Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Agata_B
Posted

Witam :)
Zauważyłam, że jest coraz więcej pseudoyorków długich, wysokich i chudych :shake:
Dlatego chciałabym zapytać jaka jest prawidłowa długość yorka?
Chodzi mi o cos takiego:
[IMG]http://i34.tinypic.com/2q8atsj.jpg[/IMG]
Ile cm od kłębu do tej.. kosci ogonowej maja wasze yorki?

Posted

W takim razie Niko moj 6 letni york jest proporcjonalny bo mierzy 23 cm wysokosci i 23 dlugosci. jedynie ostatnio przytyl i zroibil sie na kuleczka a 2 york jest za dlugi bo ma 32 cm i 27cm wysokosci. taki maly jamnik..sliczny zreszta chlopak!

Posted

Agata, nie to, że się czepiam, ale czy widujesz yorki szczuplejsze od tego na fotce wklejonej przez Ciebie, zapewne z jakiejś hodowli(nie wiem, źródła nie podalaś)?
ten tam jest bardzo fajnie zbudowany(tak jak mój potwór na szczęści :loveu: ), ale chudsze to juz chyba patologia?

Guest Agata_B
Posted

[quote name='PositiveThought']Agata, nie to, że się czepiam, ale czy widujesz yorki szczuplejsze od tego na fotce wklejonej przez Ciebie, zapewne z jakiejś hodowli(nie wiem, źródła nie podalaś)?
ten tam jest bardzo fajnie zbudowany(tak jak mój potwór na szczęści :loveu: ), ale chudsze to juz chyba patologia?[/quote]Hmm nie rozumiem... widuje chude i grubsze yorki.
A rysunek znalazłam w google, żeby tylko pokazać jak zmierzyć pieska.... czerwoną linie sama narysowałam w Paincie :p

Posted

Zważyłam dzisiaj moją przy wymiarach 29x29 waży 3300g a do niedawna 2900g. Jest chuda szprota ale w ekstra kondycji, figurę ma jak chart i jak chart biega :) ostatnio zaliczyła rolki z nami i bawiła się świetnie, taka moja czorcica z charrrrakterem :)

Posted

[quote name='g@l@xy']Zważyłam dzisiaj moją przy wymiarach 29x29 waży 3300g a do niedawna 2900g. Jest chuda szprota ale w ekstra kondycji, figurę ma jak chart i jak chart biega :) ostatnio zaliczyła rolki z nami i bawiła się świetnie, taka moja czorcica z charrrrakterem :)[/QUOTE]
oj! to jak mój Szkieleton przy 30x30 waży 3,75 a chudy jak patyk, wszystkie żebra na wierzchu, to Twoja rzeczywiście chuda szprota :evil_lol:

a niejadkowa też?

Posted

W sumie zdroworozsądkowo to widzę że zjada poprostu tyle ile potrzebuje. próbowałam ją nieco podpaść zimą żeby było jej cieplej i nic i tak jestem dumna że doszła do 3300g. Fakt że karmię ją tylko psim żarciem ale tego nie żałuję bo naprawdę Fibi ma super kondycję i jest niesamowicie zwinna.
Do tego włosie lśniące żadnych objawów niedoborów..... widać taka szprota ma być :)

Guest Agata_B
Posted

[quote name='PositiveThought']oj! to jak mój Szkieleton przy 30x30 waży 3,75 a chudy jak patyk, wszystkie żebra na wierzchu, to Twoja rzeczywiście chuda szprota :evil_lol:

a niejadkowa też?[/quote]Uwielbiam takie ''big'' :loveu::evil_lol:

Guest Agata_B
Posted

No czyli [prawie, ale jeden cm w tą czy w tą.. ;] proporcjonalna :)

Guest Agata_B
Posted

Ona jeszcze taka czarnula? :evil_lol:
Dawno jej nie widziałam ..
Na wystawy jeździcie ? [taki mały offik :p]

Posted

[quote name='Agata_B']Ona jeszcze taka czarnula? :evil_lol:
Dawno jej nie widziałam ..
Na wystawy jeździcie ? [taki mały offik :p][/quote]
Cały czas i mam nadzieję, że taka zostanie :loveu:
Zapraszamy do galerii .. gdzieś tam są jej zdjęcia
Na wystawie póki co byłyśmy jednej, jedna nam przepadła i teraz w niedzielę jedziemy do Chojnic, potem 9 sierpnia do Sopotu i chyba 18 sierpnia do Torunia :cool3:
[quote name='iberia']Moja Ibka ma 23x23cm i 2,5kg ona to jest dopiero chuda i do tego MURZYN <hahaha>[/quote]
Tyyy .. przecież Ibka jest wyższa od Jess :-o Jak Ty ją mierzyłaś ? :roll:

Guest Agata_B
Posted

tigrunia może ty ją źle mierzyłaś :evil_lol:
Od ziemi do kłębu... ;)

Guest Agata_B
Posted

[quote name='tigrunia']A Ty myślisz,ze jak ja ją zmierzyłam ?? Z głową ? :roflt:[/quote]Hehe nie, ale może Ci sie przesuneła czy cos ;p