Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[b]Marlon[/b]
Odpowiedzialam na twoje pytanie niestety nie w tym topicu co trzeba:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=11452&start=15[/url]

Mam nadzieje, ze to pomoze,

pozdrawiam Karolina :D

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślicie, że jeżeli się postaram, to 9-miesięcznemu Toffikowi staną całkiem uszka? narazie wygląda to tak:
[img]http://img312.imageshack.us/img312/2023/kopiatoffisiuniek88af.jpg[/img]
A może jest dobrze?

Posted

[b]marlena924[/b]
Uszka powinny stac na bacznosc. Slyszalam, ze nawet 9 miesiecznemu Yorkowi mozna postawic uszka.
Wyprobuj moja metode:
podawaj wapno dwa razy dziennie.
Tak po tygodniu zaklej uszka na noc plastrem.
Wydaje mi sie, ze powinno pomoc :D

Posted

Ja swojej kleiłam uszka i rezultaty super ,ale słyszałam że lepiej tego nie robić poniewaz nie oddycha ucho tzn. nie dochodzi powietrze i jakies bakterie sie mnożą .Na szczescie mnie to nie spotkalo. :D

Posted

Taka sytuacja moze miec miejsce, ale przy dluzszym zaklejaniu, poniewaz w uchu zbiera sie woskowina i moze dojsc do zapalenia. Przy kalpnietych uszkach czesciej dochodzi do zapalenia, wiec jednak lepiej zakleic zeby staly :) U moich pieskow wystarczyla jedna noc.

Posted

Oprocz wapna i zaklejania, w ciagu dnia mozna dac kurze lapki dostepne w sklepach zoologicznych. Jak piesek ma tylko klapniete koncowki uszu to po tych zabiegach na 99% stana. Z reguly po tygodniowej kuracji.
Podawaj wapno i 7 dnia dodatkowo zaklej wieczorem. Najlepiej jak juz bedziesz szla spac zeby psiak nie drapal za bardzo. Jak stana dalej podawaj wapno zmniejszajac dawke.
Pozdrawiam i powodzenia.

Posted

Ramzesowi stoją uszka, ale gdy robię z włosków na uszach kiteczkę to wygląda przesłodko! Bardzo polecam taką metodę, bo uszy są blisko iebie i pięknie stoją. :D

• 1 month later...
Posted

Przestudiowalam forum w temacie stojacych uszu, bo moja Roxi miala klapniete(jeszcze do przedwczoraj:), a wiec plaster poszedł w ruch- włoski przyciełam, uszka złozylam wzdłuz osi, owinelam plasterkiem papierowym od konca po nasade(tak widzialam na jakims zdjeciu w necie), zrobilam taki mostek z plastra u nasady, zeby konstrukcja byla stabilna, przez 2 dni podawalam wapno i lyzeczke zelatyny.Dzis plasterki zdjelam i uszy stoja.Ale - nie sa takie szerokie, trójkatne, jak widze na zdjeciach u Waszych pieskow tylko bardziej waskie i szpiczaste, przy tym w miare duze - smiesznie ta moja sunia teraz wyglada.Zastanawiam sie, czy aby źle jej tych uszu nie zaplastrowalam i dlatego sa takie "scisniete".JAk było u Was, rozejda sie na szerokosc, czy cos z tym robic? Doradzcie nowicjuszce :)

Posted

Ja chciałabym podziękować za cenne rady w tym wątku. Po kilku dniach podawania fosforu wapnia w proszku i wcinania kurzych, sklepowych łapek uszka Figusi stoją jak u Gacka:lol:

Posted

[quote name='Figusia']Ja chciałabym podziękować za cenne rady w tym wątku. Po kilku dniach podawania fosforu wapnia w proszku i wcinania kurzych, sklepowych łapek uszka Figusi stoją jak u Gacka:lol:[/quote]

Nie ma za co!! Zawsze sluzymy rada i pomoca!!;)

Posted

Pisze ku przestrodze.Siostrzyczka mojej Roxi trafila do mojej kuzynki i tak co i rusz wymieniamy sie informacjami o naszych suczkach.Dzis dzwoni bardzo przybita, ze ma wielki problem z uszkami pieska- zgodnie z sugestia znajomej(ktora nota bene ma kilka yorkow) zaplastrowala uszka, ale nie wiedziala, ze trzeba ten plasterek co jakis czas zdejmowac- specjalistka od yorkow juz tego jej nie zdradzila.Dopiero po moim przedwczorajszym telefonie plastry zdjela i okazalo sie, ze wdalo sie jakies zakazenie- koncówki uszu stwardnialy, a z jednego po paru godzinach kawalek ..odpadl.Czyli suczka nie ma kawałka ucha:((.

Posted

[quote name='fragile']Pisze ku przestrodze.Siostrzyczka mojej Roxi trafila do mojej kuzynki i tak co i rusz wymieniamy sie informacjami o naszych suczkach.Dzis dzwoni bardzo przybita, ze ma wielki problem z uszkami pieska- zgodnie z sugestia znajomej(ktora nota bene ma kilka yorkow) zaplastrowala uszka, ale nie wiedziala, ze trzeba ten plasterek co jakis czas zdejmowac- specjalistka od yorkow juz tego jej nie zdradzila.Dopiero po moim przedwczorajszym telefonie plastry zdjela i okazalo sie, ze wdalo sie jakies zakazenie- koncówki uszu stwardnialy, a z jednego po paru godzinach kawalek ..odpadl.Czyli suczka nie ma kawałka ucha:((.[/quote]

Moze tak mocno zlepila, ze krew nie doplywala. Nie moge sobie tego wyobrazic:crazyeye:

Posted

[quote name='Figusia']Ja w szoku jestem...To jest aż niewiarygodne:crazyeye::shake:[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Szoooooook.. :roll:
Była z małą u weterynarza? Co powiedział? :roll:
Biedny psiak :shake:

Posted

Bede do niej dzwonic to wypytam, co wet na to.Do sklejenia uzyla plastra papierowego, przepuszczajacego powietrze, ale byc moze za mocno skleila.Przede wszystkim z pewnoscia za długo skora nie oddychala, czyli koniecznoscia jest zdejmowac co jakis czas te konstrukcje.Wdalo sie zakazenie, ranka ropiala, potem to stwardnialo i odpadlo.Co dziwne piesek nie sygnalizowal, ze cos nie tak, nawet sie nie drapal , szkoda, bo moze wtedy zareagowalaby szybciej.
Uszka zakleila zdajac sie na znajoma(posiadajaca pare yorkow), ktorej zaufala.Ja sama, gdybym nie miala dostepu do netu i nie poczytala troche, nie wiedzialabym ze trzeba tak z tym klejeniem uwazac.

Posted

to straszne z tymi uszkami...miejmy nadzieje ze cos da sie poradzic na bół tego maleństwa....

a ja chciałam podziekowac za porady z uszkami...naprawde podziałało wszystko i mojej małej stoja uszka....:multi:

• 2 weeks later...
Posted

Ja mam do was pytanie odnośnie włosków w uszkach -w kanale słuchowym .Wiem ,że trzeba wyrywać ,ale jak to zrobić w miarę bezboleśnie ? Mój Tiko strasznie tego nie lubi ,wyrywam po parę każdego dnia ale jak psiak tylko zobaczy w czym rzecz od razu zmyka .