Alex_i_Suzi Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [b]Marlon[/b] Odpowiedzialam na twoje pytanie niestety nie w tym topicu co trzeba: [url]http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=11452&start=15[/url] Mam nadzieje, ze to pomoze, pozdrawiam Karolina :D Quote
Alex_i_Suzi Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 A oto efekt tych wszystkich zabiegow: [img]http://fotomag.superhost.pl/york/112.jpg[/img] chyba sie oplacalo :D Quote
marlena924 Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Myślicie, że jeżeli się postaram, to 9-miesięcznemu Toffikowi staną całkiem uszka? narazie wygląda to tak: [img]http://img312.imageshack.us/img312/2023/kopiatoffisiuniek88af.jpg[/img] A może jest dobrze? Quote
Alex_i_Suzi Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [b]marlena924[/b] Uszka powinny stac na bacznosc. Slyszalam, ze nawet 9 miesiecznemu Yorkowi mozna postawic uszka. Wyprobuj moja metode: podawaj wapno dwa razy dziennie. Tak po tygodniu zaklej uszka na noc plastrem. Wydaje mi sie, ze powinno pomoc :D Quote
Beata-Daisy Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Ja swojej kleiłam uszka i rezultaty super ,ale słyszałam że lepiej tego nie robić poniewaz nie oddycha ucho tzn. nie dochodzi powietrze i jakies bakterie sie mnożą .Na szczescie mnie to nie spotkalo. :D Quote
Alex_i_Suzi Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Taka sytuacja moze miec miejsce, ale przy dluzszym zaklejaniu, poniewaz w uchu zbiera sie woskowina i moze dojsc do zapalenia. Przy kalpnietych uszkach czesciej dochodzi do zapalenia, wiec jednak lepiej zakleic zeby staly :) U moich pieskow wystarczyla jedna noc. Quote
DEAMON Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Oprocz wapna i zaklejania, w ciagu dnia mozna dac kurze lapki dostepne w sklepach zoologicznych. Jak piesek ma tylko klapniete koncowki uszu to po tych zabiegach na 99% stana. Z reguly po tygodniowej kuracji. Podawaj wapno i 7 dnia dodatkowo zaklej wieczorem. Najlepiej jak juz bedziesz szla spac zeby psiak nie drapal za bardzo. Jak stana dalej podawaj wapno zmniejszajac dawke. Pozdrawiam i powodzenia. Quote
Alex_i_Suzi Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Ja rowniez dawalam pieskom kurze lapki, ktore nie tylko sa pomocne przy stawianiu uszek, ale sa rowniez super przysmakiem. Moje Yoraski je uwielbiaja :D Quote
nikusia Posted December 10, 2005 Posted December 10, 2005 Ramzesowi stoją uszka, ale gdy robię z włosków na uszach kiteczkę to wygląda przesłodko! Bardzo polecam taką metodę, bo uszy są blisko iebie i pięknie stoją. :D Quote
fragile Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Przestudiowalam forum w temacie stojacych uszu, bo moja Roxi miala klapniete(jeszcze do przedwczoraj:), a wiec plaster poszedł w ruch- włoski przyciełam, uszka złozylam wzdłuz osi, owinelam plasterkiem papierowym od konca po nasade(tak widzialam na jakims zdjeciu w necie), zrobilam taki mostek z plastra u nasady, zeby konstrukcja byla stabilna, przez 2 dni podawalam wapno i lyzeczke zelatyny.Dzis plasterki zdjelam i uszy stoja.Ale - nie sa takie szerokie, trójkatne, jak widze na zdjeciach u Waszych pieskow tylko bardziej waskie i szpiczaste, przy tym w miare duze - smiesznie ta moja sunia teraz wyglada.Zastanawiam sie, czy aby źle jej tych uszu nie zaplastrowalam i dlatego sa takie "scisniete".JAk było u Was, rozejda sie na szerokosc, czy cos z tym robic? Doradzcie nowicjuszce :) Quote
Figusia Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Ja chciałabym podziękować za cenne rady w tym wątku. Po kilku dniach podawania fosforu wapnia w proszku i wcinania kurzych, sklepowych łapek uszka Figusi stoją jak u Gacka:lol: Quote
Magda Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 [quote name='Figusia']Ja chciałabym podziękować za cenne rady w tym wątku. Po kilku dniach podawania fosforu wapnia w proszku i wcinania kurzych, sklepowych łapek uszka Figusi stoją jak u Gacka:lol:[/quote] Nie ma za co!! Zawsze sluzymy rada i pomoca!!;) Quote
fragile Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Pisze ku przestrodze.Siostrzyczka mojej Roxi trafila do mojej kuzynki i tak co i rusz wymieniamy sie informacjami o naszych suczkach.Dzis dzwoni bardzo przybita, ze ma wielki problem z uszkami pieska- zgodnie z sugestia znajomej(ktora nota bene ma kilka yorkow) zaplastrowala uszka, ale nie wiedziala, ze trzeba ten plasterek co jakis czas zdejmowac- specjalistka od yorkow juz tego jej nie zdradzila.Dopiero po moim przedwczorajszym telefonie plastry zdjela i okazalo sie, ze wdalo sie jakies zakazenie- koncówki uszu stwardnialy, a z jednego po paru godzinach kawalek ..odpadl.Czyli suczka nie ma kawałka ucha:((. Quote
Alex_i_Suzi Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 [B][SIZE=3]fragile[/SIZE][/B] [FONT=Comic Sans MS]O rany... To wydaje sie niemozliwe??? [/FONT]:crazyeye: [FONT=Comic Sans MS]Co na to weterynarz?[/FONT] Quote
Magda Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 [quote name='fragile']Pisze ku przestrodze.Siostrzyczka mojej Roxi trafila do mojej kuzynki i tak co i rusz wymieniamy sie informacjami o naszych suczkach.Dzis dzwoni bardzo przybita, ze ma wielki problem z uszkami pieska- zgodnie z sugestia znajomej(ktora nota bene ma kilka yorkow) zaplastrowala uszka, ale nie wiedziala, ze trzeba ten plasterek co jakis czas zdejmowac- specjalistka od yorkow juz tego jej nie zdradzila.Dopiero po moim przedwczorajszym telefonie plastry zdjela i okazalo sie, ze wdalo sie jakies zakazenie- koncówki uszu stwardnialy, a z jednego po paru godzinach kawalek ..odpadl.Czyli suczka nie ma kawałka ucha:((.[/quote] Moze tak mocno zlepila, ze krew nie doplywala. Nie moge sobie tego wyobrazic:crazyeye: Quote
Figusia Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Ja w szoku jestem...To jest aż niewiarygodne:crazyeye::shake: Quote
marlena924 Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 To niemożliwe! Naprawde się tak stało?? Jejku mogla nie zaklejać tych uszek gdy niewiedziała jak... Biedny piesek i co, była u weterynarza...? Quote
Moniś Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 [quote name='Figusia']Ja w szoku jestem...To jest aż niewiarygodne:crazyeye::shake:[/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Szoooooook.. :roll: Była z małą u weterynarza? Co powiedział? :roll: Biedny psiak :shake: Quote
fragile Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Bede do niej dzwonic to wypytam, co wet na to.Do sklejenia uzyla plastra papierowego, przepuszczajacego powietrze, ale byc moze za mocno skleila.Przede wszystkim z pewnoscia za długo skora nie oddychala, czyli koniecznoscia jest zdejmowac co jakis czas te konstrukcje.Wdalo sie zakazenie, ranka ropiala, potem to stwardnialo i odpadlo.Co dziwne piesek nie sygnalizowal, ze cos nie tak, nawet sie nie drapal , szkoda, bo moze wtedy zareagowalaby szybciej. Uszka zakleila zdajac sie na znajoma(posiadajaca pare yorkow), ktorej zaufala.Ja sama, gdybym nie miala dostepu do netu i nie poczytala troche, nie wiedzialabym ze trzeba tak z tym klejeniem uwazac. Quote
melinda:-) Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 to straszne z tymi uszkami...miejmy nadzieje ze cos da sie poradzic na bół tego maleństwa.... a ja chciałam podziekowac za porady z uszkami...naprawde podziałało wszystko i mojej małej stoja uszka....:multi: Quote
madziulka Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Ja mam do was pytanie odnośnie włosków w uszkach -w kanale słuchowym .Wiem ,że trzeba wyrywać ,ale jak to zrobić w miarę bezboleśnie ? Mój Tiko strasznie tego nie lubi ,wyrywam po parę każdego dnia ale jak psiak tylko zobaczy w czym rzecz od razu zmyka . Quote
Beata-Daisy Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Za pierwszym razem boli wyrywanie potem psiak się przyzwyczaja i po klopocie. A propo uszków to myśle że za mocno skleiła krew nie dopływała i uschło ale czy to prawdopodobne hmmmmmmmm Quote
Figusia Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Mi się teź to dziwne wydaje z tym uszkiem... Quote
Megula Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Ja myśle że to niemożliwe, chyba że te uszko potem po odklejeniu drapała i wtedy może.. ale dziwne.. Quote
Recommended Posts