Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie czy szczenięta suni owłosionej zarejestrowanej w Klubie psa rasowego. Oczywiście te łyse można przerejestrować do związku kynologicznego. Bo jak rozumiem na dzień dzisiejszy związek kynologiczny owłosionych nie uznaje. :(

Posted

Czy ktoś mnie może uświadomić, czy xolo wystawione na aukcji w Allegro jako pies z rodowodem jest prawidłowe? Dość dawno wysłałam maila do hodowli z zapytaniem, czy są wersje owłosione, bo wzorzec takiej opcji nie przewiduje i do dnia dzisiejszego nie mam odpowiedzi.

Posted

Wzorzec uznaje tylko xolo nagie. Owłosione nie jest uznane przez FCI. Ale owłosione xolo może miec "rodowód", wystawiony np. przez Polski Związek Psa Rasowego (?), czyli przez organizację nieuznaną przez FCI. Może to wyjaśnienie pomoże Ci rozstrzygnąć problem.
Pzdr.

Posted

[quote name='korasek']Mam pytanie czy szczenięta suni owłosionej zarejestrowanej w Klubie psa rasowego. Oczywiście te łyse można przerejestrować do związku kynologicznego. Bo jak rozumiem na dzień dzisiejszy związek kynologiczny owłosionych nie uznaje. :([/quote]
Nie bardzo rozumiem Twój post, chyba Coś zostało "zjedzone"?
pzdr.

Posted

asiaczek mam pytanie kupuje xolo z papierami zk jest to xoko nagie a nastepnie chce pokryc owlosionym ze wzgledu na gen letalny to co sie wtedy dzieje zpapierami szczeniat

Posted

[quote name='Agama']asiaczek mam pytanie kupuje xolo z papierami zk jest to xoko nagie a nastepnie chce pokryc owlosionym ze wzgledu na gen letalny to co sie wtedy dzieje zpapierami szczeniat[/quote]
Owłosione są nieuznane, a więc wszystkie szczeniaczki będą kundelkami. No, chyba, że będziesz miała zgodę sekcji na to krycie. Ale tu mam wątpliwości.
Pzdr.
P.S. Zapraszam na jutrzejszą wystawę klubową V grupy w łodzi. Tam tez będziesz mogła dowiedzieć się więcej o kryciach xolo.

Posted

cos tu jest nie hallo rasa na wyginieciu nie nalezy kryc nagi nagi a EuRopA ma to w nosie chyba zglebie temat jak to jest na swiecie musi byc jakies rozwiazanie

• 2 years later...
Posted

When [url=http://www.wowgoldlive.com]wow gold[/url] saw this card time, they feel am very surprised, [url=http://www.ageofconanmall.com]aoc gold[/url] is also.They think it is very good,thanks!