Rudzia-Bianca Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 a to jeszcze na dobranoc sobie hopsasa w górę zrobimy Quote
muchol Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Witam, przy okazji tego że na tym formu rozmawiam o psie którego przygarnąłem , zobaczyłem zdjęcia tego psiaka - proszę mnię zamknąć w więzieniu ale kategorycznie życzę właścicielowi takiego samego losu jaka krzywdę wyrządził psu - skąd się biorą tacy psychopaci - nie jestem nawiedzonym obrońcom zwierząt - ale te zdjęcia są przekonujące Quote
emir Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Mnie interesuje informacja: [SIZE=4][B]CO Z TYM DRUGIM PSEM??!![/B][/SIZE] EMIR p.s. brak mozżiwości finansowych TOZ - u na hotel czy DT? nie opowiadajcie bzdur!! A na wynagrodzenie dla siebie macie środki? Quote
Monica_20 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 No właśnie, dlaczego nie można zabrać stamtąd tego drugiego psa? Przecież ktoś z forum zaoferował kasę na schronisko. Quote
andzelika1952 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Witam. Jestem właśnie z tego RTOZ-u, który uratował Teslę z rąk Jej właścicieli. Dotad byłam tylko pilną czytelniczką Waszego forum, ale w końcu zdecydowałam się odpowiedzieć na niektóre zarzuty i pytania. Po pierwsze- NIKT Z NAS NIE POBIERA ŻADNEGO WYNAGRODZENIA. Po drugie - rachunki opłacam z własnych pieniędzy, Po trzecie - samochód /paliwo/ potrzebny do wyjazdów na interwencje w mieście i całym powiecie pokrywa wiceprezes, Po czwarte - materiały biurowe, niektóre leki, prowadzenie księgowości, część karmy - z prywatnych funduszy prezes i wiceprezes, Po piąte- wykupywanie zwierząt od właścicieli i z naszego schroniska również z prywatnych pieniędzy. W 2007r. dysponując kwotą 11.913,oo wyleczyliśmy 95 zwierząt , wysteryliz. i wykastr. -63 , zab. oper. -5 , odrobacz. i odpch. 120 ,pokryliśmy także koszty szczepień, testów, rtg, badań laborat. Proszę więc biegłych w matematyce jak sie to ma do tej kwoty, którą dysponowałyśmy.A gdybyśmy musiały zapłacić rach. telef. paliwo, lokal/moje mieszkanie/ oraz księgowość. Za Teslę do tej pory zapłaciłyśmy- 294,00 i każda cena nie jest ważna , byleby była zdrowa. Za bokserkę Mone /wykupienie 150,00 prywatnie/ - leczenie i pobyt w chotelu -186,00/ suńka jest na Waszym forum/. O umieszczenie ich poprosiłyśmy MOSSI. Quote
emir Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Interesujące - [B][SIZE=3]ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie![/SIZE][/B] Rozumiem, że jak baba zabije drugiego psa będziecie miały problem z głowy , no i nie będzie kosztów!! Tak Wam łatwo przychodzi igrać życiem zwierzęcia? Ta interwencja w Waszym wykonaniu czyli TOZ-u to jeden wielki skalndal! Czy zlozyliście zawiadomioenie do prokuratury? I czy złozyliście odwołanie od tego nikczemnego umorzenia? Wreszcie prosze o pdanie nazwiska prokuratora, który to umorzenie wydał; jego nazwisko jako osoby publicznej nie stanowi takemnucy EMIR Quote
Kamila_s Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Przepraszam..na forum znalazlo sie wiele osob,ktore zdeklarowaly pomoc finansowa dla tego drugiego pieska!!!!!!!!!!!! Czy ktos to widzial????????? Mozemy zaoferowac pieniadze na paliwo i na koszty manipulacyjne,o jakich ja nie mam pojecia,ale najwazniejsze chyba jest zabrac tej babie drugiego psa!!!!!!!!!!! Czy ktos o tym mysli i zrobi?????????????????????? Quote
andzelika1952 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Najlepiej siedzieć przy komputerze i podniecać się pisząc " hopsa w górę maleńka". Finansowo każdy z Was może pomóc co jakiś czas jednemu zwierzęciu i ja to rozumiem. Jeśli wchodzicie na stronę jakiegoś maltretowanego psiaka ,to albo ze względów finansowych Mu pomagacie albo nie. My natomiast nie mamy takiego wyboru , czy temu pomożemy a temu to już nie bo nie ma kasy. Zniechęcacie ludzi do działania, bo traktujecie TOZ-y jak wrogów zwierząt, a tylko Wy jesteście tymi sprawiedliwymi , najbardziej pomagającymi. Zamiast wspierać się , pomagać sobie ,dopatrujecie się w czyimś działaniu brudów. Jeśli chodzi o odpowiedzi na pytania to proszę o to Mossi / o wyjaśnienie nieporozumień wokół tej sprawy./ Quote
Kamila_s Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Pytanie wciaz bez odpowiedzi!!!!!!!!!!!! Dla nas wszystkich najwazniejsze jest dobro zwierzat...nie interesuje mnie tutaj pranie niczyjich brudow!!! Ja bym chciala tylko wiedziec w koncu!!!!!!!!!!!!!!!!czy zostanie uratowany drugi piesek????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? jeszcze raz powtarzam..wiele osob ofiaruje pomoc finansowa!!!!!!!!!! Prosze o odpowiedz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
majqa Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='Kamila_s']Przepraszam..na forum znalazlo sie wiele osob,ktore zdeklarowaly pomoc finansowa dla tego drugiego pieska!!!!!!!!!!!!Czy ktos to widzial????????? (...) Czy ktos o tym mysli i zrobi??????????????????????[/quote] Tak Kamilo, ktoś to widzi. Pod wielkim znakiem zapytania jest jednak zapowiedź właścicielki Tesli (wpis Mosii), że ta zamierza mieć w miejsce Tesli kolejnego psa. Odbieramy jej drugiego (za czym jak najbardziej jestem), pojawia się do zapełnienie kolejny łańcuch. To przypomina drogę bez wyjścia, póki nie dojdzie do odwołania od wyroku, a za tym idące sankcje (kara) wobec właścicielki. Niestety, nie wierzę, że będzie to stały zakaz posiadania zwierzęcia domowego (pies, kot). Quote
Kamila_s Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Majga jasne,ze widzialam ten post!!!:angryy: i mnie tez szlag trafia....ale mam nadzieje mimo wszystko,ze i tak odbierze sie jej kolejnego psa,ktory tam jest i przypuszczam nie jest zbytszczesliwy....nie czekamy chyba na to,ze poderznie gardlo raz jeszcze i wtedy da tam mimo wszystko nastepnego psa????..... Quote
majqa Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='andzelika1952']Najlepiej siedzieć przy komputerze i podniecać się pisząc " hopsa w górę maleńka". (...) traktujecie TOZ-y jak wrogów zwierząt, a tylko Wy jesteście tymi sprawiedliwymi , najbardziej pomagającymi. Zamiast wspierać się , pomagać sobie ,dopatrujecie się w czyimś działaniu brudów.(...)[/quote] Nie stawiaj Andzeliko, proszę, wszystkich pod jedną ścianą. Nie oceniaj cudzej działalności na rzecz zwierząt, a i na rzecz ludzi (bo i tacy są wśród nas) wyłącznie na podstawie faktu, że ktoś klika w klawiaturę. Dogo, jak każde forum, to wycinek, mały wycinek czyjejkolwiek rzeczywistości. Nie jestem osobą, która przypisuje sobie prawo do monopolu na rację, a tym bardziej jedną z tych, których określasz mianem sprawiedliwych. Dowolny TOZ, inne organizacje pojawiające się (jak i nie na dogo), w moim odczuciu robią mniej lub bardziej udolnie to, co mają w swoim statucie i kierują się celem, jaki im przyświeca. Nie szukaj tym samym, po raz wtóry proszę, wśród wszystkich z nas przeciwników, bo takim wpisem krzywdzisz Bogu ducha, a równie mocno jak Wy, zaangażowanych w sprawę zwierząt ludzi. Quote
Kamila_s Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='majqa']Nie stawiaj Andzeliko, proszę, wszystkich pod jedną ścianą. Nie oceniaj cudzej działalności na rzecz zwierząt, a i na rzecz ludzi (bo i tacy są wśród nas) wyłącznie na podstawie faktu, że ktoś klika w klawiaturę. Dogo, jak każde forum, to wycinek, mały wycinek czyjejkolwiek rzeczywistości. Nie jestem osobą, która przypisuje sobie prawo do monopolu na rację, a tym bardziej jedną z tych, których określasz mianem sprawiedliwych. Dowolny TOZ, inne organizacje pojawiające się (jak i nie na dogo), w moim odczuciu robią mniej lub bardziej udolnie to, co mają w swoim statucie i kierują się celem, jaki im przyświeca. Nie szukaj tym samym, po raz wtóry proszę, wśród wszystkich z nas przeciwników, bo takim wpisem krzywdzisz Bogu ducha, a równie mocno jak Wy, zaangażowanych w sprawę zwierząt ludzi.[/quote] ........POPIERAM!.......... Quote
Kasia Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Co będzie z psem, któy pozostał u tej kobiety? Andżeliko możesz odpowiedzieć na to pytanie? Quote
majqa Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='Kamila_s'](...) mam nadzieje mimo wszystko,ze i tak odbierze sie jej kolejnego psa (...)quote] Jeśli coś mi na wątku umknęło, popraw mnie Kamilko. Była mowa o hoteliku za 600zł, wiadomo, że są tańsze tylko trzeba rozpytać. W jakim dokładnie mieście, miasteczku, wsi jest ten drugi pies? Jak region brać pod uwagę w poszukiwaniu hotelu? Jeśli dalszy - trzeba zorganizować transport. Ponadto...owszem, na wątku padały deklaracje pomocy, ale (co rozumiem) ludzie ostrożnie nie wpisywali kwot, jakie są skłonni dołożyć do hoteliku, ani przez jaki czas są mogą te kwoty wpłacać. Nie wiemy wobec tego ile mamy czasu (pi razy drzwi) na znalezienie psu domu po wyciągnięciu, nie znamy też sumy, jaką dysponujemy. Quote
Kamila_s Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='majqa'][quote name='Kamila_s'](...) mam nadzieje mimo wszystko,ze i tak odbierze sie jej kolejnego psa (...)quote] Jeśli coś mi na wątku umknęło, popraw mnie Kamilko. Była mowa o hoteliku za 600zł, wiadomo, że są tańsze tylko trzeba rozpytać. W jakim dokładnie mieście, miasteczku, wsi jest ten drugi pies? Jak region brać pod uwagę w poszukiwaniu hotelu? Jeśli dalszy - trzeba zorganizować transport. Ponadto...owszem, na wątku padały deklaracje pomocy, ale (co rozumiem) ludzie ostrożnie nie wpisywali kwot, jakie są skłonni dołożyć do hoteliku, ani przez jaki czas są mogą te kwoty wpłacać. Nie wiemy wobec tego ile mamy czasu (pi razy drzwi) na znalezienie psu domu po wyciągnięciu, nie znamy też sumy, jaką dysponujemy.[/quote] ja tez pisalam o moejsce tego zdarzenia,ale d tej pory nie uzyskalam odpowiedzi...z forum sledzonego przez mnie..nie tylko ja pytalam o miejscowosc,ale wciaz cisza..... Quote
andzia69 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='majqa']Tak Kamilo, ktoś to widzi. Pod wielkim znakiem zapytania jest jednak zapowiedź właścicielki Tesli (wpis Mosii), że ta zamierza mieć w miejsce Tesli kolejnego psa. Odbieramy jej drugiego (za czym jak najbardziej jestem), pojawia się do zapełnienie kolejny łańcuch. To przypomina drogę bez wyjścia, póki nie dojdzie do odwołania od wyroku, a za tym idące sankcje (kara) wobec właścicielki. Niestety, nie wierzę, że będzie to stały zakaz posiadania zwierzęcia domowego (pies, kot).[/quote] o to to, Majga... zabierze się tej babie psa i co...i sobie weźmie następne, i co - znowu się jej zabierze? i znowu sobie weźmie i tak w kółko! ja myślę, że o tamtym psie można pomyśleć jak Tesli znajdzie się dom....ci co zajmują się bullowatymi wiedzą jak trudno takiemu psu znaleźć odpowiedni dom - co będzie jak weźmie się psa, umieści w płatnym hotelu i skonczy się kasa???? schron czy powrót do tej baby? Quote
andzelika1952 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Emir - kobieto! Ja nie napiszę ,że jesteś kretynką ani odmóżdżona bo jestem ponad to wszystko.... Chociaż tak jakoś dziwnie się zachowujesz. Jesteś do takich dyskusji zbyt agresywna i chwilami wulgarna. Quote
Olena84 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 A czy nie mozna babie udowodnic znecania, odebrania psa sila - co sprawia ze opiekun jest niezrownowanony i wyrok o zakazie trzymania psow pod grozba wiezienia. Quote
madziorna Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='andzelika1952']Emir - kobieto! Ja nie napiszę ,że jesteś kretynką ani odmóżdżona bo jestem ponad to wszystko.... Chociaż tak jakoś dziwnie się zachowujesz. Jesteś do takich dyskusji zbyt agresywna i chwilami wulgarna.[/QUOTE] [B][I][COLOR="RoyalBlue"]A cóż to? :angryy: Najpierw trzeba wiedzieć ile EMIR robi dla psiaków, a później się zastanowić, zanim się kogoś obrazi :angryy: EMIR nie jest agresywna ani wulgarna, tylko ma dość małej skuteczności w ratowaniu psiego/kociego życia![/COLOR][/I][/B] Quote
andzelika1952 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Proszę najpierw przeczytać w jaki sposób zwraca się do nas Emir - chyba czytacie Państwo własne /i nie tylko / wypowiedzi. Nie ja pierwsza naskoczyłam na Emir , bo nie mam w zwyczaju obrażać ludzi , których nie znam . Wy też nie wiecie ile my robimy , więc nie licytujmy się i nie obrażajmy wzajemnie. Najlepiej będzie zamknąć ten wątek i każdy skupi się na swojej pracy. Proszę czekać na wyjaśnienia Mossi w tej sprawie. Quote
Kamila_s Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='andzelika1952']Proszę najpierw przeczytać w jaki sposób zwraca się do nas Emir - chyba czytacie Państwo własne /i nie tylko / wypowiedzi. Nie ja pierwsza naskoczyłam na Emir , bo nie mam w zwyczaju obrażać ludzi , których nie znam . Wy też nie wiecie ile my robimy , więc nie licytujmy się i nie obrażajmy wzajemnie. Najlepiej będzie zamknąć ten wątek i każdy skupi się na swojej pracy. Proszę czekać na wyjaśnienia Mossi w tej sprawie.[/quote] ja tego nie skomentuje..watek mozna zamknac ,ale tylko ten dotyczacy Waszej zbednej tu dyskucji! i tak..masz racje..lepiej zabrac sie do dzialania! Quote
Wet-siostra Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Ludzie,co z Wami???Kolejny wątek z wojną...:shake: Quote
Olena84 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 No właśnie, nikogo to nie zachęci do pomocy, bo jak widać, że się kłócą, to inni nawet nie przeczytają o jakiego psa chodzi tylko znikną z wątku. Quote
Moniek193 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='Olena84']No właśnie, nikogo to nie zachęci do pomocy, bo jak widać, że się kłócą, to inni nawet nie przeczytają o jakiego psa chodzi tylko znikną z wątku.[/quote] Zgadzam sie, koniec kłótni, pomagamy psince;)Wszedzie teraz na dogo kłótnie gdzie nie wejde juz sie ,,gryzą" a tu przeciez nie o to chodzi:roll: Quote
Recommended Posts