Cekinka13* Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Czym karmicie swoje pekinki? U mnie na początku było pedigree :roll: (nie wiedziałam, że to syf), później było gotowane, później był royal, ale stwierdziałam,że to przereklamowana karma i po prostu niewarta swojej ceny. Później znowu było gotowane. A teraz chciałabym znów podawać mu karmę, która lepsza- arion czy fitmin? Czekam też na inne propozycje. Quote
Izabela124. Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 A ja polecam Acane, duzo pozytywnych komentarzy o niej slyszalam i sama karmie ja od pewnego czasu swego psa Quote
oktawia6 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 [quote name='Cekinka13*'] No podobno zdolna jestem :evil_lol:. Czym karmicie swoje pekinki? U mnie na początku było pedigree :roll: (nie wiedziałam, że to syf), później było gotowane, później był royal, ale stwierdziałam,że to przereklamowana karma i po prostu niewarta swojej ceny. Później znowu było gotowane. A teraz chciałabym znów podawać mu karmę, która lepsza- arion czy fitmin? Czekam też na inne propozycje. [/quote] przejdź na Hillsa-to najwyższa półka z resztą zapytaj się weterynarza o tą karmę to Ci powie:cool1:ona reklamy nie potrzebuje żadnej. moje dostają R.C. ale weterynaryjną nie sklepową a to jest różnica, Dyzio wcześniej był na puszkach Hills'a j/d i i/d gdy miał biegunkę jelitową to dopiero lux! dzięki niej przetrwał. Quote
Cekinka13* Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Na allegro zamówiłam 1,5kg fitmina oraz 1,5kg ariona- zobaczymy, czy będzie chciał jeść, czy sierść będzie błyszcząca, czy kupki będę małe, czy nie będzie żadnego uczulenia itp.- jeśli nie, zostanę przy którejś z tych karm, jeśli będzie mnie coś niepokoiło, zakupię hillsa. ;) Quote
izabelb Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 hej, ja karmie swojego od poczatku Puriną. naprawde niezła karma i warta swojej ceny. w międzyczasie był Royal, ale uwazam że to przereklamowany pokarm. Quote
emilia1985 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Ja swojego karmie royalem weterynaryjnym. Juz jakis czas sie zastanawiam nad zmiana karmy, ale jakos nic madrego nie przychodzi mi do glowy. Moze wy cos pomozecie. W miedzyczasie karmie swojego Pinia kurczakiem z marchewka uzupelnionymi o preparaty witaminowo mineralne i preparatem na stawy z powodu zerwania wiezadla. Co jedza wasze pekinki? Quote
Aleksandra:) Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 ja swojego karmię wybranymi przez niego szyneczkami i kiełbaskami jakieś tam serki kanapeczki ogólnie to co pani je bo to smaczne... ewentualnie je royala dla wybrednych ale rzadko nawet to jemu nie smakuje ;/ ale z psich to jemu smakują czekoladki dla psów :D Quote
collie_ad Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 witajcie. U nas z karmami było różnie... przede wszystkim omijamy szerokim łukiem pedegree i tym podobne paskudztwa... mój pies w typie collie o mało nie przeszedł za tęczowy most przez to. Tak więc z Tolą probowaliśmy już Royala (2 rodzaje) Acany, Puriny Dog Show i Pro Plan... Każda z tych karm dobrze służyła Toli:) Mała nie narzekała:) Teraz "jemy" Purinę i czasem Royala, jesli Puriny nie ma:) (cud, że w moim mieście są inne karmy niż pedegree...:) ) Quote
Adelajda84 Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Moja Tinia jest aktualnie na bricie light,nie ma nadwagi,ale jest po sterylce i wole dmuchac na zimne Quote
adammak Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 Rodziców pekińczyk jest wybredny. Co dzień musi zjeść coś innego. Ale ogólnie to zje "prawie" wszystko. Quote
Recommended Posts