bellatriks Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Oj, tak, moda jest najgorsza. Zauważyliście, ile teraz jest borderów w schronie? :shake: Np. [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103853[/url] :shake: Quote
Paskuda_Bandzior Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Myślę, ze nie wsyztskie te w schroniskach a'la bordery są borderami. Jest dużo kundelków które przypominają bordasy:eviltong: Ten akurat wygląda jak bc, ale nie wiadomo co w nim siedzi. Quote
Coffee&Nera Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Jaki boski szczunek :loveu: ! A co do Borderow w schronie- u nas w Rzeszowie tez jest pies- nazywa sie Cygan... Borderomaniacy a na jakich wystawach bedziecie moze ze swoimi pociechami? Z wielką chęcią bym sie chciala spotkac ;) Quote
bellatriks Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 [quote name='Paskuda_Bandzior']Myślę, ze nie wsyztskie te w schroniskach a'la bordery są borderami. Jest dużo kundelków które przypominają bordasy:eviltong: Ten akurat wygląda jak bc, ale nie wiadomo co w nim siedzi.[/quote] Jak nie mają papierów to nie są i już, ale jednak są mieszańcami w typie BC;) Więc jest szansa, że jeśli ktoś chciałby takiego psa, ale nie zależy mu na wystawach, wieku itp. to zaadoptuje borderopodobnego ze schronu. ;) Quote
saJo Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='shangri_la']widok szalejacego Onka z wlascicielem w parku to rzadkosc niestety... i pewnie stad sie bierze ten poglad ze z nim nic nie trzeba robic... a wiekszosc z tych psiakow jest agresywna [/quote] No bo ONek jak nie ma zajecia to wlasnie lubi jakas zadyme rozkrecic. Dlatego tak duzo agresywnych ONkow. No a poza tym, ONek powinien byc wyszkolony z urodzenia, przecierz nigdzie nie ma filmu ze szkoleniem Szarika czy Rexa, one byly wyszkolone i juz. Quote
shangri_la Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='saJo'] No a poza tym, ONek powinien byc wyszkolony z urodzenia, przecierz nigdzie nie ma filmu ze szkoleniem Szarika czy Rexa, one byly wyszkolone i juz.[/quote] :drinking:no wlasnie ! :evil_lol: a tak wogole to mam andzieje ze w nowym cyklu MP "zanim kupisz..." (super sprawa) bedzie o BC :cool3: pozdrawiam Quote
Rottie Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Niedawno w schronisku we Wrocławiu był przepiękny Borderopodobny pies (został już chyba adoptowany). Teraz są tam dwa lub trzy nowe (jeśli się nie mylę) :-( Quote
BooBC Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Aż się nóż w kieszeni otwiera ... :shake: ALE MY SWOJE KOCHAMY, PRAWDA? :D :D :D Quote
bellatriks Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 [quote name='palma']Aż się nóż w kieszeni otwiera ... :shake: ALE MY SWOJE KOCHAMY, PRAWDA? :D :D :D[/quote] Oj, spróbowalibyście tych swoich nie kochać, ja bym Wam dała:mad::evil_lol: Quote
Atkaaaa Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 [quote name='bellatriks']Oj, spróbowalibyście tych swoich nie kochać, ja bym Wam dała:mad::evil_lol:[/quote] ...i ja tez:mad::lol: Quote
malawaszka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Zapraszamy na bazarek na rzecz Dudusia - śliczne apaszki z pudlami, szkotami, makatka z borderami, skórzany portfel i srebrne serce :-) [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107358[/url] Quote
MARBAX Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [B]Poszukuję właściciela czarnej suczki prawdopodobnie w typie border collie lub osoby, która mogłaby sie taką znalezioną sunią zaopiekować.[/B] [B]Sunia przebywa w Poznaniu, jest bardzo spokojna i ufna do obcych ludzi i psów. Ma tatuaż i obrożę.[/B] Proszę o pilny kontakt na GG: 8384112 Quote
Gwarek Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 MarbaX, jeśli sunia ma tatuaż to łatwno znajdziesz hodowcę i potem właściciela! Jaka jest pierwsza litera tatuażu? Jeśli pozwolisz wrzucę info na forum borderów. Quote
JIM Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Wstaw może zdjęcie, może ktoś rozpozna psa...;) Choć tatuaż jest bardziej pomocny. Quote
MARBAX Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [IMG]http://img151.imageshack.us/img151/68/obraz006dp7.jpg[/IMG] Quote
MARBAX Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [IMG]http://img329.imageshack.us/img329/5729/obraz007wm2.jpg[/IMG] Quote
MARBAX Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [img]http://img151.imageshack.us/img151/4074/obraz008mb9.jpg[/img] Quote
MARBAX Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [img]http://img151.imageshack.us/img151/7194/obraz009sl5.jpg[/img] Quote
KaRa_ Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Borderka mi nie przypomina, a jak ma tatuaż w uchu i trzy literki i trzy cyferki to z naszego poznańskiego schroniska. Quote
MARBAX Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Dokonałam już zmian w informacji o tej suni, że może to być pies w typie rasy BC. Prosze osoby, które skopiowały te info na inne strony i fora, o małą wzmiankę na ten temat. Może się jednak znajdzie ktoś, kto zapewni tej suni stały dom... Quote
KaRa_ Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 [quote name='MARBAX']Dokonałam już zmian w informacji o tej suni, że może to być pies w typie rasy BC. Prosze osoby, które skopiowały te info na inne strony i fora, o małą wzmiankę na ten temat. Może się jednak znajdzie ktoś, kto zapewni tej suni stały dom...[/quote] Najlepiej jakbyś zadzownił do schroniska i przeczytał tatuaż i niech Ci powiedzą o właścicielach bo może jej szukają Quote
Paskuda_Bandzior Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Kara od jakiegoś czasu wszyscy pytają o ten tatuaż i wiadomo już że jest on nieczytelny :razz: Quote
KaRa_ Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Już na zdjęciu mi rzuca się 053 czy coś takiego, można zadzonić do schroniska opisać psa i mniej więcej kombinacje takie jakie są czytelne Quote
MARBAX Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Z tego tatuażu niewiele można doczytać, jedynie te ostatnie cyfry. Psinę podrzucono na osiedlowy strzeżony parking na os. Batorego (od strony lasu) i tam czeka na nowy domek. W każdej chwili może trafić do schronu. Quote
Paskuda_Bandzior Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 A z oględzin nic nie wynikło? ps. to ja dzwoniłam i rozmawiałam z Wami na gg ;] Quote
Recommended Posts