aniaterlecka Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 w poniedziałek odebralam psa ze schroniska/fundacji mieszkał tymczasowo u lek wet w prywatnej klinice w chorzowie wypisany jako pies zdrowy w stanie dobrym zaniepokoilo mnie jego ciagłe drapanie i rany-az do krwi w okolicy ud na przednich lapach oraz na szyji werdykt: ostre zapalenie uszu-antybiotyk+zastrzyki uszy czerwone,gorące,wielki ból-pies sie nie da zblizyc do swoich uszu! werdykt 2-pies jest alergikiem dlaczego skoro był u weterynarza on mu nie pomógł? zaproponowano mi karme wysokopółkową z ryżem i jagnięciną. może kogos boksiu tez przechodził alergie i może mi cos zaproponować,pies cały czas się drapie,widac,że zwędzi go skóra-pcheł nie ma! w apece zaproponowali mi clemastmin, wapno ewentualnie chydrocortisone na ranki do smarowania. lek weterynarz twierdzi,że po 2-3 miesiacach jedzenia tylko suchej karmy weterynaryjnej-nie wiem czy byl to euchan.,czy royal swąd ustapi. moge wykonac testy alergiczne ale to wiąże sie z wydatkiem 400zł karma którą weterynarz poleciła też nie jest tania 14kg 280zł pies jest wygłodniały po odebraniu ważył 19kg także te 1kg karmy dziennie zje-miedzy kg a 70-80dkg Quote
aniaterlecka Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 pliska poradzcie cos dzis ide do weta poprosic o jakas masc bo nie moge patrzec na te ranki i ciagle drapanie Quote
Saint Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Napisz do Linki - Jej Dudek (też bokser) jest alergikiem - może Ona coś Ci poradzi ;) Quote
Bej Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 witam :) Alergie u bokserów zdarzają się często, sama mam boksera ... Ostatno wyszedł na spacer. Następnego dnia rano, zobaczyłam iż na jego pysku wyskoczył jakiś bombel. Myślałam że to komar go ugryzł czy jakiś inny owad, gdy wróciłam pysk i lewe oko miał całe zapuchniete wyglądął okropnie. Dreszcze przeszywały jego ciało, do tego wysoka gorączka, pojechaliśmy z nim do weterynarza. Powiedział że to uczulenie dostawał antybiotyk, i zastrzyki po tygodni opuchlizna zeszła ... do tej pory nikt nie wie od czego miał tą opuchliznę , musiał coś zjeść na spacerze . Może wy wiecie? Quote
Recommended Posts