Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gops']hehe
ale Ty chcialas kupowac pedigree ze wzgledu na zdrowie swojego psa
a np Energy nic nie psize ze jej pies nie moze wiecej bialak czy cos tylko uwaza ze ta karma jest dobra co nie ejst prawda :)
doczytalam wlasnie , ma wiecej troche[/QUOTE]

widać ciebie boli powszechnośc tej karmy i nazwa a nie to co ona ma w sobie, bo jak bys tak analizowała wszystkie to żadnej nie powinnaś dawac psom, bo każda jest zła. A pisząc, że psu z chorą wątrobą i zastojem żółci może takie jeść karmy nie weterynaryjne, a dawac psom zdrowym nie to dla mnie to co piszesz jest zaprzeczamien samego sobie :D Miłego dnia życze :) Gops ty należysz chyba do tych których po porstu sama nazwa boli :D bo nawet składu dokładnie nie znasz :D

Posted

niech kazdy karmi czym chce , jedni moga dawac karme ktora zawiera (min) 4% produuktow pochodzenia zwierzecego, miesa -pedigree
tylko nie nalezy zapominac ze produkty pochodzenia zwierzeco nawet kolo miesa nie lezaly :)

Posted

[quote name='Śnieżynka']Gops ty należysz chyba do tych których po porstu sama nazwa boli :D bo nawet składu dokładnie nie znasz :D[/QUOTE]

To chyba jest najprawdziwsza prawda Śnieżynko:evil_lol:

[quote name='GPooLCLD'] nie wiem czy czytasz tu ze zrozumieniem, ale Energy wyraźnie napisała wcześniej że przetestowała inne karmy ale jej psom nie służyły a przy pedigree jest ok. To w czym problem? Widzi psy codziennie i karmi tym co jest dla nich najlepsze.[/QUOTE]

Myślę GPooLCLD, że w tym co napisała Śnieżynka;)
A dla mnie właśnie jest najważniejsze, że pedigree służy moim suńkom i już:p

Posted

[quote name='Energy']To chyba jest najprawdziwsza prawda Śnieżynko:evil_lol:

Myślę GPooLCLD, że w tym co napisała Śnieżynka;)
A dla mnie właśnie jest najważniejsze, że pedigree służy moim suńkom i już:p[/QUOTE]

A patrząć na takie duże czarne potworki co wygrywają wszystko gdzie sie pokazuje i jakie mają potomstwo to jednka pedirgee słuzy im jak mało komu :D Energy chyba wiesz o kim myśle :D

Posted

[quote name='Śnieżynka']A patrząć na takie duże czarne potworki co wygrywają wszystko gdzie sie pokazuje i jakie mają potomstwo to jednka pedirgee słuzy im jak mało komu :D Energy chyba wiesz o kim myśle :D[/QUOTE]

wyglad to nie wszystko
robicie badania psom co roku ?
jakie maja wyniki ?
jesli po ilus tam latach jedzenia pedigree ktos mi pokaze dobre wyniki to uwierze ze im sluzy :)
i w zyciu bym nie wziela psa z hodowli ktora karmi pedigree bez obrazy oczywiscie

Posted

[quote name='Śnieżynka']A patrząć na takie duże czarne potworki co wygrywają wszystko gdzie sie pokazuje i jakie mają potomstwo to jednka pedirgee słuzy im jak mało komu :D Energy chyba wiesz o kim myśle :D[/QUOTE]

Czy przypadkiem nie masz na myśli wspaniałych pudliszonów z hodowli Nontiscordardime:loveu:Im też wyjątkowo służy pedigree:lol:

Gops, myślę, że nie miałabyś szansy mieć psa z tej świetnej hodowli, bez obrazy oczywiście.

Posted

[quote name='Energy']Czy przypadkiem nie masz na myśli wspaniałych pudliszonów z hodowli Nontiscordardime:loveu:Im też wyjątkowo służy pedigree:lol:

Gops, myślę, że nie miałabyś szansy mieć psa z tej świetnej hodowli, bez obrazy oczywiście.[/QUOTE]

Oczywiście o tej HODOWLI myślę, obstawiam, ze jak by ta osoba zrobiła badania swoim psom były by dużo lepsze niż ma mój 3 letni pies przez rok karmiony royalem !!

Posted

[quote name='gops']wyglad to nie wszystko
robicie badania psom co roku ?
jakie maja wyniki ?
jesli po ilus tam latach jedzenia pedigree ktos mi pokaze dobre wyniki to uwierze ze im sluzy :)
i w zyciu bym nie wziela psa z hodowli ktora karmi pedigree bez obrazy oczywiscie[/QUOTE]

skoro wygląd to nie wszystko, to po czym ty oceniasz psa zdrowego od chorego tylko po wynikach ?? Dla mnie pies z dobrą kondycją i pięknym ślniącym włosem, super różowymi dziąsłami jest okazem zdrowia !! a wyniki w obecnych czasach nie zawsze musza byc dobre i książkowe !! !! !!

Posted

[quote name='Śnieżynka']skoro wygląd to nie wszystko, to po czym ty oceniasz psa zdrowego od chorego tylko po wynikach ?? Dla mnie pies z dobrą kondycją i pięknym ślniącym włosem, super różowymi dziąsłami jest okazem zdrowia !! a wyniki w obecnych czasach nie zawsze musza byc dobre i książkowe !! !! !![/QUOTE]

po wynikach
a po czym ? jak pies ma chora watrobe to widzisz po siersci ? czy po oczach ? :)

energy narazie nie planuje pudla , ale uwazam ze szanujaca sie hodowla karmi lepsza karma psy

Posted

[quote name='Śnieżynka']Oczywiście o tej HODOWLI myślę, obstawiam, ze jak by ta osoba zrobiła badania swoim psom były by dużo lepsze niż ma mój 3 letni pies przez rok karmiony royalem !![/QUOTE]

Wiem na pewno, że pudliszony z tej hodowli żyją 16-17 lat, co jest na duże psy bardzo długim okresem, są przepiękne i zdrowe, a Iwona ma wspaniałe osiągnięcia zarówno hodowlane jak i wystawowe, karmiąc pedigree właśnie:lol:

gops jak nie planujesz pudla, to co robisz na wątku o karmieniu tej właśnie rasy???
Ja napisałam, że na pudla z tej hodowli nie masz szans, to i nie masz co planować:cool3:

Posted

tak właśnie po sierści i jasnych faflach !! !! które od początku nie były w 100% takie jak powinny. i w tym mommencie na ziemniakach ma dużo lepszy włos !! !! !! a uważasz ze przy duzych duzych pudlach które mają po 68 cm w kłebie sama genetyka da rade ukształtować stawy ?? bo to raczej też sprawa żywienia psa.

Posted

[quote name='Śnieżynka']tak właśnie po sierści i jasnych faflach !! !! które od początku nie były w 100% takie jak powinny. i w tym mommencie na ziemniakach ma dużo lepszy włos !! !! !! a uważasz ze przy duzych duzych pudlach które mają po 68 cm w kłebie sama genetyka da rade ukształtować stawy ?? bo to raczej też sprawa żywienia psa.[/QUOTE]

tylko nie mow mi ze dzieki pedigree te duze pudle nie maja dysplazji czy innych chorob
bzdura :)

ma lepszy wlos po ziemniakach sama to powiedzialas , ja nie mowie ze to nie prawda
caly zcas uwazam ze ziemniaki i warzywa sa 100 razy lepsze niz karmienie pedigree

Posted

[quote name='Energy']Wiem na pewno, że pudliszony z tej hodowli żyją 16-17 lat, co jest na duże psy bardzo długim okresem, są przepiękne i zdrowe, a Iwona ma wspaniałe osiągnięcia zarówno hodowlane jak i wystawowe, karmiąc pedigree właśnie:lol:

gops jak nie planujesz pudla, to co robisz na wątku o karmieniu tej właśnie rasy???
Ja napisałam, że na pudla z tej hodowli nie masz szans, to i nie masz co planować:cool3:[/QUOTE]

uwazasz ze mnie nie stac?
nie masz prawa tak mowic
ja uwazam ze Ciebie nie stac
bo karmich syfem zamaist porzadna karma

bo w tej chwili mam pudla i nie moge pojac jak niektorzy psuja zdrowie swoim psom i nie moganie moc pojac tak prostej rzeczy :)

Posted

[quote name='gops']uwazasz ze mnie nie stac?
nie masz prawa tak mowic
ja uwazam ze Ciebie nie stac
bo karmich syfem zamaist porzadna karma

bo w tej chwili mam pudla i nie moge pojac jak niektorzy psuja zdrowie swoim psom i nie moganie moc pojac tak prostej rzeczy :)[/QUOTE]

gops nikt nie napisał, że Cie nie stać, Hodowca Ci nie sprzeda psa i tyle <lol> za dużo ma chętnych na szczyle, niektórzy to czekaja i czekają, żeby się ten jeden rodzynek urodził :D

Posted

hmmm... ja jak brałam moją sukę to była kompletnie niedożywiona, miała krzywicę oraz mega robale. Jej matka mieszkała na wsi i zjadła to co jej sie udało wygrzebać w śmieciach lub łaskawie jej ktoś dał suchy chleb z mlekiem lub czasem może coś upolowała. I wstyd się przyznać, z tej krzywicy wyrosła na pedigree właśnie:roll: Dostawała co prawda i domowe i surowe mięso i witaminy dodatkowo ale podstawą było wtedy pedigree. Jak ją badali po pierwszej cieczce przed sterylka to wyniki miała normalne... No ale to zwykły kundel jest a nie rodowodowe cudo więc może to dlatego:eviltong:
Ale fakt faktem, że jak miała 1,5 roku to przeszłyśmy na royala a potem acanę więc teraz się już nie moge wypowiadac:diabloti:

Posted

[quote name='Śnieżynka']gops skoro uważasz, że ta karma jest taka be to moze podaj konkretne dowody na to ?? bo póki co Ty podajesz zasłyszane zdania od kogoś, bez konkretnych dowodów.[/QUOTE]

popros kogos kto karmi kilka lat pedigree czy tez chappi zeby zrobil badania swoim psom i Ci pokazala
potem zeby karmil chcoiaz 2 lata inna lepsza karma i tez pokazal wyniki
wtedy bedziesz miala dowod

naprawde widzialam mase psow nawet na dogo karmionych pedigree, widizalam ich wyniki i nigdy nie zmienie zdania o tej karmie

EOT

Posted

[quote name='Śnieżynka']gops skoro uważasz, że ta karma jest taka be to moze podaj konkretne dowody na to ?? bo póki co Ty podajesz zasłyszane zdania od kogoś, bez konkretnych dowodów.[/QUOTE]

Tak akurat poda, najłatwiej wypisywać bezpodstawne bzdury, bo jak wcześniej napisałaś Śnieżynko, boli ją nazwa...

Posted

[quote name='gops']popros kogos kto karmi kilka lat pedigree czy tez chappi zeby zrobil badania swoim psom i Ci pokazala
wtedy bedziesz miala dowod

naprawde widzialam mase psow nawet na dogo karmionych pedigree, widizalam ich wyniki i nigdy nie zmienie zdania o tej karmie

EOT[/QUOTE]

Uzasadnij mi po co zmieniać psu karme jak ma dobre wyniki i jest wszystko z nim ok ?? a weci nie maja do psa żadnych zastrzeżeń ??

Posted

[quote name='gops']popros kogos kto karmi kilka lat pedigree czy tez chappi zeby zrobil badania swoim psom i Ci pokazala
wtedy bedziesz miala dowod[/QUOTE]

No właśnie to nie jest takie proste! Tu wchodzą kwestie osobnicze.

Posted

[quote name='gops']naprawde widzialam mase psow nawet na dogo karmionych pedigree, widizalam ich wyniki i nigdy nie zmienie zdania o tej karmie [/QUOTE]

Tak każdy właściciel przesyłał ci wyniki dla twoich prywatnych badań...

Posted

[quote name='Śnieżynka']gops nikt nie napisał, że Cie nie stać, Hodowca Ci nie sprzeda psa i tyle <lol> za dużo ma chętnych na szczyle, niektórzy to czekaja i czekają, żeby się ten jeden rodzynek urodził :D[/QUOTE]

No właśnie gdzie napisałam, że cie nie stać? Ty widzisz tylko kasę:crazyeye: