Russelka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Moja mała byłaby posikana ze szczęścia... No ale cóż- pomimo tego, że zapewniłabym mu co trzeba- nie ode mnie zależy decyzja :placz:
hanik Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Wątek Dreyka [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38071"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38071[/URL]
oliś Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='hanik']Wątek Dreyka [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38071[/URL][/quote] Witam wszystkie osoby na forum. Jest mi niezmiernie przykro, że osoby tak mi bliskie opisuje moją sytuację w sposób bardzo bolesny i trochę niezrozumiały dla mnie. Zostały mi postawione niezwykłe zarzuty w postaci kawalerki, problemów i braku czasu dla psa no i zabawek. Co, za wyrodna Pani. Mam nadzieję, że osoby, które to pisały przemyślą troszeczkę swoje postępowanie i zrozumieją, że to nie moje widzimisie tylko bezsilność wobec szkód, które wyrządził Drey. O tym jak bardzo zależy mi na Dreyku wiem tylko ja i on. Pozdrawiam
hanik Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Oliś, Możesz walić po imieniu,kto tak myśli. Jeszcze przed chwilą chcialaś oddać psa i robiłaś wokół tego wielkie zamieszanie. Pomyśl dlaczego Twój pies niszczy. Nie to nie jest problem kawalerki bo znam osobę która w kawalerce ma trzy psy i nie niszczą bo z nimi pracuje. Problem kawalerki jest tylko taki, że nie możesz psa zamknąć gdzie indziej. W większym mieszkamiu myślę, że jest łatwiej poradzić sobie z psem który niszczy np, łatwiej wsadzić klatkę. A to, że z psem takim jak foks nie pracujesz to prawda. Jeśli pies w wieku roku jeszcze niszczy przedmioty to znaczy, że się nudzi i potrzebuje pracy. Po drugie sama mi mówiłaś, że Małolat twój drugi pies zabiera mu zabawki bo jest zaborczy. I nie tylko Ty ale też Gosia to mi mówiła. A także o wielu innych rzeczach. Więc przykro mi. na drugi raz się zastanów zanim podejmiesz decyzję i bądź za nie odpowiedzialna. Ja nie mialam żadnych złośliwych zamiarów jeśli tak wyszło to przepraszam choć uważam, że to właśnie Ty powinnaś przeprosić wszystkoch tutaj za całe zamieszanie. Ja kocham tę rasę i dla dobra Dreya chcialam mu znależć dom gdzie będzie się realizował i taki do m został mu znaleziony. A teraz nie odwracaj kota ogonem. Pozdrawiam. Hania
oliś Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='hanik']Oliś, Możesz walić po imieniu,kto tak myśli. Jeszcze przed chwilą chcialaś oddać psa i robiłaś wokół tego wielkie zamieszanie. Pomyśl dlaczego Twój pies niszczy. Nie to nie jest problem kawalerki bo znam osobę która w kawalerce ma trzy psy i nie niszczą bo z nimi pracuje. Problem kawalerki jest tylko taki, że nie możesz psa zamknąć gdzie indziej. W większym mieszkamiu myślę, że jest łatwiej poradzić sobie z psem który niszczy np, łatwiej wsadzić klatkę. A to, że z psem takim jak foks nie pracujesz to prawda. Jeśli pies w wieku roku jeszcze niszczy przedmioty to znaczy, że się nudzi i potrzebuje pracy. Po drugie sama mi mówiłaś, że Małolat twój drugi pies zabiera mu zabawki bo jest zaborczy. I nie tylko Ty ale też Gosia to mi mówiła. A także o wielu innych rzeczach. Więc przykro mi. na drugi raz się zastanów zanim podejmiesz decyzję i bądź za nie odpowiedzialna. Ja nie mialam żadnych złośliwych zamiarów jeśli tak wyszło to przepraszam choć uważam, że to właśnie Ty powinnaś przeprosić wszystkoch tutaj za całe zamieszanie. Ja kocham tę rasę i dla dobra Dreya chcialam mu znależć dom gdzie będzie się realizował i taki do m został mu znaleziony. A teraz nie odwracaj kota ogonem. Pozdrawiam. Hania[/quote] Życzę Ci Hanuś abyś przeżyła to co ja przeżyłam wczoraj. I nie robiłam żadnego zamieszania tylko poprosiłam o pomoc, ale mam nauczkę, że więcej o pomoc Ciebie nie poproszę bo widać na Ciebie nie można liczyć. A co do pracy nad psem to jest moja prywatna sprawa. Jak będziesz miała pracę i swoją rodzinę to pogadamy. Powodzenia
hanik Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Dziękuję z dobre życzenia Olu:lol: . Nie zamierzam się tutaj z Tobą kłócić i żle Ci nie życzę. Co do Twoich prywatnych spraw to szanuję je i proszę byś następny raz zachowala je w swojej prywatności. I nie będę już tutaj rozmawiać na temat Twojej rodziny. Nawet jak będę miała pracę co już się stanie niedługo i z czego bardzo się cieszę to nie zrezygnuję ze szkolenia mojego psa. Choć nie wszyscy na forum tutaj szkolą swoje psy i jakoś sobie radzą. Aha i przepraszam Cie wobec wszystkich za tę kawalerkę naprawdę nie przypuszczalam, że komuś zrobiłam obciach tak mówiąc. Powiem szczerze, że sama bym chciala mieszkać w kawalerce. Co swoje to swoje:lol: Jeśli nadal chcesz tu wyciągać jakieś brudy i docinać mi to bardzo proszę, możesz się mścić jeśli tylko Ci to ulży w jakiś sposób. Jeszcze raz przepraszam, że zrobiło Ci się przykro. Choć musze powiedzieć, że mi też i nie tylko mi bo jest więcej takich osób. A poza tym masz mój numer gg i możesz mi to napisać w cztery oczy, no chyba , że Ci sprawia radość zaśmiecanie tego wątku. Myśle, że takie rzeczy należy rozwiązywać prywatnie jak sprawa rodziny czy pracy. jeśli chcesz w to wciągać innych to jesteś wolną osobą i szanuję to. Acha Gosia sie radziła p. Przemka w sprawie Dreyka i on powiedział, że to dlatego, że zaczelaś z nim chodzić na szkolenie i rozbudzilaś w nim chęć do pracy. Może lepiej było tam nie chodzić.
Tinuś Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [FONT=Comic Sans MS]Nie wiem jak mam siebie rozumiec?. Czy jako osobę bliską czy nie rozumiejąca sytacji?. Przemyśałam i nie zareaguję już na tą bezsilnosc, bo rownież jest mi bardzo przykro, ze tak wyszlo.Nie czuję sie kompetentna udzielac rad szczególnie wtedy gdy w grę wchodzą emocje i uczucia.[/FONT]
oliś Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='hanik']Dziękuję z dobre życzenia Olu:lol: . Nie zamierzam się tutaj z Tobą kłócić i żle Ci nie życzę. Co do Twoich prywatnych spraw to szanuję je i proszę byś następny raz zachowala je w swojej prywatności. I nie będę już tutaj rozmawiać na temat Twojej rodziny. Nawet jak będę miała pracę co już się stanie niedługo i z czego bardzo się cieszę to nie zrezygnuję ze szkolenia mojego psa. Choć nie wszyscy na forum tutaj szkolą swoje psy i jakoś sobie radzą. Aha i przepraszam Cie wobec wszystkich za tę kawalerkę naprawdę nie przypuszczalam, że komuś zrobiłam obciach tak mówiąc. Powiem szczerze, że sama bym chciala mieszkać w kawalerce. Co swoje to swoje:lol: Jeśli nadal chcesz tu wyciągać jakieś brudy i docinać mi to bardzo proszę, możesz się mścić jeśli tylko Ci to ulży w jakiś sposób. Jeszcze raz przepraszam, że zrobiło Ci się przykro. Choć musze powiedzieć, że mi też i nie tylko mi bo jest więcej takich osób. A poza tym masz mój numer gg i możesz mi to napisać w cztery oczy, no chyba , że Ci sprawia radość zaśmiecanie tego wątku. Myśle, że takie rzeczy należy rozwiązywać prywatnie jak sprawa rodziny czy pracy. jeśli chcesz w to wciągać innych to jesteś wolną osobą i szanuję to. Acha Gosia sie radziła p. Przemka w sprawie Dreyka i on powiedział, że to dlatego, że zaczelaś z nim chodzić na szkolenie i rozbudzilaś w nim chęć do pracy. Może lepiej było tam nie chodzić.[/quote] Bardzo dziekuję za zrozumienie. Bardzo Ci dziękuję i szanuję Twoje zdanie. Nie miałam zamiaru równiez się z Tobą kłócić, ale chciałam abyś zrozumiała problem. Może Twój Figlasty nigdy Ci nic nie zjadł tylu rzeczy. Ale to byly emocje. Potężne. Pozdrawiam i do zobaczenia na wystawach no i zapraszam na sphagetti.:multi:
oliś Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='Tinuś'][FONT=Comic Sans MS]Nie wiem jak mam siebie rozumiec?. Czy jako osobę bliską czy nie rozumiejąca sytacji?. Przemyśałam i nie zareaguję już na tą bezsilnosc, bo rownież jest mi bardzo przykro, ze tak wyszlo.Nie czuję sie kompetentna udzielac rad szczególnie wtedy gdy w grę wchodzą emocje i uczucia.[/FONT][/quote] Tinuś Ty nie masz prawa czuć się winną. Ty jesteś moim autorytetem, co do psów. I pamiętaj, że Cię kocham:multi: .
hanik Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Dziś z rana usłyszałam wspaniałą wiadomość. Figiel ma nowych braci i siostrzyczkę:multi: Mamusia inna ale tatuś ten sam:loveu: Już sie nie mogę doczekać fotek. Kolorki tatusiowe mają. A ja wstawiam filmik z naszego ostatniego treningu [URL="http://video.google.pl/videoplay?docid=-288409551537981807"]http://video.google.pl/videoplay?docid=-288409551537981807[/URL]
Petra_ Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Hanik to rzeczywiście radosne wieści:lol: Jak będą zdjątka...to koniecznie mają się pojawić na dogo:lol: ja po cichu czekam też na wieści od Fuki, co u Biedroneczki i kiedy będą szczeniaczki...Fuka,czekamy:roll: Na filmiku Figiel skacze przez przeszkody zupełnie jakby ich nie było, tak lekko i bez problemu..super razem wyglądacie, życzę dalszych sukcesów:multi:
hanik Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Podobno fotaski będą jak maluchy ślipka otworzą. Jej już nie mogę sie doczekać. Takie z ślipkami zamkniętymi też bym chętnie obejrzała
zadziorny Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [B]Hanik[/B] filmik cudny :multi:. A te efekty dźwiękowe :crazyeye: :cool3: :evil_lol:.
nikit1 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 własnie nadrabiam zaległości... czytam i czytam i oczom nie wierzę... :shake: Oliś - przemyśl to co napisałaś.... w twoim podsumowaniu do Hani powinno paść jedno słowo - przepraszam.. A następnym razem proponuję kupić sobie pluszowego pieska a nie żywego...
hanik Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='zadziorny'][B]Hanik[/B] filmik cudny :multi:. A te efekty dźwiękowe :crazyeye: :cool3: :evil_lol:.[/QUOTE] Dzięki zadziorny:lol: To dopiero nasze początki. Ten filmik był dłuższy, ale reszta to beznadzieja:evil_lol: Jeszcze wiele ćwiczeń przed nami. Został nakręcony, żebym siebie obejrzała na zimno i wyciągneła wnioski ze swoich błedów. A jest ich sporo:shake: A ten podkład dżwiękowy to najtrudniejszy był przy slalomie bo znalazlam taki dżwięk co udaje korek od szampana i tyle korków musiałam wstawić ile tyczek:-D Nikit , wiesz tak sobie myślę, że osobą , która najbardziej ucierpiała w tym całym zamieszaniu jest Dominika. Jej najbardziej należą się słowa przepraszam.
D0minika Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Hanik Figiel śmiga jak nie wiem :cool3: W ogóle muszę więcej o agility poczytać, o metodach treningu i tak dalej, bo to jest super sprawa naprawdę :lol: I dla właściciela i dla psa :) U nas w Czechowicach zrobili agility, może się przejdę na trening popodglądać :evil_lol: Mnie proszę nie przepraszać, bo ja się nie czuje urażona ani poszkodowana :evil_lol: Jestem w stanie zrozumieć, że Oliś się rozmyśliła co do oddawania Dreya, pewnie niełatwo sie z psem rozstać... Tylko nie wiem po co było wyciągać niektóre sprawy na forum i reagować jakby się było atakowanym :roll: No ale najwazniejsze żeby Dreyowi było dobrze i mam nadzieję, że wszystko się ułoży jakoś :)
Ali26762 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='hanik']A ja wstawiam filmik z naszego ostatniego treningu [URL="http://video.google.pl/videoplay?docid=-288409551537981807"]http://video.google.pl/videoplay?docid=-288409551537981807[/URL][/QUOTE] Doskonały Figiel i doskonały filmik! Dźwięki Ci wyszły pierwszoklaśnie :) Przy okazji mam pytanie - gdzie jest ten tor? :crazyeye:
hanik Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='Ali26762']Doskonały Figiel i doskonały filmik! Dźwięki Ci wyszły pierwszoklaśnie :) Przy okazji mam pytanie - gdzie jest ten tor? :crazyeye:[/QUOTE] Szkolenie odbywa się w Bojanie. Jadąc od strony Oliwy za Chwaszczynem na Wejherowo. Agility przeplatane jest z posłuszeństwem, Długo nie widzieliśmy prawdziwego toru. To było drugie zajęcie z elementami z prawdziwego toru z wyjątkiem slalomu, bo ten ćwiczyliśmy już wcześniej. Tunel Figiel poznał już wcześniej jeszcze u Magdy i to jest jego ulubiona przeszkoda. Co jakiś czas będą dokładane nowe elementy. Jednak podstawą*szkolenia zawsze będzie posłuszeństwo. Jak widać na filmiku jeszcze są stare przeszkody zrobione z palet ale od ostatnich zajęć Figiel już bierze te prawdziwe hopki nawet na wysokości dużych psów. Ta różnorodność przeszkód podyktowana jest tym by pies sie przyzwyczajał do różnie wyglądających przeszkód.
Ali26762 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='hanik']Szkolenie odbywa się w Bojanie.[/QUOTE] Dzięki za informację. Szukałam w necie czegoś o tym ośrodku, ale z marnym skutkiem :( Bojano to dość daleko ode mnie - mieszkam w samym centrum Gdańska... Napisz mi jeszcze (na priv, żeby nie zaśmiecać wątku) jak kształtują się ceny i jakie mają metody nauczania, proszę :)
Roksana Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 w Hodowli z Piaszczystych Pól są [B]2[/B] szczeniaczki po [B]Ch.PL DON DIEGO Czeczuga[/B] i suczce [B]AISHA Ganis[/B], chłopczyk i dziewczynka, są w kolorach tatusia - czyli podobnie też do forumowego Figla ;)
hanik Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='Roksana']w Hodowli z Piaszczystych Pól są [B]2[/B] szczeniaczki po [B]Ch.PL DON DIEGO Czeczuga[/B] i suczce [B]AISHA Ganis[/B], chłopczyk i dziewczynka, są w kolorach tatusia - czyli podobnie też do forumowego Figla ;) [/quote] Już nie mogę sie fotek doczekać. Roksana widziałaś je?:loveu:
Raider`s Antania Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Spojrzenia od Belarus! Bardzo niewielka ilość w Bialorusi short-haired foxterrier.Nasza dziewczyna -Ballantaine Faynest Redkaya Shtuchka- CH.Belorussia, Młodszy CH.Belorussia. [URL=http://img131.imageshack.us/my.php?image=dsc09486jr1.jpg][IMG]http://img131.imageshack.us/img131/889/dsc09486jr1.th.jpg[/IMG][/URL]
Nitencja Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 :evil_lol: Privet Raider;s Antania :) idi na airedale terrier topic .
hanik Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 [quote name='Raider`s Antania']Spojrzenia od Belarus! Bardzo niewielka ilość w Bialorusi short-haired foxterrier.Nasza dziewczyna -Ballantaine Faynest Redkaya Shtuchka- CH.Belorussia, Młodszy CH.Belorussia. [URL=http://img131.imageshack.us/my.php?image=dsc09486jr1.jpg][IMG]http://img131.imageshack.us/img131/889/dsc09486jr1.th.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Raider's Antania Dziewczyna super jest:loveu: Pozdrowienia dla was:lol:
Recommended Posts