Jarek_Soja Posted August 3, 2004 Posted August 3, 2004 Wrrr. Prawdziwy z Ciebie bulldog? Odpowiedz mi na jedno pytanie ( bo jak widze jestes juz na etacie rzecznika prasowego ) : czemu w celu uzyskania tak szegolowych danych ( zwlaszcza cytowanie bibliografii ), osoba chetna do ich uzyskania nie stara sie ich zdobyc w miejscach znacznie bardziej do tego wlasciwych? Przeciez pytajac tutaj mozna bylo byc z gory pewnym ( no powiedzmy 99,453% ) wyniku -> t.zn. owych "hien i krokodyli". Chyba ze takie zrodla zostaly juz poruszone, a post tutaj to wynik desperacji :D Potrzebuje konkretnych danych o badaniach uscisku szczek (wlasnie bulowatych miedzy innymi), z podaniem konkretnego zrodla. A potrzebuje dlatego, ze mam juz dosc czytania, ze bulle i asty to maja ponad tone itp bzdety. Wybacz, ze ludzie tu piszacy nie rzucili sie przekopywac Siec, ale powod wyglada na blahy. Z jednej strony autorka tematu chce konkretne dane, poparte literatura i jest zawiedziona brakiem odpowiedzi, a z drugiej strony sama ograniczyla swoje poszukiwania ( jak zakladam ) do otwarcia strony www.google.pl. DLa Ciebie -> rowniez EOT, bez sensu dyskusja, proponuje wykasowac wszystkie posty. Przeczytaj jednak posty autorki, byc moze tym razem znajdziesz wszystkie niescislosci, z ktorych IMHO jasno wynika, ze ktos tu sam nie wie czego chce. Quote
_dingo_ Posted August 3, 2004 Posted August 3, 2004 Wybacz, ze ludzie tu piszacy nie rzucili sie przekopywac Siec, ale powod wyglada na blahy. O, przepraszam ! Ja się rzuciłem, ale nic ciekawego nie znalazłem ! :wink: ... a z drugiej strony sama ograniczyla swoje poszukiwania ( jak zakladam ) do otwarcia strony www.google.pl. Gdybym miał być równie "dociekliwy" jak niektórzy tutaj, to mógłbym zapytać skąd masz te wiadomości ? A może Anastazja używa innej wyszukiwarki, albo szuka w inny sposób po sieci ? :evilbat: Co do konkretów - mnie też być może rozzłościłoby gdybym na gwałt potrzebował jakiejś ścisłej informacji, a spotkałbym się jedynie z kilkoma spekulacjami z morskiej piany... Natomiast - nie da się ukryć, że poniekąd taki jest charakter tego forum. Interesujące informacje mieszają się tu ze zdjęciami publikowanymi przez jedenastoletnią dziewczynkę, która zapragnęła się pochwalić jaką to ładną kokardkę zawiązała na szyji swojej suczce sheltie ... :evilbat: Quote
Buldog Posted August 4, 2004 Posted August 4, 2004 Wrrr. Prawdziwy z Ciebie bulldog? Odpowiedz mi na jedno pytanie ( bo jak widze jestes juz na etacie rzecznika prasowego ) : sluchaj no, kolego - zalozyles sie z kims, ze bedziesz dzialal ludziom na nerwy? kiepsko widzisz - nie jestem niczyim rzecznikiem, tylko staram sie grzecznie pomoc zauwazyc ludziom, o co chodzi, kiedy gubia z oczu sens dyskusji, tak, jak Ty na przyklad. bo taka mam tutaj m.in. funkcje. dziewczyna zadala pytanie o wyniki badan. jak na razie nikt jej nie odpowiedzial na to pytanie (choc pare osob juz troche pomoglo) - zamiast tego dowiedziala sie od Ciebie paru rzeczy o sobie. troche ludzi "staralo sie pomoc" - piszac nie calkiem o tym, o czym bylo pytanie, ale OK - skoro "staraja sie pomoc", to milo z ich strony. Ty natomiast najpierw zaczales od pisania o hienach i rekinach, a kiedy pytajaca osoba stwierdzila, ze pytala o psy, to przywaliles tekstem kompletnie bez sensu, w stylu "glupie pytanie - glupia odpowiedz", chociaz pytanie bylo jak najbardziej OK, a "glupia" byla Twoja odpowiedz, bo nie na temat. po czym zaczales wyklady na temat "jak to jest na forum", albo zabrales sie za analizowanie, czy ona na pewno sie chce dowiedziec tego, o co pyta... czy Ty jestes pewny, ze w ogole wiesz, co robisz? czy wedlug Ciebie jest normalne, wlazic komus w topik i najpierw pisac nie na temat, a po zwroceniu uwagi, ze sie pisze nie na temat, wysylac pytajacego na drzewo? ze nie ma ludziom zawracac glowy, tylko sobie samemu poszukac? naprawde chcesz, zeby ktos rowniez Tobie zaczal robic wyklady, ze nie masz ludziom zawracac glowy, tylko jesli "naprawde chcesz sie dowiedziec", to sobie masz kupic ksiazke, albo poszukac jakiegos eksperta - kiedy o cos spytasz na forum? moze sobie daruj te wyklady i skoro nie wiesz nic na temat, o ktorym jest mowa, to po prostu wejdz sobie na inny topik i pisz o tym, o czym masz cos do powiedzenia? a nuz komus pomozesz, zamiast robic niepotrzebne zamieszanie? pozdrawiam Quote
anastazja Posted August 5, 2004 Author Posted August 5, 2004 Buldogu-zapuscilam juz szukanie wsrod niemieckojezycznych znajomych-dzieki za wskazowki :) Moze uda mi sie dzis przekopac po angielskich stronach. Dingo :) Ale kokardki sa bardzo ladne, szczegolnie na topikach o genetyce np. 8) Jarek-gratuluje wiedzy na temat ludzkiej psychiki i magicznych znajomosci tego, co robie, kiedy inni mnie nie widza-szczegolnie na odleglosc 8) Nie wiem czy zauwazyles, ale jestesmy na bullowatych, stad pytanie o badania tychze.Nie wiem tez, czy zauwazyles, ale na forach sa rozni ludzie z rozna wiedza i doswiadczeniami i to czesto bardzo cennymi.Zadalam proste pytanie (za proste???) majac nadzieje, ze jest tu moze ktos, kto spotkal sie juz z opracowaniem na ten temat (przeciez masa ludzi cos tam slyszala i powtarza-znam to z dnia codziennego)-po to jest chyba forum, czy sie myle??? Nie pytalam, co sadzicie, tylko czy macie konkrety-jesli nie widzisz roznicy, to juz nie moja wina, ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Na dodatek to wlasnie Ty mnie obrazasz, nie wnoszac nic sensownego do dyskusji. Reszty komentowac nie bede, bo Twoje wypowiedzi tu sa i kazdy moze je poczytac, nie wylaczajac Ciebie samego, co radze zrobic. Quote
jasol17 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ja wiem tyle ze hiena jest najsilniejsza z ssakow i ma 6 ton w scisku ogladalem program w telewizji puzniej sa morswiny albo jakies delfiny niepamietam.A co do psow to najwiecej w scisku ma pit bull a nie bullterier moj kumpel zajmoje sie tymi rasami psow i mi mowil i te 6 ton u psa jes raczej nie mozliwe ale gdy dostanie szczekoscisku to moze nie jestem pewien ale chyba by bylo ok 4. Jeszcze jedno hipopotam ma wiecej niz aligator i rekin w scisku wiec nie piszcie bzdur jak nie wiecie hipopotam moze aligatora przegruzc na pol dlatego sie do nich nie zblizaja Quote
Melisa89 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 [quote name='jasol17'] ale gdy dostanie szczekoscisku to moze nie jestem pewien ale chyba by bylo ok 4.[/QUOTE] Nie ma takiego psa który by miał nawet tone... Myślę że warto obejrzeć ten filmik... [video=youtube;MZm037jPNgc]http://www.youtube.com/watch?v=MZm037jPNgc&NR=1[/video] Wynik podany jest w funtach, więc podziel go sobie na 2 i będą kg. Po drugie szczękościsk o którym piszesz jest objawem chorobowym. Pies nie puszcza dlatego że NIE CHCE puścić a nie dlatego że dostał szczękościsku... Quote
Mike9 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Witam! [QUOTE]Nie ma takiego psa który by miał nawet tone...[/QUOTE] Zgadzam się z Melisa89, tu jest o kilku rasach: [URL="http://www.szczenieta.pl/strona-startowa/120-sila-uscisku-szczeki-psa.html"]Artytkuł o sile szczęk psów[/URL]. Quote
PHOTOBYMAGIK Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 A ja ostatnio czytałem że jakieś tam żółwie już mają silniejszy ścisk szczęki od pitów Quote
AK47 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Z tego co słyszałem to najsilniejszy jest krokodyl ok 2000 kg na cm2 u psowatych najsilniejszy uścisk chyba ma hiena ok 500 kg na cm2 a zwykłe psiaki mają miedzy 100 a 300 kgna cm2 więc podejrzewam ze bulowate mogą być tak pośrodku ja bym obstawiał jakieś 150 kg na cm2 patrząc na rozmiar szczenki to całkowity nacisk tony czy dwóch mógł by byc realny ale nacisk na cm 2 7 ton jak to niektóre dzieciaki podają to stek bzdur bo tyranozaur miał 5 ton na cm2 :eviltong: jak dobrze pamjętam z programów o zwierzetach a najmocniejszy scisk w porównaniu do swojej masy ciała ma czerwona mrówka migrująca (afrykańska) Quote
AK47 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [URL]http://www.szczenieta.pl/strona-startowa/120-sila-uscisku-szczeki-psa.html[/URL] To chyba dość realny wynik. Pit słabszy od owczarka niemieckiego coś mi tu się niechce wierzyć ale wolę na własnej skórze nie sprawdzać. :) Quote
Recommended Posts