Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='McDzik'] A to "Kwiat tybetu" to nazwa hodowli???
[/QUOTE]
tak.

Co do futra, to nie mogę sobie poradzić z uszami... Wszyscy(no, nie wyłączając mnie) łapią go i czochrają głównie za uszy. Niektórzy robią tak jakby skręcali dredy no i efekty mam- odwieczne kołtuny. ;) Mimo częstego rozczesywania cały czas się robią. Chyba przywieszę mu karteczkę "nie miętolić uszu". ;)

Posted

[quote name='fattyciak']tak.

Co do futra, to nie mogę sobie poradzić z uszami... Wszyscy(no, nie wyłączając mnie) łapią go i czochrają głównie za uszy. Niektórzy robią tak jakby skręcali dredy no i efekty mam- odwieczne kołtuny. ;) Mimo częstego rozczesywania cały czas się robią. Chyba przywieszę mu karteczkę "nie miętolić uszu". ;)[/quote]

No ja tych uszu pilnuje, żeby się nie skołtuniło. Co jakiś czas psikam mu też odzywką z Glisskura, która ułatwia rozczesywanie - profilaktycznie - bo nie mamy problemów z kołtunami :) ..

A tej hodowli nie znam, może powiesz cos więcej? :)

Posted

Glisskur powiadasz? Ja się trochę boję takich specyfików- stare przewrażliwienie: mój chow-chow miał uczulenie na wszelkiego rodzaju chemię stąd mam opory aby na Gimku czegoś spróbować.

Co do Kwiatu Tybetu to niewiele mogę powiedzieć, mam tylko dane hodowcy.

Posted

[quote name='fattyciak']Glisskur powiadasz? Ja się trochę boję takich specyfików- stare przewrażliwienie: mój chow-chow miał uczulenie na wszelkiego rodzaju chemię stąd mam opory aby na Gimku czegoś spróbować.

Co do Kwiatu Tybetu to niewiele mogę powiedzieć, mam tylko dane hodowcy.[/quote]

to spróbuj raz w małej ilości :) odczekaj i zobacz, czy na skórze sie nic złego nie dzieje :) ja tak zrobiłam. Nic się nie dzieje, a sam Arni uwielbia jak się z nim cos robi :) Czesze etc .. tylko kapieli nie lubi :P chyba jak większosc psów.

Możesz przeslac na PW :)

Posted

Wiesz co? Co do tych uszu to pomyślałam jeszcze o jedwabiu. Ostatnio hodowczyni mi ta myśl podrzuciła, ja sama co nieco o tym słyszałam. Dajesz tego kropelke i rozprowadzasz na piórze, a potem przeczesujesz szczotką i fajnie się ślizga, nic nie wyrywa. Tylko że to troche natłuszcza i ja wole ten Glisskur, Arniemu nic się nie dzieje, a hodowczyni tez tak jak Ty wolała byc ostrożna i stosuje ten jedwab. Z resztą jak chcesz to ja Ci na PW jej namiary mogę dać, to mądra osoba i odpowie na Twoje pytania co do pielegnacji tybetów :) Na pewno ma wiedze większą niż ja :)

Posted

Ja ostatnio przesuszyłam włos mojemu Sotkowi stosując kosmetyki [URL="http://www.summerwinds.com.pl/"]SUMMERWINDS.[/URL]
I wpadłam na pomysł aby go lekko potraktować jedwabiem.Rewelacja.Włosy wracają do normy,są w dotyku takie jedwabiste ;).
Więc polecam.Na pewno będzie mniejszy problem z kołtunami.
Japan chinów na szczęście to nie dotyczy,bo im kudełki się nie kołtunią.
Acha...i najważniejsze żeby nie przesadzić z ilością.Wtedy włos nie będzie tłusty.Kropla roztarta w dłoni w zupełności wystarczy :).

Posted

[quote name='misiaczek']Klaudia podaj linka,bo ja szukam czegoś nowego dobrego ;)[/quote]

Ja kupiłam ten bo innego nie było

[url]http://www.allegro.pl/item383115168_szampon_gottlieb_jajeczny_z_olejkiem_norkowym.html[/url]

ale groomerka polecała ten

[url]http://www.allegro.pl/item383921412_szampon_gottlieb_dla_yorka_z_olejkiem_norkowym.html[/url]

Posted

Chyba dziewczyny się nie pogniewają,że tak gadamy w ich temacie,ale może też skorzystają ;).W końcu gadamy o pielęgnacji sierściuchów :lol:.
Co do szamponu całkiem przyzwoita cena.Warto spróbować.Ciekawe czy odżywka jest do kompletu.Ja to chyba na ten przesuszony włos bym zamówiła ten co masz teraz.

Posted

A no pewnie, gadajcie gadajcie, tak tu pusto na Tybetkowym wątku :)
Jak zobaczyłam, że ostatni post to Chefrenek, to juz myślałam, że jakieś upomnienia dostałysmy :D
No a z rozmowy skorzystać mozna zawsze, tylko że Arn ma z wierzchu pióro na uszach nawet bym powiedziała 'przetłuszczające się', a u nasady pod spodem (no.. tam gdzie się najpierw koltuny robią!) to ma własnie taki normalny i tego pilnować muszę. Ale nie ma jakiejśc takiej sierści przesuszonej czy coś, normalna, ładna, zdrowa, błyszcząca :) Już na pierwszej wystawie sędzia z Honk-Kongu mu napisał "włos w dobrej kondycji" !!! Jedyne co mnie dręczy, to zacieki ;/ Może zmienimy temat na zacieki? :)

Posted

[quote name='McDzik']A no pewnie, gadajcie gadajcie, tak tu pusto na Tybetkowym wątku :)
Jak zobaczyłam, że ostatni post to Chefrenek, to juz myślałam, że jakieś upomnienia dostałysmy :D
[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: