Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Hawanka']ja własnie myśle o tym Hery....[/QUOTE]
no i kupiłam .
ten żel jest fajny do przemywania jak nie ma zacieków,bo zacieków on nie usuwa...

sprawdzane na 2 psach który nie ma zacieków i ma...

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ja Hery też nie polecam. Po pierwsze zacieków u mojego psa nie usunął,po drugie pies bardzo nie lubił tego preparatu. Przemywam solą fizjologiczną, pies nie protestuje, ale niestety zacieki są nadal.

• 2 weeks later...
Posted

Nabyłam właśnie płatki kosmetyczne TEAR CLEANSING PADS 90 szt. w Internecie ok. 30 zł. Napisze jak się sprawdzają, jak wypróbuję. Chyba, że już ktoś ich używał, niech podzieli się swoimi doświadczeniami :)

Pozdrawiamy.

• 3 weeks later...
Posted

[B]Emue[/B], i jak te płatki? Pomogły przy zaciekach?
Mój biały bokser ma straszne zacieki. Łzawienie występowało na tle alergicznym, teraz już oczka nie łzawią, ale rdzawe zacieki pozostały i niczym nie mogę ich usunąć.
Próbowałam żelu Hery, wody utlenionej, borasolu.
Okulista polecił mi I-Lid'n'Lash, ale zupełnie nie wiem gdzie mogę ten preparat dostać :/

Posted

[quote name='awaria'][B]Emue[/B],
Okulista polecił mi I-Lid'n'Lash, ale zupełnie nie wiem gdzie mogę ten preparat dostać :/[/QUOTE]

Nie wiem czy ten peparat jest wogoole dostępny w Polsce ....
[url]http://www.imedpharma.com/index.php/animal-health/ocular-hygiene-tear-stains[/url]

Sama byłabym ciekawa ????

Posted

Płatki... Ja poprawy nie widzę, może trzeba zużyć opakowanie, żeby było coś widać. Zamówiłam Angels Eyes. Może będzie widać poprawę po tych dwóch stosowanych jednocześnie. U nas zacieki są, bo Pani Weterynarz stwierdziła, że Chabi ma zatkane kanaliki łzowe. Miał już raz na to zabieg, ale nie pomogło :(

• 4 weeks later...
  • 7 months later...
Posted

To i ja się wypowiem, bo przerabiałam z Erisem a teraz i z Frankiem mam problem.
U Erisa przeszło z wiekiem, ma teraz takie malutkie (przez zatkane kanaliki łzowe, miał już raz przepychane, ale po jakimś czasie znów się zatkały).
Używałam:
Hery - bez jakiegoś spektakularnego skutku.
Dla Franka kupiłam bio-groom stain free - fajnie wybiela, ale to raczej na wystawę, systematycznie mimo że ma być efekt, to go nie ma - po prostu maskuje.
Mam też Eye Envy liquid wraz z Eye Envy powder, też za dużo nie daje.

Spróbuję przemywać tym borasolem, ale to wystarczy na wacik i przejechać a później wysuszyć, czy robicie jakieś specjalne "mikstury"? ;)

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Spróbuję przemywać tym borasolem, ale to wystarczy na wacik i przejechać a później wysuszyć, czy robicie jakieś specjalne "mikstury"? ;)[/QUOTE]
Fredzia, ja po prostu namaczam wacik i przemywam i wsio, bez żadnych ceregieli. Oprócz borasolu (który u mnie jest głównym "zabijaczem" zacieków) pomaga także przemywanie wodą utlenioną (też na wacik). Smarowanie sudocremem lub maścią cynkową. Oprócz tego zakrapiam oczy sulfacetamidum. Można też wziąć na palucha zasypki alantanu i psu wklepać w zacieki. Trzeba też pamiętać, że na zacieki ma duży wpływ odżywianie psa. U mojej przy regularnej pielęgnacji zamiast tego [URL]http://img838.imageshack.us/img838/7379/img7563.jpg[/URL] jest to [URL]http://img822.imageshack.us/img822/9083/img0036pg.jpg[/URL]

• 1 year later...
Posted

[quote name='Kiłi']Fredzia, ja po prostu namaczam wacik i przemywam i wsio, bez żadnych ceregieli. Oprócz borasolu (który u mnie jest głównym "zabijaczem" zacieków) pomaga także przemywanie wodą utlenioną (też na wacik). Smarowanie sudocremem lub maścią cynkową. Oprócz tego zakrapiam oczy sulfacetamidum. Można też wziąć na palucha zasypki alantanu i psu wklepać w zacieki. Trzeba też pamiętać, że na zacieki ma duży wpływ odżywianie psa. U mojej przy regularnej pielęgnacji zamiast tego [URL]http://img838.imageshack.us/img838/7379/img7563.jpg[/URL] jest to [URL]http://img822.imageshack.us/img822/9083/img0036pg.jpg[/URL][/QUOTE]
a jeśli można spytać jak odżywiasz swojego psa? ja od niedawna też jestem mamą :) białej bulwy więc temat zacieków bardzo mnie interesuje.

• 1 month later...
Posted

Preparat jest produkowany wyłącznie z naturalnych składnków, a producent gwarantuje bezpieczeństwo nawet dla szczeniaków. Zapraszam do bliższego zapoznania się z preparatem i jego składem [URL]http://www.angelseyesonline.com/[/URL].

Posted (edited)

Bez antybiotyku podobno jest linia "natural", a nie ta z linku.

Skład ze strony
Na czerwono zaznaczyłam antybiotyk
[TABLE]
[TR]
[TD="width: 165, bgcolor: #ff66cc"][CENTER][B][SIZE=2][COLOR=#ffffff]Beef Ingredients:[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=2][COLOR=#ffffff]
[/COLOR][/SIZE][COLOR=#003399] [/COLOR][COLOR=white]100% Pure Beef Liver, [/COLOR] [COLOR=white][FONT=Verdana]
[COLOR=white] [/COLOR][/FONT][/COLOR][COLOR=#B22222][FONT=Verdana][B]Tylosin [/B][/FONT][/COLOR][COLOR=white][FONT=Verdana][COLOR=white]as Tartrate[/COLOR][/FONT][/COLOR][/CENTER][/TD]
[TD="width: 165, bgcolor: #ffff00"][CENTER][COLOR=#003399][SIZE=2][B] Chicken Ingredients:[/B]
[/SIZE] 100% Pure Chicken Liver, [/COLOR] [COLOR=#003399][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR][COLOR=#B22222][FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana][B]Tylosin[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#003399][FONT=Verdana] as Tartrate[/FONT][/COLOR][/CENTER][/TD]
[TD="width: 168, bgcolor: #00ff00"][CENTER][SIZE=2][COLOR=#003399][B] Sweet Potato Ingredients:[/B]
[/COLOR][/SIZE][COLOR=#003399] [/COLOR][COLOR=#003399]Sweet Potato, Brown Rice,
[/COLOR][COLOR=#B22222][B]Tylosin[/B][/COLOR] [COLOR=#FF0000][/COLOR][COLOR=#003399]as Tartrate.[/COLOR][/CENTER][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Edited by bachar
  • 3 months later...
Posted

Witam,
Ja mam bichona frise bialego i zawsze mial problemy ze lzawiacymi oczami, a wlasciewie jednym tylko i zaciekami.
Do czasu, gdy wyczytalam na forum o borasolu.
Oczka ma teraz idealne. Przemywam dwa razy dziennie.
Bardzo Wam wszystkim dziekuje.
Pozdrawiam

Posted

Tak. Tak delikatnie oczka dookola. Przestaly mu lzawic, a siersc czesc sie wybielila, a czesc odrosla I zostala scieta.
Dlatego tez wszystko ma idealnie biale.

• 1 year later...