Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja przyszywana córka cały czas fotografuje Łatkę, robi jej setki zdjęć. Ja je, jak wariat ciągle obrabiam!:)
Ale do jednego doszłam wniosku siedząc nad tymi zdjęciami. Muszę zmienić ten paskudny zielony dywanik na jakiś ładniejszy:)

[img]http://sputnik.pl/ola/my_dog/dziki_zwierz2.jpg[/img]
[img]http://sputnik.pl/ola/my_dog/dziki_zwierz.jpg[/img]
[img]http://sputnik.pl/ola/my_dog/nosek.jpg[/img]
[img]http://sputnik.pl/ola/my_dog/relaks.jpg[/img]
[img]http://sputnik.pl/ola/my_dog/food.jpg[/img]
[img]http://sputnik.pl/ola/my_dog/sznurek.jpg[/img]
[img]http://sputnik.pl/ola/my_dog/sznurek2.jpg[/img]

Posted

[b]Polnegrzyby[/b] Ile uatka ma miesięcy??? A z tymi zębulcami do własnego ogona to chyba powinna nieco spokojniej bo obcinanie ogonów zabronione, a jak sobie go odgryzie to na Ciebie będzie :evilbat:

A gdzie Petrowa Łatka?? Milo już kupę czasu siostry nie widział.....

Posted

[quote name='AGO']

A gdzie Petrowa Łatka?? Milo już kupę czasu siostry nie widział.....[/quote]

Właśnie?
Gdzie Łatka? :roll:

Posted

Łatka ma tyle samo miesięcy co Gringo. Czyli 19.05 kończy pół roku!:)
Zbiegają nam się święta bo ja 18 mam imieniny:)
Szukałam jak zrobić ten pasek z odliczaniem psich urodzin ale nie mogłam znaleść.

Posted

[b]AA Polnegrzyby to wszystko jasne, patrząc na UATKĘ spostrzegłam, że jest sporo drobniejsza od mojego MILO i zastanawiałam się czy dlatego, że jest młodsza czy może po prostu ja przepasłam psa:) wiem że suczki są drobniejsze ale nie sposób nie patrzeć na inne piechy foskikowe jak się rozwijają i rosną i porównywać. Np. na zdjęciu MILO tym gdzie leży z kaczką można zauważyć nad Milowym nosem różową plamkę, UATKA też ją ma jeśli dobrze widzę. Kiedy oddzywa się Milowi alergia ta różowa plamka staje się bardziej czerwona niż różowa no i oczka przy kanalikach łzowych są zaczerwienione. Chociaż teraz kiedy jest chłodniej i Milo nie siedzi na ogrodzie tyle czasu wszystko powraca do normy. Uatka ma ciemne obwódki w okół oczu więc jest w lepszej sytuacji. Kiedyś mi Pani wet powiedziała, że mój nicpoń ma nie do końca zaciemnioną powiekę i może to być sygnałem, żę będzie alergikiem, miesiąc później ta teoria się potwierdza...... A tak na marginiesie POLNEGRZYBY skąd się wziął ten nick? Chyba nie od grzybków halucynków??? :evilbat: [/b]

Posted

[b]Dzisiaj męzulo mył samochód przed domem, a Milo za wszelką cenę chciał pokonać strumień zimnej wody z węża.....
Deczko go wytarłam ale i tak wygląda jak sciereczka:)
[img]http://www.album.com.pl/yW7209Iwlokjh/131391.jpg[/img]
Powyżej Milo na dywanie krótko po wodnej walce:)[/b]

Posted

Ago, moja Łatka tez miała problemy z oczami, musiała dostać krople do oczu, bo strasznie jej ropiały. Weterynarz zapytała się czy Łatka dużo chodzi po plaży, a że mamy blisko to tak, i okazało się że to od piachu, i dostała kropelki.

Posted

Niestety Milowi kropelki nie pomogły - dostawał przez niemalże cztery tygodnie. Problem związany jest z tzw trzecią powieką, a raczej jej zapaleniem, co mogła spowodować jego alergia. W sobotę idziemy z nim do weta na wyłyżeczkowania trzeciej powieki - bo narosły na niej takie mini grudki, które jeśli krople nie pomagają (a nie pomagają)trzeba usunąć. Grudki mogę odrosnąć po miesiącu, dwóch, a czesem po roku lub w ogóle. Zależy od psa.
Ja mam do morza jakieś ...... 500 km:)
Ale mój tatko mieszka w Międzyzdrojach i jak co roku jeżdżę do niego. W tym roku Milo jedzie z nami na wakacje nad jezioro i potem nad morze:) Więc duuużo fotek będzie.A dlaczego nie ma na forum zdjęć Łatki na plaży??? :(

Posted

[quote name='AGO']Niestety Milowi kropelki nie pomogły - dostawał przez niemalże cztery tygodnie. Problem związany jest z tzw trzecią powieką, a raczej jej zapaleniem, co mogła spowodować jego alergia. W sobotę idziemy z nim do weta na wyłyżeczkowania trzeciej powieki - bo narosły na niej takie mini grudki, które jeśli krople nie pomagają (a nie pomagają)trzeba usunąć. Grudki mogę odrosnąć po miesiącu, dwóch, a czesem po roku lub w ogóle. Zależy od psa.
:([/quote]

Powiem szczerze, że pies w tym wieku jeszcze rośnie i osobiście słyszałem że nie powinno się jeszcze robić tego wyłyżeczkowania. Ja mam to samo z goldenem, który ma 12 miesięcy i nie zdecydowałem się na ten zabieg...
Ja bym odwiedził jeszcze z 3 wetów i potwierdził diagnozę...

Posted

Nie ma zdjęć z plaży, bo nie pomyślałam żeby zrobić:) Dla mnie plaża jest dość normalnym elementem wystroju otoczenia:)
Pszym nie widać ci emblematu. Sprawdź co się stało, jakoś tak dziwnie wyglądasz bez emblematu:)
Pozatym z tą operacją warto faktycznie sprawdzić u innych weterynarzy.

Posted

Uwazam ze im predzej "zrobicie" 3 powieke tym lepiej. U nas byl ten sam problem z najmlodsza pociecha. Kropelki nie pomagaly , potem bylo straszne zapalenie spojowek przez to i na koniec zrobilysmy zabieg. Jak reka odjal stracly sie problemy z lzawieniem, spojowkami itd. A sunia miala 4 miesiace.

Posted

[b]Przyznam szczerze, że ufam mojej Pani wet bo wyprowadziła mi Mila z dwóch innych problemów które miał w momencie kiedy go wzięłam. Inni próbowali mi Mila wyleczyć ale z mizernym skutkiem za to za piekielną kasę. A ta Pani i uczciwa i skuteczna. Przyznam, że generalnie jestem zielona w temacie i do tej pory zawsze słuchałam się Pani wet. Zobaczymy co powie w sobotę jak go obejrzy.

A a propos tresury, o której rozmawialiśmy kilka dni temu, przekonaliście mnie i zaczęłam na razie sama na własną rękę uczyć Milo. Dawania łapki już się czas jakiś temu nauczył więc to pomijam. Czytałam, że psy powinno uczyć się codziennie po kilkanaście minut bo na początku szybko się nudzą. I tak też czynię. Muszę przyznać, że Milo jest pojętny bo aportowanie piłeckzi załapał na drugi dzień, siadanie zaczęłam wczoraj więc nie wiele jeszcze widac:) przedszkole dla psów jest od 3-6 miesięcy więc Milo się nie kwalifikuje, po 10 miesiącu można robić PT I stopnia- ale kurcze ta regularność chodzenia mnie przeraża bo wygospodarowanie trzy razy w tygodniu czasu to dla mnie abstrakcja. Więc na razie uprawiam proceder z Milem codziennie w ogrodzie, a dalej zobaczymy. Odejdzie mi kilka spraw do czasu jak skończy 10 miesięcy więc będzie łatwiej.
A jest coś pomiędzy przedszkolem a PT??? Mój brak wiedzy na ten temat jest przerażający.Aż strach się bać...[/b]

Posted

No a kontynując temat...GDZIE JEST ŁATKA, czy ktoś ją widział? zniknęła razem z Petrą z dogomanii :cry:
I Gringa brak :cry:
Ehh

Posted

Ago nie martw sie. Zdajesz sobie sprawe ze nie wiesz i dazysz do tego by wiedziec :-d. Poza tym dobrze ze pies jest wychowany ale z drugiej strony nie malpka cyrkowa ;-)
Jesli masz zaufanie do Weterynarza to bardzo dobrze. To jest najwazniejsze i tego trzeba sie trzymac i nie dac sie zglupic roznymi komentarzami.

Posted

[b]No to nitencja mi pojechała:)))
Ja tu przedtem o wolności psa, i że może te wszystkie komendy nie do końca potrzebne, wszyscy zaś że to wspaniała okazja do nawiązywania bliższych więzi z psem itp. Po przemyśleniach zmiana nastawienia i dawaj praca z Milem - no może a noż się to na coś przyda:) A teraz małpka cyrkowa???? No to zostałam rozbrojona doszczętnie :o [/b]

Posted

:evilbat: hihi a teraz wiezi z psem nie masz ;-). Pewnie mnie zaraz zakrzycza ale co tam. Ja uzywam klikera do zabaw i czasem fajnie to wyglada. :) Mimo wszystko uwazam ze moje psy maja ze mna wiez chociaz nie sa super hmm wytresowane ;-) i swoje za uszami maja :evilbat:

Posted

Hej, miałam w planach przeczytać wszystkie posty, jakie napisaliście, ale po pierwszych 10 stron zwątpiłam :wink:
Ostatnio zaczełam interesować sie foxami i już trochę wiem na ich temat. :D
Może kiedyś dołączę do grona właścicieli foxów. 8)

Posted

KATI tak tak kup foksika najlepiej krótkowłosego:))
To cudowne psy. Jak masz za porządnie w domu one ci pomogą rozwiazać problem, kwiatki poprzestawiają i generalnie małe zamieszanie zrobią. Ale największe zamieszanie to w twoim sercu i głowie:)
Ja dostałam bzika na tle foksika i mąż jest już czasem nawet zazdrosny, że on po jednej stronie, a foks po drugiej w łóżku leży. I nie ma że zmiłuj:))) :evilbat:

OOO Milo za uszami maa dużo:) ja mu je regularnie czyszczę, a on dalej za uszami wciąż swoje ma :evilbat:

Posted

Ja mam szalone pomysły co do posiadania psa jakiejś rasy. :D
Porządnie w domu nie mam, więc jak się jeszcze coś dodatkowo w domu zniszczy - to trudno. :lol:
Na działce i tak jest za dużo kretów, więc pies miałby co gonić.
A jak sprawa wygląda ze spacerami. Spuszczę psa za smyczy na łąkach lub w lesie (dużo atrakcyjnych zapaszków) to pies sam sobie pobiega i jak mu się znudzi to do mnie wróci :lol: czy trzeba za nim chasać. :wink:
A agresja to innych psów totylko zalezy od konkretnego osobnika czy to już taka cecha rasy (spokojne osobniki to wyjątek :evilbat: )?
Tak na poważnie to jeszcze minie kilka lat zanim kupie foksteriera (o lile do tego czasu nie wpadnę na jakiś inny zwariowany pomysł co do wyboru rasy psa :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...