Jump to content
Dogomania

Spis hodowli bullterierów standardowych + adresy www

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Znalazlam jeszcze 5 hodowli, czyli spis liczy ich w sumie [u]205[/u] :)
I mam pytanie - czy ktos z Was wie jakiej narodowosci sa hodowle:
Little Kings
Scot
Uncas
Quercus ?

• 1 month later...
Posted

Nie wiem czy sprawa tej listy hodowli nadal jest na tzw"tapecie" ale i tak dorzucę swoje trzy grosze:
jeśli mnie wzrok nie myli to nie zauważyłam hodowli "Kamiliada" nie wiem czy było w niej więcej niz jeden miot.
Pozdrawiamy
Kasia & Goro

Posted

Dziekuje - juz dopisuje - nie bylo tej hodowli jeszcze :)
To bedzie juz w sumie 210 hodowla :o

Doszly jeszcze dwie - czyli mamy [b]212[/b] 8)

• 2 weeks later...
Posted

Juz dodalam - dzieki Magda :) To na razie 216 sie uzbieralo ja tez dzis jedna wyszperalam jeszcze.
Znalazlam tez kolejna www hodowli - adres tez juz dodany.

Posted

dzis wrocilam z olsztyna, przywiezlismy mala bulke z przydomkiem Herbu Querkus albo Querqus, nie jestem pewna co do pisowni, zreszta przeszczesliwa wlascicielka suni sama sie niedlugo odezwie,pewnie wstawi fotki :D wiec ona sprostuje jak dokladnie zwie sie owa hodowla (miala dopiero 1 miot)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Tlumaczylam to juz kilka razy - zalezy mi na powstaniu swoistej historii hodowli bullterriera w Polsce - stad tez nieaktualne lub jednomiotowe hodowle w spisie.

Posted

No i mamy [size=6][b][color=violet]222[/color][/b][/size] hodowle :)
Czy ktos kojarzy suczke HERIDAM of Moor? miala miot w 1990 roku w hodowli Dryl, wiec to troche odlegle czasy, ale moze ktos cos...

Posted

eh a moze podzielic tez te hodowle np. na wojewodztwa?? hmm :roll:

a w ogole znalazlam strone reproduktora, tez informacje o szczeniakach...
[url]http://www.zakobul.friko.pl[/url]

Posted

Znana stronka 8) Tylko chyba bardziej do "Linkowni" sie nadaje :wink: A ten miot jest ubiegloroczny - kolega ma suczke stamtad.
Co do podzialu na wojewodztwa - czasami hodowla wystepuje tylko w rodowodzie w ktoryms pokoleniu, ciezko by bylo poszukac i przystosowac do "nowego" podzialu na 17 wojewodztw, czesc przeciez hodowli ze spisu to jeszcze te z 49-wojewodzkiej Polski. W internecie po wpisaniu niektorych hodowli wystepuje tylko wypis katalogowy - czyli imie i przydomek psa + jego rodzice...
Nie mowie, ze to sprawa nie do zrobienia, ale wymagalaby chyba wizyty w oddziale glownym ZK

Posted

eee jak aj kocham gdy ktos nie aktulizuje swoje stronki :evil: eheh

heh wszystko sie da ;) ale to by pewnie byla zmudna praca :wink: wiec moze lepiej sobie glowy niezawracac :wink:

ee a to moze zrobic by legende... pisalad Tufi ze zalezy Ci zebi zrobic swoista historie hodowli Bulli w polsce... to moze te hodowle ktore hodowaly bulle ale juz tego nie robia np. odznaczyc na jakis innyc kolor :roll:

[size=2]hehe sie czepiam :drinking: [/size]

Posted

Z tymi kolorami to juz bardziej realne, choc podejrzewam, ze i tak by bylo kilka "wpadek" :roll:
Hmmm - pomysle, jak skoncze z magisterka 8)