korasek Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Mam pytanie czy szczenięta suni owłosionej zarejestrowanej w Klubie psa rasowego. Oczywiście te łyse można przerejestrować do związku kynologicznego. Bo jak rozumiem na dzień dzisiejszy związek kynologiczny owłosionych nie uznaje. :( Quote
bachar Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Czy ktoś mnie może uświadomić, czy xolo wystawione na aukcji w Allegro jako pies z rodowodem jest prawidłowe? Dość dawno wysłałam maila do hodowli z zapytaniem, czy są wersje owłosione, bo wzorzec takiej opcji nie przewiduje i do dnia dzisiejszego nie mam odpowiedzi. Quote
Asiaczek Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Wzorzec uznaje tylko xolo nagie. Owłosione nie jest uznane przez FCI. Ale owłosione xolo może miec "rodowód", wystawiony np. przez Polski Związek Psa Rasowego (?), czyli przez organizację nieuznaną przez FCI. Może to wyjaśnienie pomoże Ci rozstrzygnąć problem. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 [quote name='korasek']Mam pytanie czy szczenięta suni owłosionej zarejestrowanej w Klubie psa rasowego. Oczywiście te łyse można przerejestrować do związku kynologicznego. Bo jak rozumiem na dzień dzisiejszy związek kynologiczny owłosionych nie uznaje. :([/quote] Nie bardzo rozumiem Twój post, chyba Coś zostało "zjedzone"? pzdr. Quote
Agama Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 asiaczek mam pytanie kupuje xolo z papierami zk jest to xoko nagie a nastepnie chce pokryc owlosionym ze wzgledu na gen letalny to co sie wtedy dzieje zpapierami szczeniat Quote
Asiaczek Posted September 17, 2005 Posted September 17, 2005 [quote name='Agama']asiaczek mam pytanie kupuje xolo z papierami zk jest to xoko nagie a nastepnie chce pokryc owlosionym ze wzgledu na gen letalny to co sie wtedy dzieje zpapierami szczeniat[/quote] Owłosione są nieuznane, a więc wszystkie szczeniaczki będą kundelkami. No, chyba, że będziesz miała zgodę sekcji na to krycie. Ale tu mam wątpliwości. Pzdr. P.S. Zapraszam na jutrzejszą wystawę klubową V grupy w łodzi. Tam tez będziesz mogła dowiedzieć się więcej o kryciach xolo. Quote
Draczyn Posted September 17, 2005 Posted September 17, 2005 [quote name='Agama']dzieki Asiaczek[/quote]A co ty tu robisz Agama???????? Quote
Agama Posted September 17, 2005 Posted September 17, 2005 myslimy od dawna ozakupie xola nawet p. pchel. ...sluzyla mi pomoca ta rasa jest na wyginieciu tylko 300 zarejestrowanych Quote
Agama Posted September 17, 2005 Posted September 17, 2005 cos tu jest nie hallo rasa na wyginieciu nie nalezy kryc nagi nagi a EuRopA ma to w nosie chyba zglebie temat jak to jest na swiecie musi byc jakies rozwiazanie Quote
Asiaczek Posted September 18, 2005 Posted September 18, 2005 Daj znać; sama jestem zaciekawiona. A będziesz na Kubówce V gr. w Łodzi? Pzdr. Quote
yoxi5236 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 When [url=http://www.wowgoldlive.com]wow gold[/url] saw this card time, they feel am very surprised, [url=http://www.ageofconanmall.com]aoc gold[/url] is also.They think it is very good,thanks! Quote
Recommended Posts