Paulina_mickey Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Założyłam wątek: [url]http://nasza-klasa.pl/profile/17394532[/url] Jak coś trzeba poprawić to piszcie! Quote
Ewelina.w38 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Ja ze swojej strony też wysłałam list do sądu tylko, że taka droga- meilowa nie ma żadnej mocy prawnej, ale miejmy nadzieję, że wywoła jakiś nacisk!Czekamy na dalsze wieści. Quote
Basia1968 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 droga emailowa raczej na pewno nie ma mocy prawnej - należy wysyłać zwykłą drogą pocztową listy - musi byc podpisany dany list, bo anonim tez nie ma "mocy". Trzymam kciuki za powodzenie akcji i ukaranie sprawców - A PRZEDE WSZYSTKIM OCZEKUJE KIEDY W KOŃCU NASZ USTAWODAWCA ZAOSTRZY KARY DLA ZWYRODNIALCÓW ZNĘCAJĄCYCH SIE NAD ZWIERZĘTAMI:angryy::angryy::mad::mad::mad: Quote
Paulina_mickey Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 [quote name='Basia1968']droga emailowa raczej na pewno nie ma mocy prawnej - należy wysyłać zwykłą drogą pocztową listy - musi byc podpisany dany list, bo anonim tez nie ma "mocy". Trzymam kciuki za powodzenie akcji i ukaranie sprawców - A PRZEDE WSZYSTKIM OCZEKUJE KIEDY W KOŃCU NASZ USTAWODAWCA ZAOSTRZY KARY DLA ZWYRODNIALCÓW ZNĘCAJĄCYCH SIE NAD ZWIERZĘTAMI:angryy::angryy::mad::mad::mad:[/quote]Ja i tak namawiam ludzi do wysyłania mailami, bo przynajmniej w sądzie wiedzą,że coś się dzieje...I przy okazji,żeby wspierających nie zniechęcić...O tej poczcie tradycyjnej też napisałam na profilu. Quote
Ewelina.w38 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Wczoraj uslyszalam w radiu zet o sprawie tego psiaka i jego oprawcach, jednak nie wszystko. czy odbyl sie kolejny proces, czy orzeczone kary sa juz prawomocne i co to za kary? Quote
Jenny19 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Kolejny nastolatek bestialsko zakatował zwierzę-osiołka-powiesił go na lince:angryy: [url]http://wiadomosci.onet.pl/2700,1833992,powiesil_osiolka_na_stalowej_lince,wydarzenie_lokalne.html[/url] Quote
patch75 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 a w Olsztynie dzieciaki spalily kociaka, ale ktos zrobil zdejcia i poinformowal policje Quote
Bursztynka13 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Biedny osiołek i kotek:placz:-to są skutki nieodpowiedniego karania młodocianych morderców! U mnie, w Szczecinie osłabione gołębie pocztowe żywcem w piasku zakopują (i to dzieciaki w wieku 9-12lat!:angryy: Takich to tylko:2gunfire: Ale dowodów np. zdjęć nie ma:cool1: Pozostaje tylko udzielanie pomocy osłabionym ptakom. Przed dwoma tygodniami miałam 2 ptaszyska u siebie-już są na wolności;)). Quote
Jenny19 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Komentarz pana policjanta do sprawy powieszonego osiołka: "Policja nie wystąpi jednak o ujawnienie danych i wizerunku 17-latka. - Nie widzimy takiej konieczności, t[B]o nie jest jakiś bandzior, to była głupota[/B] - wyjaśnia Radiu Wrocław Paweł Petrykowski z dolnośląskiej policji" Z taką mentalnością to my daleko nie zajdziemy jeśli chodzi o ochronę praw zwierząt i egzekwowanie kar za znęcanie się nad nimi.:cool1: [url]http://www.ekologia.pl/artykuly/17_Wiadomosci/1420_Z_kraju_i_ze_swiata/1426_Z_kraju_i_ze_swiata/4613_Nastolatek_bestialsko_zabil_osiolka.html[/url] Quote
iwi10 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Dokładnie jak ktoś ma takie skłonności to później może to się przerodzić w agresję do ludzi i raczej tak powinny te osoby na to patrzeć którym los zwierząt jest obojętny, a może wtedy wreszcie by były większe kary:angryy: Quote
grzenka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='Jenny19']Komentarz pana policjanta do sprawy powieszonego osiołka: "Policja nie wystąpi jednak o ujawnienie danych i wizerunku 17-latka. - Nie widzimy takiej konieczności, t[B]o nie jest jakiś bandzior, to była głupota[/B] - wyjaśnia Radiu Wrocław Paweł Petrykowski z dolnośląskiej policji" Z taką mentalnością to my daleko nie zajdziemy jeśli chodzi o ochronę praw zwierząt i egzekwowanie kar za znęcanie się nad nimi.:cool1: [URL]http://www.ekologia.pl/artykuly/17_Wiadomosci/1420_Z_kraju_i_ze_swiata/1426_Z_kraju_i_ze_swiata/4613_Nastolatek_bestialsko_zabil_osiolka.html[/URL][/quote] To przekracza granice mojej wyobraźni-morderca to nie bandzior?????? Quote
Ewelina.w38 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Mysle ze podobnych sytuacji można by wymieniac i wymieniac. Czy wiadomo juz cos pewnego o losie tych gówniarzy? oby był jak najgorszy!! Quote
Bursztynka13 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Nie w przypadku zwierząt:-( [SIZE=1]Kto wogóle wymyślił takie durne prawa!?:angryy:[/SIZE] Quote
Ewelina.w38 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Ostatnio tu cisza:( czy coś sie ruszyło? Quote
Paulina_mickey Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ja też niestety nic nie wiem.... Quote
gagata Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Nie możemy spodziewac się za wiele, bo w większości przypadków sprawy dot. małolatów nie sa jawne....:shake: Quote
Ewelina.w38 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 A czy jest ktoś jeszcze, kto (może juz nie nagłaśnia) ale na biarząco śledzi sprawe? jesli tak to niech da znac na forum, moze jeszcze jakies meile albo listy powysylamy? Quote
Ruth Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 I kolejna podobna sytuacja... [URL]http://img230.imageshack.us/img230/1980/ccf2008120200000vd2.jpg[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/stop-okrucienstwu-wobec-zwierzat-akcja-dogomaniakow-zacznijmy-dzialac-75654/index61.html[/URL] "Kobieta określiła zachowanie córeczki jednorazowym wybrykiem" :grab: Jaka matka taka córka... Quote
Alusia Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Ale..:mad:chętnie bym z nimi to samo zrobiła morderstwo i to z zimną krwią takie dupki na 10lat do więzienia powinni wsadzić,a oni nic i to zachęca innych do robienia takich samych rzeczy "Przecież tak i tak nic nam nie zrobią":shake: Quote
Martyna&Zara Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 OK ja tez się na nią wkurzę, wezmę siekierę i odrąbie jej głowę, a potem będę się tłumaczyć, że to jednorazowy wybryk, potem odrąbię głowę jej ,,córusi" i to już będzie dwurazowy wybryk i co?? Tez mnie nie zamkną ze względu na niską szkodliwość społeczną?? To przecież był tylko dwurazowy wybryk :placz::angryy: Quote
Basia1968 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 to też może przyprawić o .......[URL]http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/tak-wyglada-zwyrodnialec,1234794[/URL] Quote
grzenka Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Oby radość nie była zbyt wczesna - ale kolejna rozprawa dot. zakatowania i spalenia szczeniaczka ma odbyć się 29 01 2009r. Quote
grzenka Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Rozprawa 29 stycznia. godz. 9:00- sprawa Piotra i Stanisława (starsi), 11:00 - Damiana (ten najmłodszy). V Wydział Rodzinny i Nieletnich, ul. Wallenroda 4d, Lublin. Quote
Ewelina.w38 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 wiem, ze do rozprawy jeszcze troche czasu ale trzymam kciuki za jak najsurowszą karą dla tych gowniarzy!!!:mad: i czekamy na wieści Quote
Recommended Posts