Jureja Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Żelatyna z torebki to mniej więcej to samo co w mięsie,kościach i chrząstkach.Jest produktem naturalnym ale niektóre są z dodatkiem przypraw(tych więc nie kupuje). Quote
moon_light Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='puli']Nikt nie pisze nic o dawaniu kurzych łapek itp.Mowa o galarecie,(mocnej)która weci zalecaja jako dodatek do karm nawet z najwyższej półki.Nie da sie przedobrzyć,doskonale przyswajalna i skuteczna.Z kolagenem niestety znam tylko odżywki na sierść.[/quote] kolagen jest składnikiem preparatów na stawy firmy orling. [url=http://www.orling.pl]ORLING - specjalistyczne kolagenowe suplementy diety dla ludzi, ps Quote
Onomato-Peja Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 1.Mój 9 letni pies ma słabe tylne łapy i po dłuższym chodzeniu/ bieganiu strasznie nimi powłóczy i dziwnie je wykrzywia ... Czy taka galaretka z kurzych łapek może mu pomóc ? 2. Jeśli tak, to czy można ją podawać z [B]Arthrix Plus [/B]lub [B]Arthoflex ?? [/B]3. W jakich ilościach mam ją podawać 50 kilogramowemu psu ? 4. Gdzie dostanę surowe kurze łapki ? [LEFT][LEFT] [/LEFT] [/LEFT] Quote
evel Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [quote name='puli']No,o takiej z nózek swińskich,cielęcych,kurzych.tyle,ze psy dostają sam przecedzony wywar bez tych wszystkich gnatów i skór.(jedna z moich psic np wymiotuje natychmiast po zjedzeniu kurzej łapki).Mozna toto ugotować w minimalnej ilości wody i pokrojone w kostkę dać jako łapówki,albo dołożyć do michy.Nie cierpię garów,to gotowałam rzadko i zamrażałam porcyjki.[/QUOTE] Zu zjadała do tej pory galaretkę z kurzych elementów, ale dzisiaj babcia jej ugotowała ;) galaretę ze świńskich nóżek (specjalnie bez przypraw), czyli spokojnie można jej to dać też? A te takie chrząstki i inne glutki ze świni co zostały z gotowania galarety? Quote
Natula Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='Onomato-Peja']1.Mój 9 letni pies ma słabe tylne łapy i po dłuższym chodzeniu/ bieganiu strasznie nimi powłóczy i dziwnie je wykrzywia ... Czy taka galaretka z kurzych łapek może mu pomóc ? 2. Jeśli tak, to czy można ją podawać z [B]Arthrix Plus [/B]lub [B]Arthoflex ?? [/B]3. W jakich ilościach mam ją podawać 50 kilogramowemu psu ? 4. Gdzie dostanę surowe kurze łapki ? [/QUOTE] ad 1 , galaretka moze pomóc, daje mojej suce od dawna ( Luna ma stwierdzoną lekką dysplazje) i nie ma w ogóle objawów, ale dostaje od poczatku te wszystkie gluko,chondro i galaretke, nigdy nie miała objawów i gdyby nie wpis do rodowodu nawet bym nie wiedziała :evil_lol: ad 2 jasne że mozesz to mieszać ad 3 moja wazy prawie 50 kg i daje tak na oko, nie da sie tego przedawkować ;) gotuje 2 kg i mam na 3 psy ( 25, 45 i 5 kg) na 5 dni około ad 4 w mięsnym ,ale nie we wszystkich są. U mnie są w jednym ale raz na jakiś czas, a w drugim są ale tylko rano , bardzo szybko schodza więc zamawiam przed szkołą a po odbieram :razz: obieram całe łapki, te wszystkie chrzastki i ścięgna rzucam do wywaru i do lodówki, psy to uwielbiają wyrzucam tylko kostki Quote
Recommended Posts