darusia21 Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 witam wszystkich!!!!:diabloti:mam zamiar kupic sobie szzceniaka fila brasileiro,czy zna ktos moze adres lub telefon hodowcow ze śląska lub w poblizu??pilne!!!1:lol: Quote
darusia21 Posted June 5, 2006 Author Posted June 5, 2006 [LEFT]witam wszystkich!!!mam zamiar kupic szczeniaka fila brasileiro,czy zna ktos numer telefonu lub jakies adresy do hodowcow tej rasy,najlepiej ze ślaska.pilne!!!:lol: [/LEFT] Quote
filbras Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='darusia21'][LEFT]witam wszystkich!!!mam zamiar kupic szczeniaka fila brasileiro,czy zna ktos numer telefonu lub jakies adresy do hodowcow tej rasy,najlepiej ze ślaska.pilne!!!:lol:[/LEFT] [/quote] Dziwne kryterium stosujesz przy zakupie szczeniaka, czy nie należałoby kierować się renomą hodowli, dobrymi psami czy chociażby porównaniem szczeniąt z różnych miotów? Ja swojego ściągnęłam z Brazylii, może nie polecam szukania aż tak daleko, ale z pewnością radzę sięgnąć dalej poza Śląsk, warto! Quote
Loona Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Witam, czy jakiś filomaniak jeszcze tu zagląda? Widzę, że wszsycy przenieśli się na molosy, niestety tam się dla mnie za dużo dzieje ;) CO tam u Was powiedzcie? My mamy się dobrze, czekamy jakiejś porządnej wiosny by się dobrze wybiegać nie brodząc po kolana w błocie ;) Pozdrawiam gorąco czekając lata Loona Quote
escalade74 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Ja się tu chętnie zagnieżdżę...też jakiś czas temu stałem się Filomaniakiem...jeśli mam polecać hodowlę to polecam wielkopolskie, moi sąsiedzi mają dwa Filety, więc wiem o nich troszke od nich no i rozmawiałem z właścicielką jednej z niezłych, profesjonalnych hodowli... Quote
Loona Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Witaj, w filetach nie da się nie zakochać ;) Opowiedz coś o nich, masz własne? Jeśli tak wstaw zdjęcia :) Quote
escalade74 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Nie mam własnych, ale nie ukrywam, że chcę mieć. Ale jestem na tyle rozsądny, żeby poczekać na zmianę warunków mieszkaniowych...File muszą mieć..moim skromnym zdaniem duzy wybieg...z resztą ja chcę mieć kilka psów (także ze schroniska) więc duża działka będzie mi potrzebna... A o Filach to opowiadać i opowiadać... Quote
escalade74 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='darusia21'][LEFT]witam wszystkich!!!mam zamiar kupic szczeniaka fila brasileiro,czy zna ktos numer telefonu lub jakies adresy do hodowcow tej rasy,najlepiej ze ślaska.pilne!!!:lol:[/LEFT] [/quote] Zapraszam do Poznania, tutaj jest dobra hodowla Rio Grande i mają jedną śliczną Sunie... Quote
Loona Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='escalade74']Nie mam własnych, ale nie ukrywam, że chcę mieć. Ale jestem na tyle rozsądny, żeby poczekać na zmianę warunków mieszkaniowych...File muszą mieć..moim skromnym zdaniem duzy wybieg...z resztą ja chcę mieć kilka psów (także ze schroniska) więc duża działka będzie mi potrzebna...[/QUOTE] Sam wybieg nie wsytarczy, mimo dużego podwórka muszą się wychasać, wyszaleć, trochę zmęczyć na spacerach. Podwórko to tylko zastępstwo spacerów na siku ;) Quote
escalade74 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Jasne zgadzam się, chodziło mi też o to, że psy będą miały swój teren do pilnowania, do którego z resztą są stworzone... Quote
Loona Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 A planujesz już jakiś konkretny termin? Płeć? Hodowlę? Quote
escalade74 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Ja jeszcze nigdy w zyciu nic nie zaplanowałem, jak dostane impuls to po prostu pojade i kupie. Myślę o Rio Grande albo Bogdanieckie Wzgórza, to dwie hodowle, które mi polecano i z którymi jestem w kontakcie na Molosach, bo tam jest jednak studnia wiedzy na temat Filek. A jak z Tobą?? Pozdrawiam Quote
Loona Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Oj tak, na molosach dużo się dzieje i wiele można się dowiedzieć. Byłam tam przez tydzień, bo tempo jak dla mnie za duże. Dużo do nadrabiania miałam ;) Ja mam trzy file, seniorkę, dorosłą i podlotka ;) Milutkie stado, nie da się nie zakochać w filach, więc nie wykluczamy kolejnej :) Quote
Recommended Posts