Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jechałam z moją suczą pociągiem w ostatni wtorek.

Bilet za psa w pociągu Inter City i Express kosztuje 15 zł, natomiast w pociągu pospiesznym oraz osobowym - 5 zł.
Kaganiec obowiązkowy.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='assta']Jechałam z moją suczą pociągiem w ostatni wtorek.

Bilet za psa w pociągu Inter City i Express kosztuje 15 zł, natomiast w pociągu pospiesznym oraz osobowym - 5 zł.
Kaganiec obowiązkowy.[/quote]
A w InterCity może jechać osoba niepełnoletnia z psem??:roll:

Posted

[quote name='basia bonnie']A w InterCity może jechać osoba niepełnoletnia z psem??:roll:[/quote]
Myślę, że może. Jako nastolatka często sama jeździłam ze swoim psem pociągiem do innego miasta.
Mam nadzieję, że nic nie zmieniło, choć nastolatką byłam dość dawno.;)

Tutaj masz numer informacji kolejowej: (22)9436, wszystko Ci powiedzą.

Posted

A ja mam do was pytanko
pociągi TLK zaliczają się do ICC czy do przewozów regionalnych bo nie wiem ile kasy odłożyć psu na bilet 15 złoty czy 4 to jednak różnica

Posted

[quote name='assta']Jechałam z moją suczą pociągiem w ostatni wtorek.

Kaganiec obowiązkowy.[/quote]

w osobowym kosztuje 4 zl !! ostatnio jechalam wczoraj z psica i nic sie nie zmienilo

[quote name='Patikujek']A ja mam do was pytanko
pociągi TLK zaliczają się do ICC czy do przewozów regionalnych bo nie wiem ile kasy odłożyć psu na bilet 15 złoty czy 4 to jednak różnica[/quote]

no niestety drozej :shake:

Posted

kurczę no:shake:
jeszcze i tak nie wiem czy ze mną pojedzie ale miałam nadzieję że będzie to ten za 4 zł.
A może wsadzić by go do transporterka i nic by mnie to wtedy nie kosztowało??? Tylko on kurczę nigdy w czymś takim nie siedział, a co dopiero kilka godzin:shake:

Posted

w transporterze gratis moga jezdzic ... koty, za psa tak czy siak trzeba placic :shake:
choc kilka razy wiozlam szczeniaczki bez biletu i nikt sie nie czepil - ale chyba po prostu mialam szczescie :roll:

Posted

Ja znalazłam taką info na stronie PKP, że zwierzęta trzymane w transporterze (psy, koty, gryzonie) uważane za bagaż podręczny, nie muszą posiadać biletu(czy jakoś tak to napisali)

Posted

Zaraz znajdę ten przepis i ci go tu wkleję

Edit:
już znalazłam:)

[QUOTE]Za psy umieszczone w odpowiednich pojemnikach (klatkach, pudłach, koszach itp.) - przewożone w ramach bagażu podręcznego, nie pobiera się żadnych opłat. W ten sam sposób mogą być przewożone wszystkie zwierzęta domowe.[/QUOTE]
zaczerpnięte z tej strony:
[url]http://www.intercity.pl/?page=przewoz_psa[/url]

muszę jeszcze poszukać czy w przewozach regionalnych też tak jest czy tylko w ICC

Posted

W pociagu osobowym za szczeniaka w transporterku musialam zaplacic za bilet - 4 zlote + oplata za wystawienie biletu w pociagu (wystawiony przez konduktora) :shake:
W Intercity natomiast pelna kultura wobec wlascicieli z psami.. przedstawiajac bilet za psa konduktorowi, ten powiedzial, ze niepotrzebnie kupilam bilet.. takie male pieski w transporterkach podrozuja bezplatnie ;)

Posted

A ja właśnie dostałam wiadomość od osoby ''zajmującej się pociągami'', że osoba niepełnoletnia nie może podróżować z psem.

(No to teraz ciekawe czym pojedziemy na zlot... :mad:)

Posted

Niby nie może ale myślisz że ktoś to będzie sprawdzał:shake:
Ja od zawsze z psem jeżdżę w zeszłym roku też niepełnoletnie osoby jechały pociągami i jakoś nikt się nie czepiał, spokojnie:)
Jeżeli nie wyglądasz ja 5 latek i nie jedziesz z rottweilerem to myślę że nikt się nie przyczepi

Posted

A Kto wie jakie są wymiary drzwi "przejściowych" (tych z wejścia na karytarz, czy do przedziału) w pociągu? :lol:
Bo mam zamiar kupić sobie transporter, ale złapała mnie rozkimina, czy on się w ogóle przejściu zmieści, co? :lol:
Myślę o tym o szerokości 66cm (to wew czy zew szerokość?)

Posted

Myślę że się zmieści:)
A co za psiaka chcesz takim transporterem wozić?? bo przypuszczam że łatwo ci się w pociągu z tak wielką klatką poruszać nie będzie

Posted

ja jezdzilam z malym transporterem - clipper 3 i bylo mi z nim ciasno - trzeba bylo sie obok niego przeciskac w przejsciu wiec wiekszy napewno je zablokuje :shake:
wymiary ze stronki producenta [FONT=Comic Sans MS][COLOR=#000066]64 x 43 x 43cm (wys.) [/COLOR][/FONT]

Posted

No właśnie boję się, że nie wykręce do przedziału lub, że nie będe mógł postawić na korytarzu, bo będzie go całego blokować...:placz:
Generalnie collie (i transporter nie byłby potrzebny) ale zapewne pojawi się drugi kundel o podobnych wymiarach (53cm kłąb) i bez niego już się nie obejdzie raczej, a nie zawsze będe mógł jedno zostawić :/

• 4 weeks later...
Posted

czeka mnie podroz z 8 tyg szczeniakiem staffika- jest przed szczepieniem na wscieklizne. Bedzie to podroz ok 12 godz. Jak am sie przygotowac? Czy wogole taka podroz jest mozliwa?:roll:

Posted

ja by radzila pozukac znajomego z samochodem... w zyciu bym nie pojechala ze szczeniakiem pociagiem...
a apropo pociagow...
ten pies i tez pies w pociagu- bylam dumna z coreczek ze byly takei grzeczne pomimo moherow upierdliwych ;)
[IMG]http://images29.fotosik.pl/183/c7ccc2aceff27d80med.jpg[/IMG]