted

AAAAA zapomniałam dodac ze charakterek to briardy równiez mają , i ich wychowanie to nieustanna praca , wiadomo ze jak w kazdej rasie zdazaja sie osobniki uległe jak równiez istne diablatka nad którymi trzeba popracowac .Mój Tołstoj był własnie takim rudym diabłem z którym niejedno przeszłam hehehhe ale gdy spogladał na mnie tymi swoimi brazowymi slepkami ( oczywiscie jak miał gumeczke bo tak to spogladał zza firanek he he ) to od razu miekło mi serce.

Wiec jako tako mam pojecie o czym mowa ehheheheh
Mam nadzieje ze nikogo nie dziabnełam ....

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alez ja nie mam do nikogo zadnych pretensji , nie rozumiem skad az takie wnioski, ja najzwyczajniej w swiecie pytam , cosik strasznie drazliwa jestes :lol:

A pojecie mam, tak sie składa ze rozmawiałam z hodowczynia bobtaili, ( NOSZE SIE Z ZAMIAREM KUPNA MIMO WSZYSTKO ) i briard jednak ma wiele wspólnego z bobkiem ,choc uwazasz inaczej.W koncu jakby nie było obie te rasy to pierwotne pastuchy :lol: i maja ładnych pare cech wspólnych. Zdaje sobie sprawe ze uwazasz swoja Nikosie za cudo ....i w zupełnosci sie z Toba zgadzam, ale nie rozumiem dlaczego tak obruszył cie fakt ze porównałam obie te rasy do siebie.W koncu Berger de Brie nie jest wcale brzydszy hehe od Bobtaila.
Z tego co widze i z całym szacunkiem do Twojej osoby-chyba lubisz taką .....jazde .....:evil_lol:
A niby to w którym miejscu przegiełam co ??? hehehehe
Ewidentnie brak CI poczucia humoru,,,, mam nadzieje ze inni własciciele bobków sa bardziej elastyczni :lol:

6

Posted

:lol: :lol: Nie napisałam ze duzo wiem .... tylko ze mam jako takie pojecie :lol: :lol: :lol: Jednakze masz racje....zamykam temat bo to beznadziejne błedne koło które do niczego nie prowadzi:lol:

Co do wieku.... jesli uwazasz ze ktos grubo po 30 to młoda dziewucha - no to uznaje to za komplement hehehe :lol:

Pozdrowionka dla wszystkich :lol:

Posted

Liwia
Super, ze lubisz briardy! Ja tez je bardzo lubie, ale mysle, ze chyba bym sobie lepiej poradzila z bobtailem niz z briardem. Chodzi mi o ulozenie... Takie mam wrazenie, czytajac i rozmwiajac juz od kilku lat z wlascicielami tych ras. A takze zwyczajnie je obserwujac. Jednak nie dowiem sie jak nie bede ich miala u swego boku. :diabloti:

Liwia
A nastawiasz sie na wystawy, czy raczej chcesz pupila?!

A moze skusisz sie na takiego bobtaila?! :diabloti:
[IMG]http://www.moggies.co.uk/breeds/bobtail.jpg[/IMG]

Posted

Anii ....wiem z własnego doswiadczenia ze briard nie jest łatwy w ułozeniu, jednakze konsekwente szkolenie i praca z nim daje super efekty bo to bardzo inteligentny pies , :lol: Czasami wykorzystuje ten fakt i robi wszystko zeby jemu było dobrze bez specjalnego wysilania sie z jego strony :lol: :lol:

Co do bobka.... mysle raczej o tzw. kanapowcu:lol: . jezeli okaze sie ze ma predyspozycje wystawowe to mozliwe ze spróbujemy pobiegac sobie po ringach:lol: Zaliczyłam z Tołstojem kilka wystaw czyt. 4 :lol: :lol: ale to było bardzoooooo dawnooo Toja nie ma juz ze mna prawie dwa lata a przezył 10 lat wiec łatwo sobie policzyc jak dawnoooo to było hehehe.:lol:

Anii zdjecia niestety nie widze wiec nie bardzo wiem na co sie skusic ????:lol:

Posted

[quote name='LIWIA']Anii......a moze to bobtailowy shih tzu ?:lol: ::lol: :lol:[/quote]
Liwia
Chodzilo mi o...

[URL="http://www.goutokuji.com/images/photos/Redboy.jpg"]Japonskiego bobtaila[/URL] :)

Posted

[quote name='LIWIA']Anii ....wiem z własnego doswiadczenia ze briard nie jest łatwy w ułozeniu, jednakze konsekwente szkolenie i praca z nim daje super efekty bo to bardzo inteligentny pies , :lol: Czasami wykorzystuje ten fakt i robi wszystko zeby jemu było dobrze bez specjalnego wysilania sie z jego strony :lol: :lol:

Co do bobka.... mysle raczej o tzw. kanapowcu:lol: . jezeli okaze sie ze ma predyspozycje wystawowe to mozliwe ze spróbujemy pobiegac sobie po ringach:lol: Zaliczyłam z Tołstojem kilka wystaw czyt. 4 :lol: :lol: ale to było bardzoooooo dawnooo Toja nie ma juz ze mna prawie dwa lata a przezył 10 lat wiec łatwo sobie policzyc jak dawnoooo to było hehehe.:lol:
[/quote]

Liwia
Moim zdaniem powinnas miec boba jak najszybciej!

Ja sie na razie skusze na ozdóbki, ale przyjdzie czas na bobtaila :diabloti:

[url=http://www.bobtail.ru/photo/reklama/puppy/ea.jpg]Ktorego wybierasz??[/url] :evil_lol:

Posted

Anii ten czwarty z lewej jest jakby stworzony dla mnie hehe:lol: :lol:
A to biało rude kocisko tez niczego sobie :lol: , intrygujacy duecik moznaby stworzyc :lol: :lol:

Pozdrowionka :lol:

Posted

[quote name='LIWIA']Anii ten czwarty z lewej jest jakby stworzony dla mnie hehe:lol: :lol:
[/quote]

Chyba szykuje sie wojna, bo mnie ten sam wpadl w oko:crazyeye: :mad::evil_lol:

Posted

:lol: A tak na marginesie , to chciałam dodac ze..... Twój Lumpek jest niebiansko sliczny :lol: :lol: .... i tak ladniutko sie usmiecha :lol:
Poczochraj Lumpeczka ode mnie :lol:

Posted

Jesli wszystko pójdzie po mojej mysli :lol: to najprawdopodobnie juz za kilka miesiecy stane sie szczesliwa posiadaczka małego bobeczka:lol:
Jestem w trakcie rozmów :lol: negocjuje warunki kupna heheheeh

Trzymaj kciuki Anii , jak tylko bede pewna na 100 to napisze wiecej :lol:

Posted

?????Alqua dostałam twoja wiadomosc na prv , bardzo dziekuje :lol:
Odpisałam , i króciutko stresciłam co i jak , z tego co widze znowu gdzies po drodze znikneła :shake:
Pisze wiec jeszcze raz , daj znac czy doszła dobrze ???

Pozdrowionka :lol:

• 1 month later...
Posted

No wlaśnie!
Co tam u Bobtajlowców slychać? Jak zmagania z przejściem z zimy na wiosnę? Dużo prania lap po spacerach? Jak sobie z tym radzicie?:lol:

Bert - który jest z nami od szczeniaka (tak jak u alqua) - sam czeka az sie miske z woda podstawi zeby lapy umyć przed wejsciem do domu. :p Natomiast Sunia - ta lobuzica - już od blisko 2 lat jest z nami - zawsze stara się uciec i "nigdy nie rozumie o co chodzi?"... :razz:

Posted

Heh to jest koszmar....brud w domu, teraz Nikosia też juz nauczyła się,ze nie wejdzie do domu zanim jej łap nie powycieram( kochana niunia) ale i tak na podłodze jest po chwili syf...bo nie tylko nałapach wnosi sie piach czy tam błotko i sprzątam po kilka razy dziennie zamiatam i myje podłoge...yhhh... no coment...

• 8 months later...
Posted

Ale się cieszę,że ktoś od Bobków w końcu jest :D:D, ale z kim mam przyjemność? :).Suprer psiaczki .. po środku zapewne Kate,Merenia i Jessica :) . Całuasy w wielkie nosy.. ehh ja zaraz zabiram sie za kąpiel Nikosi ... :/ ..ale tak mi sie nie chce ;)

• 2 months later...
Posted

Witam wszystkich wielbicieli Włochaczy - bobów i beardetów (pozostałych też). Ja mam prawie dwuletnią suczkę bobtaila - Milę. Chętnie pogadam o tej rasie. Choć moja nie należy do typowych bobów - przynajmniej z tego co ostatnio widziałam.

Swoją drogą to nawiązując do poprzedniego wątku to też polecam psie ranczo! Psiaki mają tam super warunki. Diana i Aneta świetnie prowadzą zajęcia. Można dostać medal - Mila ma jeden - więc tym bardziej warto;)

Z przyjemnością informuję też, że w hodowli Kudłaty Tramp urodziły się wczoraj szczeniaczki:multi: 5 chłopców i 1 dziewczynka. Są cudowne. [URL]http://oestramp.republika.pl/T.html[/URL]

• 1 month later...
Posted

[quote name='Anne&Mila']. Choć moja nie należy do typowych bobów - przynajmniej z tego co ostatnio widziałam.

[URL]http://oestramp.republika.pl/T.html[/URL][/quote]

Aniu co miałas na myśli? :hmmmm: hehe tak mniej więcej chyba wiem o co chodzi ale miło bedzie wyjaśnić jak juz pojawiłyśmy się tutaj na forum ;)

Posted

[quote name='alqua']Aniu co miałas na myśli? :hmmmm: hehe tak mniej więcej chyba wiem o co chodzi ale miło bedzie wyjaśnić jak juz pojawiłyśmy się tutaj na forum ;)[/quote]

Pisałam to po wystawie w Bydgoszczy, na której byli też z bobów Ajaks i Bukiet. I cóż, pomimo, że bardzo je lubię, to jednak ich zachowanie przed wystawą było raczej ... głośne. :eviltong: Co zupełnie nie pasuje do mojej Mili, która jest bardzo spokojna. No i w jej zachowaniu nie rozumiem jeszcze jednego. Otóż, kiedy teraz chodzimy na spacery do lasu, Mila pomimo tej całej ogromnej przestrzeni i wolności, którą jej daję na spacerkach, i tak chodzi z nosem przy ziemi mieszcząc się ze mną na 2 metrach kwadratowych.:angryy: Co jest czasem okropnie męczące, jak po raz setny włazi mi pod nogi:mad:

Nie znam może wielu bobów, ale te które znam są zupełnie inne, no i po rozmowach z właścicielami bobów utwierdzam się w przekonaniu, że Mila nie jest typowym bobtailem.

Posted

Mila jest bardzo typowym bobtailem No albo Bob i kilka jeszcze nam znanych sa rowniez wyjatkami Owszem chetnie pobawi sie z psami ale jesli jest tylko ze mna na spacerze musi caly czas miec nas na oku , nawet jak oddali sie zbyt mocno to staje z przerazaeniem sprawdzajac czy widac "stado"
Uwazam ,ze to sa normalne boby bo przeciez w dwnych czasach jako pastuchy tez scisle wspolpracowaly z czlowiekiem