Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alex_i_Suzi']Jezeli chodzi o lapki ze sklepu miesnego, to podaje sie z nich wywar, a lapki wyrzuca. Ja dawalam preparowane lapki z zoologicznego. U mojej Suzi ciezko bylo z uszami. Dlugo nie chcialy stac. Najlepiej jest podgolic koncowki uszka, podawac wapno i zaklejac co jakis czas na noc jesli oklapna.[/quote]

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki, fajnie jest się kogoś poradzić.
Przy pierwszym Yorczku nie miałam tego problemu - uszka stanęły od razu (w 6 tygodniu życia) i stały cały czas na baczność, chociaż to był ekstremalnie maleńki York:lol:

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alex_i_Suzi']Jezeli chodzi o lapki ze sklepu miesnego, to podaje sie z nich wywar, a lapki wyrzuca. Ja dawalam preparowane lapki z zoologicznego. U mojej Suzi ciezko bylo z uszami. Dlugo nie chcialy stac. Najlepiej jest podgolic koncowki uszka, podawac wapno i zaklejac co jakis czas na noc jesli oklapna.[/quote]

Ja podaje i galaretke i czesci lapek- obieram je, tam jest troche miesa i takie galaretowate "cos", reszte wyrzucam- Roxi wcina jak szalona.
A dzis kupilam jej w zoologicznym ucho niewedzone-juz druga godzine walczy z tym uchem, na mnie nie zwraca uwagi:lol:

Posted

A ja pozostawiłam uszka żeby same stanęły. Żadnych pomocy i stoją :lol: Najpierw stało jedno, ale nie martwiłam się bo czytałam że może tak byc. A po paru dniach drugie :lol:

Posted

[quote name='Megula']A ja pozostawiłam uszka żeby same stanęły. Żadnych pomocy i stoją :lol: Najpierw stało jedno, ale nie martwiłam się bo czytałam że może tak byc. A po paru dniach drugie :lol:[/quote]

Moja LiLka też tak miała najpier jedno ...za pare dni drugie ...same ...bez mojej interwencji...

Natomiast Kasandra zaskoczyła mnie ...

Wieczorem ...uszka klapniete ....
Rano wstaje ...i uszka oba ..stoją na bacznośc :evil_lol:

Posted

[quote name='SwEet_LiLi']Moja LiLka też tak miała najpier jedno ...za pare dni drugie ...same ...bez mojej interwencji...

Natomiast Kasandra zaskoczyła mnie ...

Wieczorem ...uszka klapniete ....
Rano wstaje ...i uszka oba ..stoją na bacznośc :evil_lol:[/quote]

To pewnie z tej milosci do ciebie! Moze jeszcze byly czerwone?:evil_lol::evil_lol:

Posted

hehe to fajnie, jak uszka stają same bez pomocy. Mi to się nawet yorki z klapnietymi podobaja ale podobno infekcje są cześciej i dlatego zależało mi na tym, zeby stały.

Posted

Miałam podobnie :lol: Tiko gdy był malutki uszka pięknie mu stały ,nagle zobaczyłam że uszka robią się jakieś wiotkie i zaczynaja klapać - nie przjmowałam się tym myśląc że znów same się podniosą .Niestety trzeba było zastosować klejenie i fosforan wapnia .Jednak plasterki były tylko 2 dni a potem już uszy na szóstkę :multi:

Posted

Tiko nie specjalnie interesował się podklejonymi uszkami :lol: widoczne jemu to nnie przeszkadzało ,gdybym zobaczyła że pies się męczy to z pewnością zostałby kłapouszkiem ,równie uroczym :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Kasandra od paru dni je wapno ...

Przed wczoraj staneło jej jedno uszko ... a dziś drugie :loveu:

Mam nadzieje że już na stałe ...

A ku mojemu zdziwieniu Kasunia zjada wapno (tabletaka) ...bez żadnych oporów .. Troszke sie zniesmakiem oblizuje ..:evil_lol: Ale co najważniejsze zjada ...:loveu: Od dziś dostaje nagródki Yy takie dla Juniorów bezcókrowe ...Rewelacja :cool1:

Posted

Sweet Lili - a jakie nagrody? Możesz napisac ich nazwe? Ja dawałam normalne, nie dla juniorkow :roll: W domu zauważylam że pisze cukier i barwniki.. A wolałabym takie dla juniorkow bez cukru.. A jak napisałas że rewelacja to musze zapytac :lol:

Posted

Megula ...Takie ...

[img]http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_3326.jpg[/img]

Kasndrze kupiłam wcześniej inne takie czekoladki (dropsy) jakby ... I Ani jednej nie zjadła :crazyeye:

A te pochłania niczym smok :multi:

Posted

[B]BEAPHAR doggy's junior no sugar
[/B][I]Smakołyki dla szczeniąt i młodych psów. Pyszne serduszka zawierajace wszystkie witaminy i minerały, których młode psy potrzebują do zdrowia i prawidłowego rozwoju. Idealnie nadają się do nagradzania psów bez skutków ubocznych dla organizmu. Stosowanie : 6-8 serduszek dziennie.[/I]

:loveu:

[I]

[/I]

Posted

Ja na początku jak uczyłam Megi leżec dawałam kawałki żółtego sera, ale nagrody są praktyczniejsze. Dzieki Sweet Lili :p Czytałam już o nich w temacie "Witaminy, suplementy ,odżywki - podsumowanie:-)" ale nie pomyślałam. Teraz musze ich poszukac :cool1: