Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Straży zgłaszałam już, ale mailowo, w poniedziałek zrobie to telefonicznie. A do Urzędu skarbowego jeszcze nikogo nigdy nie podawałam i nie mam pomysłu jak to zrobić:P

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja z nim chodzę do klasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: tylko jedna jest taka pseudohodowla w halinowie!!!!!!:angryy: :angryy: co mam z tym zrobić?? aha i koniecznie proszę link do tej strony!!!!!!na Pm!!

Posted

[quote name='Betbet']Straży zgłaszałam już, ale mailowo, w poniedziałek zrobie to telefonicznie. A do Urzędu skarbowego jeszcze nikogo nigdy nie podawałam i nie mam pomysłu jak to zrobić:P[/QUOTE]

Piszesz anonim do US odpowiedniego dla danego miejsca zamieszkania. Trochę koloryzujesz - jak to wszyscy w tym wypadku robi :diabloti: Piszesz do TOZ o tragicznych warunkach i oszukańczych transakcjach. Dołączasz kopię maila od babki. Piszesz do regionalnej telewizji ;) I najlepiej jeszcze porozwieszać plakaty ;) U tego pana nie kupujemy :) Ale wszystko anonimowo:p

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Betbet']Wydaje mi się, że ciężko ustalić winnego. Przede wszystkim coś jest nie tak z prawem, skoro wolno takie rzeczy praktykować. A Twoja znajoma nie jest jakaś nienormalna. Tak myśli pewnie jakieś 90% społeczeństwa.

[I]"Skoro nie chcę psa na wystawy ani nic, a chodzi mi tylko o wygląd, to po co mam płacić 1500 zł jak mogę 300 zł? Dla mnie metryka nie jest wazna"-[/I]tak się myśli głównie dlatego, że ludzie nie wiedzą o pseudohodowlach. A nawet jak już wiedzą...cóż..moja rodzina i znajomi uważają, że to bzdura. Gdyby oni mieli kupić psa, kupiliby tego za 300 zł. Co ich obchodzi jakaś suczka, która ledwo dycha po rodzeniu na okrągło. Podejście 1: całego świata nie zbawię
Podejście 2: jak ja go nie kupię to go kupi ktoś inny albo go uśpią
Podejście 3: znajoma kupiła za 1500 zł z rodowodem i też był chory
Podejście 4: jemy krowy,świnie,konie itp. to jaka to krzywda się dzieje w pseudohodowlach niby? Te przynajmniej nie są zjadane...
Podejście 5: rodowód to burżujstwo, ja jestem normalny
Podejście 6: jak zdechnie ten za 300 zł to będzie mniejsza strata niż jak ten za 1500 zł

Ja niestety rozumiem ludzi, którzy kupują te pieski.

P.S. Roda nie zgadzam się z tym, że szczeniak bez metryki nie rózni się niczym od schroniskowego. No gdyby się nie różnił, to nie byłoby problemu. Ale ten bez metryki z reguły wygląda tak jak rasa, która nam się wizualnie podoba. Ten ze schroniska-niestety z reguły niebardzo.

Co nie zmienia faktu, że schroniskowe kundelki i tak są najlepsze na świecie!!!!!!!![/quote]
Zgadzam się w 100%.
ja też tak na początku myślałam...po co mam dać 2500pln za psa z jakimś głupim papierkiem? Na wystawy jeździć nie będę, więc po co mi on? A za 700zł kupię sobie bez rod.
Teraz myślę zupełnie inaczej.
Na szczęście tego pieska bez rod nie kupiłam ;)

Posted

dziś na gratce znalazłam kolesia, który ma 5 ras psów i 5 kotów.myslałam, że to dużo..a tu widzę 15..no ale tym bucem też się trzeba zająć bo na 100 procent nie ma kasy na utrzymanie w dobrych warunkach conajmniej 5 suk w tym bernardyna, na zdjęciu są 2 husky i 10 szczeniąt, amstaffa, rotwailera i boksera i 5 kotów zakładając oczywiście, że ma tylko samice w co wątpię. i napewno te zdjęcia są gdzieś z netu a nie jego. mam takiego agresora na takichhh..............tylko co można zrobić jak jest tylko tel.

Posted

W mojej miejscowości również jest taka pseudohodowla...Ludziska mają sklep zoologiczny na dodatek:angryy: ...
Hodują:malamuty,ONki,DONki,dobermany,szetlandy,podobno gończe polskie (chociaz mi to na gonczego wsale nie wygląda:shake: ),dogo canario,i wiele innych...nawet nie wiem ile:-( ...Psy przebywają cały dzień zamknięte w kojcach-na działce....ludzi widują tylko raz dziennie (przy karmieniu,jeśli je karmią wogóle:shake: )...Sczenięte są płochliwe...w fatalnym stanie osychicznym-nie wiem jak z fizycznym:razz: ...
Hodują tez papugi i inne zwierzaki....ktore masowo padają w sklepie zoologicznym...bez wody itp...
Na dodatek dzisiaj byłam na Sandomierskiej giełdzie...było masowe spotkanie pseudohodowców z nasych okolic...co drugi miał przynajmniej jedą parę psów rozpłodowych...najczęściej ONki i DONki...Jeden gościu miał szczeniaki ras:pekinczyk,piczer min.,terrier,jamnik..i parę innych...wyobraźcie sobie ile ma psów!!:roll:
Drugi gościu sprzedawał szczenięta mixy bernardyna i podhalana.... szczeniaki w fatalnym stanie! Zapchlone i zarobaczone na maxa!....a ile za nie?Oczywiście,ze 300 zeta!!A co!
Żaden pies nie miał wody..wszystkie zwierzęta stały na słoncu:shake: ...
Było mi ich bardzo szkoda,więc kupiłam wodę,miseczkę i dawałam im pić:shake:
Aż żal ściska mi serce:placz: ...
Szkoda psów...ale jedni hodowcy kupili kury itp. wrzucili do bagażnika- jedne na drugich,a do nich jeszcze starszego mixa labka!!...To jest bestialstwo!!!Jak można tak traktować zwierzęta....Czy z tymi pseudohodowcami nie da się nic zrobić????!!!???
Nie można zabronić rozmnazania psów nierasowych?:shake:

Posted

To straszne!

mogłabym prosić o linka do tej pseudohodowli na priva

jak widzę handlarzy na trgach z biednymi psiatami wciskajacymi ludziom kity, że szczepione nie sa bo nie trzeba i odrobaczone też nie to czasem podejde i próbuje coś im powiedziec, ale oni maja na wszystko "swoje teorie
" :/

Posted

moim zdaniem to się nigdy nie skończy.. ile ja się nagadam ludziom o pseudohodowlach, fatalnych warunkach, itp... i co?.. za jakiś czas widzę szczeniaka - ma rodowód? "nie, a po co nam papier.. ale rasowy - po rodowodowych rodzicach" :shake:

Posted

[COLOR=SeaGreen][B]Link usunięty przez moderatora[/B][/COLOR]

już po takich maleństwach widać że spaniele z nich nie wyrosną, a liczą sobie za nie 300 zł...!!!

nie wiem czy można wklejać. powinniście to zobaczyć :-(

jest tam adres do ich strony:placz::placz:

Posted

To jakieś Cocerberneńczyki O_o !!!

Wiesz ludzie chcą rasowe z rodowodem i wszystkimi szczepieniami za 300zł i jak czytaja takie ogłoszenie, że HODOWLA i ZASZCZEPIONE i cena jest 300 zł a nie 1500 jak u "hodowcy, który miał takie widzimisie" to lecą pędzą do słuchawki, a potem zamiast rotweilera wyrasta im jamniczy pinczer :>

Posted

w sumie nie znam sie na cockach, ale te wyglądają brneńczykowato ;)

"Sonia oszczeniła się 27.08.2007r. miot liczy 2 pieski i 2 suczki. Będą do odbioru 02.09.2007r." - chyba się ktoś pomylił??!

Posted

[quote name='pietrobus']Piszesz anonim do US odpowiedniego dla danego miejsca zamieszkania. Trochę koloryzujesz - jak to wszyscy w tym wypadku robi :diabloti: Piszesz do TOZ o tragicznych warunkach i oszukańczych transakcjach. Dołączasz kopię maila od babki. Piszesz do regionalnej telewizji ;) I najlepiej jeszcze porozwieszać plakaty ;) U tego pana nie kupujemy :) Ale wszystko anonimowo:p[/quote] żeby było jasne. Donosy w US lądują w koszu bez czytania. Wymyślone dane też nie przejdą. Jedynym wyjściem jest skarga z imieniem, nazwiskiem i adresem

Posted

Są tutaj jacyś miłośnicy bulwek??:placz: ...
Są dwie sunie na allegro-do sprzedania razem....
Temat aukcji:DO ROZDRODU!!:-( ...
link do aukcji na PW.

EDIT: SUNIE NIE MAJĄ RODOWODU!!!

Posted

Dzięki lothia:loveu: ...napisałam do Maupy4...może uda się je uratować...
Pisałam dzisiaj do gościa,czy nie dałoby się spuścić z ceny,bo taka cena za sunie nierodowodowe,w dodatku nie szczeniaczki wydaje się śmieszna:razz: ...tak jak radziliście;) ...czekam na odpowiedź:evil_lol: ...Zobacyzmy co na to "sprzedawca":diabloti: ...
No jeden z nowych dogomaniaków zaoferował super domek dla małych + 400zł na wykup:loveu: ....Ma wielkie serce....uratował już 2 takie sunie,które mieszkaja u jego siostry...
Pisał mi,że jedną z bulwek wykupił od handlarza z Sandomierza....gościu trzyma swoje psy w strasznych warunkach....w komórce:shake: ...ma też podobno labki:razz: ...
Tragedia...:angryy:

EDIT: SUNIE TRAFIŁY DO PSEUDOHODOWLI...przykro mi,że nie mogliśmy im pomóc...

Posted

[quote name='Gonitwa']Małe wyglądają jak rasa! Są przecież trikolorki;) Nie to żebym ich broniła..[/quote]
Te szczeniaki mają wręcz książkowe wadliwe umaszczenie...że o upierniczonych ogonach nie wspomnę ... :angryy::mad: