Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 6 months later...
  • Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam...za pare tygodni stanę się szczęśliwą posiadaczką małego Yorka..maluch ma narie przszło 2 tygodnie :) kurcze strasznie się nie mogę doczekac:) bardzo boję się problemów z klejeniem tych uszek i za wczasu sporo o tym czytam jednaj nigdzie nie znlazłam inormacji od jakiego wieku powionn się sklejac uszka i jak długo powinny byc skejone.przęo cenne wskazówki :) pozdrawia

Posted

[quote name='andrewa88']Witam...za pare tygodni stanę się szczęśliwą posiadaczką małego Yorka..maluch ma narie przszło 2 tygodnie :) kurcze strasznie się nie mogę doczekac:) bardzo boję się problemów z klejeniem tych uszek i za wczasu sporo o tym czytam jednaj nigdzie nie znlazłam inormacji od jakiego wieku powionn się sklejac uszka i jak długo powinny byc skejone.przęo cenne wskazówki :) pozdrawia[/QUOTE]
A może wcale nie będzie potrzeby? Ja obydwie moje dziewczyny odebrałam już ze stojącymi uszami.

Posted

[quote name='andrewa88']no właścicielka powiedziała mi, że jej psiakom same staneły ale wrazie czego chciałabym wiedziec :)[/QUOTE]
To proponuję wrócić na początek wątku, zaczynając od str. 2, tam jest rad od groma :)

Posted

A ten post?
[QUOTE]Moja sunia ma 11 tygodni i uszyska stoja jej jak u gacka - ale pomogłam jej w tym nieco. [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_redface.gif[/IMG]
Po skończeniu 8 tygodnia uszka Lilu nie wyrażały chęci do stania. Skleiłam uszka na 3 dni. Uszyska stanęły ale tyko na dwa dni i znowu - chlap, opadły dając grawitacji 1:0 przewagi.
Jestem konsekwentna więc ostrzygłam w-g porad z forum i po 3-ch dniach znowu skleiłam na kolejne 3 dni.
Uszka stanęły ale po 2-ch dnach wywinęły się na zewnątrz jak rogale z poznańskiego rynku. [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG]
Poczekałam cierpliwie masując uszyska jak tylko sunia miała dla mnie chwilę czasu (zawsze jest bardzo zajęta szukaniem śmieci na podłodze-hi hi) i sukces - uszy wzorcowe.[/QUOTE]
Generalnie im szybciej uszy postawisz, tym lepiej. Na yorklandzie jest instrukcja jak kleić, tylko żeby się ręka nie omsknęła i nie było tak jak u Marzki (Viky i Ja), że klej na głowę spadł i trzeba było golić.

Ja w tej chwili mam prawie 6-tygodniowe maluchy i już im się uszy same podnoszą od jakiegoś czasu, a ja pomagam masowaniem.