Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od wczoraj mam na dt 2-3 tyg.szczeniaka,sunię Milkę,która ktoś wywalił na ulicę i która trafiła do schroniska.Była tam karmiona przeterminowanym mlekiem dla niemowlat,którego zbytnio jeść nie chciała.Teraz jest u mnie,kupiłam jej oczywiście specjalne mleko w proszku dla szczeniaków i karmie ją tak,jak jest napisane na opakowaniu.Ale ona jest ciagle głodna,porcję wciaga w 15 sekund i dalej szuka jedzenia i piszczy.
To mój pierwszy taki mały szczeniak na dt i nie wiem,czy powinnam jej dawać więcej,czy to normalne,że mała szuka cyca?

Posted

Może jest to spowodowane tym, że sunia przez jakiś czas nie miała dostępu do pokarmu :-(
Minimalnie można chyba zwiększyć dawkę, bo szczeniorki jak są z mamą to nie piją wg. dawkowania tylko tyle ile wejdzie i ile dadzą radę.
Sama nie wiem...nigdy nie miałam tak małego szczeniorka.
Jest śliczna:loveu::loveu::loveu:

Posted

[B][I]hmm takie sdzczeniaczki karmi się dosyć często...[/I][/B]
[B][I]jeśli Milka jest nadal głodna to możesz jej dodawać mleka jednocześnie pilnując aby się nie przejadła...w miocie szczeniaki walczą o najlepszy sutek..tutaj Milka jest sama i praktycznie jedzenia ma pod dostatkiem..[/I][/B]
[B][I]karm ją często, ale nie za dużymi porcjami ...[/I][/B]
[B][I]3mam kciuki za Milkę :loveu:[/I][/B]

Posted

Oczywiście byłyście u weta i odrobaczanie wszystkie te sprawy załatwione?:)
A psina śliczna, napewno szybko znajdzie się ktoś kto zaadoptuje taką kluskę:)

Posted

[quote name='marti91']Oczywiście byłyście u weta i odrobaczanie wszystkie te sprawy załatwione?:)
A psina śliczna, napewno szybko znajdzie się ktoś kto zaadoptuje taką kluskę:)[/quote]
[B][I]odrobaczenie takiego szczeniaka jest do 5 tyg :p[/I][/B]

Posted

Kurczę nie pamiętam już jak to jest ze szczeniakami, ale pamiętam jak koleżanki pies, kiedyś był taki gruuby, pojechali dow eta, okazało się ze ma robaki i to dużo robaków, jakąś tam pastę na to dali, i po jakimś czasie, pies był noramalnej "tuszy":)

Posted

Najlepiej iść do weta i się skonsultować. Ja wiem tylko ( i to przez przypadek oglądając tv) że takie szczeniaczki trzeba masować lekko (w celu wypróżnienia) Matka robi to po każdym posiłku wylizując je.I pisz co ze szczeniolem

Posted

W tym wieku psiaczek powinien sobie już radzić z wypróżnianiem (od ok. 3-ciego tygodnia), chyba, że ma zatwardzenie od mleka, ale pomasować nie zawadzi ;-). Może mleko za szybko leci przez smoczek i mały chciałby jeszcze possać? Z tym karmieniem "do oporu" sztucznym mlekiem byłabym ostrożna, bo ono jednak trawi się chyba trochę inaczej, niż mleko matki.
A poza tym - jak z każdym dzidziusiem - ciepło i przytulnie ;-).

Posted

Formica,która jest weterynarzem poradziła,aby jej dać tyle jedzenia ile się domaga,nie patrzeć na dawki na opakowaniu i faktycznie pojadła i już tak nie rzuca się na jedzonko.
A brzuszek jej masuję;)kooopki robi ładne.
Myslę,że będzie dobrze:loveu:

Posted

Na pewno będzie dobrze... zwłaszcza w piątek będzie cudownie ;).

Rozumiem, ze Milka jeszcze nie może na dwór wychodzić? A karmisz ją czymś po za mleczkiem czy jeszcze nie?

• 2 years later...
Posted

[quote name='flament']Prosze o pomoc ! ;<
wszystko pisze na moim profilu
szczeniak wygloda jak milka tylko ze cały czarny[/QUOTE]
Mam nadzieję,że jeszcze aktualne.
Zobacz koniecznie tutaj :[URL="http://www.dogomania.pl/threads/173271-Dwudniowy-szczeniak-bez-matki."][COLOR=#4444ff]Dwudniowy szczeniak bez matki.[/COLOR][/URL] Powodzenia !