Agunia_so Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 mam problem :( uszka mojej suni ślicznie stanęły, ale koniuszki uszu zaczęly wywijac sie w drugą strone :crazyeye:. nie wiem czy to minie. Czy ktos ma dobrą radę?:placz: Quote
andrewa88 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Witam...za pare tygodni stanę się szczęśliwą posiadaczką małego Yorka..maluch ma narie przszło 2 tygodnie :) kurcze strasznie się nie mogę doczekac:) bardzo boję się problemów z klejeniem tych uszek i za wczasu sporo o tym czytam jednaj nigdzie nie znlazłam inormacji od jakiego wieku powionn się sklejac uszka i jak długo powinny byc skejone.przęo cenne wskazówki :) pozdrawia Quote
*kleo* Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [quote name='andrewa88']Witam...za pare tygodni stanę się szczęśliwą posiadaczką małego Yorka..maluch ma narie przszło 2 tygodnie :) kurcze strasznie się nie mogę doczekac:) bardzo boję się problemów z klejeniem tych uszek i za wczasu sporo o tym czytam jednaj nigdzie nie znlazłam inormacji od jakiego wieku powionn się sklejac uszka i jak długo powinny byc skejone.przęo cenne wskazówki :) pozdrawia[/QUOTE] A może wcale nie będzie potrzeby? Ja obydwie moje dziewczyny odebrałam już ze stojącymi uszami. Quote
andrewa88 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 no właścicielka powiedziała mi, że jej psiakom same staneły ale wrazie czego chciałabym wiedziec :) Quote
*kleo* Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 [quote name='andrewa88']no właścicielka powiedziała mi, że jej psiakom same staneły ale wrazie czego chciałabym wiedziec :)[/QUOTE] To proponuję wrócić na początek wątku, zaczynając od str. 2, tam jest rad od groma :) Quote
andrewa88 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 przeczytała dokładnie wszystko i tego o co pytam ta nie ma.. Quote
*kleo* Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 A ten post? [QUOTE]Moja sunia ma 11 tygodni i uszyska stoja jej jak u gacka - ale pomogłam jej w tym nieco. [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_redface.gif[/IMG] Po skończeniu 8 tygodnia uszka Lilu nie wyrażały chęci do stania. Skleiłam uszka na 3 dni. Uszyska stanęły ale tyko na dwa dni i znowu - chlap, opadły dając grawitacji 1:0 przewagi. Jestem konsekwentna więc ostrzygłam w-g porad z forum i po 3-ch dniach znowu skleiłam na kolejne 3 dni. Uszka stanęły ale po 2-ch dnach wywinęły się na zewnątrz jak rogale z poznańskiego rynku. [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG] Poczekałam cierpliwie masując uszyska jak tylko sunia miała dla mnie chwilę czasu (zawsze jest bardzo zajęta szukaniem śmieci na podłodze-hi hi) i sukces - uszy wzorcowe.[/QUOTE] Generalnie im szybciej uszy postawisz, tym lepiej. Na yorklandzie jest instrukcja jak kleić, tylko żeby się ręka nie omsknęła i nie było tak jak u Marzki (Viky i Ja), że klej na głowę spadł i trzeba było golić. Ja w tej chwili mam prawie 6-tygodniowe maluchy i już im się uszy same podnoszą od jakiegoś czasu, a ja pomagam masowaniem. Quote
Recommended Posts