mediatorka Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='Marzenuś']Ciesze się, że pojawiłaś się ponownie i że rzuciłaś światło na to, co się dzieje. W sumie to już potwierdzenie tego, co mówiła Faza, ale teraz staje się to pewne. Oczywiście zaraz pojawi się Ninoi ze swoimi mądrościami, ale ja mam to w nosie. Czyli jak mówisz, dach nadal nie naprawiony? Och, biedny Kropek :([/quote] Witam Marzenko Musze sprostowac jedną rzecz.Jak napisałam ,że nie ma jeszcze dachu to chodziło mi o nową stajnię,a nie starą.Wynika z tego bardzo pozytywna wiadomośc,dach nad kochanym staruszkiem Kropkiem jest.Nad innymi końmi też.Wszystkie koniki miały też dużo sciółki i ogólnie wyglądały bardzo dobrze. Byłam tam wczoraj i P.Krysia malowała sama wszystkie boksy przed jutrzejszym Hubertusem. Jak zawsze było tam kilka dziewczyn prawdopodobnie wolontariuszek,które przy okazji pozdrawiam. Niestety nie bedę mogła tam jeździc az do marca,ale wierzę ,że codziennie pojawi się jakaś istotka o dobrym serduszku żeby pomóc. Teraz wiadomośc do wszystkich,którzy są negatywnie nastawieni. Wiem ,że wiele z Was wie wiecej ode mnie o tej stajni i tego nie neguję.Widziałam gorsze warunki stajenne niż w Trybułowie,ale powtarzam jeszcze raz .Nie widzę specjalnie żadnego konia w złym stanie fizycznym.Jeżeli jest to tylko wynikiem pracy wolontariuszy to chwała im za to i już!Do kazdej stajni ludzie przynoszą jedzenie i smakołyki dla swoich (lub nie swoich) pupili i nikt im tego nie zabrania ani nie wykorzystuje przeciwko właścicielowi stajni. Pozdrawiam wszystkich Quote
mediatorka Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='ninoi']witaj , Dachu nie mam nad stajnia co się buduje, a tam gdzie stoją konie jest. I jej nigdy nie skończy. szkoda. Jest szansa na wykupienie koni.[/quote] Witam Już teraz wiesz kim jestem:multi: Czy ta wiadomośc o możliwości wykupienia koni jest sprawdzona? Pozdro Quote
sally Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 jest hubertus łączony i prawdopodobnie będzie bardzo przyjemnie ha ha :>>> warto wpaść i chociażby zobaczyć :>>> Quote
ninoi Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 ;) Witam Hubertusa zorganizował pan włodek i pani krysia, więc razem to zrobili. Całkiem sporo koni było, i nawet, nawet. Od p. K. W teren poszły konie , które ogólnie dobrej są formy fizycznej, Ariozona, Narwik, Bakcyl, i Rekorja. Rektorja waliła z zadu, a Narwik co jakiś czas brykał. Arizona , z Bakcylem byli spokojni i opanowani. Sama gonitwa za lisem odbyła się u pani ,k na padoku , trwał 10 minut. To tak w skrócie. Mediatorka. pozdrawiam cię. dla ciebie numer gg 9639399 gg Quote
Pietrusia101 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Witam serdecznie wszystkih na tym forum.Mam ogromną prośbe ponieważ konie z Trybułowa znałam jak były wydzierżawione do Jodłówki i bardzo interesuje się ich losem.Proszę mi powiedzie(jeśli ktoś wie ozywiście) co z końmi: Kalif, Legion i Narwik.Szczególnie proszę o odpowiedź w sprawie Kalifa.Naprawdę jest to dla mnie ważne i z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie Quote
[email protected] Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Jestem wolontariuszka w stajni trybulowo. od wrzesnia zajmuje sie daltonem. jestem tam 5 dni w tyg wiec mam sporo wiedzy na ten temat. zadawajcie pyt, postaram sie na nie odpowiedziec. w niedziele 29 marca odbedzie sie festyn od godz 11 do 17. Jest on przeznaczony dla dzieci, ale serdecznie zapraszam. beda kilebaski i zabawy. Bedzie mozna sie przejechac na koniach za darmo:) Quote
[email protected] Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Legion jest stary ale sie trzyma, Narwik jest w swietnej formie, nadal bryka:) Quote
Marzenuś Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 [quote name='[email protected]']Kalif odszedl z tego swiata:([/quote] Sam czy mu Kryśka pomogła? Quote
Pietrusia101 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Boże co mu się stało?A myślałam nawet żeby w przyszłości go kupic...:placz:A jego już nie ma...:placz:A macie może zdjęcia Kalifa chociaż tyle mi po nim zostało...:( A Narwiś nadal narwany a Legionik pomimo wieku ok?Muszę znac szczegóły ponieważ znałam te konie i były wspaniałe!!!Ale że Kalif odszedł płakac mi się chce!!!:placz: Quote
[email protected] Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 nie chsialabym opowiadac szczegulow, nie byla to wina krysi, kecz nieuwaga, byl to wypadek. zdj kalifa jest tutaj [url=http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://lh5.ggpht.com/_6sPHuE_60ZQ/RwFWAudZBdI/AAAAAAAAATk/1Nwod_ifx0U/172F0198.JPG&imgrefurl=http://picasaweb.google.com/lh/photo/Zx7lASOTE2sewwi3tbElQg&usg=__iKgwRmkmGXr8Z04Zi-OTAfhF40o=&h=1200&w=1600&sz=23&hl=pl&start=2&um=1&tbnid=ZfO2NZVFtbjyKM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dtrybu%25C5%2582owo%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN%26um%3D1]Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://lh5.ggpht.com/_6sPHuE_60ZQ/RwFWAudZBdI/AAAAAAAAATk/1Nwod_ifx0U/172F0198.JPG[/url] a jest tutaj także wiele pieknych zdjec:) na festynie zebralysmy 414 zł:) do kupienia beda zrebaki, czekamy na potomstwo nimfy:) Quote
[email protected] Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 jak, nie chcialabym opowiadac:( krysia mu nie pomogla, to byl wypadek poniewaz nie moge tu wstawiac stron wiec napisze instrukcje jak znalezc zdj koni z trybulowa, jedno jest z kalifem 1 w google grafika wpisac trybulowo i nacisnac pierwsza ikone z obrazkiem hubertusa w trybulowie konie nie sa katowane lesz zaniedbywane, ale zaskakujaco dlugo zyja kropek ma 40 lat!!! a argentinius, niemiecki oier, jeden z najlepszych z opieka jak w niebie zmarl po 28 latach Quote
[email protected] Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 legion wyklembiony, ale sie trzyma, troche glupieje na starosc:) Quote
Pietrusia101 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Wszystkie jego zdjęcia ściągnęłam z internetu...Błagam napisz mi chociaż na prywatnej wiadomości co się z nim stało...:( Ja go tak kochałam na odległośc ale kochałam!!!Uczył mnie jeździc przeżyliśmy razem piękne chwile!!!A tu wiadomośc kalif nie żyje...koszmar!!!:( A chciałam mu pomóc ale jest już za późno...spóźniłam się:( Quote
Pietrusia101 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 A Legionik to już jak go znałam głupiał;)Zawsze baranek, dębik przy wsiadaniu ale podczas jazdy aniołek:)Uczył mnie galopu Quote
donacja Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='[email protected]'] w trybulowie konie nie sa katowane lesz zaniedbywane, ale zaskakujaco dlugo zyja kropek ma 40 lat!!! a argentinius, niemiecki oier, jeden z najlepszych z opieka jak w niebie zmarl po 28 latach[/quote] To szybko się ten Kropek starzeje. 15 lat temu miał ok. 10 lat, a teraz już 40... Quote
Pietrusia101 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 NIe liczy się ilośc przeżytego życia.Liczą się warunki i wartośc tego życia Quote
donacja Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='Pietrusia101']NIe liczy się ilośc przeżytego życia.Liczą się warunki i wartośc tego życia[/quote] Czyli w Trybułowie każdy rok podwójnie. Quote
Pietrusia101 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Źle mnie zrozumiałyście jak nie twierdzę, że warunki sa tam świetne...Wprost przeciwnie!Jeśli ta pani nie radzi sobie z końmi to powinna je sprzedac by miały lepiej.I jestem wściekła że Kalif taki wspaniały koń który mógł życ jeszcze wiele lat już biega po zielonych pastwiskach...:( Nie wiem dokłądnie co mu się stało ale i tak pewnie sam z siebie nie padł:( Quote
[email protected] Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Kalif zginol przez nieuwage osoby jezdzacej na nim. nie bylo to zamierzone. Warunki sie poprawily. w tym momecie jest tam bardzo zaniedbany kucyk ktorego zaczynam leczyc. apropo kropka, pomagalam panie krysi poukladac dokumenty i natknelam sie na wiek kropka, wiec sadze ze te papirey byly wiarygodne, a kropek ma zacme na jednym oku ale ostatnio pzreskoczyl ogrodzenie:P Quote
[email protected] Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 ostatnio konie maja eybierany gnoj i poslane sloma. dostaja ine sieno, kileki marchewki i chleb. sa w dobrej formie;) tylko 2 kucyki nie maja sie za dobrze, zefir ma aste, a latka wyglada kiepsko ale dzisiaj na padoku biegala brykala i szalala wiec zdecydowalam sie na leczenie jej, pozcekam tylko az zrobi sie cieplo Quote
Kostek Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 przepraszam a co zrobila ta osoba ktora jezdzila na Kalifie ze az zmarl? Quote
donacja Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='[email protected]'] i natknelam sie na wiek kropka, wiec sadze ze te papirey byly wiarygodne, a kropek ma zacme na jednym oku ale ostatnio pzreskoczyl ogrodzenie:P[/quote] Dokumenty często żyją dłużej od konia. Byle maść pasowała... Quote
Recommended Posts