Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sorry, chciałam zapytać, z której hodowli pochodziła a nie pochodzi Twoja suczka. Szkoda, że już jej nie ma :( Mój pierwszy foks Aras zginął w ten sam tragiczny sposób :( Masz teraz innego pieska ?

Pozdrawiam :)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma sprawy !

Mam a właściwie miałem po Nice - psie na zdjęciu obok, dwa foksy od Atka! Niestety jednego musiałem oddać :cry: w dobre ręce , ponieważ biły sie między sobą!!! Niestety :( !!!!

Nika pochodziła z Czech z gniazda nastawionego na polowania!

Co ją po częsci zgubiło :( . Była przekochana - ALE NICZEGO SIĘ NIE BAŁA, A SZCZEGÓLNIE SAMOCHODÓW!!!!!!

Obecnie został mi juz tylko jeden kochany foksik Niki - posłuszny z okropnie prostującymi się uszami które nie chcą się położyć !!!!!

Ale co tam - trudno!!!!!!

Szkoda że nie można dołączać plików- przesłałbym zdjecie moich byłych szczeniaków!img][img]

Posted

Mój Rex nie znosi innych psów :evil: Nie mam co myśleć o drugim psie (chciałam sobie kupić psa rasy beagle). Rex by go zagryzł. Atakuje psy bez względu na ich wielkość.

I jeszcze mam pytanie: Dlaczego stawiasz tyle wykrzykników :wink:

Posted

Nie to kwestia mojego grzebania w drugim systemie jaki mam na komputerze - to jest w linuxie - zmazałem MBR i miałem kłopoty ostatnio, a poprzednio po prostu poszedł spać mi twardziel. samo życie!

Mój Obecny foksik spi w pozycji horyzontalnej - to jego ulubiona pozycja spania . Czy to nire dziwne? :D

Posted

Foksteriery są tak zwariowane, że ich różne zachowania mnie już nie dziwią :)

Mój Rex uwielbia wodę. Bawi się w niej jak dziecko :)

Posted

Mokka, nie chwalę się bo ciężko idzie. Rex szczeka na psy, atakuje je. Nie wiem skąd w tym małym zwierzątku tyle agresji :( Chodzimy na szkolenie indywidualne. Rex gdy nie widzi innych psów zachowuje się dobrze i nawet wypełnia polecenia. Ale tam prawie zawsze są psy bo prowadzone są różne szkolenia. Nie wiem czy ta agresja kiedyś ustąpi ? I skąd się wzięła ? Na psy bezpośrednich sąsiadów Rex raczej nie szczeka, z wyjątkiem jednego, małego szczeniaczka. Nie wiem co się Rexowi w nim nie podoba. Psy dalszych sąsiadów wzbudzają w nim taką agresję jak obce. Rzucił się na jednego z nich (konkretnie była to suczka i w dodatku większa). Na szczęście wszysko dobrze się skończyło. Ale co będzie jeśli za którymś razem się źle skończy ?

Posted

Wiem przez co przechodzisz, bo mój pies jest chodzącą agresją. W warunkach "sterylnych" ( bez innych psów) robi posłuszeństwo na ocenę doskonała, ale jak widzi towarzystwo, to potrafi zwiać z warowania, aby spuścić komuś łomot. Ja zdecydowałam się na szkolenie grupowe i bardzo sobie chwaliłam. Psu naprawdę dobrze to zrobiło, socjalizacja, pełna integracja, było nieźle. Bardzo tęskniłam za tymi szkoleniami, kiedy poszliśmy dalej, a tu nie było już chodzenia w kóleczko w grupie, skończyły się slalomy i pies znów zaczął się zachowywać. Życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki. :kciuki:

Posted
Foksteriery są tak zwariowane, że ich różne zachowania mnie już nie dziwią :)

Mój Rex uwielbia wodę. Bawi się w niej jak dziecko :)

A mój sam wskoczył do basenu mimo iż nie mógł wyjśc sam - musieliśmy go wyciągać!

:D

Posted
Rex szczeka na psy, atakuje je. Nie wiem skąd w tym małym zwierzątku tyle agresji :( Chodzimy na szkolenie indywidualne. Rex gdy nie widzi innych psów zachowuje się dobrze i nawet wypełnia polecenia.

Posłuchaj a może powinnaś chodzić z innymi psami - musi zrozumieć że nie wolno mu ich atakować !

Foksy to bardzo mądre psy!

Moje biły sie tylko o np; piłkę lub zająca!

I przy mnie też się hamowały.

Nie jestem tego pewien ale spróbuj.

Posted

Tak. Foksy to mądre psy. Jednak mój Rex jest zbyt nerwowy. Nie da się chodzić z nim na szkolenie grupowe. Niczego by się nie nauczył i jeszcze przez niego inne psy też :( Rex jest jaki jest. Ja i tak go lubię :)

Posted

Nikt nie jedzie ? Pytam ponieważ jestem ciekawa czy ktoś wystawia foksteriery krótkowłose. Nie wiecie ile będzie foksterierów na tej wystawie ?

Posted

Na wystawie ? Nie byłam :evil: W samochodzie siadł tłumik. Gorące spaliny wydostawały się pod auto. Ale nie ma tego złego :) Riadu doniosła, że krótkowłosych foksów wcale na wystawie nie było a szorstkowłosy był aż jeden :D

• 3 weeks later...
Posted

Dopiero w ostatnich dniach odkryłem zdolności mojego Nikusia !!

Jak on pływa :o

Musiałem go powstrzymywać przed wypłynięciem na środek jeziora !

troche sie o niego bałem - bo nie znam jego możliwości - ale był niesamowity pływał równo z nami .

To było bardzo miłe!

Pozdrawiam w te gorące dni !

Posted

No dobrze powiem coś co mnie męczy !

Nie chcę zaczynać nowego wątku bo zainteresowani foksami tu napewno tu zajrzą.

Mój Nikiś .... :oops:

ma wyprostowane uszy

nie chciałem mu kleić po prostu i się stało

ma proste uszy

Proszę was o opinie na ten temat. :cry:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...