agnethka Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 [COLOR=Green][B][SIZE=4]W tym wątku proszę o wstawianie linków , screenów z aukcji , ogłoszeń ze szczylami bez rodowodu , zacznijmy walkę z pseudo. [/SIZE][/B][/COLOR] Wklejam ogłoszenie matrymonialne - Staffik, wiek: 2lata, pies z tatuażem, niewystawiany. Może ktoś z hodowców rozpozna psiaka chociaż po danych kontaktowych z właścicielem? Dobrze by było jakby udało się w porę zareagować, żeby ta osoba nie rozmnażała tego psiaka... [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1613937_stafik_angielski_czeka_na_partnerki.html[/URL] Quote
Patka Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 kuźwa tak sie tego bałam ... że staffiki też "to" dopadnie ... :( Quote
agnethka Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 [quote name='Patka']kuźwa tak sie tego bałam ... że staffiki też "to" dopadnie ... :([/quote] a jest rasa, której to nie dopada? jedyne co ja mogłam to pokazać tu ten problem, ale co może w tym wypadku Hodowca, od którego piesek pochodzi? :roll: poza tym to nie pierwszy przypadek - na tym samym serwerze można znaleźć ogłoszenie o puppiesach po rodowodowych rodzicach tejże wspaniałej rasy....heh.... Quote
Patka Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 tak ale nie na taka skalę jak inne bullowate .... Quote
Jarek_Soja Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 A czemu miałoby nie dopaść? Ile miałem ofert od właścicieli psów dla mojej suczki? Psy też rodowodowe, ale "po co komu te papiery"? A rynek zbytu? Ogromny, zachwytów nad suczką też się nasłuchałem mnóstwo. Quote
Patka Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Jarek ale najczęściej właśnie staffiki trafiały w mądre ręce (ty np jesteś przykładem że nie dałeś sie namówić), a teraz zaczyna się era "oszołomów" :shake: Quote
Jarek_Soja Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Niestety - ale to normalne. Każda rasa, której popularność rośnie tak kończy. Na to ma wpływ sytuacja psów w Polsce i ludzka świadomość (a raczej jej brak). Nieraz rozmawiałem ze znajomymi o rozmnażaniu psów - i zero, nic, null. "Niezły biznes, co w tym złego, rodowodowe taaakie drogie, moja była fafnasta wmiocie, więc nie ma rodowodu" - do wyboru do koloru. kiedyś opinie, że pies powinien być dobrem luksusuowym, dostępnym za grubą kasę uważałem za przesadzone, ale wraz z upływem czasu zaczynam zmieniać zdanie i myślę, że tylko tak załoby się wychować przyszłych właścicieli. Quote
agastaffbull Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Mojemu psu też wielu właścicieli suk (w tym amstaffki-a Yuko jest staffikiem!) składało oferty matrymonialne, ale zawsze gonię ich gdzie pieprz rośnie! I tłumaczę, wyjaśniam, produkuję się, ale to i tak na nic...Po co zdobywać uprawnienia hodowlane, po co jeździć na wystawy, po co należeć do ZKwP...Oni tego nigdy nie zrozumieją i niestety-i tak znajdą sobie jakiegoś "repa"! Ja mam tylko tą maleńką satysfakcję, że nie będzie nim mój pies! Nic więcej oprócz odmawiania i wyjaśniania nie mogę zrobić... Quote
Vectra Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 no i potem tak [url]http://www.allegro.pl/item427523766_staffiki_sliczne_szczeniaczki.html[/url] a już były i białe i rude ... bez metryk a już serio , to przeraża mnie naiwność ludzka ... 800 zł za kundla , to trochę szkoda kasy ? przecież można dołożyć kilka stówek i mieć 100% produkt ... Bo serio z tego nie wiadomo co wyrośnie , np taka moja Klementyna ;) ale Klementyny to są za darmo , no może za datek dla schroniska ... ;) No ale ciemnym masą się nie wytłumaczy :mad: Quote
Canaveral-staff Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 OOOOOOOOOO !!!!!! no prosze pod nosem ktoś mi pseudohodowlę staffików zrobił i to nawet wiem po jakim psie bo w Gryficach jest tylko jeden staffik,chyba jutro sie tam przejade to tylko 16 km.:mad::mad::mad: Quote
agnethka Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Pani Kasiu ma Pani rację - na takiego to tylko z bejsbolem :mad::mad::mad: a zauważyliście, że to jest 800zł za pare! :roll: pakiet sobie zrobił :angryy: niestety większość ludzi jest nie nauczalnych i nie da się przetłumaczyć :roll: Quote
Canaveral-staff Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 no pięknie okazało się że miot jest po suczce z mojej hodowli :mad::mad:pięknej pręgusce SZALONA SALSA -już tam jutro jadę tylko co ja mam im powiedzieć:shake::shake::shake::shake: Quote
Canaveral-staff Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 pies z hodowli pod Poznaniem z Kurnik Quote
agnethka Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 [quote name='Canaveral-staff']no pięknie okazało się że miot jest po suczce z mojej hodowli :mad::mad:pięknej pręgusce SZALONA SALSA -już tam jutro jadę tylko co ja mam im powiedzieć:shake::shake::shake::shake:[/quote] hmm...może najlepiej niech im Pani powie to, co myśli na ten temat :roll: i spróbować jakoś im wytłumaczyć o co chodzi w tym wszystkim :roll: jeśli nie chcą suki wystawiać to niech ją wysterylizują....wiem, że niektóre hodowle piszą to w umowie kupna-sprzedaży...a tak na prawdę to nie mam pojęcia co może hodowca zrobić w takiej sytuacji :shake: chyba wiele zależy właśnie od tej spisanej umowy przy sprzedaży szczeniaka? Quote
Vectra Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 [quote name='Canaveral-staff']no pięknie okazało się że miot jest po suczce z mojej hodowli :mad::mad:pięknej pręgusce SZALONA SALSA -już tam jutro jadę tylko co ja mam im powiedzieć:shake::shake::shake::shake:[/quote] no to pięknie , ja bym rozszarpała :angryy: Agnethka , jak za pare :crazyeye: ja tego nie moge doczytać :hmmmm: Quote
agnethka Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 [quote name='Vectra']no to pięknie , ja bym rozszarpała :angryy: Agnethka , jak za pare :crazyeye: ja tego nie moge doczytać :hmmmm:[/quote] a tak: [img]http://img148.imageshack.us/img148/6372/alleve9.png[/img] zaznaczyłam w kółeczko :roll: Quote
Vectra Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 nie , to raczej błąd , 7 szczeniaków się urodziło i 7 jest wystawionych ... źle zaznaczyli ;) no chyba że dorzucają coś ekstra :evilbat: Quote
agnethka Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 [quote name='Vectra']nie , to raczej błąd , 7 szczeniaków się urodziło i 7 jest wystawionych ... źle zaznaczyli ;) no chyba że dorzucają coś ekstra :evilbat:[/quote] lewą metryczke....? :mdleje: są tacy co potrafią i takie numery :angryy: Quote
Patka Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Canaveral-staff a miałaś w umowie kupna zaznaczone ze nie można rozmnażać bez uprawnień?? przykre to strasznie ...:-( współczuję Ci ze psa z Twojej hodowli to dopadło przez jakiegoś imbecyla :shake: Quote
agastaffbull Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 [quote name='Canaveral-staff']no pięknie okazało się że miot jest po suczce z mojej hodowli :mad::mad:pięknej pręgusce SZALONA SALSA -już tam jutro jadę tylko co ja mam im powiedzieć:shake::shake::shake::shake:[/quote] Strasznie mi przykro!!! Po prostu brak słów, ręce opadają! Trzymam z całej siły kciuki, żeby udało się Pani przekonać tych idiotów albo do sterylizacji albo do założenia oficjalnej hodowli! Proszę koniecznie napisać, jak się sprawa potoczyła! Quote
Canaveral-staff Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 dziewczyny jestem tak zdołowana tą wiadomością że nie przespałam pół nocy jestem umówiona z nimi na godzinę 16 ,będę próbowała ich trochę postraszyć że kupując psa rodowodowego należy natychmiast zarejestrować go w zw.kyn. a to się wiąże z tym że psa bez uprawnień nie można rozmnażać:mad::mad: niestety sprzedając ten miot nie miałam zaznaczone że zabraniam rozmnażać bez uprawnień poza tym wydaje mi się że suka została odsprzedana bo ja sprzedawałam Ją zupełnie gdzie indziej a wylądowała w Gryficach więc nawet tej umowy z nimi nie pisałam tylko z ludźmi którzy Ją ode mnie kupili spokojnie powiem im że mogłabym zgłosić ten fakt do straży miejskiej i możliwe jest odebranie suki po głosie w telefonie wydaje mi się że to młody chłopak więc na pewno się nie zna ,spróbuję namówić chociaż na 3 wystawy i powiem że Ją wystawię może to coś da ewntualnie będę negocjować wykupienie suni:shake::shake::shake: jakiś pech mnie prześladuje dopiero co wyleczyłam i doprowadziłam do porządku Carmen z łańcucha w niedziele po wystawie jedzie o nowej właścicielki ,wczoraj wydałam Malutką znajdę i pewnie kolejna znowu wyląduje u mnie ,bo podejrzewam że przystaną na odsprzedanie suczki ,i jak tu pomagać innym zwierzakom kiedy moje potrzebują pomocy:roll: Quote
agnethka Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 bardzo mi przykro Pani Kasiu :roll: będę trzymała kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło. Quote
Vectra Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 póki się mentalność ludzi nie zmieni , póki nie będzie ustawowego zakazu rozmnażania niehodowlanych psów , póki mit , że każda suczka musi mieć szczeniaczki , póki na psach ludzie będą wietrzyć zarobek ..... to będą takie kwiatki .... niestety .... teraz chyba pozostaje Wam hodowcom , wielkim wytłuszczonym drugiem , dopisać w umowie , o zakazie rozmnażania psa bez uprawnień .... Quote
redrii Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Nieodpowiedzialnosc i brak wyobrazni ludzi mnie przeraza... Gdybym dowiedziala sie, ze suczka z mojej hodowli (ktorej nie mam) zostala dopuszczona bez uprawnien w dodatku najprawpodobniej dla pieniedzy, nie wytrzymalabym nerwowo i pojechalabym tam, zrobila awanture i zabralabym sukę siłą, wraz ze szczeniakami... Canaveral-staff, trzymam kciuki! Ciekawe jak zachowaja sie obecni wlasciciele suki. Takich to... :mad: Quote
Canaveral-staff Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 jestem po wizycie !!! byłam tak zdenerwowana jakbym szła na najważniejszy egzamin w życiu,po wizycie poszłam na kawę bo chyba bym kierownicy w rękach nie utrzymała niestety właścicieli suczki nie zastałam ale przeprowadziłam bardzo długą rozmowę z właścicielem "pseudorepa" powołałam sie na związek kynologiczny i umowę w której jest wyraźnie napisane że suka powinna być zgłoszona do oddziału zw. kyn. a co się z tym wiąże nie może być rozmnażana bez uprawnień hodowlanych, teraz może napiszę jak wyglada owy "pseudorep"-pies z rodowodem nawet wyrobionym widziałam -rodowód exportowy -maść biała ,łapki cieniutkie jak patyczki ,uszy całkiem oklapnięte,ogon na maxa zawinęty jak u prosiaka normalny ślimak i w dodatku za krótki:shake: 3 szczenięta już mają zakręcony ogon(jak wielu z Was wiadomo ogon zakręcony jest dominujący -ale oni pewnie o tym nie wiedzieli):shake::shake: 2 kolejne szczenięta ogony z tendencja do zakręcania:shake: mama szczeniąt na maxa wycieńczona,myślał że przyjechałam odebrać im szczeniaki i sukę ,powiedziałm że co sie stało to się nie odstanie i szczeniakom muszą znaleźć nowe domy i powinni sie czuć za nie odpowiedzialni,powiedziałam że związek kynologiczny kazał mi pertraktować z właścicielmi suki aby ją wysterylizować ewentualnie niezwłocznie zarejestrować zw. kyn.i jeżeli zamieżają Ją kryć to należy zrobic uprawnienia hodowlane ,właściciel psa powiedział że całą rozmowę powtórzy właścicielom suni i napisze do mnie maila jaka jest ich decyzja,zaproponowałam że zabiorę sukę na wystawy i pomoge im zrobić te uprawnienia jak tylko dostanę wiadomość jaka jest decyzja to od razu napiszę a to jest mamusia jak jeszcze była u mnie [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img87.imageshack.us/img87/8280/obraz530yy4.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://g.imageshack.us/img87/obraz530yy4.jpg/1/"][IMG]http://img87.imageshack.us/img87/obraz530yy4.jpg/1/w638.png[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img528.imageshack.us/img528/1953/obraz532gy5.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://g.imageshack.us/img528/obraz532gy5.jpg/1/"][IMG]http://img528.imageshack.us/img528/obraz532gy5.jpg/1/w636.png[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts