Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agusiazet']Jaka kobieta? Coś nie doczytałam! Babka tak potraktowała psa? Wariatka jakaś, czy co?[/quote]

Agusiu na akukcji allegro ktorego linka podala doddy pisze:

""[FONT=Arial][COLOR=#ff1616][B]To ona padła ofiarą okrucieństwa ze strony swojej właścicielki. Ponad rok spędziła uwiązana na łańcuchu... ale to nie jedyne zło jakie ją spotkało. Kobieta, która miała o nią dbać, kochać, poderżnęła jej gardło. Następnie zostawiła pozwalając na powolną śmierć. Sunię uratowali sąsiedzi.[/B][/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial]Tesla nie była jedyną ofiarą furii... Na tej samej posesji leżały zwłoki zarżniętej świni i konia.""

[url]http://www.allegro.pl/item413672182_ast_z_poderznietym_gardlem_zbiorka_na_leczenie.html[/url]

:lol:
[/FONT]

Posted

[quote name='mosii']wiecej, tam został jeszcze identyczny pies jak Tesla, chyba brat, stoi na lańcuchu
:([/quote]
Jasny gwint, to jest szansa, że skończy jak Tesla. :-( Czytając o losie tych zwierząt można uznać, że lepiej by mu było w schronie niż tam, na takiej minie.

Posted

[quote name='mosii']wiecej, tam został jeszcze identyczny pies jak Tesla, chyba brat, stoi na lańcuchu
:([/quote]

to ani policja, ani TOZ nie zabrali jej jeszcze wszystkiego co żywe? :crazyeye::angryy:

Posted

Tesla własnie była zabrana przez Toz i policje, prokuratura jednak umorzyła sprawe uznajac martwe zwierzeta jako ubój gospodarczy.

Posted

Wiecie,nie jestem mściwa,ale jak patrzę na te zdjęcia,to...:angryy::angryy::angryy:
Ta -brak-słów-kto...:angryy::angryy::angryy:
powinna trafić albo do więzienia,albo do psychiatry!!!:mad:
Trzeba jej koniecznie zabrać tamtego psa,żeby nie skończył jak suńka...:oops:
Dziwię się,że ktokolwiek mógł uznać pozostałe martwe zwierzęta jako"ubój gospodarczy"...:shake: Co się dzieje na tym świecie???:roll:

Posted

Moze EMIR pomoze od strony prawnej. Drugiego psa nalezy przeciez zabrac z posesji!
Babsko jest zapewne nienormalne, ale O WIELE GORSZA JEST PROKURATURA!!! czy Tesla to moze "[B]niedokonczony uboj gospodarczy[/B]"?
Tu to dopiero noz sie w kieszeni otwiera :mad::angryy:

Posted

Czy ludzie mogą zrobić jeszcze coś gorszego , już chyba nic w ludzkim wykonaniu nie jest mnie w stanie zadziwić :mad::angryy::crazyeye: . Czy możecie w przybliżeniu podać gdzie przebywa sunia ? Jakie to województwo ? Ciekawe , czy gdyby to dotyczyło psa albo kota pana prokuratora to też byłby to ubój gospodarski ? Taki wyrok to skandal , otwiera drogę wszystkim zwyrodnialcom ,którzy będą mogli bezkarnie wykorzystywać takie podejście prokuratury dla usprawiedliwienia najgorszych zbrodni na zwierzętach :angryy::mad::angryy::mad::angryy: .

Posted

To jest właśnie najgorsze, podobnie jak w przypadku podpalenia i zakatowaniu szczeniaka [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114681[/url]
zwyrodnialców wypuszczono po przesłuchaniu do domu...Bo przecież NIC takiego się nie stało...
To prawo jest chore, a właściwie ci , którzy powinni je stosować:angryy:

Posted

Prymitywizm i głupota ludzka najlepiej odzwierciedla coś , co w matematyce nazywamy nieskończonością :diabloti:. Nikt w tym kraju (S Ą D Y ) nie potrafi zrozumieć , że niska szkodliwość czynu to zachęta do następnych zbrodni , utwierdzanie ludzi w bezkarności i brak konsekwencji za dokonane czyny zachęca do następnych [SIZE=4][COLOR=Red]EKSPERYMENTÓW [COLOR=Black]. [SIZE=2]Tragedia rozpoczyna się wtedy , kiedy ofiarą zwyrodnialców pada staruszka albo dziecko .
Kilka lat temu w szkole , do której chodziła moja córka , na lekcji j.angielskiego kilku chłopaków katowało mysz . Zwierzę konało wolno ogromnie cierpiąc - zrobili to na polecenie [COLOR=Red]NAUCZYCIELA :angryy::crazyeye:[COLOR=Black] , który nie widział w tym nic złego a nas potraktował jak nieszkodliwych wariatów. Był za to oburzony na naszą córkę , która nie mogąc znieść tego co się działo w klasie wybiegła z niej . Została ukarana uwagą za złe zachowanie . Wielkopolska , Zespół Szkół w Gaju Małym . Czy kogoś jeszcze coś dziwi ........................ ?[/COLOR][/COLOR]
[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='RYSIAK1']A co teraz się dzieje z sunieczką, jak ona to wszystko zniosła i znosi nadal??:roll:[/quote]
jakimś cudem to przezyła(koza poderżnieta w identyczny sposób, niestety nie) rana nie jest zaszyta, goi sie przez ziarninowanie i bedzie sie goic przez kilka miesięcy. Tesla codziennie ma zmieniany opatrunek.
Sunia przebywa w szpitalu w Radomsku woj. łódzkie

Posted

[quote name='mosii']jakimś cudem to przezyła(koza poderżnieta w identyczny sposób, niestety nie) rana nie jest zaszyta, goi sie przez ziarninowanie i bedzie sie goic przez kilka miesięcy. Tesla codziennie ma zmieniany opatrunek.
Sunia przebywa w szpitalu w Radomsku woj. łódzkie[/quote]

Ale to jest rana bardzo głeboka, tak to widać na zdjeciach, szkoda,że nie można było jej zszyc - a teraz bardzo trzeba uważac na infekcje:-(

Mysza1 miała kiedyś takie opatrunki przyspieszające gojenie ran i postaram się ją sciągnąc tu na wątek,żeby sama zobaczyła,czy sie nadadzą i czy je jeszcze posiada:razz:

Mógłby ktoś zrobić podlinkowany banerek - ja niestety nie umiem,ale chyba wiem kto może zrobić i postaram się tą osobę też sciągnąc tu:razz:

a ode mnie to na razie skromne 4 cegiełki na allegro - pomagałam umierajacemu Maksiowi:-( i niestety tylko na razie tyle mogę:-(

A suńka jest pogodnym psiakiem??? - czy jeszcze zbyt cierpiącym i jak się trzyma kondycyjnie:roll:

Posted

Zostałam wezwana;) więc jestem.
Poproszę o adres do wysyłki opatrunków wraz z numerem tel.
Dzisiaj wyjdą w pon bedą. Pomogą.
Nie potrzeba a nawet nie nazlezy ich zmieniać codziennie jest to ułatwienie.
Zaraz poczytam o ranie zeby dobrać odpowiedni rodzaj.
P.S. dzisiaj Doddy u niej bedzie, Doddy wiezie mi sunię z Łodzi:loveu: