Korenia Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 [quote name='papillonek'] A jeśli chodzi o to ,czy Dotka bedzie ją jeść to tego nie mogę przewidzieć.Eukanuby nie chce jeść wiele psów ,także nie jesteś jedyna ;) Duzo psów jest na Bricie i właściciele są zadowoleni.Musisz spróbować :D[/QUOTE] Po pedigree i innych śmieciowych karmach może być trudnej przestawić, bo one mają polepszacze smaku i każdy pies wolałby fast food od dobrego zbilansowanego dania ;) Quote
panbazyl Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 jak masz do wyboru frytki i ziemniaki z wody to też sie zazwyczaj wybiera frytki.... Pies też człowiek. ;) Quote
Guest papillonek Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Zawsze można przegłodzić :cool3: I zamiast namawiać Juste do zmiany karmy na lepszą tylko ja zniechęcacie tym ,że pies nie będzie jadł :angryy: Quote
Yuveza Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Nie spoko, niedługo kupie już mnie przekonałaś, i cena obiecująca:) Quote
Guest papillonek Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Hej ,ale jak nie będzie jadła to Twoje podwórkowce bardzo się ucieszą :D A kupujesz przez internet,czy w Wa-wie??? Quote
Korenia Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 [quote name='papillonek']Zawsze można przegłodzić :cool3: I zamiast namawiać Juste do zmiany karmy na lepszą tylko ja zniechęcacie tym ,że pies nie będzie jadł :angryy:[/QUOTE] Generalnie to nikt nie powinien jej namawiać ;) Jak kocha swojego psa i chce dla niego jak najlepiej to powinna już dawno zmienic. Quote
Guest papillonek Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ale ona ma 13 lat i nie wiedziała ,że pedigree jest złe.Myślała ,ze jak najdroższa w markecie to najlepsza.... Ale jak jej już uświadomilismy to ,że powinna to nie zniechęcajmy jej ,ze nie będzie jadła. Quote
Czarna_Owieczka Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 [quote name='papillonek']Myślała ,ze jak najdroższa w markecie to najlepsza....[/QUOTE] Boję się, że wiele ludzi ma takie podejście :roll: Według mnie żałosne na miejscu pedigree jest to jak omamia właścicieli czworonogów, zarzekają się jaka to ich karma jest najlepsza, a tak na prawdę patrząc na skład to jeden wielki syf, bez żadnych najmniejszych wartości :shake: Quote
Balbina. Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 nawet mój pies postanowił(kiedyś) zaprotestować reklamom pedigree.Po zjedzeniu saszetki ze śmierdzącym kurczakiem S*** dalej niż widział.Na szczęśliwego nie wyglądał i zdrowej kupki też nie robił.:evil_lol: Quote
Yuveza Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 [quote name='papillonek']Hej ,ale jak nie będzie jadła to Twoje podwórkowce bardzo się ucieszą :D A kupujesz przez internet,czy w Wa-wie???[/QUOTE] No a gdzie w wa-wie bym mogła kupić? bo jak nigdzie to przez internet:) Quote
Guest papillonek Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 No na pewno nie w markecie. Jeśli u mnie w łomży (mniejsze niż Wa-wa) jest w każdym prawie zoologu to może i w Wa-wie znajdziesz Musisz szukać ,a jak Ci się nie chce to przez internet najprościej. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Argumenty, iż karmienie pedigree to oszczędność hodowców jest chyba nie trafione...nie wiedziałam ,że ta karma jest taka droga!(tzn jak na marketówkę) 15 kg 100zł...to jak karma premium np brit...a jakie jest dawkowanie? To ,że jakiś piesek miał biegunkę czy wymioty po podaniu tej karmy równiez nie znaczy iż dlatego , ze to syf:) Dla wrazliwego psa kazda zmiana może okazac się masakryczna- u moich psów lało się np po rc, a dobek miał takie gazy po purinie ,że okna trzeba było otwierać:) Ja nie karmię pedigree i nie zamierzam , ale w sumie powiem szczerze iż tak na prawde nigdy się nie dowiemy co jest w tych karmach-i tych super premium i tych zwykłych. Człowiek zrobił się wygodny i sypie chrupki . A to co smakuje psom , to chyba widac po tym jak np. ugotuje się mu albo da kostkę:) Quote
panbazyl Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Paulix']I dlatego kto może niech wybiera BARF :D[/QUOTE] Nic dodać, nic ująć. Tak trzymać :) Quote
Balbina. Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 a kto nie moze-karma dobrej jakości albo gotowane żarełko.Pozostają jeszcze karmy mokre ale tutaj przyzwoitych firm jest mało...Ja daję małą lyżeczkę animondy do tabletki i też jest good. Quote
Guest papillonek Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 nie każdy ma czas przygotowywać psu jedzenia,a są karmy dobrej jakości(mimo,że co jakiś czas się psują ,ale wchodzą nowe jeszcze lepsze) ,nie koniecznie drogie. Quote
Czarna_Owieczka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Co masz na myśli, ze karmy co jakiś czas się psują? Uważam, że są producenci karm, których produkty są tak samo dobre od lat ;) Quote
Guest papillonek Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Może masz rację ,ale ja się jeszcze z nimi nie spotkałam.Royal kiedyś najlepszy teraz syf.To samo eukanuba,hill's.... Quote
marta9494 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='panbazyl']Nic dodać, nic ująć. Tak trzymać :)[/QUOTE]Amen,moje obydwie na żadną suchą patrzeć nie mogą.Moja mama kiedyś kupiła jakąś (nawet nie pamiętam jaką)i pod naszą nieobecność poczęstowała psiaki:)Żadna nawet jednej granulki nie ruszyła:)Mama ze strachem,że one chore:)"A barfa im dałaś?Nie.No to patrz!"Jak dostały swoją surowiznę,to magicznie ozdrowiały i wcinały aż im się uszy trzęsły:) Quote
panbazyl Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 [quote name='Balbina12']no to nie pisz ,ze jest syfem!Mojemu psu nie pasował orijen co nie zmienia faktu,ze jest świetną karmą.Po barfie też ciągle biegunki ale jest to napewno sposow żywienia mający wiele zalet.Gotowane też nie było ok. ale tez jest to fajny alternatywa dla suchych karm.To wszystko co wypisalam nie jest syfem tylko [B]mojemu psu nie podeszlo.[/B]i tyle.[/QUOTE] Dokladnie! Trzeba dietę dostosować do psa i mozliwości wlasnej kieszeni. A czasem i umiejętności - bo moje psy wiedzą jak gotuję i nawet one tego nie zjedza... Moje sąsiadki karmią biedronkowym, bo dla nich to jest szczyt tego na co je stać i wielki krok do przodu, bo wcześniej karmiły zlewkami i obierkami z kartofli. Ich wnuczki już czymś innym będą karmic swoje psy. Ja swoje karmię barfem i teraz Joserą emotion, ale z przewaga barfu z powodow cen. Na razie nic nie zmieniam. Quote
Yuveza Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 u mnie co dzień są dwa posiłki dziennie, właśnie- na obiad: gotowane (to uwielbia) lub (co częściej) puszka, przeszłam z Pedigree na Butchersa - na kolację: sucha karma na razie (póki Brita nie kupimy) mamy Freskiesa, Frolica [QUOTE]To wszystko co wypisalam nie jest syfem tylko mojemu psu nie podeszlo.i tyle[/QUOTE] tak samo można powiedzieć o Pedigree, ale nie zaprzeczam, możliwe że jest złą karmą;) Quote
Balbina. Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 wiesz,co innego karmy dobrej jakości a co innego karmy z konserwantami,barwnikami i śladowymi ilościami mięsa...co nie zmienia faktu,że pies mojej mamy dożył 16 lat na pedigree palu i kluskach i miał się świetnie.Teraz mamy już inne czasy, jest wiele karm , można wybrać coś przyzwoitego w dobrej cenie, nie to co kiedyś-pedigree pal i repertuar się konczy.Nadal jednak są ludzie dla których frolic jest super bo ma miękkie kawałeczki a pedigree to szczyt marzeń bo i kolorowe kulki i równie kolorowe reklamy.Spośród tylu karm idzie wybrac coś dla swojego psa i portwela, nie trzeba się ograniczac do 'marketowców' ;) Quote
Yuveza Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 wiem, wiem :D kupiła moja mama ostatnio frolica, no i fakt miękki i smakował psinie zajada ze smakiem i zawsze wszystko a ona to taki wybredzuch, ale zobaczyłam na skład i tam tylko 4% mięsa! Wcześniej na skład w ogóle nie zwracałam uwagi i pluję sobie za to w brodę, teraz zwracam:) na szczęście moja psina ma dopiero 1rok i 9mies. więc dużo nie przejadła tej chemii, regulowały to gotowane obiadki... Quote
dzasta Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Proszę Was o trzymanie się tematu Pedigree gdyż hill's i orijen tudzież inne poruszane karmy mają swoje tematy!!! A przepychanki Papilonek vs Balbina12 też zupełnie nie są tutaj potrzebne!!! Quote
mam psa Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 to wątek o najpopularniejszej karmie na świecie :) Quote
Recommended Posts