Pietrusia101 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Ale dokłądniej co mu się stało?Na zawsze będę go miała w pamięci...tylko pluje sobie w brode że nie zdążyłam go wykupic:( Cieszę się że warunki się poprawiły i trzymam kciuki za powodzenie tej stajni chociaż wiem że tam było koszmar.Sama pomagam w stajni o której jest nie miłe zdanie ale ja kocham konie i będę tam pomagac i dlatego was roumiem że robicie dla tych koni tyle ile możecie.Ucałuj odemnie Legionka i Narwika w chrapki!!!A naj lepiej wszystkie!!! Quote
Pietrusia101 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Mam nadzieje że uda wam się je wyleczyc!!!Bo na Kryśke nie ma co liczyc...przykro mi że tacy ludzie jak ona mają zwierzęta bo to one cierpią i przykro że przez osobę jeżdzącą koń zgonął:( Quote
Marzenuś Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Tak, ja widziałam tego kucyka z astma siedzącego w tym syfie i brudzie, świetne ma warunki. Jeździec zabił konia, lol. Chyba że to szalona Kryśka z nożem albo Ci mądrzy robotnicy pojący źrebaka piwem. Taaak, rewelacyjnie. Kropek zmienia wiek z dnia na dzień. A tak, Krycha jeszcze poi źrebaki krowim i kozim mlekiem. Świetna opieka. Już słoma, nie trociny? O żesz, szaleją. Kiełki wyrzucone na pole przez jakąś firme i zbierane dla koni, marchewki i chleb. Pamiętam ten czerstwy chleb, zdarza sie też i zgniły. Idealna karma. Same plusy. Whohoho, to jakiś koń tam miał opieke jak w niebie? Nie no, żarty niesamowite. Quote
Greven Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Co się stało, że koń się zabił pod jeźdźcem? Quote
Pietrusia101 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Właśnie dlaczego Kalif odszedł...co zrobił jeździec że to wspaniałe zwierze odeszło? Quote
Catslover Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jejku, ta stajnia jeszcze istnieje. Wieki temu wykupilam z tamtad klaczke, wtedy byly tam potworne warunki a bylo to jakies 20 lat temu..., kilka lat temu bylam w tej stajni i chodz konie nie wygladaly jak dawniej warunki wymagaly wiele do zyczenia. Pamietam nimfe, legiona (legion gral w filmie "panna z mokra glowa" ) i pare innych koni, kurcze nie moge uwierzyc ze nimfa jest zrebna, od kat pamietam tam zrebaki byly na wage zlota, i nei wazne czy stara kobyla, czy z rakiem kopyt (ilonka [*]) czy z ropiejacyn czolem (kalifornia [*]) byly zazrebiane, tam zawsze byl meksyk a potem samochody zabijaly je na drogach i znowu te klacze co przezyly byly zazrebiane i tak w kolko. O pani krysi moge powiedziec tylko tyle ze to pijaczka, nie wiem jak teraz, ale tak ja pamietam. Za to corki ewa, krzysia i byly maz pan wlodek to super ludzie, nie jedna osoba mogla by sie wiele, wiele od nich nauczyc jesli chodzi o podejscie do zwierzat. Nie za bardzo wiem co z radka wyroslo, chodz to zawsze byl urwis i tylko samochody i motory mu byly w glowie to pewnei tak zostalo. Eh szkoda gadac... co tam sie dzialo :shake::placz: w rzezni konie mialy lepiej bo sie nei meczyly latami tylko smierc przychodzila szybko ... Nie zapomne gniewko(kucyk), dwa dni umieral z wyczerpanai nawet nie bylo mowy zeby zadzwonic po weta, kupowalismy mu owies i dawalismy po kryjomu, nie przezyl :-(, a czy ktos pamieta pchelke, albo kacperka tez kucyki? A dolarka? A fige karo gniada sliczna wygladala jak fullblood, ale nie maial papierow? A czy ktos pamieta takiego ciemno gnaideho konia, nie pamietam jego imienia, dosc niski ale nie kucyk. Stal w tej stajni kolo bramy wjazdowej. Pamietam ze nimfa nie byla latwa kobylka... Jejku wspomnienia wrocily... Quote
Usia Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Pchełka jest nadal a ten ciemny i niski to chyba chodzi Ci o Aresa [*]:-( Quote
donacja Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [quote name='Usia']Pchełka jest nadal a ten ciemny i niski to chyba chodzi Ci o Aresa [*]:-([/quote] Niestety większość koni z Trybułowa są już [*]:-(, a mogłyby żyć! Quote
flora0@op.pl Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 aktualnie w stajni sa 23 konie : pchela-kucyk starszy ale chodzi pod siodlem latka-kucyk, kiepski stan ale ostatnio bryl\kala na padoku i bedzie leczona zefir-kucyk, ogier z astma zlotobrody-arab, po el paso, straszny swir, sandra sie nim zajmuje nimfa-arabka, zrebna, cholera straszna, daga sie nia zajmuje sandra-uratowana klaczka, matka jej i siostra(blizniaczka) zmarly, pani krysia uratowala tego zrebaka:) jest z innej stajni, opiekuje sie nia katerina narwik-lubi pobrykac, duzy siwy walach,opiekun grazyna batman-slazak, opiekuje sie nim ola, starszy i zawsze ma polozone uszy:) kropek-staruszek, najstarszy, zacma na jednym oku, trzyma sie swietnie, opiekunka rucia dalton-piekny, najpiekniejszy, swietnie ujezdzony ogier, ja sie nim zajmuje:) riviera-klacz niedawno skonczyla matkowac swojej corce raszidzie, opiekunka ania rektoria-klacz, piekna, nie jest zazrebiana, opiekunka aneta arizona-klacz, corkacnoty i daltona, opiekunka nina czacza- siostra arizony, molda, opiekunka asia coreczka arizony-po zlotym, piekna bez imienia bryz-ogier z wilcza lapa, bardzo piekny, opiekunka luiza cnota-starszaklacz, kiedys moja ulubiona, matka wielu koni emir-rudy,slodki i baerdzo nie wygodny, ma opiekuna alenie pamietamimienia chyba zosia bakcyl-spokojny kochany angloarab, opiekunka magda legion-stary, wyklebiony, chodzi pod dziecmi raszida- cireczka riviery, izabelowata:) jak konik barbie, ania opiekun beauty-piekna klacz arabska,gluputkA, przyszla z innej stajni, nie radzili sobie tam z nia chyba wszystkie, wiekszosc z tych koni ma dobra opieke corki pani krysi nie interesuja sie tym co sie tu dzieje chociaz maja umiejetnosci jedzenie jest belne bialka, chleb nie zawszejest twardy ale konie jak nie chca to nie jedza niektore dostaja owies i siano jezeli ichopiekunowie placa za to niektore maja normalne traningi jezeli ich opikeunowie maja na to czas uwazam ze trybulowo zasluguje na pochwale niektorzy pisza o tym miejscu a bylo tam wieki temu, ja jestem 5 razy w tygodniu, mam jakies pojecie co tam sie dzieje prosze, nie piszcie o czums o czym nie macie pojecia :) Quote
Kostek Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 flora odpowiedz prosze na pytanie dotyczace kalifa i takie pytani z innej beczki czy konie wychodza w ogole ze stajni? Quote
donacja Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 [quote name='flora0@op.pl']uwazam ze trybulowo zasluguje na pochwale niektorzy pisza o tym miejscu a bylo tam wieki temu, ja jestem 5 razy w tygodniu, mam jakies pojecie co tam sie dzieje prosze, nie piszcie o czums o czym nie macie pojecia :)[/quote] Na pochwałę to zasługujecie Wy, bo się tymi końmi opiekujecie. Mam takie pytanie, czy są jakieś konie do sprzedania? Quote
Greven Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 [quote name='flora0@op.pl']aktualnie w stajni sa 23 konie : pchela-kucyk starszy ale chodzi pod siodlem latka-kucyk, kiepski stan ale ostatnio bryl\kala na padoku i bedzie leczona zefir-kucyk, ogier z astma zlotobrody-arab, po el paso, straszny swir, sandra sie nim zajmuje nimfa-arabka, zrebna, cholera straszna, daga sie nia zajmuje sandra-uratowana klaczka, matka jej i siostra(blizniaczka) zmarly, pani krysia uratowala tego zrebaka:) jest z innej stajni, opiekuje sie nia katerina narwik-lubi pobrykac, duzy siwy walach,opiekun grazyna batman-slazak, opiekuje sie nim ola, starszy i zawsze ma polozone uszy:) kropek-staruszek, najstarszy, zacma na jednym oku, trzyma sie swietnie, opiekunka rucia dalton-piekny, najpiekniejszy, swietnie ujezdzony ogier, ja sie nim zajmuje:) riviera-klacz niedawno skonczyla matkowac swojej corce raszidzie, opiekunka ania rektoria-klacz, piekna, nie jest zazrebiana, opiekunka aneta arizona-klacz, corkacnoty i daltona, opiekunka nina czacza- siostra arizony, molda, opiekunka asia coreczka arizony-po zlotym, piekna bez imienia bryz-ogier z wilcza lapa, bardzo piekny, opiekunka luiza cnota-starszaklacz, kiedys moja ulubiona, matka wielu koni emir-rudy,slodki i baerdzo nie wygodny, ma opiekuna alenie pamietamimienia chyba zosia bakcyl-spokojny kochany angloarab, opiekunka magda legion-stary, wyklebiony, chodzi pod dziecmi raszida- cireczka riviery, izabelowata:) jak konik barbie, ania opiekun beauty-piekna klacz arabska,gluputkA, przyszla z innej stajni, nie radzili sobie tam z nia chyba wszystkie, wiekszosc z tych koni ma dobra opieke corki pani krysi nie interesuja sie tym co sie tu dzieje chociaz maja umiejetnosci jedzenie jest belne bialka, chleb nie zawszejest twardy ale konie jak nie chca to nie jedza niektore dostaja owies i siano jezeli ichopiekunowie placa za to niektore maja normalne traningi jezeli ich opikeunowie maja na to czas uwazam ze trybulowo zasluguje na pochwale niektorzy pisza o tym miejscu a bylo tam wieki temu, ja jestem 5 razy w tygodniu, mam jakies pojecie co tam sie dzieje prosze, nie piszcie o czums o czym nie macie pojecia :)[/quote] Zacytowałam na wypadek, gdyby post zniknął, albo 'się' zedytował. Czy ogiery kryjące w Trybułowie posiadają licencję? Quote
Pietrusia101 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Donacja mądrze mówi na pochwałę to wy zasługujecie bo kochacie te konie i się nimi zajmujecie a stajnia jest do kitu i warunki tak samo.Ale cieszy mnie to że są takie osoby jak Flora które chcą pomóc i to robią a nie tylko gadają nie obrażając nikogo bo o to mi tu nie chodzi bo wiadomo każdy ma inne warunki. Flora proszę Cię odpowiedz w sprawie Kalifa Quote
Catslover Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 A co sie stalo z Aresem, jak odszedl? :-( Corki, Kryski to juz nie maja sily sie wtracac, kiedys bardzo jej chcialy pomuc ale nigdy kryska nie chciala, wiem co tam sie dzialo i wiem jak dlugo, to ze tam jest lepiej to tylko zasluga wolontariuszy, Was! Tka jak mowi [B]Donacja[/B]. Ja do tej pory nie rozumiem po co ona zazrebia te klacze, jest tylke koni ktore potrzebuja dachu nad glowa, transporty, chlopi ktory kupuja ciagniki i maja konie pod siaodlo do zaprzegow, nie wiem...:shake: A jak nimfa jest ta kobylka, biala co ja pamietam to zeczywiscie jest to arab, hahahahahah. Ciezko ja bylo wyjac z boksu i sie rzucala na wszystkich, tez sie nia zajmowalam przez jakis czas. Uwielbiam siwki. Jejku pchelka powinna byc odstaiona juz na loki i pola na wieczny odpoczynek, przeciez wiecie ile ona zerbakow miala chyab z 30, w tym 25 padlo z roznych przyczyn... Kropek tak samo powinien byc na lakach, jesli to jest ten sam kropek ktorego pamietam i Legion i moze Batman. A czy Zefirek to kasztanek?Jesli to jest ten Zefirek to on w porzedniej stajni sie nazywal kacper, jejku kucyk z Astma powinien misc zarabiste warunki czy ktos go leczy? Pamietam tego ogierka, jesli to ten... :( A Bakcyl jakiej jest masci? siwo dereszowaty? wysoki? jesli to ta masc, to ujezdzalam tego konia :D on sie strasznei bal wszystkiego, a pod siaodlem byl twardy, ale byl najkochanszy... jesli to ten :roll: Byl kiedys taki kon tam Marcin on tam przezyl 41 lat i do ostatnich dni chodzil w bryczce razem z Baska, Baska byla super, zawsze w krzaki wchodzila ze swierzo upieczonym jezdzcem hahahah. A co sie stalo z tym Kalifem(nie pamietam tego konia) i Aresem(pamietam tego konia)????? Pozdrowienia dla Konikow! Zawitam tam jak bede w PL, napewno pomoge troszke bo juz nie jezdze, szkoda mi koni ;) [B]flora0@op.pl[/B] opisz mi Daltona wyglad? Quote
karjo2 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 [quote name='flora0@op.pl'] jedzenie jest belne bialka, chleb nie zawszejest twardy ale konie jak nie chca to nie jedza niektore dostaja owies i siano jezeli ichopiekunowie placa za to niektore maja normalne traningi jezeli ich opikeunowie maja na to czas uwazam ze trybulowo zasluguje na pochwale [/quote] Wybaczcie, ze sie wtrace, ale jak mialam doczynienia z konmi przez ladnych pare lat, to nie bardzo rozumiem... Jakie jedzenie jest "belne bialka", skoro tylko niektore zwierzeta dostaja az owies i siano (jesli ich opiekunowie za to zaplaca) :crazyeye:? Czy podstawa zywienia jest chleb, miekki? Co oznaczaja normalne treningi, jesli jest czas i opiekun, bo to sie wzajemnie wyklucza, jak dla mnie? Kto w koncu jest opiekunem tych niesczesnych zwierzat, skoro nie jest nim wlascicielka i ona ich nie utrzymuje? Co powoduje, ze stajnia jest chwalona i polecana? Quote
Catslover Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Dokladnie tez tego nie rozumiem, dlaczego tylko niektore owies i siano, a co z innymi oczy im malo nie wyjda na widok owsa... To ze jest tam chleb to i tak dobrze kiedys przywozili zwroty drozdzowek splesnialych i konie to jadly na przemian z kapusta :angryy: kryska zawsze wyzyskiwala od wszystkich wszystko i kitrala dla siebie na flaszki zeby popijac z rolnikami tamtejszymi. Nigdy nie widzialam zeby kupowala cos dla koni, kiedys kupilismy dla koni lizawki, 20 sztuk zeby starczylo dla kazdego do boksu i zeby pare bylo na padokach, to wiecie ze ona porozkruszala te lizawki wrzucial kazdemu do zlobu a reszte sprzedala dziewczyna z revity :crazyeye: , mowiac nam ze reszte zachowala na gorsze czasy, a na padoku nie ma co zawieszac bo deszcz zmyje, po kilku miesiacach sie dowiedzielismy ze lizawki trafily do revity w okazyjnej cenie... :angryy: a do tego ciagle oskarzala kogos o kradzieze... Quote
flora0@op.pl Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 piszcie pytania na koncu bo potem sie gubie bakcyl jest siwy i bojazliwy zefir karo srokaty i on mam astme opieka polega na tym ze jak cos sie dzieje to sie dzwoni od tej os, ona powinna znac konia opiekunowie ktorzy maja kase kupuja swoim koniom pasze dalton: ogier 10 lat, kasztanowato tarantowaty(kolorowy:)) sietnie skacze, ogolnie chodzacy cud:D Quote
flora0@op.pl Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 podobno zefir ma licencje, on ma jakies 70 cm wzrostu:D dalton jej nie ma, ale daje sliczne zrebaki, jak cos to mozna sie ze mna umowic to moge go pokazac:D moje gg: 536748 zefir nie jest leczony jedzenie pelne bialka w trybulowie to kiełki i otreby pytania na koncu!!:) Quote
flora0@op.pl Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 w sprawie kalifa nie odpowiem, przykro mi... nie na forum ani na gadu wypadek, spowodowany nieuwaga, ktos zostawil go przywiazanego samego, wiecej nie odpowiem Quote
Pietrusia101 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Ja słyszałam że w tej stajni konie były karmione resztkami z jakieś restauracji ale nie wiem czy to jest prawda Quote
flora0@op.pl Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 sa dwa zrebaki do sprzedania, ale nie jestem pewna czy drugi tez bo chyba jest zarezerwowany, ale to ruchome, tam wczystko jest ruchome kolezanko od kalifa, napisz na gg Quote
Pietrusia101 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Czemu nie chcesz powiedziec jeśli wiesz że to dla mnie ważne...I co to za po*ebana osoba zabiła konia!!!A sory flora jeśli by ktoś Daltona zabił nie chciała byś wiedziec co się stało?!?!? Quote
donacja Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Flora, pytałam, czy są tam jakieś konie do sprzedania? Quote
donacja Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Chodzi mi o konia dorosłego (10-15 lat). Mogłabyś się dowiedzieć? Quote
Recommended Posts