flafy_bear's Posted April 3, 2005 Posted April 3, 2005 Czy ktoś z Was zna może hodowlę Xolo w Polsce?? Od dawna byłam zainteresowana tą rasą, odwiedziłam kilkanaście stron, niestety tylko w USA mieli szczeniaki z interesujących mnie skojarzeń. Sprowadzenie jednak nie wchodziło w grę :( Quote
anetta Posted April 3, 2005 Posted April 3, 2005 Chyba w Lodzi jest hodowla Meksykanczykow, ale nie wiem jaka. Byl juz jeden miot tej rasy, nie wiem jak teraz :P Wiem ze jedna suczka ztego miotu to Sauza Marsel 8) Quote
Bogarka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Ja myslalam, ze xolo i nagi meksykanczyk to ta sama rasa Quote
chihua_miki Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 A moze to Inca Orchid Moonflower? Teraz to się nazywa perro sin pelo del Peru,czyli nagi pies peruwiański Quote
Bogarka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Mi sie nawet podoba ten duzy xolo. A do czego one byly uzywane? I do której grupy naleza? Quote
zakla Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 Xolo(mexykanczyk) byly hodowane glownie jako zwierzeta...ofiarne i jako przysmak:/ Ogrzewano nimi takze chorych :o Peruwianczk za to byl hodowany jako swiety pies Inkow;) Quote
maga18 Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 [quote name='chihua_miki']A moze to Inca Orchid Moonflower? Teraz to się nazywa perro sin pelo del Peru,czyli nagi pies peruwiański[/quote] jest tez taka rasa, ale to nie to samo co Xolo... [quote name='bogarka']..I do której grupy naleza?.[/quote] do V grupy - psow pierwotnych Quote
maga18 Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 bardzo prosze o linka a sa xolo powdery??? :o grzywacze to wiem ze sa, ale xolo to chyba tylko nagie :roll: Quote
Karka Posted April 5, 2005 Posted April 5, 2005 W tej rasie również rodzą się owlosione psy ale nie mają tak dlugiego wlosa jak grzywacze i nie można ich wystawiać. Takie ogloszenie pojawia się od czasu do czasu o ile się nie mylę psy te pochodzą z łodzkiej hodowli :roll: takie znalazłam owlosione xolo fotka z francuskiej hodowli [img]http://www.ccce.org/images/photos/races/xolo/poilu4.jpg[/img] Quote
Recommended Posts